Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 24, 2021 21:43:08 GMT
Jakie piękne rzeczy się dzieją w serialu, Reha odszedł, Pinar nie wybaczę ci. Jak powstanie 3 sezon to tu widzę powrót. A ja nie to go znajdziemy i dojedziemy. Alex Mavi co nie. Niech ktoś walnię pinar w ciemiączko. Może się jej klepki nastawią. Jak mogli zniszczyć taką piękną relacje. i fer który trzy odcinki temu mówił aliemu że tu jest szpital i jest jego mentorem. Ale za przeproszeniem p*******ł o pierścionku z alim. Pinar zdeptała relacje alfera, poziom jej scenariusza jest żałosny. Z jakie grzechy to shit zrobili Nie dam rady chyba tego odcinka zobaczyć, na widok sinan mnie mdli. Ona nijaka i jej bohaterka nijaka. I mamy podwójną porcje żenady mdli mnie od samego patrzenia. Znowu olali historię Doruka Klaska pinar tania sensacja by widza skusić, a potem wątek do kosza. Może sobie przypomni o nim za pół roku, o ile serial jeszcze będzie istniał. Co za beznadziejna osoba. Ona dostaje wypłatę. Taki piękny serial z wynikiem ponad 14% zniszczyła sama koncertowo. Teraz zamiast wzruszeń mamy jedną wielką żenadę. A reszta odcinka to wszyscy na aliego. Wielka wendetta kto bardziej dowali aliemu. Jak na to patrzę kurwica mnie bierze.
|
|
|
Post by Alex on Apr 24, 2021 21:54:02 GMT
Jak powstanie 3 sezon to tu widzę powrót. A ja nie to go znajdziemy i dojedziemy. Alex Mavi co nie. To przy okazji tej wizyty na Malediwach się załatwi. Trzeba jednak jechać, skoro w grę wchodzi DorDem. fer który trzy odc temu mówił aliemu że tu jest szpital i jest jego mentorem. Ale za przeproszeniem p*******ł o pierścionku z alim. No właśnie. Gdyby była ta próba generalna to jeszcze bym jej mogła wybaczyć, ale tak to... Z jakie grzechy to shit zrobili Nie dam rady chyba tego odcinka zobaczyć na widok sinan mnie mdli. Ona nijaka i jej bohaterka nijaka. I mamy podwójną porcje żenady mdli mnie od samego patrzenia. Na tych zaręczynach najbardziej podobała mi się mona Doruka, dokładnie oddawała moje uczucia Klaska pinar tania sensacja by zwidza skusić a potem jeb wątek do kosza może se przypomni o nim za pół roku o ile serial jeszcze będzie istniał. Co za beznadziejna osoba. Ona dostaje wypłatę. Taki piękny serial z wynikiem ponad 14% zniszczyła sama koncertowo koncert. Teraz zamiast wzruszeń mamy jedną wielką żenadę. A reszta odcinka to wszyscy na jednego. Wielka wendetta kto bardziej dowali aliemu. Jak na to patrzę kurwica mnie bierze. Znowu ci się agresor włączył Niech ją blondyna z Yasaka bierze do tego remake'u "Przyjaciół". Chociaż patrząc na to jak wybitnie spieprzyła każdą przyjaźń w MD to nie wiem, czy to dobry pomysł.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 25, 2021 9:07:14 GMT
To przy okazji tej wizyty na Malediwach się załatwi. Trzeba jednak jechać, skoro w grę wchodzi DorDem. Dla szczęścia DorDem pojedziemy na koniec świata. No właśnie. Gdyby była ta próba generalna to jeszcze bym jej mogła wybaczyć, ale tak to... Pewnie już pisze scenariusz do kolejnego shitu mf. A doktorka piszą chyba dziewczyny po miesięcznym kursie pisania. Na tych zaręczynach najbardziej podobała mi się mona Doruka, dokładnie oddawała moje uczucia Pytanie czy to na pewno pewno była mina doruka. A może zażenowanie hakana. Że musi w tym grać i na to patrzeć. Znowu ci się agresor włączył Wybacz ale nie mogę tego przetrawić, że taki piękny serial zniszczyli.
