|
Post by Mavi on Nov 14, 2020 16:31:33 GMT
Alex to już za chwileczkę, już za momencik... Szlag trafi AlFer. Hadi, hadi, hadi w ten nowy sezon.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 16:35:45 GMT
Ło to ty jesteś na 27 odcinku, piorunem idziesz. Chciał bym zobaczyć te sceny ich wspólne. A są jakieś fajne sceny miłosne czy yok. Nie że oczekuje nie wiadomo czego cokolwiek na standardy tureckie. Takie jak na standardy tureckie przystało, ale nie patrzą sobie tylko w oczy W dodatku to przez większość czasu taka bezproblemowa para... Nie wymyślają im na siłę dram, była nawet taka sytuacja, gdzie pomyślałam sobie, że to będzie temat na kilka odcinków, a rozwiązali to w kilka minut. Dopiero później przypomnieli sobie o nich i stwierdzili, że muszą znaleźć im jakiś problem, żeby za kolorowo nie było. Ale to też nie na długo. Właściwie to powiecie mi od czego to zależy, może bardziej się w tym orientujecie... Wiem, że na TRT nie ma co liczyć na żaden pocałunek, na FOXie nie ma z tym problemu, ale na Atv na przykład są seriale w których pary normalnie się całują (w Hercai noc poślubna to był najwyższy level jaki widziałam do tej pory w dizi), a w innych maksymalny poziom to patrzenie sobie przez minutę w oczy. Albo takie Soz, gdzie EyFet czy Bahar i Yavuz też mają normalne sceny, a Nazli i Ates yok, zero. Niby w ostatnim odcinku pierwszego sezonu był jakiś pocałunek, ale to widać było, że na odległość, Su i Feyzullah (nie wiem jak się pisze to imię?) tak samo tylko tutaj nawet nie udawali. Alex to już za chwileczkę, już za momencik... Szlag trafi AlFer. Hadi, hadi, hadi w ten nowy sezon. No nie mów.foch W 27 mają takie fajne sceny, co im znowu odbije? Genialne, jak Adil pytał Alego czy porozmawia z ojcem, a ten szukał pomocy u Fermana... serduszkoo A on, że nie może go puścić, ponieważ mają dużo pracy i jest mu potrzebny serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 16:39:29 GMT
A od którego odcinka oni mają się ku sobie.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 16:42:33 GMT
A od którego odcinka oni mają się ku sobie. Od 2, czyli odkąd tylko Meric/Eylem pojawiła się w serialu. Ale poważniej się robi od 11 odcinka, w 12 (jakoś w połowie) pierwszy pocałunek, a od 14 już oficjalnie są parą
|
|
|
Post by Mavi on Nov 14, 2020 17:03:57 GMT
Alex Ali się trochę postawi, a Ferman rzeknie "Pęka mi serce" i zrobi klasyczny trzask drzwiami z fochem, jak to u zakochanych par, a potem pokłócą się jeszcze bardziej. :
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 17:05:06 GMT
Jak w każdych związkach zdarzają się sprzeczki.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 14, 2020 17:10:11 GMT
Next ale ten tekst, że albo Ali nauczy się oddzielać uczucia od pracy, albo Fer zgodzi się z Tanju i wyrzucą Alego z pracy, to mógłby sobie darować. W 28 był taki moment, co obradowali nad pomysłem Alego... Ali coś tłumaczy, patrzy spojrzeniem błagalnym na Fermana, jest ujęcie na Adila (który ma minę "wtf, co tu jest nie tak?) i potem na Fermana, który bardzo delikatnie się uśmiecha pod nosem (z miną w stylu "No i zobaczymy, co ty teraz zrobisz, Ali")
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 17:22:31 GMT
On był zły na aliego trochę na siebie nie myśląc palną to.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 17:25:11 GMT
Czyli klasyczny Ferman z fochami Jak mnie wkurza ten wątek z rodzicami Alego. Przyjeżdżają sobie po 20 latach i oczekują, że Ali rzuci im się na szyję tylko dlatego, że przecież są jego rodzicami i bez względu na to co by zrobili, on musi im wybaczyć...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 19:32:02 GMT
Ferman się czasem zachowuję jak kobieta która ma okres. Drogie kobiety nie ma nic do was od takie porównanie mi wpadło.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 21:10:07 GMT
Okres albo w ciąży
Co za sku***** z tego ojca Alego. zly2 "Ani przez chwilę nie chcę być taki jak ty." Od kiedy Ferman usłyszał słowa Alego przed salą ojca, czekałam na ich wspólną scenę, a co dostałam? AlNaz. No ale dobra. Nawet ładne to było...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 21:54:35 GMT
