monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 7, 2024 21:44:43 GMT
Myślałam że to o nią chodzi, poczekam cierpliwie monikaandr , nie, nie o nią. Niebawem się dowiesz.. A za tą pielęgniarką/ opiekunką, średnio przepadałam. ucy, słyszałaś coś może że po zakazanym owocu na tvp2 ma być Kirli Sepeti Nie, to niemożliwe. W tej informacji chodziło o to, że serial wejdzie w miejsce Yasaka w Turcji. W sensie, że będzie jego godnym następcą, trochę podobnym fabularnie tj. pełnym intryg itd. Kirli Sepeti produkuje ta sama firma co Yasaka i emisja jest na tym samym kanale, więc jest trochę "podobieństw". Poza tym do finału Yasaka w PL zostały jeszcze prawie 3 miesiące. Myślę, że się nie dowiemy wcześniej, niż na miesiąc przed, który serial go zastąpi. I czy w ogóle będzie to serial turecki. Bo dziś mi teściowa mówiła która ogląda zakazany owoc i ona właśnie coś wspominała że został już tylko miesiąc serialu
|
|
|
Post by lucy on Apr 7, 2024 23:42:34 GMT
I pierwszą kłótnię o Elif mamy zaliczoną, No, zaczęło się.. Sukran się nudzić nie będzie. Bosko leżała na podłodze ze szklaneczką przy uchu.. Maksut dowiedział się że zepsuli mu Elif, Miałam ubaw z niego i Veisela kiedy dociekali o co w tym wszystkim chodzi. I jak się głowili z kim Elif jest w tej ciąży czy to prawda że ojciec Kerema ma raka czy tylko ściemnia? To był właśnie ten powód, dla którego postanowił wrócić i się ujawnić. Yasak ma 499 odcinków, więc do końca zostało więcej, niż miesiąc.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 1:47:05 GMT
No, zaczęło się.. Sukran się nudzić nie będzie. Bosko leżała na podłodze ze szklaneczką przy uchu.. Yakup cicho bo nic nie słyszę czemu oni zrobili takie grube stropy i ściany to jej wyszło świetnie Miałam ubaw z niego i Veisela kiedy dociekali o co w tym wszystkim chodzi. I jak się głowili z kim Elif jest w tej ciąży Taa ale jak mu o tym powiedział to dostał w pysk, może i ja się pośmieję To był właśnie ten powód, dla którego postanowił wrócić i się ujawnić. Aa dobrze myślałam że to był powód, tylko nie wiedziałam czy nie ściemnia. Jego wypadek i śmierć nieźle zaplanowali, Yakup ma pomysły nie ma co, tak wywnioskowałam czy on przypadkiem nie wpuści firmy w jakieś machlojki czarne.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 1:50:09 GMT
lucy, nawet nie wiem ile bo nie oglądam go od początku, powiedz mi czy warto się za niego zabierać jak coś. Nie wiem nawet gdzie teściowa wyczytała takie informację, więc zapytałam czy to w ogóle by miało rację bytu. Zobaczymy co zapowiedzą po Yali Capini i Yasaku. Może coś fajnego puszczą
|
|
|
Post by lucy on Apr 8, 2024 12:21:16 GMT
Yakup cicho bo nic nie słyszę czemu oni zrobili takie grube stropy i ściany to jej wyszło świetnie Sukran będzie miała takich scen całą masę. Dzięki niej rozładowywało się napięcie w centrum fabuły i widz mógł się trochę rozerwać (i "odirytować", bo w końcu nie każdy kibicuje Elif). Aktorka od Sukran świetnie grała te sceny Taa ale jak mu o tym powiedział to dostał w pysk, może i ja się pośmieję Ten wątek mnie na początku trochę żenował, ale z czasem go pokochałam. Oboje aktorzy świetnie się w nim odnaleźli. Gdyby nie ich gra to wątek byłby zwykłym zapychaczem. No z czasem i w tym wątku się trochę pozmienia, w sensie, że nie będzie on monotonny. Aa dobrze myślałam że to był powód, tylko nie wiedziałam czy nie ściemnia. Tez na początku się bałam, że ściemnia. Ale nie chcę pisać więcej, żeby nie spoilerować. Jestem ciekawa co powiesz o tym wątku za kilka odcinków.. lucy, nawet nie wiem ile bo nie oglądam go od początku, powiedz mi czy warto się za niego zabierać jak coś. monikaandr, to już zależy kto co lubi. Serial miał swoich wiernych fanów. W Turcji leciał aż 6 sezonów. To taka Moda na sukces w wydaniu tureckim. Fabuła jest pełna intryg i zwrotów akcji, gdzie w rezultacie "każdy krzyżuje się z każdym". Próbowałam to oglądać, ale na 15 odcinku odpuściłam. I dobrze zrobiłam, bo w tym czasie który bym musiała poświęcić na Yasaka, obskoczyłam kilka seriali. Zobaczymy co zapowiedzą po Yali Capini i Yasaku. Może coś fajnego puszczą Oby to był turecki serial, bo różnie może być. Jedyne czego bym nie chciała (z tureckich) to kolejnego potworka od OGM. No mam nadzieję, że TVP już nie popełni tego błędu.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 8, 2024 22:32:26 GMT
Sukran będzie miała takich scen całą masę. Dzięki niej rozładowywało się napięcie w centrum fabuły(...) Aktorka od Sukran świetnie grała te sceny Fakt aktorka gra świetnie swoją rolę, ale ta jej ciekawość No z czasem i w tym wątku się trochę pozmienia, w sensie, że nie będzie on monotonny. Oby bo czasami mam wrażenie jakby dostał obłędu na punkcie Elif, tylko Elif i Elif Tez na początku się bałam, że ściemnia. Ale nie chcę pisać więcej, żeby nie spoilerować. Jestem ciekawa co powiesz o tym wątku za kilka odcinków.. Widzę że nie tylko ja odniosłam takie wrażenie, o czyli będzie ciekawie monikaandr , to już zależy kto co lubi. Serial miał swoich wiernych fanów. W Turcji leciał aż 6 sezonów. To taka Moda na sukces w wydaniu tureckim. Zerknę sobie najwyżej kopnę w tyłek po kilku odcinkach Oby to był turecki serial, bo różnie może być. Oby to był turecki, bo te nasze chały to nie sposób oglądać.
