|
Post by Atahan on Mar 12, 2021 10:29:19 GMT
Poki co jest zmiana scenarzysty. Pewnie sami sie zastanawiaja czy kontynuowac czy nie. Spada oglądalność. Jeszcze niedawno było ponad 7% w ABC, przedwczoraj już 5,15%. Ale mamy połowę marca, jak co roku nastąpiły spadki oglądalności. W maju będzie już pewnie poniżej 4%. Nowymi scenarzystami zostali Selcan Özgür i Serap Özgür. Selcan Özgür zaczęła ten serial pisać już 24 lutego. Znana jest głównie z serialu dziennego "Hickirik" oraz komedii romantycznej z udziałem Yusufa Cima "Seven ne Yapmaz", która była klapą. Serap Özgür chyba debiutuje.
|
|
|
Post by mira on Mar 12, 2021 10:59:08 GMT
Atahan, takich świeżaków wzięli? Ciekawe
|
|
|
Post by mira on Mar 18, 2021 8:45:00 GMT
Serial wciąż się nieźle trzyma, lekki spadek, ale nieznaczny. Boję się jednak, co powymyślają w trzecim sezonie, jeśli się na niego zdecydują... Póki co wciąż oglądam z zainteresowaniem, bo dużo się dzieje i dzięki temu serial trzyma w napięciu, ale jednocześnie mam z tyłu głowy taką myśl, że to wszystko takie mało realne, niezbyt się kupy trzyma. W ostatnich odcinkach nie ma Kibrit. Wyjechała gdzieś, wzorem przyszywanej babki i przyszywanej kuzynki Mam nadzieję, że Mehdi nie wróci znowu do więzienia, bo to byłoby już nudne, ale biorąc pod uwagę, że ma wyrok w zawieszeniu, a tu wydarzyła się wielka strzelanina i przy okazji pojawiły karteczki z jego imieniem, trudno by pozostało to bez echa... Wkurza mnie, że Zeynep wszystkim wszystko tak szybko wybacza. Benal ją oszukała, potem polowała na jej męża, a teraz nagle wielkie przyjaciółki. Ja aż taka miłosierna nie jestem.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 18, 2021 11:52:08 GMT
mira a jakas Twoja przyjaciolka polowala na Twojego meza? 😅
|
|
|
Post by mira on Mar 18, 2021 12:52:51 GMT
mira a jakas Twoja przyjaciolka polowala na Twojego meza? 😅 Nie, na szczęście moje przyjaciółki też zamężne/w stałych związkach
Na miejscu Zeynep raczej bym się nie wtrącała w relacje byłego męża z jego obecną żoną, chociaż nie wiem, co bym zrobiła, gdyby zostawiła mi taki list, jaki Benal zostawiła Zeynep. Czasem jesteśmy przekonani, że w danej sytuacji postąpilibyśmy tak, a nie inaczej, ale tak naprawdę trudno się wypowiadać, jak się czegoś nie doświadczyło na własnej skórze.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2021 15:27:52 GMT
Reytingi za 17.03.2021: - ŚRODA ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (50 odcinek) - 12.65%⬇(-0.11) 2. Sadakatsiz (22 odcinek) - 10.35%⬆ (+1.27) 11. Dogdugun ev Kaderindir (36 odcinek) - 4.46%⬇ (-0.15)
12. Masumiyet (4 odcinek) - 4.33%⬇(-0.17) 13. Benim Adim Melek (57 odcinek) - 4.18%⬆(+0.43) AB:1. Sadakatsiz - 12.10%⬆(+2.93) 2. Kuruluş: Osman - 9.21%⬇(-0.47) 5. Masumiyet - 5.11%⬆(+0.22) 6. Dogdugun ev Kaderindir - 4.65%⬇(-0.11)
9. Benim Adim Melek - 3.90%⬆(+1.15)
|
|
|
Post by mira on Mar 19, 2021 10:28:56 GMT
Erkan Petekkaya dołącza do obsady. Czytałam gdzieś, że gościnnie, ale nie jestem pewna. Ma zagrać przyjaciela wujka Barisa i Savasa i pomóc w uporaniu się z Cengizem, który postanowił zemścić się na Mehdim, atakując domy Zeynep i Barisa. Postanowił też zrzucić winę na Mehdiego. Swoją drogą dziwny ten Cengiz. Niby siedzi w więzieniu, ale wydawał się taki dobroduszny, spokojny, rozsądny. A tu okazuje się, że to zło wcielone...