Te sceny z ojcem są rozrywające, jak go beliz zmuszała do pogodzenia się z nim.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 23:42:37 GMT
28. "Zawsze jestem z tobą, Ali. Walczę dla ciebie ze wszystkimi. Ze wszystkimi. I zrobię to jeszcze raz, zrobię to ponownie. Nikt mnie nie obchodzi." Mimo wszystko wiedziałam, że Ferman i tak zagłosuje "za" na zebraniu. Dziwne, że Ali pomyślał, że tego nie zrobi. Z drugiej strony zgadzam się też trochę z Fermanem, straszne są te konsekwencje operacji. Szkoda, że w ostatniej scenie nie byli sami, niepotrzebne tam Nazli i Beliz. Gdyby nie one, jeszcze bardziej pojechaliby po emocjach... Jak to możliwe, że kompletnie nie podobał mi się wątek z rodzicami Alego, a na ostatniej scenie i tak płakałam? No jak?! Nie znoszę czegoś takiego. Facet zniszczył życie swojemu dziecku, a potem dowiaduje się, że zostało mu kilka dni życia i po 20 latach nagle chce przebaczenia. A to też tylko... Właściwie to nie wiem po co. I wcale nie chciałam, żeby Ali do niego szedł. Może i jestem okropna... Trudno. 🤷♀️ Mimo tego wszystkiego, co mu zrobił i powiedział, Ali bardzo chciał mieć ojca. I chyba to mnie tak ruszyło. Bo przez całe życie jednak marzył o tym, żeby go pokochał... Ale on zdecydowanie nie zasługiwał na takiego syna. Jakże mnie wkurzyły słowa: "Nie pozwoliłeś mi się pokochać.". Tylko czy rodzice potrzebują powodu, żeby móc pokochać swoje dziecko? No, błagam... Żałuję, że Alemu nie udało się go uratować, bardzo. Nie dlatego, żeby się pogodzić i tworzyć "wspaniałą" rodzinę, ale żeby mu udowodnić i pokazać, co stracił... Nazli mi zaimponowała podczas rozmowy z teściową, nie spodziewałam się tego po niej. Ogólnie w tych dwóch ostatnich odcinkach sezonu była nawet do zniesienia. I Demira polubiłam. Nie żebym wcześniej go nie lubiła, był mi po prostu o obojętny. Ale podobało mi się to, że w 27 pomagał Alemu z tą pacjentką, w finale scena z Gulin i Gunesem - genialna. I jako pierwszy poznał się na Damli. Rozbroił mnie tym tekstem na kolacji zapoznawczej: "To może od razu przesiądź się do innego stolika?" czy coś w tym stylu.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 0:29:04 GMT
Alex też byłam wtedy mega wkurzona, jak w tej ich ostatniej rozmowie sezonu była Beliz i Nazli. Przecież jakby Ferman był sam z Alim, to by tam ten bufet chyba roznieśli w drobny mak.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 10:38:53 GMT
Next I właśnie kurcze szkoda, że on to palnął, a w tym samym czasie nastała korona. Jestem bardzo ciekawa, jak wyglądałaby ich relacja w 29 odcinku, gdyby sezon dalej normalnie trwał. A tak to w 29 odcinku we wrześniu są już pogodzeni i tak naprawdę nie raczono nawet między zdaniami wyjaśnić tego, co działo się przez te pół roku. Wiemy jedynie, że Delma dostała ofertę stażu za granicą i wyjechała (widać aż tak bardzo nie chciała pracować w Berhayat xd) i Kivilcim, której kompletnie odbiło. Szczerze mówiąc, nie lubię czegoś takiego. Postać, która przez x czasu kręciła różne afery, utrudniała życie ludziom, która specjalnie i z premedytacją zaszła w ciążę tylko dlatego, żeby zabrać Beliz część szpitala (a nawet cały, jak się da). I tu nagle dają nam super miłą Kivilcim. A w ogóle hitem była ta rozmowa Alego z nią. Z babką, która zawsze, ale to zawsze stawiała go przed zarządem albo w cholernie trudnej sytuacji. No i moja unpopular opinion: To nie Ali powinien mieć sprawę w sądzie a Ferman. Ali powinien dostać po kieszeni, a Fer przed sąd, bo to Ferman zostawił swojego asystenta, który nie ma jako tako uprawnień do przeprowadzania samodzielnych operacji, a sam poszedł na SOR. Prawidłowo powinno być odwrotnie. Poza tym, jakoś nikt za specjalnie nie przejmował się, co to za pacjentkę mają na stole operacyjnym. Afera dopiero wybuchła po tym, jak okazało się, że to Kivilcim. Nagle cały szpital zaczęło to obchodzić. Do tego, jak ten psychopata ją wywoził, nikt jej ani jego nie rozpoznał. Serio? Co to za ochrona, żeby wicedyrektor nie rozpoznać i nie znać lekarzy pracujących w szpitalu? Te baby z sali sądowej też mnie wkurzały. Kto te randomki tam w ogóle wpuścił? Takie hipokrytki jak w Polsce, tylko tutaj do obrony zmarłej mamusi to pierwsze, a dziecko niech sobie tam egzystuje gdzieś i radzi sobie samo. "A: Doktorze Fermanie, dzień dobry.
