monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 9:49:23 GMT
Ziya z Yakupem wyszli wtedy na zbirów. Szczególnie Ziya, bo to on pociągał za sznurki. Szkoda, że na koniec scenarzyści zapomnieli o tych postępkach i tych kłamstwach, bo się aż prosiło, żeby to wyciągnąć i rzucić tym na stół. Nawet Meryem dostała amnezji... nie chcę jednak spoilerować, dlatego więcej nie napiszę. powiedz mi czy będzie powiedziane dlaczego zrobili martwego z ojca Kerema??
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2024 9:55:03 GMT
Będzie, choć dla mnie ten powód był śmieszny.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 12:57:26 GMT
Będzie, choć dla mnie ten powód był śmieszny. To dobrze, bo jak dla mnie cała ta sytuacja to była jak wyrwana z kontekstu. W ogóle co niektóre sceny to tak jak by wyrwał kawałek kadru i doczepił do innego, nie tylko tu ale i w naszych polskich serialach jest to samo
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2024 13:37:07 GMT
No na niektóre kwiatki trzeba przymykać oko. Pod warunkiem oczywiście, że obok się dużo dzieje.. Choć przyznam, że wątek ojca Kerema mnie zaintrygował i liczyłam, że się inaczej potoczy. Kilka fotek.. Niebawem to grono się powiększy o ważne postacie.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 20:48:18 GMT
No na niektóre kwiatki trzeba przymykać oko. Pod warunkiem oczywiście, że obok się dużo dzieje.. Choć przyznam, że wątek ojca Kerema mnie zaintrygował i liczyłam, że się inaczej potoczy. Kilka fotek..(...) Tylko że to jest trochę denerwujące jak zaczną coś ni z gruchy ni z pietruchy bez żadnego wyjaśnienia. Tak jakby urwał się z choinki, na pierwszym zdjęciu obie identyczne miny Kolacja Karamana i Elif to już po porodzie czy jeszcze przed? Tej sceny jak Elif przetrzymuje rękę Defne nie kojarzę, Defne cierpi a co niektórzy się cieszą. Matka Elif zachoruje? Te z Karamanem to już po urodzeniu dziecka? Widziałam jakieś urywki dziś na Fb robi się coraz ciekawiej
|
|
|
Post by man1000 on Apr 3, 2024 21:22:31 GMT
Dlaczego na canal+ online w zakladce przypieczentowany los jest grafika serialu Milosc na wynajem czyzby jakis blad od nich?Czy moze zapowiedz nowego serialu
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 3, 2024 21:44:42 GMT
man1000, może się pomylili poprostu
|
|
|
Post by lucy on Apr 3, 2024 23:28:05 GMT
Tylko że to jest trochę denerwujące jak zaczną coś ni z gruchy ni z pietruchy bez żadnego wyjaśnienia. Tak jakby urwał się z choinki, na pierwszym zdjęciu obie identyczne miny Kolacja Karamana i Elif to już po porodzie czy jeszcze przed? Tej sceny jak Elif przetrzymuje rękę Defne nie kojarzę, Defne cierpi a co niektórzy się cieszą. Matka Elif zachoruje? Te z Karamanem to już po urodzeniu dziecka? Widziałam jakieś urywki dziś na Fb robi się coraz ciekawiej monikaandr, zgadzam się, choć ojciec Kerema się pojawił nie przez przypadek. Te wszystkie fotki są z odcinków (+/-) bieżących. Jeśli kolacyjki jeszcze nie było to za chwilę będzie. Powodów do cierpienia Defne jeszcze przybędzie. I to o wiele poważniejszych. Kolacyjki to pestka. Matka Elif wyląduje na ostrym dyżurze. Synowa i teściowa zaczynają się kłócić... Uwielbiam jak Kiymet reaguje na jej (Defne) przytyki lub pretensje Mówi wtedy "słuchaj no " Dlaczego na canal+ online w zakladce przypieczentowany los jest grafika serialu Milosc na wynajem czyzby jakis blad od nich?Czy moze zapowiedz nowego serialu No, no, ciekawe skąd wytrzasnęli to foto.. To trochę wygląda , jakby je mieli w swoich zbiorach (przygotowane na potem) i przypadkowo/ pomyłkowo je upublicznili. Osobiście bym nie chciała Kiralika na Novelas+.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 4, 2024 8:13:15 GMT
Mówisz że zapowiada się całkiem ciekawie, mam się nastawić na super film i jazdę bez trzymanki?? monikaandr , zgadzam się, choć ojciec Kerema się pojawił nie przez przypadek. Te wszystkie fotki są z odcinków (+/-) bieżących. Jeśli kolacyjki jeszcze nie było to za chwilę będzie. Powodów do cierpienia Defne jeszcze przybędzie. I to o wiele poważniejszych. Kolacyjki to pestka. Matka Elif wyląduje na ostrym dyżurze. Synowa i teściowa zaczynają się kłócić... Uwielbiam jak Kiymet reaguje na jej (Defne) przytyki lub pretensje Mówi wtedy "słuchaj no " Dlaczego na canal+ online w zakladce przypieczentowany los jest grafika serialu Milosc na wynajem czyzby jakis blad od nich?Czy moze zapowiedz nowego serialu No, no, ciekawe skąd wytrzasnęli to foto.. To trochę wygląda , jakby je mieli w swoich zbiorach (przygotowane na potem) i przypadkowo/ pomyłkowo je upublicznili. Osobiście bym nie chciała Kiralika na Novelas+. lucy, dlaczeho nie chcesz serialu w Novelas+