|
|
|
Post by lucy on Apr 9, 2024 11:18:32 GMT
Fakt aktorka gra świetnie swoją rolę, ale ta jej ciekawość No gdyby nie jej ciekawość to był nie było wielu fajnych akcji, które nakręciła przez to, że coś podsłuchała lub podslyszała. W końcu fabuła musi się krecić. Oby to był turecki, bo te nasze chały to nie sposób oglądać. Ale mogą też wrzucić jakiś tasiemiec z innego kraju. Grecki lub niegrecki. Nawet w samym Calinos jest serial, który się obecnie bardzo dobrze ogląda (sprzedaje) na całym świecie. Jest to rumuński serial Adela, który powstał na podstawie tureckiego To moje życie. Wrzucę do tematu (To moje życie) zwiastun. A co tam w odcinkach na Novelas+?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 9, 2024 12:08:57 GMT
To fakt, zrobili z jej postaci taką komedię No gdyby nie jej ciekawość to był nie było wielu fajnych akcji, które nakręciła przez to, że coś podsłuchała lub podslyszała. W końcu fabuła musi się krecić. Przecież leci akacjowa13 to myślę że te pasmo zostanie dla turcji, nie oglądałam jeszcze wczorajszego odcinka. Jak tylko obejrzę zaraz zdam relacje Ale mogą też wrzucić jakiś tasiemiec z innego kraju. Grecki lub niegrecki. Nawet w samym Calinos jest serial, który się obecnie bardzo dobrze ogląda (sprzedaje) na całym świecie. Jest to rumuński serial Adela, który powstał na podstawie tureckiego To moje życie. Wrzucę do tematu (To moje życie) zwiastun. A co tam w odcinkach na Novelas+?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 13:49:58 GMT
A co tam w odcinkach na Novelas+? Oglądam dziś poniedziałkowy odcinek, Maksut wyszedł z więzienia i w te pędy pojechał do Elif , w tym samym czasie pojawił się Kerem i Karaman. Maksut wygadał przed Keremem że Elif jest w ciąży, zaczynia się nieźle dziać No i mamy przesympatyczny duet Teściowa i Synowa Defne nie wystawiaj mojej cierpliwości na próbę. Defne do teściowej to dziecko się nie urodzi, Kilmyet do Defne urodzi się czy tego chcesz czy nie. Karaman nie zgodzi się na usunięcie ciąży jak myślisz jak Karaman się dowie to kto będzie bliższy jego sercu- znasz odpowiedź
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 11, 2024 16:44:14 GMT
Oglądam wtorkowy odcinek i zaczęło się Defne wpadła do domu ojca i zobaczyła jak Karaman trzyma Elif za ręce, już jest zazdrość. Tak myślałam że Karaman znów przywiezie Elif do posiadłości. Defne karze Elif trzymać się z dala od Karamana. Serio brudy Kadira były powodem do wypędzenia go z rodziny żartują sobie!? Kadir pokazał zdjęcie Keremowi i powiedział mu że jest jego ojcem, Sukran z tą swoją dietą jest boska. Buteleczkę znalazła służąca i pokazała Sukran, teściowa poszła z buteleczką do Defne i powiedziała jej że zna prawdę, teraz ma ją w garści. Biedny Kerem prawie dokopał się do trumny Rozmowa Yakupa z matką rozbawiła mnie Mamo nie pozwoliłaś Sukran na trenera Kilmyet bo to zbędne, ma dużo pracy w domu- Sukran traktuje mnie jak służącą. Yakup to moja żona nie służąca, dama w tym domu, dostanie to co chce. Trenera i samochód. Ktoś jak będzie na nią wygadywał i słynny tekst Kilmyet słuchaj no
|
|
|
Post by lucy on Apr 12, 2024 15:00:07 GMT
Oglądam wtorkowy odcinek i zaczęło się Defne wpadła do domu ojca i zobaczyła jak Karaman trzyma Elif za ręce, już jest zazdrość. Tak myślałam że Karaman znów przywiezie Elif do posiadłości. Ja bym powiedziała, że do zazdrości, która w niej się tli już od dawna, dołączyła wściekłość i coraz większa obawa o losy małżeństwa. Tyle, że która kobieta/ żona by nie była na jej miejscu wściekła i przerażona? Defne karze Elif trzymać się z dala od Karamana. Tyle, że to do głuchej Elif nie dociera. To takie rzucanie grochem o ścianę. Serio brudy Kadira były powodem do wypędzenia go z rodziny żartują sobie!? Dokładnie. Też mi ręce opadły. Wydaje mi się, że ten wątek z jakiegoś powodu skręcił na inne tory, niż początkowo planowano. No wątek miał jak dla mnie bardzo duży potencjał. Sukran z tą swoją dietą jest boska Ten wątek był cudowny Bardzo się dobrze przy nim bawiłam.. Buteleczkę znalazła służąca i pokazała Sukran, teściowa poszła z buteleczką do Defne No i nie mówiłam, że będzie ciag dalszy historii buteleczki?? Rozmowa Yakupa z matką rozbawiła mnie Mamo nie pozwoliłaś Sukran na trenera Kilmyet bo to zbędne, ma dużo pracy w domu- Sukran traktuje mnie jak służącą. Yakup to moja żona nie służąca, dama w tym domu, dostanie to co chce. Trenera i samochód. Ktoś jak będzie na nią wygadywał i słynny tekst Kilmyet słuchaj no Za tego typu sceny bym wszystkich aktorów ozłociła. No miodzio. I to boskie "Słuchaj no" Kiymet to mówi z takim smaczkiem, że człowiek ma ochotę aż się oblizać.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 13, 2024 1:00:30 GMT
