|
Post by Alex on Nov 15, 2020 23:16:50 GMT
Alex AlFer będzie miało randkę w bardzo wymownym dla nich miejscu na koniec 31 odcinka i wtedy się zacnie pogodzą. To czekam. Adil ma córkę. Jak? Gdzie? Kiedy? CO? Jeszcze przyjeżdża i nie chce go ratować... W ogóle to niezłą dramą zaczęli ten sezon. Najpierw Kivilcim i dziecko, teraz Adil... Aż się boję co będzie dalej. Beliz. O co jej znowu chodzi? Najpierw nie chce rodzeństwa, potem ryczy, że przez nią Kivilcim usunęła ciążę, potem znowu nie chce, potem ryczy, bo Kivilcim nie żyje i dziecko zostało samo, a teraz kłóci się z Fermanem, że jednak go nie chce... No naprawdę. Działa mi w tym sezonie na nerwy bardziej niż Nazli. Next masz rację co do niej. Po tej akcji z dzieckiem się zastanawiam, co Ferman w niej takiego widzi. Przecież to jak dwa światy. Doruk. Co mu? 😳 Te słowa do Alego i potem na korytarzu... Tak jakby historia trochę podobna do historii Fermana, ale... Jemu też chyba coś jest? Wyjaśniło się to już? Wow, Tanju! Nie spodziewałam się tego po nim. Zdecydował się wykonać operację bez zgody pacjenta. Jestem w szoku.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 23:54:59 GMT
Jaaa Jaka piękna scena, kiedy Ali i Ferman nie pozwalają zabrać małej ze szpitala "Nie słyszałaś tego, dobrze? Kłamstwo to zła rzecz." Grunt to dobre wychowanie.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 15, 2020 23:58:54 GMT
Alex AlFer będzie miało randkę w bardzo wymownym dla nich miejscu na koniec 31 odcinka i wtedy się zacnie pogodzą. To czekam. Adil ma córkę. Jak? Gdzie? Kiedy? CO? Jeszcze przyjeżdża i nie chce go ratować... W ogóle to niezłą dramą zaczęli ten sezon. Najpierw Kivilcim i dziecko, teraz Adil... Aż się boję co będzie dalej. Beliz. O co jej znowu chodzi? Najpierw nie chce rodzeństwa, potem ryczy, że przez nią Kivilcim usunęła ciążę, potem znowu nie chce, potem ryczy, bo Kivilcim nie żyje i dziecko zostało samo, a teraz kłóci się z Fermanem, że jednak go nie chce... No naprawdę. Działa mi w tym sezonie na nerwy bardziej niż Nazli. Next masz rację co do niej. Po tej akcji z dzieckiem się zastanawiam, co Ferman w niej takiego widzi. Przecież to jak dwa światy. Doruk. Co mu? 😳 Te słowa do Alego i potem na korytarzu... Tak jakby historia trochę podobna do historii Fermana, ale... Jemu też chyba coś jest? Wyjaśniło się to już? Wow, Tanju! Nie spodziewałam się tego po nim. Zdecydował się wykonać operację bez zgody pacjenta. Jestem w szoku. Pamiętasz? W 1 sezonie była taka rozmowa między Beliz i Adilem, gdzie oni trzymali prezenty dla córki Adila i wówczas było zasugerowane jasno, że ona nie żyje. A tu przyszedł nowy sezon i nagle z dupy wszystko wytrzaśnięte. Beliz to chyba nawet najstarsi górale nie ogarniają. I zwykle Ferman ma rację w tym związku, kiedy ją opierdziela, za co też go fandom nienawidzi. Szczerze mówiąc, nie rozumiem kompletnie (to znaczy, najpierw złe traktowanie Alego, potem wyznanie Nazli, dochodzą sprzeczki z Beliz i gotowe, ale jednak...), dlaczego Fermana niemalże nikt nie lubi, a wręcz hejtuje. Na twitterze piszą o nim jednostki, a 95 procent twittów to moje. Przecież to obok Alego i Doruka najciekawsza osoba. Jedna z najbardziej złożonych charakterologicznie postaci. No własnie, chyba FerBel działa na zasadzie kontrastu i jakoś się te dwa światy trzymają razem. Co do Doruka nadal tego nie wyjaśniono kompletnie. Wstępnie wygląda na zespół stresu pourazowego, ale on bierze za dużo leków jak na takie coś. Tak mi się zdaje. Tanju to typowo jak wiatr chorągiewkę skieruje, tam idzie. Działa jak mu pasuje i kiedy mu pasuje. Zawsze po coś, żeby coś ugrać. Przy okazji fochowania...