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 11:17:28 GMT
lucy,Juz to zglosilem i odpisali mi ze to pomyłka i serial Miłosc na wynajem nie jest dostepny w ich kolekcji
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2024 12:07:21 GMT
Mówisz że zapowiada się całkiem ciekawie, mam się nastawić na super film i jazdę bez trzymanki?? Tak, akcja jest ciągle dynamiczna, w dodatku pełna zwrotów, a wpadek jest naprawdę niewiele, więc można na nie przymknąć oko. Dla mnie było cały czas ciekawie i emocjonująco. Jedynie na Elif się wkurzałam, choć ona też ma w serialu swoje dobre momenty. Trzeba jednak przyznać, ze tutaj rządzą czarne charaktery lub postacie nie do końca "czarne", ale tez nie "białe" - takie niedookreślone, że nie wiadomo czego tak naprawdę można się po nich spodziewać. A jest ich tu trochę. I są świetnie napisane oraz zagrane, także będzie działo. Z postaci stricte pozytywnych dobrze napisaną (i wykreowaną) rolę miał jedynie Karaman. No i może Kerem, choć i jego scenariusz musiał poświęcać dla dobra fabuły (choć może nie do końca było to dla jej dobra i z powodu jej dobra). lucy, dlaczeho nie chcesz serialu w Novelas+ monikaandr, to proste: 1 - bo to romcom 2 - w dodatku tasiemiec, bo 2 sezony na serial w tym gatunku to o wiele za dużo. 1.Sezon był hitem, więc 2-gi musiał powstać i jak zawsze przy tym gatunku zrobili go na siłę. Nie było już co wymyślać i postacie oraz wątki się kręciły w kółeczko. Ileż można coś takiego oglądać? Wg mnie romcom to jest serial na lato i nie powinien mieć za dużo odcinków, bo wtedy będzie pękał w szwach od głupot oraz bo wejdzie w czas jesienno-zimowy, gdzie widz już nie szuka i nie ogląda huśtawkowych fabuł. lucy,Juz to zglosilem i odpisali mi ze to pomyłka i serial Miłosc na wynajem nie jest dostepny w ich kolekcji Ok. Choć ciekawe skąd im się wzięło to foto w katalogu.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 4, 2024 15:45:57 GMT
Tak, akcja jest ciągle dynamiczna, w dodatku pełna zwrotów, a wpadek jest naprawdę niewiele, więc można na nie przymknąć oko. Dla mnie było cały czas ciekawie i emocjonująco. Od początku serial nie wydawał się nudny, zaciekawił mnie czyli czekam na dalszy rozwój sytuacji
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 19:38:33 GMT
lucy ,Juz to zglosilem i odpisali mi ze to pomyłka i serial Miłosc na wynajem nie jest dostepny w ich kolekcji Ok. Choć ciekawe skąd im się wzięło to foto w katalogu. lucy, grafika Miłosc na wynajem wrociła pod 25 odcinkiem ktory dodali xd
|
|
|
Post by lucy on Apr 4, 2024 20:05:41 GMT
ucy, grafika Miłosc na wynajem wrociła pod 25 odcinkiem ktory dodali xd Nie zdziwię się jeśli się okaże, że kupili ten tytuł. Tylko foto im wpadło nie do tego katalogu co trzeba. Bałaganiarze.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 4, 2024 21:18:10 GMT
lucy,Ja bym sie nie zdziwil jakby puscili go po Słodycz Kłamstwa
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 5, 2024 1:40:16 GMT
lucy ,Ja bym sie nie zdziwil jakby puscili go po Słodycz Kłamstwa Najpierw skończy się Złamane Życie bo zostało już tylko 20 lub 25 odcinków, Słodycz się dopiero niedawno zaczęła
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2024 12:03:43 GMT
monikaandr, po Złamanym Życiu będą pewnie 3 Siostry.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 5, 2024 12:28:33 GMT
monikaandr , po Złamanym Życiu będą pewnie 3 Siostry. Zobaczymy co oni wymyślą, no i jeszcze tvp zostanie po złotym chłopaku
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 5, 2024 19:31:48 GMT
monikaandr , po Złamanym Życiu będą pewnie 3 Siostry. lucy, Defne i Kimyet są dobre dziś oglądałam środowy odcinek i Defne do teściowej kłamię jak najęta, zrobiłaś ze mnie kłamczuchę.. Słyszałaś?? Kimyet ja!? Kłamiemy przez ciebie, super scena teściowej i synowej
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2024 20:12:58 GMT
Oj tak, to była scena palice lizać Jechały wtedy autem kiedy Kerem zadzwonił, że chce przywieźć do Elif jej siostrę, bo się stęskniła. A Elif leży w tajemnicy w szpitalu. Takich scen będzie mnóstwo. Uwielbiałam je. Szczególnie jak Kyimet mówiła "Słuchaj no!"