Ja bym powiedziała, że do zazdrości, która w niej się tli już od dawna, dołączyła wściekłość i coraz większa obawa o losy małżeństwa. Tyle, że która kobieta/ żona by nie była na jej miejscu wściekła i przerażona? Chyba każda, wcale jej się nie dziwię że jak zobaczyła ich razem rozdmuchała aferę. Chociaż nie wyglądało to w dwojaki sposób jak trzymali się za te ręce, ale która kobieta jakby zobaczyła swojego męża z inną trzymających swoje ręce nie zareagowała by tak jak ona?? Tyle, że to do głuchej Elif nie dociera. To takie rzucanie grochem o ścianę. Taa pluj świni w mordę a ona powie że ciepły deszcz pada, po co słuchać żony obcego faceta jak przecież ona nic złego nie robi Pani Defne ale ja nic złego nie zrobiłam Ten wątek był cudowny Bardzo się dobrze przy nim bawiłam.. Śmiałam się na tej scenie z Sukran No i nie mówiłam, że będzie ciag dalszy historii buteleczki?? Mówiłaś, czy to już koniec przygód buteleczki? Dokładnie. Też mi ręce opadły. Wydaje mi się, że ten wątek z jakiegoś powodu skręcił na inne tory, niż początkowo planowano. No wątek miał jak dla mnie bardzo duży potencjał. Toż to woła o pomstę do nieba, Yakup zrobił gorszy błąd i co tatuś nie wyrzucił go z domu ani z firmy, a tu za takie coś od razu uśmiercić człowieka, szkoda mi Kerema i jego mamy. Yakup i Zyja powinni ponieść teraz konsekwencje swoich czynów Za tego typu sceny bym wszystkich aktorów ozłociła. No miodzio. I to boskie "Słuchaj no" Kiymet to mówi z takim smaczkiem, że człowiek ma ochotę aż się oblizać. Te sceny na prawdę dodają uroku serialowi
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2024 16:19:46 GMT
Taa pluj świni w mordę a ona powie że ciepły deszcz pada, po co słuchać żony obcego faceta jak przecież ona nic złego nie robi Pani Defne ale ja nic złego nie zrobiłam Ciekawe, czy gdyby wyszła z siebie i zerknęła na te sceny z perspektywy obserwatora, to czy dalej by uważała, że nic nie (z)robiła. Toż ona tym małymi kroczkami w tych swoich baletkach, wydeptała dla siebie całą przestrzeń wokół Karamana. Niejednokrotnie miałam ochotę ją chwycić za ten kuc i wytargać z tego domu na zbity pxxx Defne przez nią po nocach płakała, a ona się ciągle czuła niewinna, że się małżeństwo sypie niczym domek z kart. Mówiłaś, czy to już koniec przygód buteleczki? Nie, jeszcze nie koniec. Yakup i Zyja powinni ponieść teraz konsekwencje swoich czynów Szczególnie Ziya, bo to on tak naprawdę kazał Yakupowi robić te wszystkie okropieństwa. A ten to robił, żeby nie zawieść ojca i bo był nauczony posłuszeństwa Ziyi.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 14, 2024 0:12:54 GMT
Ciekawe, czy gdyby wyszła z siebie i zerknęła na te sceny z perspektywy obserwatora, to czy dalej by uważała, że nic nie (z)robiła. Toż ona tym małymi kroczkami w tych swoich baletkach, wydeptała dla siebie całą przestrzeń wokół Karamana. Niejednokrotnie miałam ochotę ją chwycić za ten kuc i wytargać z tego domu na zbity pxxx Defne przez nią po nocach płakała, a ona się ciągle czuła niewinna, że się małżeństwo sypie niczym domek z kart. Wątpię czy by chciała ustać obok i popatrzeć na to z innej perspektywy, nawet nie wiem czy chciałaby wejść w skórę Defne i zostać postawiona jak ona ' No to świetnie, pewniw padnie w niepowołane ręce Szczególnie Ziya, bo to on tak naprawdę kazał Yakupowi robić te wszystkie okropieństwa. A ten to robił, żeby nie zawieść ojca i bo był nauczony posłuszeństwa Ziyi. Zya też widzę dobry gagatek
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 15, 2024 10:25:31 GMT
Zaczyna mnie już powoli drażnić zachowanie Elif, chciała porozmawiać z Karamanem o swojej mamie żeby ją wypuścili z więzienia on jej powiedział że nie ma ochoty bo jest zmęczony i jest późno. To ta się oburzyła i powiedziała że już nie chce mieszkać w rezydencji, pakuje manatki i po cichu ucieka z siostrzyczką. Klimyet wreszcie doczeka się upragnionego wnuka, oczywiście paniusia Elif już nikomu w rezydencji nie ufa. Yakup i Sukran są zazdrośni o Defne, Karaman wszedł do pokoju Elif i zobaczył że jej nie ma, Klimyet panikuje, Defne się cieszy że odeszła. Klimyet do Defne już nie będziesz królową tego domu tylko bezpłodną jałową kobietą, Defne przynajmniej zachowam męża. Karaman dowiedział się że to Elif jest biologiczną matką. Matko do jakiej dzielnicy ona przyjechała, czy ona myśli chociaż trochę? Robiłam to wszystko dla ciebie Defne do teściowej robisz z siebie taką ofiarę a nawet nie wiesz że taplasz się w błocie, Klimyet do Defne znaj swoje miejsce nic by się nie stało gdybyś była płodna. Trochę za ostre słowa teściowej do synowej. Obrażona wreszcie odebrała telefon od Karamana, oskarża go o odebranie mamy, nie chce mu powiedzieć gdzie się zatrzymała z siostrą. Defne rozmawia z Klimyet musisz być przerażona, poszukaj sobie jakiejś kryjówki, robiłam wszystko dla dobra rodziny, mieliście o niczym nie wiedzieć. Ale Karaman musiał wściubić swój nos tam gdzie nie potrzeba. Defne mieliśmy wychowywać dziecko innej kobiety jak swoje. Defne chce usunąć dziecko Elif i pozbyć się jej, ta ich rozmowa jest świetna. Przyjechała do dziwnej dzielnicy i ma pretensje do garbatego że facet niby zaproponował jej pracę w szwalni czego ona się spodziewała po tych typach? Służąca zakochała się w trenerze Sukran, komicznie wyglądają te ich ćwiczenia
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 12:48:41 GMT