media.giphy.com/media/kk4lWDuAmHlx4JD1a4/giphy.gif
I takie małe zestawienia. media.giphy.com/media/bwrffiBesSC9AwVI61/giphy.gifmedia.giphy.com/media/fquOtB0SfYTfa8LKiR/giphy.gif
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 0:24:48 GMT
Mavi Pamiętam tę scenę, ale byłam przekonana, że chodziło o żonę Adila, nie o córkę. Serio? Nie wiedziałam, że Ferman tak działa na widzów... Chyba nigdy nie widzieli negatywnych postaci... Mi się bardzo podobała scena, kiedy wszedł do jej gabinetu i powiedział, że jeśli odda małą do domu dziecka to nie wie czy będzie mogła spojrzeć w lustro, ale on na pewno już na nią nie spojrzy i, że ma serce z kamienia, jak jej przyjaciółka. Tak się zastanawiałam... Kogo dostanie Doruk? I nie, nie, nie, nie! Nie mówcie mi, że Ferdę. Błagam, nie! Też pomyślałam o stresie pourazowym, ale te słowa o domu opieki... Coś w tym jeszcze musi być.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 0:37:39 GMT
Alex tak. Niestety, serio. Jestem w stanie policzyć na palcach osoby, które go kochają, a nawet lubią. Z czego jestem ja, alferedits i w sumie jeszcze ze 3-4 osoby może i finito. Ale w sumie co się dziwić. Jak na twitterze przodują nastolatki i studenci. A to widzowie, którzy preferują AlNaz i Alego. I każdy kto nie jest zbyt miły dla Alego i nie klepie go po grzywce jest zły. A Fermański to takie złoto, że... Chorowałabym! Doruk na razie dostał Demira. I nie widać na horyzoncie póki co żadnej baby. Ale bardzo prawdopodobne, że skończy z Ferdą.
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 0:54:04 GMT
Mavi Akurat Ferman klepie go po grzywce Wiem, że to jest mega oklepane, ale nic nie poradzę, że mam słabość do takich postaci jak Ferman, które na zewnątrz wydają się chłodne i zdystansowane, ale w środku jest zupełnie odwrotnie. Mają wielkie serce i wrażliwość. ❤️ Co do Doruka to jednak będę żyła nadzieją, że znajdą mu kogoś innego niż Ferda.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 0:56:59 GMT
Alex no ja ci się nie dziwię, że masz słabość. Mam to samo. Na to nie ma lekarstwa. Z resztą, takie lodóweczki są naprawdę o wiele ciekawsze, bo zawsze możesz obserwować przemianę. Alex , gdybyśmy były scenarzystkami to AlFer wzięliby ślub, a DorDem by im świadkowali. Ja niestety, jestem z tych, co uważają, że do Alego pasuje tylko Ferman. Do Fermana pasuje tylko Ali. Do Doruka pasuje tylko Demir. Przeglądam kompa w poszukiwaniu gifów, a tam marcowy memosz.
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 1:18:02 GMT
Alex no ja ci się nie dziwię, że masz słabość. Mam to samo. Na to nie ma lekarstwa. Z resztą, takie lodóweczki są naprawdę o wiele ciekawsze, bo zawsze możesz obserwować przemianę. I najlepsze są zawsze te początkowe sceny, gdzie jednak dana postać nie okazuje się totalnym dupkiem, tylko tak powoli, powoli się otwiera. Uwielbiam takie wątki, a że jest to popularne i znajduje się prawie w każdym serialu to tym lepiej dla mnie Zatrzymałam się na momencie, jak zabrali małą do domu dziecka/rodziny zastępczej. Jak Ali i Ferman to przeżywali... Chciałabym scenę, w której Ferman mówi Beliz, że pokochał zupełnie inną osobę i ona nią już nie jest... Alex , gdybyśmy były scenarzystkami to AlFer wzięliby ślub, a DorDem by im świadkowali. Ja niestety, jestem z tych, co uważają, że do Alego pasuje tylko Ferman. Do Fermana pasuje tylko Ali. Do Doruka pasuje tylko Demir. Dawaj, kupujemy bilety i lecimy tam. Napiszemy scenariusz tak jak należy. Już nie mogę się doczekać tych scen DorDem Przeglądam kompa w poszukiwaniu gifów, a tam marcowy memosz. Ja już nie chcę słyszeć nic o żadnej kwarantannie... Jutro (dzisiaj już ) mogę w końcu z domu wyjść... Uff.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 9:46:09 GMT
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 11:12:36 GMT
Taner też został chyba nominowany jako aktor. Miałam zająć się czymś innym, ale stwierdziłam, że muszę najpierw dokończyć odcinek 31. Świetna scena z pralkami i mina Nazli jak ich zobaczyła
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 11:18:04 GMT
Alex, tak Taner jest jeszcze nominowany w kategorii aktor. I jeszcze kilka innych nagród jest w toku (głosowania / wybierania).