|
|
|
Post by Alex on Apr 25, 2021 14:42:17 GMT
Pytanie czy to na pewno pewno była mina doruka. A może zażenowanie hakana. Że musi w tym grać i na to patrzeć. Dwa w jednym pewnie Jak ja się cieszę, że to akurat w tym 58 przypomnieli sobie o chorobie Doruka i nie musiał on brać udziału w tej dziwnej, "policyjnej" akcji. Kulisy kręcenia tego pięknego odcinka i sceny: www.youtube.com/watch?v=ygH57-NuMooHakan się dobrze ukrywa na tym planie, w odcinku sporo go było, a w kamera arkasi yok...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 25, 2021 15:36:34 GMT
Biedny taner, zmusili go do tej żenady. I ten jego uśmiech na siłę przyklejony. Na końcu aż podniósł głos jak dziękował. Te podziękowana to pewnie dla pinar za świetny scenariusz. Sinan jak zwykle nudna jak flaki z olejem i ekscytuje się byle czym. Nie dałem rady oglądać do końca.
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2021 9:58:05 GMT
Reytingi za 29.04.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (94 odcinek) 8.86%⬇(-0.68) 2. Camdaki Kiz (4 odcinek) - 7.67%⬇(-0.14) 6. Bir Zamanlar Kıbrıs (5 odcinek) - 5.23%⬇(-1.31) 8. Mucize Doktor (60 odcinek) - 5.09%⬇(-0.38)
17. Alev Alev (25 odcinek) - 3.10%⬆(+0.03) 38. Akrep (20 odcinek) - 1.22%⬇(-0.09) АВ:1. Camdaki Kiz - 11.33%⬆(+0.15) 2. Bir Zamanlar Kıbrıs - 6.12%⬇(-1.60) 5. Bir Zamanlar Çukurova - 5.47%⬆ (+0.04) 6. Mucize Doktor - 5.12%⬇(-0.22)
20. Alev Alev - 2.29%⬆(+0.14) 85. Akrep - 0.61%⬇(-0.13)
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2021 9:40:57 GMT
Do obsady dołączyła aktorka angielsko-polskiego pochodzenia, Yasemin Szawlowski. Wcieli się po raz pierwszy w Turczynkę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 4, 2021 13:28:16 GMT
To jest raczej rola epizodyczna. Widać ją w fragu do czwartkowego odcinka.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 16:06:07 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 5, 2021 16:27:04 GMT
Dajcie już info od tym finale. Pinar koncertowo sp********a sezon. A teraz poleci do kolejnej dramy koreańskiej którą tak samo spartaczy. Ja to się dziwię mf naprawdę. Banda kretynów tą wytwórnią zarządza.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2021 16:47:45 GMT
Tylko, czy to jest na pewno wina scenarzystki? Wg mnie historia nie jest studnią bez dna i w pewnym momencie nie da się jej dłużej ciągnąć na wysokim poziomie. Nawet najlepszy scenarzysta nie jest cudotwórcą i zawsze polegnie kiedy mu będą kazać pisać bez końca. Co więcej w Turcji nigdy nie wiadomo, w którym momencie rozwinąć wątki, w którym dodać coś nowego, a w którym zwijać manatki. Tam wszystko się dzieje znienacka. Trzeba być jasnowidzem, żeby w dzisiejszych czasach wstrzelić się w oczekiwania wszystkich: kanału, wytwórni i widzów... i do tego napisać coś dobrego od początku do końca, a nie od początku do połowy całości. W innych krajach jakoś się da tworzyć seriale z zaplanowaną z góry, określoną liczbą odcinków. A w Turcji ciągle improwizacja i jazda na wyczucie pod reytingi. Dlatego bardzo się cieszę z Ask-i Memnu. Wreszcie obejrzę porządny serial i z czasów kiedy scenarzyści mogli się lepiej przyłożyć do scenariuszy, bo nikt im się nie w********ł pomiędzy pióra.