monikaandr, czułam się tak jakbym czytała własny komentarz Właściwie miałam identyczne odczucia i spostrzeżenia. Zaczyna mnie już powoli drażnić zachowanie Elif Przygotuj się na więcej i buduj pokłady cierpliwości, bo będzie potrzebna i to w duuużej ilości. Elif, chciała porozmawiać z Karamanem o swojej mamie żeby ją wypuścili z więzienia on jej powiedział że nie ma ochoty bo jest zmęczony i jest późno. W tej scenie bardzo mi się podobałoto w jaki sposób ją zbył. Powinien do niej zawsze mówić takim tonem... oschle, konkretnie, wręcz dyplomatycznie. Gęś by się tak nie rozpanoszyła w jego życiu i małżeństwie. Klimyet panikuje, Defne się cieszy że odeszła. Klimyet do Defne już nie będziesz królową tego domu tylko bezpłodną jałową kobietą, Defne przynajmniej zachowam męża. Jak to się mówi? Rozbieżność interesów? Spółka Kiymet i Defne jest jak sinusoida. Raz knują i współpracują, raz się kłócą i przekomarzają, a jeszcze innym razem walczą i szantażują. No zawsze jest ciekawie i smakowicie. Karaman dowiedział się że to Elif jest biologiczną matką. W tej scenie modliłam się, żeby coś mu przeszkodziło usłyszeć to zdanie. Niestety usłyszał i teraz się dopiero zacznie jazda. Ale wracając do sceny to była genialna. Jak się Kiymet jąkała, jak kombinowała, jak broniła. Ona to jest mistrzyni improwizacji I świetnie potrafi manipulować faktami oraz sytuacjami. Defne pomimo swojej inteligencji nie umie sobie z nią poradzić i zawsze się musi jej podporządkować. No Kiymet jest w końcu panią rezydencji i matką jej męża. A więc ma najwięcej mocy. Matko do jakiej dzielnicy ona przyjechała, czy ona myśli chociaż trochę? Tez się zastanawiałam co ona ma głowie. Bez dachu nad głową, bez pieniędzy, bez pracy, bez wykształcenia, bez umiejśtności i doświadczenia zawodowego i w dodatku w ciąży (plus jeszcze z siostrą na głowie i na utrzymaniu) - ma zamiar wyciągnąć matkę z więzienia Robiłam to wszystko dla ciebie Defne do teściowej robisz z siebie taką ofiarę a nawet nie wiesz że taplasz się w błocie, Klimyet do Defne znaj swoje miejsce nic by się nie stało gdybyś była płodna. Trochę za ostre słowa teściowej do synowej. No musiała Defne trzymać w ryzach, bo inaczej by jej weszła na głowę i odebrała władzę. A Kiymet ma przecież misję - dbać o rodzinę w każdym aspekcie i ona to właśnie robi. PS: Za jakiś czas wyjdzie dlaczego to dziecko jest dla niej aż tak ważne. robiłam wszystko dla dobra rodziny, mieliście o niczym nie wiedzieć. Ale Karaman musiał wściubić swój nos tam gdzie nie potrzeba. Defne mieliśmy wychowywać dziecko innej kobiety jak swoje. Defne chce usunąć dziecko Elif i pozbyć się jej, ta ich rozmowa jest świetna. No tak, najpierw Defne wściubiła nos, bo ona też drążyła temat, gdzie mogłaby się nigdy nie dowiedzieć, że nie jest biologiczną, potem Karaman. A wystarczyło trzymać surogatkę poza rodziną. No dzięki temu, że wszyscy się znaleźli w jednym kotle, mamy tu dialogi na wagę złota. Przyjechała do dziwnej dzielnicy i ma pretensje do garbatego że facet niby zaproponował jej pracę w szwalni czego ona się spodziewała po tych typach? A potem poszła szukać pracy do sklepu. Podczas "rozmowy kwalifikacyjnej" ekspedientka pyta o jej godność, ona jej odpowiada i dodaje "a to moja siostra Nazli" Służąca zakochała się w trenerze Sukran, komicznie wyglądają te ich ćwiczenia Pomimo, że to wątek zapychacz jest tak zagrany, że całkiem fajnie się go ogląda.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 15, 2024 17:56:01 GMT
monikaandr, czułam się tak jakbym czytała własny komentarz Właściwie miałam identyczne odczucia i spostrzeżenia. Widzę że mamy podobne spostrzeżenia Przygotuj się na więcej i buduj pokłady cierpliwości, bo będzie potrzebna i to w duuużej ilości. Mówisz że będzie jeszcze bardziej drażniąca niż jest? W tej scenie modliłam się, żeby coś mu przeszkodziło usłyszeć to zdanie. Niestety usłyszał i teraz się dopiero zacznie jazda. Ale wracając do sceny to była genialna. Jak się Kiymet jąkała, jak kombinowała, jak broniła. Ona to jest mistrzyni improwizacji I świetnie potrafi manipulować faktami oraz sytuacjami. Defne pomimo swojej inteligencji nie umie sobie z nią poradzić i zawsze się musi jej podporządkować. No Kiymet jest w końcu panią rezydencji i matką jej męża. A więc ma najwięcej mocy. Szkoda że akurat w tym momencie nadszedł, fakt genialnie jej to wyszło Defne żeby mogła to skakałaby z radości że pozbyła się balastu w postaci Elif, tak na prawdę to teraz cała trójka jest umoczona w bagnie po uszy, dobrze że księżniczka nie wie kto jest matką bo podejrzewam że od razu wygryzłaby Defne. O tym samym pomyślałam w ciąży, chora siostra. Czego ona się spodziewała po takim hotelu w takiej dzielnicy, prostytutka awanturująca się w środku nocy. Powinna od razu się z tego hotelu zmywać a nie czekać na Bóg wie co.::Pe4By3J No musiała Defne trzymać w ryzach, bo inaczej by jej weszła na głowę i odebrała władzę. A Kiymet ma przecież misję - dbać o rodzinę w każdym aspekcie i ona to właśnie robi. PS: Za jakiś czas wyjdzie dlaczego to dziecko jest dla niej aż tak ważne. Czyli Kiymet ma w tym swój cel, one obie się trzymają w ryzach, rodzina ponad wszystko. No tak, najpierw Defne wściubiła nos, bo ona też drążyła temat, gdzie mogłaby się nigdy nie dowiedzieć, że nie jest biologiczną, potem Karaman. A wystarczyło trzymać surogatkę poza rodziną. No dzięki temu, że wszyscy się znaleźli w jednym kotle, mamy tu dialogi na wagę złota. Sama się zastanawiam po co ona dociekała, do czego jej to było potrzebne? Żyłaby w niewiedzy i tak by wychowywała dziecko, kochałaby je jak swoje własne tylko urodzone przez inną kobietę. Otóż to wystarczyło ją odseparować i dbać o nią jak należy, a tak wpadli wszyscy jak śliwka w kompot. Dialogi są świetne A potem poszła szukać pracy do sklepu. Podczas "rozmowy kwalifikacyjnej" ekspedientka pyta o jej godność, ona jej odpowiada i dodaje "a to moja siostra Nazli" Tu to się udała, szukam pracy, nie mam doświadczenia to moja siostra. Jak oglądałam tą scenę to myślałam że padnę Pomimo, że to wątek zapychacz jest tak zagrany, że całkiem fajnie się go ogląda. Wątek Sukran jest boski, włącznie z tym trenerem