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 6, 2024 1:30:23 GMT
Oj tak, to była scena palice lizać Jechały wtedy autem kiedy Kerem zadzwonił, że chce przywieźć do Elif jej siostrę, bo się stęskniła. A Elif leży w tajemnicy w szpitalu. Takich scen będzie mnóstwo. Uwielbiałam je. Szczególnie jak Kyimet mówiła "Słuchaj no!" Tak jeszcze ta mina Defne że musi kłamać Groziło jej poronienie, też fajne było jak Defne próbowała się pozbyć dowodu na to że to przez nią Elif w szpitalu, jak kombinowała wrzucić buteleczkę do kosza w gabinecie Karamana
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2024 14:03:47 GMT
monikaandr, to jeszcze nie koniec historii buteleczki... No relacje synowej i teściowej tu będzie istna sinusoida. Zresztą Kiymet jest świetna na wszystkich frontach. To taka postać wszędobylska, która gdy się pojawia to widzom mocniej biją serca. Mocnych dialogów z Kiymet na pierwszym planie będzie jeszcze cała masa. Także dawaj znać, bo niektóre sceny sobie chętnie obejrzę jeszcze raz.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 6, 2024 21:09:44 GMT
monikaandr , to jeszcze nie koniec historii buteleczki... No relacje synowej i teściowej tu będzie istna sinusoida. Zresztą Kiymet jest świetna na wszystkich frontach. To taka postać wszędobylska, która gdy się pojawia to widzom mocniej biją serca. Mocnych dialogów z Kiymet na pierwszym planie będzie jeszcze cała masa. Także dawaj znać, bo niektóre sceny sobie chętnie obejrzę jeszcze raz. Co masz na myśli mówiąc że nie kociec historii buteleczki? Kimyet i Defne jest super duetem, myślałam że postać Defne będzie jeszcze gorsza. Jak na razie nie widzę jej w aż takim złym świetle. Nie wiem czy oglądałaś serial " Tylko z Tobą"? Na pewno będę pisała o takich momentach
|
|
|
Post by lucy on Apr 6, 2024 22:34:34 GMT
Co masz na myśli mówiąc że nie kociec historii buteleczki? Chodziło mi, że Buteleczka jeszcze trafi tu i ówdzie... i nakręci niejedną akcję Kimyet i Defne jest super duetem, myślałam że postać Defne będzie jeszcze gorsza. Jak na razie nie widzę jej w aż takim złym świetle. Też tak myślałam po tym co Onedine napisała o Defne na 1 stronie (innych opinii nie szukałam, żeby sobie nie zaspoilerować - wolę kiedy to fabuła sama mnie zaskakuje) i sobie ją wyobraziłam niczym villanę rodem z telek latynoskich, latającą z nożem i mordującą wszystkich, którzy jej staną na drodze do celu Tmczasem Defne życie (i sam Karaman kuszony przez Elif) tak przeczołgało (niebawem jeszcze dojdą inne szczegóły na temat jej trudnego dzieciństwa), że postać i tak się długo trzymała brzytwy. Tym bardziej, że w tej walce o przetrwanie była właściwie sama - nikt jej nie podał pomocnej dłoni, wszyscy ją tylko osądzali i krytykowali. Mnie w każdym razie porwała jej historia i kibicowałam jej tak długo jak tylko było to możliwe... Co oczywiście jest wielką zasługą aktorki, bo postać sprzedała niczym Żyd na targu. Po prostu kreacja rewelacja Tylko z Tobą nie oglądałam - to były czasy kiedy nie miałam pojęcia o tureckich serialach
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 6, 2024 23:56:33 GMT
Chodziło mi, że Buteleczka jeszcze trafi tu i ówdzie... i nakręci niejedną akcję Czyli z buteleczką będzie jeszcze ciekawie Też tak myślałam po tym co Onedine napisała o Defne na 1 stronie (innych opinii nie szukałam, żeby sobie nie zaspoilerować - wolę kiedy to fabuła sama mnie zaskakuje) i sobie ją wyobraziłam niczym villanę rodem z telek latynoskich, latającą z nożem i mordującą wszystkich, którzy jej staną na drodze do celu Ja też wyobraziłam ją sobie jak taką wiedźmę która naraża życie innych przez wypadki lub bóg wie co jeszcze, gdzieś na fb przewinął mi się urywek jak auto z Elif wpada do morza i w to wszystko zamieszana jest Defne, troszkę i to miało wpływ na ocenę jej postaci. Tylko z Tobą nie oglądałam Tu możesz sobie zerknąć na fragment www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OgopIj0TAmo ja sama osobiście go polecam, obejrzałam dwa razy.