F: Dzień dobry, Ali.
A: Muszę powiedzieć panu coś bardzo ważnego, ale będę się streszczał.
Powiem krótko. To dla mnie bardzo ważne.
F: Świetnie, no to się streszczaj.
A: W takim razie mówię.
Objął pan tak panią Beliz, a potem tak przyciągnął do siebie i pocałował.
Pocałował w usta. Jak pan to zrobił?
Zamierzam pocałować Nazlı pierwszy raz.
Ale jak mam ją pocałować, doktorze?
Nie odpowiedział mi pan. Słucham.
F:Nie odpowiem na to pytanie. Nie będę odpowiadać na coś takiego
i nie będę rozmawiać o tym w szpitalu.
A:Dobrze, ale jak mam się tego nauczyć, doktorze?
Jak mam to zrobić?
Czy człowiek może nie całować swojej ukochanej?
F: Ali, posłuchaj, wiele nauczyłeś się do dzisiaj i
wykorzystujesz to w praktyce.
Czasami zadziwiasz nawet mnie.
Nie mogę ci zbyt często tego mówić, ale...
Radzisz sobie dobrze.
Brawo dla ciebie.
A: Dziękuję. Bardzo dziękuję, ale chcę osiągnąć jeszcze więcej.
Ja... Chcę być taki jak pan.
F: Będziesz... Z czasem...
Daj sobie trochę czasu.
A: Dam. Ale ile?
A teraz... W ten sposób złożyć usta...
F: Co robisz, Ali?
Co ty robisz, chłopie?
Boże, daj mi cierpliwość.
A: Dobrze. Ostatnie pytanie. "
Ten fragment, który zaznaczyłam na czerwono, kisnę na nim za każdym razem. To takie trochę 'no tutaj, tutaj, tutaj przepraszaj za 28 odcinek'. " A: Jest pan na mnie zły? Wiem.
Ma pan rację. Powinienem pana posłuchać, ale nie posłuchałem.
Przeze mnie został pan ukarany.
Może szpital też zostanie ukarany.
Wybaczy mi pan?
F: Gdyby Demir zrobił to samo, wybaczyłbym mu?
A: To nie to samo.
My to co innego. Starsi bracia wybaczają młodszym, prawda?
F: Ali...
Od samego początku chciałeś być taki jak my.
Mówiłeś, że jesteś jednym z nas. A teraz oczekujesz specjalnego traktowania?
Czy to jest w porządku?
Posłuchaj, chciałeś mieć pracę.
Masz ją.
Chciałeś mieć ukochaną.
Masz ją.
Chciałeś mieć brata...
Jego też masz.
Widziałem, że jesteś inny...
Ali, na początku wszyscy w ciebie wątpiliśmy,
ale potem cię zaakceptowaliśmy.
Chcesz być jednym z nas?
Proszę, bądź. Ale jeśli coś się stanie, musisz walczyć tak samo
jak my - sam.
A: Ale nadal nie rozumiem niektórych rzeczy.
Nie rozumiem wszystkiego tak jak wy. Nie udaje mi się.
F: Ali, chciałeś być taki jak my? Czy nie chciałeś?
A: Chciałem.
F: W takim razie znajdź rozwiązanie!
Znajdź rozwiązanie.
Inaczej będziesz zależny od innych przez całe życie.
A: Co to znaczy?
F: Ali, to znaczy...
Od teraz jesteś taki sam jak wszyscy."