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 5:33:43 GMT
Mówisz że będzie jeszcze bardziej drażniąca niż jest? Niestety tak. Chwilami oczy zamykałam. Na szczęście będą chwile oddechu, kiedy to Elif będzie miała pod górkę. dobrze że księżniczka nie wie kto jest matką bo podejrzewam że od razu wygryzłaby Defne. Oj i bez tego cały była mistrzynią wygryzania. Tym bardziej, że Karhaman miał przy sobie przyjaciela, który mu zamykał oczy. Ja osobiście tego brodatego nie trawiłam. Czego ona się spodziewała po takim hotelu w takiej dzielnicy, prostytutka awanturująca się w środku nocy. Powinna od razu się z tego hotelu zmywać a nie czekać na Bóg wie co. No ciekawe co by było, gdyby Nazli nie zadzwoniła do Selima. Za tą głupotę miała dostać nauczkę i wcale nie byłoby mi jej żal. Niestety scenariusz jest dla niej za dobry i ciągle wystawia cierpliwość widza na próbę. W efekcie, w ramach odreagowania, cieszyłam się z każdej jej porażki. Nawet tej najdrobniejszej. Sama się zastanawiam po co ona dociekała, do czego jej to było potrzebne? Żyłaby w niewiedzy i tak by wychowywała dziecko, kochałaby je jak swoje własne tylko urodzone przez inną kobietę. Otóż to wystarczyło ją odseparować i dbać o nią jak należy, a tak wpadli wszyscy jak śliwka w kompot. Kiymet niby zadbała o każdy szczegół, ale wystarczyło, że na chwilę spuściła Defne z oczu i pozwoliła, że ta się zawzięła, żeby jednak zajść w ciążę. Bo wtedy się Defne dowiedziała, że nie może być nawet dawcą jajeczka. I się zaczęło dociekanie. Wątek Sukran jest boski, włącznie z tym trenerem[img style="" src="::sarcastic:: Jej wątek nigdy nie będzie nudny. Postać balansuje pomiędzy dobrem i złem, ale jest o wiele ciekawsza, niż choćby dobra i świętoszkowata Meryem. Bez wątku Sukran serial by wiele stracił.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 18, 2024 12:13:58 GMT
Niestety tak. Chwilami oczy zamykałam. Na szczęście będą chwile oddechu, kiedy to Elif będzie miała pod górkę. Będzie taką słodką idiotką? Oj i bez tego cały była mistrzynią wygryzania. Tym bardziej, że Karhaman miał przy sobie przyjaciela, który mu zamykał oczy. Ja osobiście tego brodatego nie trawiłam. Może nie tyle że zamykał mu oczy, ale kierował na nie te tory co potrzeba, jak na razie to widziałam tylko kilka scen z nim. Trochę namieszał w głowie Karamanowi. No ciekawe co by było, gdyby Nazli nie zadzwoniła do Selima. Za tą głupotę miała dostać nauczkę i wcale nie byłoby mi jej żal. Niestety scenariusz jest dla niej za dobry i ciągle wystawia cierpliwość widza na próbę. W efekcie, w ramach odreagowania, cieszyłam się z każdej jej porażki. Nawet tej najdrobniejszej. Niby taką hardą zgrywała przed tymi typkami a jak usłyszała awanturę to się trzęsła, dobrze że Nazli ma trochę oleju w głowie. Bo tej to już całkiem myśli o Karamanie łeb i oczy zakryły Kiymet niby zadbała o każdy szczegół, ale wystarczyło, że na chwilę spuściła Defne z oczu i pozwoliła, że ta się zawzięła, żeby jednak zajść w ciążę. Bo wtedy się Defne dowiedziała, że nie może być nawet dawcą jajeczka. I się zaczęło dociekanie. Bardziej nie pomyślała że Defne będzie podejrzewała u siebie ciążę i uda się do lekarza Jej wątek nigdy nie będzie nudny. Postać balansuje pomiędzy dobrem i złem, ale jest o wiele ciekawsza, niż choćby dobra i świętoszkowata Meryem. Bez wątku Sukran serial by wiele stracił. Może nie jest świętoszkowata tylko bardziej cicha i spokojna, tym bardziej że przeżyła tragedię w postaci niby śmierci męża, w każdym serialu musi być taka szara myszka bo za bardzo nie mieliby czym zapychać seriali
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 15:13:57 GMT
Będzie taką słodką idiotką? Ja bym ją określiła mianem leniwej mimozy, która w locie zapomniała skąd pochodzi i jak się znalazła w nieswoim świecie, który dla siebie zagarnęła i w którym pasożyci. W wielu scenach miałam ochotę ją spoliczkować, albo chociaż nią potrząsnąć, żeby sobie przypomniała czasy w Hatay i zaczęła coś z siebie dawać, a nie wyłącznie brać i wyciągać ręce po więcej. Może nie tyle że zamykał mu oczy, ale kierował na nie te tory co potrzeba, jak na razie to widziałam tylko kilka scen z nim. Trochę namieszał w głowie Karamanowi. Pisałam w przenośni, ale było tak jak napisałaś. No sama postać tego brodacza strasznie mnie wkurzała i żałowałam, że roli nie dostał inny, bardziej charyzmatyczny i ładniejszy aktor. Bo ten ma urodę diabła. Niby taką hardą zgrywała przed tymi typkami a jak usłyszała awanturę to się trzęsła, dobrze że Nazli ma trochę oleju w głowie. Bo tej to już całkiem myśli o Karamanie łeb i oczy zakryły Pokazała jak bardzo brakuje jej odruchów samozachowawczych. W tych scenach wręcz nie wierzyłam w to co oglądam i od jej naiwności, gdzie kobieta pochodząca z takiego domu jak Elif i będąca w takim wieku jak Elif powinna stać twardo na ziemi, robiło mi się niedobrze. Zwracała się do Nazli ciągle per "kochanie" (czyli niczym do