|
|
|
Post by Mavi on May 5, 2021 17:08:12 GMT
Pewne rzeczy są ewidentną winą scenarzystów i produkcji. Po pierwsze, Asena powinna dostać po łapkach za kompletny brak jakiegokolwiek zainteresowania z jej strony. MF ma na MD wywalone i tak od początku sezonu reytingi MD żyją własnym życiem. Zainteresowanie ze strony produkcji, promocja - praktycznie zerowa. Po drugie, scenarzyści mają twardy orzech do zgryzienia, jednakże są też sami sobie winni. Sami zamykają sobie drogę, np. Ali został teraz chirurgiem specjalistą, a taka wrzawa przez kilka odcinków była, że doszli do wniosku, że nie może być głównym asystentem. Operację mu wtedy dali i spanikował przez to wszystko i nie dostał asystentury ostatecznie, ale mógł teraz spokojnie zostać chirurgiem? Logiki zero w tym momencie dla mnie. Szczerze mówiąc, kocham ten serial i dla mnie nic po tym dizi już nie będzie miało tego CZEGOŚ. Ale co raz bardziej skłaniam się ku temu, żeby zakończyli ten serial z klasą w tym sezonie. Nie chcę widzieć, jak moje ulubione dizi szoruje po dnie reytingowym czy coś w tym stylu. Lepiej ze sceny zejść nie pokonanym. A scenarzyści czyniąc Alego chirurgiem zamknęli pewną erę np. wykradanie pacjentów, krzyki Fermana na niego, czy nawet w tych późniejszych bolumach akcje z Muhsinem, który zrobił z Alego głównego asystenta i zaczął mu uprzykrzać życie trochę. Teraz tak naprawdę już ostre kręcenie musiałoby się zacząć. Specjalizowanie się Alego w jakimś konkretnym odłamie chirurgii jest ciekawym wątkiem, ale jednak bycie asystentem dawało większe pole do opisu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 11:00:28 GMT
Mamy wzrost, niewielki ale jest.
|
|
|
Post by Mavi on May 7, 2021 13:18:57 GMT
61 odcinek wyreżyserował Altan Donmez, który na co dzień zajmuje się SCK. Alex, Next, chyba jednak nie uwolnimy się od tego dizi i będzie ten trzeci sezon, bo nadal cisza, a jakby mieli zamykać na amen, to już by trąbili.
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2021 14:54:42 GMT
Alex, Next, chyba jednak nie uwolnimy się od tego dizi i będzie ten trzeci sezon, bo nadal cisza, a jakby mieli zamykać na amen, to już by trąbili. To nici z mojej wersji finału... Przynajmniej na jakiś czas 😄 Jeśli się ten 3 sezon potwierdzi to jestem ciekawa, co Pınar wymyśli. Gdyby tak wrócili do 2 sezonu koreańskiej wersji i gdyby Demir wrócił... 😌 Ale lepiej się na nic nie nastawiać, bo wiadomo... To jednak Pınar. 😐
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 15:09:14 GMT
Pewne rzeczy są ewidentną winą scenarzystów i produkcji. Większość błędów zwaliłabym na garb produkcji. Nierzadko jest tak, że scenarzyści mają własną koncepcję, a producent im każe zboczyć z toru, w sensie narzuca chory kierunek rozwoju akcji, tudzież głupie wątki, co, ze były głupie i tak wychodzi z czasem. Mówimy oczywiście o dalszym etapie historii kiedy scenariusz jest zmieniany na potrzeby wydłużenia produkcji, bo jest hit. Jeśli sezon 1 pisała ta sama Pinar to musi by powód, że nagle jej się rzuciło na pióro.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 15:19:30 GMT
Większość błędów zwaliłabym na garb produkcji. Nierzadko jest tak, że scenarzyści mają własną koncepcję, a producent im każe zboczyć z toru, w sensie narzuca chory kierunek rozwoju akcji, tudzież głupie wątki, To jest właśnie mentalność Turcji. Skoro scenarzysta ma swoją wizje to powinien to konsultować z reżyserem. A wytwórnia nie ma prawa się wtrącać. Zwłaszcza że to w pierwszym sezonie działało. Albo mf się nie chce robić doktorka i go chcą na siłę uśmiercić co widać. Zero promocji w social mediach. Koło czwartku wrzucą jedno zdjęcie i fraga i tyle promocji. Z ponad 14% zmarnotrawili. Nie wiem jak jest, ale w 70% wina wytwórni że ten serial ma wynik jaki ma. 61 odcinek wyreżyserował Altan Donmez, który na co dzień zajmuje się SCK. Alex, Next, chyba jednak nie uwolnimy się od tego dizi Mi się 61 odcinek podobał. Za dużo pieprzenia przy tych dziewczynkach. To można było zamknąć w 50 minutach i zrobić kolejne przypadki. Jedyne co mnie irytowało w odcinku. To akcja z koliami gulin i muślina. I ta bląd wydra co darła się na doruka. Alex coraz bardziej się boje że pinar wpadnie na ten cudowny plan by połączyć doruka z nią.