A tutaj Ferman też trochę gada od rzeczy. Gdyby Demir zrobił to samo, co Ali i postawiliby go pod sąd... Przepraszam, jego nie postawiliby pod sąd. Po prostu dostałby jakąś drobną karę finansową albo nie dostał żadnej. Tylko Ali jak popełni błąd, to go od razu przed zarząd albo przed sąd prowadzą. "Od teraz jesteś taki sam jak wszyscy" - to było w zwiastunie do sezonu i miałam teorię, że po tym bum i śmierci Kivilcim Ali będzie w takim szoku i po takiej traumie, że z tego wszystkiego straci swoje niezwykłe zdolności i Ferman go najpierw będzie pocieszał, a potem uczył medycyny od zera (z tą nauką było w oryginalnej wersji). A tu dupka. Całą moją teorię szlag trafił.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2020 11:53:14 GMT
Kocham ich rozmowy, tam mnie rozczulają.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 15:27:09 GMT
Alex coś dzisiaj się nie odzywa. Zaparkuje wieczorem w temacie, to się okaże, że już czeka na 37 odcinek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2020 15:28:56 GMT
Wciągną ją doktorek.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 15:34:45 GMT
Alex coś dzisiaj się nie odzywa. Zaparkuje wieczorem w temacie, to się okaże, że już czeka na 37 odcinek. Nie, nie. Aż tak to nie. Ale z 2 sezonem już wystartowałam, muszę się zebrać i coś napisać
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 15:49:32 GMT
Alex i tak pewnie skończysz te odcinki, co masz do obejrzenia i skomentujesz prędzej, niż ja skończę prace nad 37.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 16:51:09 GMT
Alex i tak pewnie skończysz te odcinki, co masz do obejrzenia i skomentujesz prędzej, niż ja skończę prace nad 37. To nie jest niemożliwe "To mój pierwszy dzień w pracy, a szpital już wyleciał w powietrze." Po jego wejściu na izbę myślę sobie: kto to, kurde, jest? A potem sobie przypomniałam, że pisaliście, że w drugim sezonie dołączy Doruk i się domyśliłam, że to on. Na razie go lubię, wydaje się całkiem w porządku. W ogóle u niego i Demira zaczęło się jak u naszego AlFer. Myślałam, że pęknę ze śmiechu jak Doruk poklepał go po ramieniu, a ten później spojrzał na tę rękę takimi wielkimi oczami Pociągną jakoś dalej ten temat? "A: Dam. Ale ile?
A teraz... W ten sposób złożyć usta...
F: Co robisz, Ali?
Co ty robisz, chłopie?
Boże, daj mi cierpliwość."
Ten fragment, który zaznaczyłam na czerwono, kisnę na nim za każdym razem. To takie trochę 'no tutaj, tutaj, tutaj przepraszaj za 28 odcinek'. Genialne to było I to spojrzenie Fermana w stylu: "Boże, żeby tylko nikt tego nie widział". No i moja unpopular opinion: To nie Ali powinien mieć sprawę w sądzie a Ferman. Ali powinien dostać po kieszeni, a Fer przed sąd, bo to Ferman zostawił swojego asystenta, który nie ma jako tako uprawnień do przeprowadzania samodzielnych operacji, a sam poszedł na SOR. Prawidłowo powinno być odwrotnie. No i masz rację, bo w rzeczywistości by pewnie tak było. To był ewidentny błąd Fermana, nie powinien zostawiać Alego samego, zwłaszcza że miał wątpliwości co do tego czy go posłucha. W ogóle jakieś dziwne to było. Nikt się nie zorientował, że nie ma Kivilcim, nie poznali jej od razu. Ile tam było pracownic w ciąży? I ta rozmowa z Alim. Kiedy ona się niby tak zmieniła? Poza tym Ali zawsze zwraca uwagę na szczegóły i nie rozpoznał bransoletki? Dobra, zostawmy już to. Akcja pod sądem, jak wychodzili też świetna. Normalnie się czułam, jakbym wiadomości oglądała Ratować życie matki. Naprawdę? Kobieta miała poparzone 80% ciała, były małe szanse, że przeżyje, a gdyby nawet przeżyła to nie wiadomo w jakim byłaby stanie. Myślę, że na pewno byłaby bardzo wdzięczna lekarzom, że wybrali ją. Na pewno.