dziecka), prowadziła ją za rączkę, niczym małe dziecko, a tak naprawdę naraziła ją na wielkie niebezpieczeństwo i traumę do końca życia. Bo gdyby w tym "motelu na godzinki" wpadła w ręce jakiegoś wygłodzonego gwałciciela, to by miała psychę zniszczona dożywotnie. A najśmieszniejsze jest to, że to Nazli ją uratowała od podobnego losu i być może od poronienia. Aż załowałam, że Defne nie wiedziała nic o miejscu pobytu siostrzyczek, bo może by odpowiednio zadziałała. PS: Nazli nie po raz ostatni się wykazała.. tj. okazała realistką, a nie panną wiecznie bujającą w obłokach jak jej starsza siostra. Bardziej nie pomyślała że Defne będzie podejrzewała u siebie ciążę i uda się do lekarza Aaa, faktycznie, pozajączkowało mi się. Patrząc z perspektywy całości serialu, ta urojona ciąża była chyba najcenniejszym budulcem tej historii, bo nadmuchała niesamowity rozwój akcji i dała scenarzystom duże pole do popisu. Zanim zaczęłam serial oglądać, zastanawiałam się jakim cudem twórcy nakręcili aż tyle odcinków na tak prostolinijnej fabule i stwierdziłam, że pewnie wątek surogatki był tylko wstępem do historii, która będzie o czymś zupełnie innym. Tymczasem tutaj się cała akcja (od początku do końca) kręci na tej głównej osi i cały czas jest mega ciekawie. Scenariusz jest na medal Może nie jest świętoszkowata tylko bardziej cicha i spokojna, tym bardziej że przeżyła tragedię w postaci niby śmierci męża, w każdym serialu musi być taka szara myszka bo za bardzo nie mieliby czym zapychać seriali Zobaczymy co powiesz za jakiś czas, monikaandr . Meryem wcale nie musiała być myszką, no jej postać się nie umiała przebić, bo inne wątki wypadały lepiej. W Turcji seriale kręcone są na bieżąco, także rozwój akcji w dużej mierze zależy od aktorów i tego , czy widz turecki kupi ich postać/ wątek.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 19, 2024 23:55:19 GMT
Ja bym ją określiła mianem leniwej mimozy, która w locie zapomniała skąd pochodzi i jak się znalazła w nieswoim świecie, który dla siebie zagarnęła i w którym pasożyci. W wielu scenach miałam ochotę ją spoliczkować, albo chociaż nią potrząsnąć, żeby sobie przypomniała czasy w Hatay i zaczęła coś z siebie dawać, a nie wyłącznie brać i wyciągać ręce po więcej. Czyli jednym słowem słodka idiotka bez kszty rozumu i chęci do czegokolwiek, aż nie mogę doczekać się późniejszych odcinków Pisałam w przenośni, ale było tak jak napisałaś. No sama postać tego brodacza strasznie mnie wkurzała i żałowałam, że roli nie dostał inny, bardziej charyzmatyczny i ładniejszy aktor. Bo ten ma urodę diabła. Fakt aktor nie jest najprzystojniejszy Pokazała jak bardzo brakuje jej odruchów samozachowawczych. W tych scenach wręcz nie wierzyłam w to co oglądam i od jej naiwności, gdzie kobieta pochodząca z takiego domu jak Elif i będąca w takim wieku jak Elif powinna stać twardo na ziemi, robiło mi się niedobrze. Zwracała się do Nazli ciągle per "kochanie" (czyli niczym do dziecka), prowadziła ją za rączkę, niczym małe dziecko, a tak naprawdę naraziła ją na wielkie niebezpieczeństwo i traumę do końca życia. Bo gdyby w tym "motelu na godzinki" wpadła w ręce jakiegoś wygłodzonego gwałciciela, to by miała psychę zniszczona dożywotnie. A najśmieszniejsze jest to, że to Nazli ją uratowała od podobnego losu i być może od poronienia. Aż załowałam, że Defne nie wiedziała nic o miejscu pobytu siostrzyczek, bo może by odpowiednio zadziałała. PS: Nazli nie po raz ostatni się wykazała.. tj. okazała realistką, a nie panną wiecznie bujającą w obłokach jak jej starsza siostra. To mnie drażni że ona Nazli traktuje jak 3latka żeby mogła to wsadziłaby ją pod spódnicę niby chce ją chronić a naraża na niebezpieczeństwo, najważniejsza ona i jej urażona duma bo Karaman nie poświęcił jej czasu na rozmowę. Jak ona może stąpać twardo po ziemi jak widzi tylko czubek własnego nosa? Elif chyba nie wzięła tej opcji pod uwagę, po co liczyć się z uczuciami siostry jak najważniejsze są jej. Szkoda że to Nazli okaże się tą bardziej dorosłą siostrą. Aaa, faktycznie, pozajączkowało mi się. Patrząc z perspektywy całości serialu, ta urojona ciąża była chyba najcenniejszym budulcem tej historii, bo nadmuchała niesamowity rozwój akcji i dała scenarzystom duże pole do popisu. Zanim zaczęłam serial oglądać, zastanawiałam się jakim cudem twórcy nakręcili aż tyle odcinków na tak prostolinijnej fabule i stwierdziłam, że pewnie wątek surogatki był tylko wstępem do historii, która będzie o czymś zupełnie innym. Tymczasem tutaj się cała akcja (od początku do końca) kręci na tej głównej osi i cały czas jest mega ciekawie. Scenariusz jest na medal Scenariusz jest bardzo dobry, ja spodziewałam się czegoś innego po pierwszym odcinku, wcale nie myślałam że będzie surogatka. Zobaczymy co powiesz za jakiś czas, monikaandr . Meryem wcale nie musiała być myszką, no jej postać się nie umiała przebić, bo inne wątki wypadały lepiej. W Turcji seriale kręcone są na bieżąco, także rozwój akcji w dużej mierze zależy od aktorów i tego , czy widz turecki kupi ich postać/ wątek. Czyli mam się nastawić na szok co do jej postaci?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 20, 2024 20:04:14 GMT
Obejrzałem Ask ve Gurur. Zastanawiam się nad tą produkcją, tyle że jak widzę 148 odcinków... Może do wakacji obejrzałbym.