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 11:29:30 GMT
Mavi I bardzo dobrze. Zdecydowanie mu się należy za tę rolę.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 13:34:35 GMT
Było dziesiątki razy omawiane, ale żal nie wrzucić... Cytacik AlFer z 11 odcinka "F: Miłość... Czy kiedykolwiek doświadczyłeś takiego uczucia? Znasz je? A: Nie. Jeszcze nie doświadczyłem miłości. Nie znam go. Ale bardzo dobrze wiem, czym jest miłość. Naprawdę kochałem mojego starszego brata... Zbyt mocno. Bardzo. Kocham doktora Adila. Kocham Nazli... Potem... Miłość jest bardzo dziwna, to bardzo skomplikowane uczucie. Tego się dowiedziałem. Nie zrezygnujesz z miłości do osoby, tylko dlatego, że się na ciebie złości. Jest pan moim... F: Tak? A: Marzeniem...(...)."
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 13:36:31 GMT
Tarnerowi należą się wszystkie nagrody. Jest wybitnym aktorem. Ale nie rozumiem nominacji dla bay yanlış to jakieś nieporozumienie
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 13:39:12 GMT
Było dziesiątki razy omawiane, ale żal nie wrzucić... Cytacik AlFer z 11 odcinka "F: Miłość... Czy kiedykolwiek doświadczyłeś takiego uczucia? Znasz je? A: Nie. Jeszcze nie doświadczyłem miłości. Nie znam go. Ale bardzo dobrze wiem, czym jest miłość. Naprawdę kochałem mojego starszego brata... Zbyt mocno. Bardzo. Kocham doktora Adila. Kocham Nazli... Potem... Miłość jest bardzo dziwna, to bardzo skomplikowane uczucie. Tego się dowiedziałem. Nie zrezygnujesz z miłości do osoby, tylko dlatego, że się na ciebie złości. Jest pan moim... F: Tak? A: Marzeniem...(...)."
Ta rozmowa mnie tak rozczuliła, byłem taki dumny z aliego że aż się popłakałem.
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 13:55:16 GMT
Było dziesiątki razy omawiane, ale żal nie wrzucić... Cytacik AlFer z 11 odcinka "F: Miłość... Czy kiedykolwiek doświadczyłeś takiego uczucia? Znasz je? A: Nie. Jeszcze nie doświadczyłem miłości. Nie znam go. Ale bardzo dobrze wiem, czym jest miłość. Naprawdę kochałem mojego starszego brata... Zbyt mocno. Bardzo. Kocham doktora Adila. Kocham Nazli... Potem... Miłość jest bardzo dziwna, to bardzo skomplikowane uczucie. Tego się dowiedziałem. Nie zrezygnujesz z miłości do osoby, tylko dlatego, że się na ciebie złości. Jest pan moim... F: Tak? A: Marzeniem...(...)."Moja ukochana scena. Aż mam ochotę sobie jeszcze raz obejrzeć. Pamiętam, jak widziałam ją pierwszy raz i czekałam na każde słowo, miałam wrażenie, że te przerwy pomiędzy zdaniami wieczność trwają.
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 18:54:16 GMT
Coś tu cicho się zrobiło... Farman jaki kochany w tym 32 odcinku. Przygotował nawet obiad dla Alego Czekałam na ten moment aż jakąś pacjentką zacznie go podrywać i się doczekałam Minę miał genialną, a jeszcze lepszą jak Ali wpadł do gabinetu i znalazł drogę ucieczki. Ferman złożył wniosek o opiekę nad małą Leylą... Tak w ogóle to trochę dziwne są te zasady adopcji w Turcji, jeśli jest naprawdę tak jak pokazują w serialu. Trzeba mieć skończone 30 lat? A co to niby ma do rzeczy? I samotny facet ma szansę na zostanie opiekunem, jeszcze lekarz, który ma nieregularne godziny pracy? Jakieś to dziwne... "Moj bohaterski doktor Ferman!"