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 14:55:51 GMT
gdzieś na fb przewinął mi się urywek jak auto z Elif wpada do morza i w to wszystko zamieszana jest Defne, troszkę i to miało wpływ na ocenę jej postaci. Bo tak to jest jak się zaczyna przekraczać niedozwolone granice. Od nich odwrotu już nie ma, a za nimi pojawiają się kolejne, nowe... i często, żeby się ratować trzeba je ciągle przekraczać. Tak było z Defne, szczególnie od chwili gdy zaufała nieodpowiedniej osobie i ta jej zamiast pomóc, coraz bardziej ją pogrążała... Dzięki za filmik. Musielibyśmy mieć po kilka żyć, żeby obejrzeć wszystkie fajne telki i seriale. Tym bardziej, że ciągle coś nowego dochodzi.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 20:06:30 GMT
Wiem chyba kogo masz na myśli czyżby przypadkiem jest ta opiekunka jej ojca, jakoś nie pałam zaufaniem do niej Bo tak to jest jak się zaczyna przekraczać niedozwolone granice. Od nich odwrotu już nie ma, a za nimi pojawiają się kolejne, nowe... i często, żeby się ratować trzeba je ciągle przekraczać. Tak było z Defne, szczególnie od chwili gdy zaufała nieodpowiedniej osobie i ta jej zamiast pomóc, coraz bardziej ją pogrążała... Dzięki za filmik. Musielibyśmy mieć po kilka żyć, żeby obejrzeć wszystkie fajne telki i seriale. Tym bardziej, że ciągle coś nowego dochodzi.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 20:08:25 GMT
lucy, słyszałaś coś może że po zakazanym owocu na tvp2 ma być Kirli Sepeti
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 21:05:15 GMT
Wiem chyba kogo masz na myśli czyżby przypadkiem jest ta opiekunka jej ojca, jakoś nie pałam zaufaniem do niej monikaandr, nie, nie o nią. Niebawem się dowiesz.. A za tą pielęgniarką/ opiekunką, średnio przepadałam. ucy, słyszałaś coś może że po zakazanym owocu na tvp2 ma być Kirli Sepeti Nie, to niemożliwe. W tej informacji chodziło o to, że serial wejdzie w miejsce Yasaka w Turcji. W sensie, że będzie jego godnym następcą, trochę podobnym fabularnie tj. pełnym intryg itd. Kirli Sepeti produkuje ta sama firma co Yasaka i emisja jest na tym samym kanale, więc jest trochę "podobieństw". Poza tym do finału Yasaka w PL zostały jeszcze prawie 3 miesiące. Myślę, że się nie dowiemy wcześniej, niż na miesiąc przed, który serial go zastąpi. I czy w ogóle będzie to serial turecki.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 21:40:43 GMT
Pięknie już się zaczyna podsycanie, najpierw teściowa do Defne widziałaś jak Karaman patrzy na Elif- ja też to widziałam. Później Kerem że ludzie już gadają na temat Karamana i Elif że coś ich łączy. Ten przyjaciel Karamana dobrze mu radzi że zmierza nie w tą stronę i oczy mu jaśnieją jak wspomina o Elif. I pierwszą kłótnię o Elif mamy zaliczoną, w pierwszej chwili miałam wrażenie że Karaman jedzie do Elif, a on pojechał do przyjaciela. Maksut dowiedział się że zepsuli mu Elif, czy to prawda że ojciec Kerema ma raka czy tylko ściemnia?
|
|