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 20:11:40 GMT
Zastanawiam się nad tą produkcją, tyle że jak widzę 148 odcinków... Obejrzałam całość i POLECAM Ci Matthias. Nie pożałujesz. Nie musisz go przecież oglądać na czas, poza tym jest z lektorem, więc możesz go oglądać nawet na leżąco. Serial jest bardzo ciekawy i ma porządny scenariusz. I zero zapychaczy.
|
|
|
Post by lucy on Apr 21, 2024 14:01:21 GMT
aż nie mogę doczekać się późniejszych odcinków " style=""] Oj, będzie się działo. I to cały czas. Do tego będzie kilka zwrotów akcji, że sama byłam w szoku i w życiu bym nie wpadła na taki obrót zdarzeń, jaki zaserwowali scenarzyści. Postaraj się tylko unikać spoilerów, bo wtedy nici z zaskoczek i emocji w zenicie. Szkoda że to Nazli okaże się tą bardziej dorosłą siostrą. Będzie jeszcze kilka akcji, że człowiek się będzie zastanawiał która siostrzyczka jest dojrzalsza i ma więcej oleju w głowie, starsza, czy młodsza... Niestety Elif wiele jeszcze razy da do pieca swoją postawą. W tych scenach zawsze żałowałam, że scenariusz jej nie ukarał i nie zrzucił na nią konsekwencji, o które się wręcz prosiła swoją głupotą i naiwnością. Zawsze się znalazł ktoś kto temu przeszkodził i ją uratował. Dlatego się panna nigdy nie zderzyła ze skutkami jakie by w rzeczywistości na nią spadły i ciągle grała na strunach cierpliwości widza. Jak w tej scenie z motelem. Bo co by było, gdyby Nazli nie miała nr do Selima? Scenariusz jest bardzo dobry, ja spodziewałam się czegoś innego po pierwszym odcinku, wcale nie myślałam że będzie surogatka. Ja wiedziałam tylko to, że bezdzietne małżeństwo zatrudni surogatkę. No i widziałam masę pozytywnych komentarzy o serialu, dlatego czekałam na niego od roku, zanim się pojawił. Bo wtedy pojawiło się info, że Dizi dokupił ten tytuł do swojego katalogu. Czyli mam się nastawić na szok co do jej postaci? Nie wiem, czy aż szok, ale mnie Meryem wielokrotnie zawiodła. Pomimo, że nie jest tu postacią negatywną i nikomu krzywdy nie robi. No jej niektóre akcje wołały o pomstę do nieba. PS: a jak tam wątek z Kadirem? Na jakim jest etapie?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2024 15:08:35 GMT
Podczas prasowania, a trochę się tego nazbierało, włączyłem sobie tę produkcję. Jak to ja, nie potrafię oglądać wolno, więc ustawiłem sobie przyspieszenie 1,5 co i tak pozwoliło mi zobaczyć wszystko, bez żadnego przesuwania oczywiście. Na chwilę obecną obejrzałem 7 odcinków - do sceny, kiedy Ziya, senior rodu, wraca do domu po spotkaniu z ojcem Kerema, na które udał się z Yakupem. Co mogę powiedzieć na temat tej produkcji. Na plus zdecydowanie wąska obsada. Żadnych ciotek, praciotek, przyjaciółek, zbędnych zapychaczy. Akcja idzie swoim torem i to mi się podoba. Nie spodziewałem się, że w tej produkcji tyle znajomych twarzy spotkam. Przede wszystkim szanowanego Metina Cekmeza, który wciela się w rolę Ziyi. Co do Kıymet - no cóż. Ma obsesję na punkcie wnuka. Pragnie, by jej syn, doczekał się wnuka i przedłużył ród. I nagle jak to w serialach bywa (ja wiem, że taki jest scenariusz, i trzeba było połączyć Elif, Kıymet, Kahramana) całkiem zupełnym przypadkiem, Elif musi zgodzić się na to, co zaproponowała Kıymet. Nie uważam na razie, żeby kobieta była czarnym charakterem. Po prostu chciała jednej rzeczy, i dla niej jest w stanie zrobić wszystko. I postąpić przeciwko zasadom. Ciekawi mnie, czy to ona się wygada komuś o tym, że dziecko jest tak naprawdę Elif, a nie Defne. Defne ma powolutku obsesję na punkcie Elif. Uważa ją za ładną i atrakcyjną kobietę. A to zdjęcie na telefonie, które podczas wesela zrobił Kerem, to powinna oprawić w ramkę i powiesić nad łóżkiem. Yakup i Sukran - przypominają mi i to bardzo Füsun Evliyaoğlu i Ali Kemala z Tysiąca i Jednej Nocy. Tyle, że tutaj Sukran jest nieco milsza w porównaniu do Fusun. Myślałem, że Elif będzie ryczała non stop. Jak zobaczyłem w początkowych dwóch czy 3 odcinkach ten płacz ciągły, mówię: o nie... Druga Reyyan xD. Ale na szczęście się opamiętała. Ciekawi mnie, co zrobi Maksut. Minęło tyle lat, a Serdar Ozer wcielający się w tę rolę, prócz paru siwych włosów, nic się nie zmienił . No i mamy jeszcze Kerema, który ma obsesję na punkcie Elif. Oby tylko szczawik nie zakradł się do jej sypialni w nocy. Tego jeszcze brakuje. Czułem, że prędzej czy później Elif pojawi się w rezydencji Ziyi...