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 18:58:29 GMT
A jakaś pasja/ pociąg fizyczny w serialu jest?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 19:03:27 GMT
Seksy yok Kissy był pierwszy w pierwszym odcinku 2 sezonu. Czasem Ferman z beliz się całują ale to takie eh. No i jest miłość braterska Aliego i Fermana. Mavi by chciała kiss AlFer ale fox by się rtuku nie wypłacił.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 19:24:24 GMT
A jakaś pasja/ pociąg fizyczny w serialu jest? lucy z takich rzeczy, to jedynie FerBel się czasami całują. AlNaz raz się pocałowało. AcDem raz na balu. I w sumie to tyle. Szczerze mówiąc, większy pociąg to ja widzę między DorDem i AlFer niż między parami normalnymi w tym serialu. AlNaz to w ogóle jakieś nieporozumienie. Next ja nadal żądam kissa. To znaczy, w naszej wersji to kissso-przytulacz. A 5 grudnia minie rok od kisso-przytulacza AlFer w 13 odcinku. Alex ja tu cały czas zaglądam. Ale próbuję coś tłumaczyć. Jednakże brak mojej motywacji w 37 odcinku sprawia, że zrobiłam aż całą 1... Dosłownie jedną minutę z 1 h 5 min. do tłumaczenia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 19:27:14 GMT
Mavi zazdrosna jesteś o nazli.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 19:34:27 GMT
Mavi zazdrosna jesteś o nazli. Nie. Ja po prostu nie cierpię Nazli "Ama hocam" Gulengul. Tak samo Ferda... rambo
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 20:00:45 GMT
Mavi Widzę, że ty jesteś na nią bardziej cięta niż ja Ferman namawia Ferdę, żeby została? Czy on się dobrze czuje? Biedny, wyniósł się z domu i musi nocować na za krótkiej kanapie w gabinecie. Mavi, a tak z ciekawości w jakim programie robisz gify?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 16, 2020 20:27:24 GMT
Mavi widziałaś nowy zwiastun. Co za akcja pod tytułem nie będzie mi lekarz z autymem leczył wschodzącej gwiazdy sportu, trochę to irytujące i odgrzewany kotlet. A widziałaś na insta Tanera jaką se fote strzelił.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 21:21:30 GMT
Next ja się autentycznie poryczałam na tym fragu właśnie dlatego, że jest to 150% klimatu fragów i ogólnie atmosfery serialu, za którą pokochałam właśnie to dizi. Zdecydowanie bardziej wolę takie odświeżenie starego kotleta niż ciągnięcie śmierci Kivilcim, z kim zostanie dziecko, ojca Nazli, mebli Gunesa. Zauważyłeś, że Fer znowu go obroni, tak jak przy tym wpływowym ojcu pacjentki w ciąży? No i odnotujcie na księżycu... We fragmanie jest AlFer! Alex no jestem na nią cięta, bo całe tygodnie z nimi spędzam i nie da się jej przewinąć. Nawet jak masz najbardziej znienawidzoną scenę, osobę, musisz sprawdzić, czy jest dobrze tekst. Swoją drogą, Onur się ledwo, ledwo zmieścił na tej kanapie. A co do tego jak robię gify: najpierw sobie obrabiam scenę z odcinka w Sony Vegasie (kolorki, ustawienie, tekst), zapisuję jako wideo i potem wrzucam w program Instagifer.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 22:13:48 GMT
Next tak tego kissa przywołujesz... To zobacz ten moment. Czy normalnie tutaj by czegoś nie dostali? Toż tu aż się prosi o coś. Alex to może być dla ciebie SPOILER. AlFer odcinek 35:"A: Nie mogę uwierzyć w to, co powiem, ale... Wiedziałem, że pana tu znajdę. Wygląda na to, że Nazlı pogodzi się ze swoim ojcem. Wygłosiłem skuteczne przemówienie. Zainspirowałem się panem. Kiedy mowa o bohaterach, pan przychodzi mi do głowy. F: Nie jestem bohaterem. A: Oczywiście, że pan jest. F: Ali, nie jestem bohaterem. Zostałem ukarany za sprawę, którą uważałem za słuszną, Ali. Nie mogę porozumieć się ze swoją dziewczyną. Nie mogę leczyć swoich pacjentów! O jakim bohaterze mówisz?! A: Jest pan doktorem Fermanem, znajdzie pan sposób. F: Nie mogę znaleźć! Jestem człowiekiem, mam wady, czy to niemożliwe?! A: Oczywiście, że możliwe. F: Czy zawsze muszę postępować właściwie?!