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2021 15:26:40 GMT
Alex coraz bardziej się boje że pinar wpadnie na ten cudowny plan by połączyć doruka z nią. Nie strasz. Uwolnili mnie od Ezo to teraz Açı wpakowali. Już naprawdę bym wolała, żeby go uśmiercili, bo na razie wszystko zmierza w kierunku tej katastrofy. 🤦♀️
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 15:31:57 GMT
Uwolnili mnie od Ezo to teraz Açı wpakowali. Ja tam ezo lubiłem. Wolał bym by się ali z nią przyjaźnił, niż był z srazli. Ta się co chwile focha.
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2021 15:51:30 GMT
Ezo z Alim byłaby ok, ale nie z Dorukiem. 😄 W sumie to dziwne że minęło już 30 odcinków odkąd Doruk dołączył, a nadal nikogo nie dostał. Nie podobne to do tureckich seriali. No tak, tak. Dostał Demira, wiem. 😂 Gorzej jak Pinar wpadnie na pomysł, żeby Açı połączyć z Dorukiem, a w 3 sezonie Demir wróci. 🤦♀️
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 16:30:11 GMT
W sumie to dziwne że minęło już 30 odcinków odkąd Doruk dołączył, a nadal nikogo nie dostał. A demir to co. Szkoda że go opuścił.
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2021 16:34:24 GMT
Szkoda że go opuścił. Widocznie to nie była prawdziwa miłość. 😭 Nie, nie. Wszyscy wiemy dlaczego Fırat musiał odejść, nie Mavi? 😂😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 17:47:14 GMT
Wszyscy wiemy dlaczego Fırat musiał odejść, nie Mavi? 😂😂 Czemu bo ja nie wiem.
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2021 18:53:45 GMT
Reytingi za 06.05.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (95 odcinek) 9.33%⬆(+0.47) 2. Camdaki Kiz (5 odcinek) - 7.51%⬇(-0.16) 6. Mucize Doktor (61 odcinek) - 5.44%⬆(+0.35)
10. Bir Zamanlar Kıbrıs (6 odcinek) - 4.94%⬇(-0.29) 17. Alev Alev (26 odcinek) - 3.02%⬇(-0.01) 40. Akrep (21 odcinek) - 1.34%⬆(+0.12) АВ:1. Camdaki Kiz - 11.24%⬇ (-0.09) 3. Bir Zamanlar Çukurova - 6.15%⬆ (+0.68) 4. Bir Zamanlar Kıbrıs - 5.53%⬇(-0.61) 5. Mucize Doktor - 5.29%⬆(+0.17)
21. Alev Alev - 2.05%⬇(-0.24) 51. Akrep - 0.86%⬆(+0.25)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 20:51:56 GMT
Mamy wzrost i może szanse na 3 sezon.
|
|
|
Post by Mavi on May 8, 2021 8:50:22 GMT
Mamy wzrost i może szanse na 3 sezon. Next, Alex, według pewnego blogera ten 3 sezon został już zatwierdzony, ale to nic pewnego. Chociaż ja też nie wiem, czy to dobrze, czy źle, że on ewentualnie będzie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 8, 2021 13:01:10 GMT
Next, Alex, według pewnego blogera ten 3 sezon został już zatwierdzony, ale to nic pewnego. Chociaż ja też nie wiem, czy to dobrze, czy źle, że on ewentualnie będzie. Serial ma dużo absurdów i scenariusz od czapy. Ale ta atmosfer i alfer tego bym nie chciał stracić.
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2021 10:01:58 GMT
Mam dla Was niemiłą widomość. Będziecie się ciągiem dalszym absurdów katować w 3 sezonie. Fox postanowił Doktorka przedłużyć.
|
|
|
Post by Mavi on May 9, 2021 10:09:39 GMT
Mam dla Was niemiłą widomość. Będziecie się ciągiem dalszym absurdów katować w 3 sezonie. Fox postanowił Doktorka przedłużyć. lucy, a to jakieś pewniejsze źródło informacji podaje? Bo Birsen i inni milczą w tej sprawie. Dzisiaj na twitterze przeczytałam, że podobno ogólnie MF ma jakieś problemy z FOX.
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2021 10:29:37 GMT
Mavi, źródło jest pewne, ale dopóki Fox tego nie ogłosi oficjalnie, wszystko się może zdarzyć. Finał tego sezonu 27 maja.
|
|