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 17:13:37 GMT
Obejrzałem Ask ve Gurur. Zastanawiam się nad tą produkcją, tyle że jak widzę 148 odcinków... Może do wakacji obejrzałbym. Polecam nie będziesz się nudził, serial jest fajny. Ja oglądam go na bieżąco w Novelas+
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 17:24:26 GMT
Oj, będzie się działo. I to cały czas. Do tego będzie kilka zwrotów akcji, że sama byłam w szoku i w życiu bym nie wpadła na taki obrót zdarzeń, jaki zaserwowali scenarzyści. Postaraj się tylko unikać spoilerów, bo wtedy nici z zaskoczek i emocji w zenicie. Czy tak jak piszę jest ok? Staram się za dużo nie ujawniać żeby inne osoby miały szansę zobaczyć na własne oczy, Jeśli będzie coś nie tak to proszę mów mi. Będzie jeszcze kilka akcji, że człowiek się będzie zastanawiał która siostrzyczka jest dojrzalsza i ma więcej oleju w głowie, starsza, czy młodsza... Niestety Elif wiele jeszcze razy da do pieca swoją postawą. W tych scenach zawsze żałowałam, że scenariusz jej nie ukarał i nie zrzucił na nią konsekwencji, o które się wręcz prosiła swoją głupotą i naiwnością. Zawsze się znalazł ktoś kto temu przeszkodził i ją uratował. Dlatego się panna nigdy nie zderzyła ze skutkami jakie by w rzeczywistości na nią spadły i ciągle grała na strunach cierpliwości widza. Jak w tej scenie z motelem. Bo co by było, gdyby Nazli nie miała nr do Selima? Ten motel tu przeżyłam pierwszy szok że można być aż tak głupim i udać się w takie miejsce w dodatku w ciąży i z młodszą siostrą, dobrze że Nazli pomyślała bo tak to dla Elif pewnie nie byłoby to wszystko zbyt łaskawe. Ja wiedziałam tylko to, że bezdzietne małżeństwo zatrudni surogatkę. No i widziałam masę pozytywnych komentarzy o serialu, dlatego czekałam na niego od roku, zanim się pojawił. Bo wtedy pojawiło się info, że Dizi dokupił ten tytuł do swojego katalogu. Jedyne dobre z przejścia Dizi w Novelas+ to to że mamy możliwość obejrzeć serial, bo ja u siebie Dizi nie miałam. Nie wiem, czy aż szok, ale mnie Meryem wielokrotnie zawiodła. Pomimo, że nie jest tu postacią negatywną i nikomu krzywdy nie robi. No jej niektóre akcje wołały o pomstę do nieba. PS: a jak tam wątek z Kadirem? Na jakim jest etapie? Mam kilka odcinków zaległości muszę odpalić swoje nagrania jak obejrzę to dam znać
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 17:29:00 GMT
Podczas prasowania, a trochę się tego nazbierało, włączyłem sobie tę produkcję. Jak to ja, nie potrafię oglądać wolno, więc ustawiłem sobie przyspieszenie 1,5 co i tak pozwoliło mi zobaczyć wszystko, bez żadnego przesuwania oczywiście. Na chwilę obecną obejrzałem 7 odcinków - do sceny, kiedy Ziya, senior rodu, wraca do domu po spotkaniu z ojcem Kerema, na które udał się z Yakupem. Co mogę powiedzieć na temat tej produkcji. Na plus zdecydowanie wąska obsada. Żadnych ciotek, praciotek, przyjaciółek, zbędnych zapychaczy. Akcja idzie swoim torem i to mi się podoba. Nie spodziewałem się, że w tej produkcji tyle znajomych twarzy spotkam. Przede wszystkim szanowanego Metina Cekmeza, który wciela się w rolę Ziyi. Co do Kıymet - no cóż. Ma obsesję na punkcie wnuka. Pragnie, by jej syn, doczekał się wnuka i przedłużył ród. I nagle jak to w serialach bywa (ja wiem, że taki jest scenariusz, i trzeba było połączyć Elif, Kıymet, Kahramana) całkiem zupełnym przypadkiem, Elif musi zgodzić się na to, co zaproponowała Kıymet. Nie uważam na razie, żeby kobieta była czarnym charakterem. Po prostu chciała jednej rzeczy, i dla niej jest w stanie zrobić wszystko. I postąpić przeciwko zasadom. Ciekawi mnie, czy to ona się wygada komuś o tym, że dziecko jest tak naprawdę Elif, a nie Defne. Defne ma powolutku obsesję na punkcie Elif. Uważa ją za ładną i atrakcyjną kobietę. A to zdjęcie na telefonie, które podczas wesela zrobił Kerem, to powinna oprawić w ramkę i powiesić nad łóżkiem. Yakup i Sukran - przypominają mi i to bardzo Füsun Evliyaoğlu i Ali Kemala z Tysiąca i Jednej Nocy. Tyle, że tutaj Sukran jest nieco milsza w porównaniu do Fusun. Myślałem, że Elif będzie ryczała non stop. Jak zobaczyłem w początkowych dwóch czy 3 odcinkach ten płacz ciągły, mówię: o nie... Druga Reyyan xD. Ale na szczęście się opamiętała. Ciekawi mnie, co zrobi Maksut. Minęło tyle lat, a Serdar Ozer wcielający się w tę rolę, prócz paru siwych włosów, nic się nie zmienił . No i mamy jeszcze Kerema, który ma obsesję na punkcie Elif. Oby tylko szczawik nie zakradł się do jej sypialni w nocy. Tego jeszcze brakuje. Czułem, że prędzej czy później Elif pojawi się w rezydencji Ziyi... Sama jestem ciekawa jak Elif dowie się że to jej dziecko, Kerem ma obsesję ale jest jeszcze Karaman spokojnie oglądaj dalej, jak na razie nikt nikomu do łóżka nie wskakuje
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2024 17:46:04 GMT
monikaandrpewnie będzie w niemałym szoku. W końcu, Kahraman jej się podoba. Widać to po niej. A jak jeszcze dotrze do niej, że nosi pod sercem swoje dziecko i jego - to będzie rozpierała ją radość . W ogóle to ja się zastanawiam nad jednym... Nie znam się, aż tak na medycynie. Ale skoro ona jest surogatką... A wydaje mi się, że jest dziewicą. To wychodzi na to, że jej dziewictwo pójdzie w ... jak już nie poszło, podczas zagnieżdżania zarodka.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 20:54:42 GMT
pewnie będzie w niemałym szoku. W końcu, Kahraman jej się podoba. Widać to po niej. A jak jeszcze dotrze do niej, że nosi pod sercem swoje dziecko i jego - to będzie rozpierała ją radość . W ogóle to ja się zastanawiam nad jednym... Nie znam się, aż tak na medycynie. Ale skoro ona jest surogatką... A wydaje mi się, że jest dziewicą. To wychodzi na to, że jej dziewictwo pójdzie w ... jak już nie poszło, podczas zagnieżdżania zarodka. Też myślę że będzie wniebowzięta, czym pewnie podniesie swoją rangę nad Defne. Od samego początku widać było że zakochana jest w Karamanie, widziałeś scenę z wesela jak go ujrzała z Keremem? Niestety ale przecież inaczej się nie dostali by włożyć komórkę jajową jak przez p...wę to i dziewictwo straciła
|
|