A: Nie, nie musi pan.
F: Czy jeden raz nie mogę popełnić błędu?!
A: Oczywiście, że pan może. Na co pan czeka?
F: Na co czekam?!
Na co czekam?"
Next to jest dla mnie jeden z ich idealnych momentów, gdzie mogłoby coś się wydarzyć. media.giphy.com/media/jpm6QNvNERV2lHXRmC/giphy.gifmedia.giphy.com/media/IVyocZvKkYslhSCfN3/giphy.gifmedia.giphy.com/media/8Oqxu8g6GkSnNk2kOE/giphy.gifmedia.giphy.com/media/VgIUrcSxQTjJlWNyjy/giphy.gif
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2020 23:00:18 GMT
Next tak tego kissa przywołujesz... To zobacz ten moment. Czy normalnie tutaj by czegoś nie dostali? Toż tu aż się prosi o coś. Alex {Spoiler}(...) F: Czy zawsze muszę postępować właściwie?!
A: Nie, nie musi pan.
F: Czy jeden raz nie mogę popełnić błędu?!
A: Oczywiście, że pan może. Na co pan czeka?
F: Na co czekam?!
Na co czekam?" Next to jest dla mnie jeden z ich idealnych momentów, gdzie mogłoby coś się wydarzyć. Mavi to jak lubisz klimaty BL to po Doktorku zasuwaj w azjatyckie czeluści. W Tajlandii jest pełno tego typu dram, ale nie tylko tam. Wczoraj założyłam 2 tematy (wrzucam jako przykład): Link 1LINK 2
|
|
|
Post by Mavi on Nov 16, 2020 23:07:58 GMT
lucy dzięki. Jak znajdę wolną chwilę, to kiedyś wpadnę. Może nie tyle, co lubię, ale kiedy takie momenty, jak wyżej przywołana pralnia się marnują, to w człowieku coś pęka. Gdyby na miejscu któregoś z nich była jakaś babka, to bankowo by walnęli kissa (opcjonalnie ktoś by wszedł albo zadzwoniłby telefon tuż przed), ale byłaby przynajmniej próba. Tutaj mógł Ali Fermana po włosach poklepać (z racji wzrostu Onura, jak stoją, to jest to mało wykonalne ), ale też nie . Już nie wspominając o tym, że mamy 10 odcinek sezonu przed nami, a Ferman nadal nie był w domu u Alego, nie jechali razem windą (raz byli, ale razem z nimi był Tanju ), Alemu nadal nikt nic nie zrobił, żeby Ferman mógł sobie przy jego łóżku popłakać i próbował go uratować.
|
|
|
Post by Alex on Nov 16, 2020 23:30:04 GMT
"I ty uważasz się za jego dziewczynę. W dwa dni poznałem tego człowieka lepiej od ciebie."Wow. Nieźle Doruk pojechał... Mavi Jakie są w ogóle reakcje fanów na tę postać? Bo coś mi się wydaję, że niezbyt pozytywne... Skoro nawet Ferman im się nie podoba.
|
|
|
Post by Mavi on Nov 17, 2020 11:57:47 GMT
"I ty uważasz się za jego dziewczynę. W dwa dni poznałem tego człowieka lepiej od ciebie."Wow. Nieźle Doruk pojechał... Mavi Jakie są w ogóle reakcje fanów na tę postać? Bo coś mi się wydaję, że niezbyt pozytywne... Skoro nawet Ferman im się nie podoba. Alex AlNazy wiadomo za Dorukiem nie przepadają za bardzo. Zanim Doruk się pojawił, to AlNaz na niego jechali (wręcz był lincz jak na Fera), bo wszędzie był przedstawiany jako ten, który przychodzi rozbić AlNaz. Ale bardzo dużo osób go lubi. I wręcz domagają się rozszerzenia jego historii. Szczerze mówiąc, gdyby nam pokazali Fermana w czasach, kiedy był asystentem, to myślę, że byłby właśnie takim Dorukiem, tylko bez tej dorukowej przypadłości/choroby.
|
|