Do Fermana nie wiem jak się odnieść. Z jednej strony ma rację, że jest wściekły, ale z drugiej... Kiedy Nazli popełniła błąd (chyba nawet poważniejszy) był nawet gotowy zaryzykować swój związek z Beliz... No słabo, Ferman, słabo. Humory mu znowu wróciły.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 17:56:29 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2020 18:03:53 GMT
Właśnie mnie to też (tu bym użył nie niecenzuralnego słowa) że Nali popełniła błąd też zabiła człowieku dostała tylko naganę i nie może się się już więcej pomylić. A ali przed sąd, bo co bo autyzm to mu trzeba jeszcze bardziej do walić, te protesty kobiet malowanie na ścianie że zabójca były słabe i chyba po to by widza złapać na haczyk. A dwa Tanju to mnie tak ale to tak wwww że bym mu sam dał w łęb. Trochę to zrobili taniej sensacji i moim zdaniem początkowe odcinki drugiego sezonu są o wiele słabsze, może te odcinki z adilem są fajne oprócz tej wydry ferdy. Ale nie jesteśmy na takim poziomie jak w pierwszym sezonie.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 18:20:24 GMT
Next ja myślę, że jednak jesteśmy, tylko te początkowe odcinki były takie... No takie jakieś inne. Nagle z dupki pojawia się dziecko dla FerBel. Tanju co odcinek wyładowuje się na Alim. Przez 4 odcinki dosłownie był ciągły problem z dzieckiem, z kim zostanie itd. Ten sezon też jest bardzo dobry, tylko my nie jesteśmy już na etapie randek z naszym ukochanym, a jesteśmy po ślubie. I po prostu po dłuższym przebywaniu w towarzystwie naszej drugiej połówki, patrzymy na nią bardziej krytycznie i z pewnymi oczekiwaniami. W trakcie pierwszego sezonu nie było takich porównań, bo nie było do czego porównywać, a i my nie mieliśmy oczekiwań, bo nie było przyzwyczajenia do pewnych rzeczy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2020 18:31:11 GMT
A mamy wysublimowane gusty. Ja na słowa tanju ku****y dostaje. On mi tak omierzł że patrzeć na niego nie mogę. Sezon jest ok, ale jest drugie tyle zapychaczy co było w pierwszym sezonie. Taka akcja jak tatulek zajął jakąś godzinę antenową w tych dwóch odcinkach po co ja się pytam. Wolał bym patrzeć na AlFer nawet nic nie robiących a siedzących na dachu. Kolejna Ferda, to nie jest ferda tylko franca nie cierpię jej chyba najbardziej, już chyba wolę tego irytującą g&g nikt tak nie podnosi ciśnienia jak ona, i te odwieczne pretensje do aliego, Przecież Adil poznał Aliego jak ta wydra już była w stanach z mamuśką. Nawet salvie się chwyciła. A jedyna Salvie mnie nie irytuje z tej całej obsługi pielęgniarskiej i tak się opiekuje Adilem.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 19:49:38 GMT
DorDem we własnej osobie. Tak, ich fandom istnieje. Całkiem sporo osób ma, chociaż jakieś 3 odcinki temu dopiero się zaczęła działalność fanów w tym kierunku. Żartujesz sobie?! Taka scena? To Demir takich scen z Acelyą nie miał, w ogóle nudna ta para. AlFer musi się brać do roboty, bo im konkurencja rośnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 15, 2020 20:31:33 GMT
Ciekawe czy jest fandom : Ferda get out of here. Jak tak to ja chętnie do niego dołączę. Mavi ty se wyobraź że miałem z nią serial oglądać, ten w którym gra z kadirem. Ale jak zaistniała w doktorku to never po moim zimnym trupie.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 21:25:42 GMT
Next gdzie nie piszą o Ferdzie, tam czytam same negatywy, że postać kompletnie niepotrzebne etc. Weź... "Bana..." to ja się przymierzałam lata świetlne temu tłumaczyć, ale że byłam wtedy w ekipie KS, a nikt więcej nie chciał mi pomóc, to zostawiłam to i z perspektywy czasu bardzo dobrze. Alex no DorDem ma dużo scen, których u AlFer prędko nie zobaczymy A to przez to, że przecież Ali nadal boi się w pewnym sensie dotykać Fermana. Teraz w sądzie już zamierzał... Zamierzał podejść i przytulić, to Fer kretyn...
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 21:33:11 GMT
Alex no DorDem ma dużo scen, których u AlFer prędko nie zobaczymy A to przez to, że przecież Ali nadal boi się w pewnym sensie dotykać Fermana. Teraz w sądzie już zamierzał... Zamierzał podejść i przytulić, to Fer kretyn... To już się nie mogę doczekać Doruk jest świetny, uwielbiam jego miny i niektóre teksty <3 U AlFer rozwija się powoli, najlepsze jeszcze przed nami. Ferman bardzo ładnie podsłuchuje pod drzwiami Długo będzie się tak fochał czy w miarę szybko mi przejdzie?
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 21:42:41 GMT
|
|