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2021 8:49:08 GMT
Mehdi wraca do dawnego wyglądu. Według mnie jest to zupełnie niepotrzebne. No dobrze, może zdał sobie sprawę, że wiele stracił, że w przeszłości był szczęśliwszy, że nie pasuje do świata mafiozów, ale czy rzeczywiście musi to iść w parze z tak drastyczną przemianą zewnętrzną? W nowym wydaniu wyglądał przystojnie, a teraz znowu te wąsy, znowu golfy i kurtka sprzed 20 lat. Nie podoba mi się
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 22, 2021 10:25:06 GMT
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2021 10:36:18 GMT
No to nieźle Coś mi się zdaje, że sama Demet tego nie pociągnie, chociaż Engin jest dobrym aktorem, bardzo go tutaj polubiłam. Mehdi zapewne zginie ratując Zeynep albo nawet Barisa. Właściwie to nie dziwię się, że Ibrahim zrezygnował. Jak długo losy tych dwojga mogą się przeplatać? No i prawdą jest, że scenarzyści zepchnęli go trochę w kąt, robiąc miejsce dla Engina. Ciekawe czy cała rodzina Mehdiego też zniknie z obsady. Właściwie kto tam pozostał, tylko Cemile i Nuh
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 10:49:26 GMT
I bardzo dobrze, że Ibo odchodzi z tego cyrku. Engina też tu szkoda, mógł trochę poczekać i coś by się dla niego na pewno znalazło. Tutaj prawie każda postać została zniszczona. O ile nie odeszła po pierwszym sezonie. Ci co odeszli tak naprawdę wygrali. To była świetna decyzja.
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2021 11:03:18 GMT
I bardzo dobrze, że Ibo odchodzi z tego cyrku. Engina też tu szkoda, mógł trochę poczekać i coś by się dla niego na pewno znalazło. Tutaj prawie każda postać została zniszczona. O ile nie odeszła po pierwszym sezonie. Ci co odeszli tak naprawdę wygrali. To była świetna decyzja. Ale jakby nie było, Engin trochę przy Demet zabłysnął. Można jej nie lubić, ale prawdą jest, że cieszy się sporą popularnością i to nie tylko w Turcji. Ja wiem, że Engin też jest znany, w końcu grał chociażby w znanej chyba na całym świecie Fatamagul, ale myślę, że udział w DEK był dla niego dobry. Jego bohater też niczego sobie, dobry, uczciwy, wyrozumiały. Myślę, że serial skończy się w maju, czyli wyjdzie na to, że Engin grał w tym projekcie cały sezon. I wystarczy, trzeba szukać kolejnego.
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 11:13:35 GMT
mira, wg mnie Demet niczym tu nie błyszczy, żeby można było uszczknąć od niej trochę tego blasku lub pobłyszczeć przy niej. Aktorka tak naprawdę jest tu najsłabszym ogniwem. Po prostu aktorzy trafili na ciekawą i oryginalną historię oraz dobry scenariusz (w pierwszym sezonie). W Turcji nie istnieje fenomen aktorów tak jak to ma miejsce w kinie amerykańskim. Nawet ci najlepsi, najpopularniejsi, niby najukochańsi nie są w stanie obronić klapy, czy serialu, który Turkom nie podejdzie. To, że Engin zyskał sympatię to zasługa scenariusza (w zakresie charakterystyki postaci), jego aktorstwa oraz sukcesu pierwszego sezonu, bowiem sam aktor przyszedł na gotowe, w sensie wszedł w rozhulany serial.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 14:28:40 GMT
lucy w Ameryce nie ma zmiluj. Nie slyszalas o Zlotych Malinach? Dostaja je “najlepsi”. Czasem nawet ten sam aktor dostaje nominacje do Oscara i wlasnie “Zlotej Maliny”. Czy w Turcji jest jakis plebiscyt z kategoriami “najgorszy/a/e”?
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 20:34:09 GMT
W Turcji chyba nie ma imprezy z antynagrodami. 💥 Wg pewnego wiarygodnego źródła DEK prezentuje się w tabelce nadal dobrze. W ABC osiąga nawet powyżej 5%. Ale na trzeci sezon materiału już nie ma. Jego zdaniem twórcy spokojnie dojdą do finału pod koniec tego sezonu. Oby
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 8:06:10 GMT
Jak dla mnie też już wystarczy. Do końca sezonu jest kilka odcinków, niech zaprezentują coś ciekawego i żegnamy się. Mam nadzieję, że w maju skończą się cztery moje seriale, czyli właśnie DEK, Menajermi Ara, SCK i Sefirin Kizi. Marasli może zostać na kolejny sezon, bo póki co mam niedosyt
Co do Demet, zgadzam się, że nie jest jakąś genialną aktorką, momentami irytują mnie jej miny, ciągle te same, ciągle z otwartą buzią i takie jakieś niepewne ruchy, rozedrganie. Ale nie ma dramatu, ostatecznie poradziła sobie w tym serialu i chociaż na trochę oderwała się od komedii. A w komediach moim zdaniem jest świetna.
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 12:56:26 GMT
Odejście Ibrahima chyba było mocno niespodziewane. Sądziłam, że produkcja wiedziała o tym wcześniej, ale chyba jednak nie. Wszystko wskazuje na to, że wprowadzają spore zmiany do odcinka, bo zwiastun usunięto, żaden inny się nie pojawił, nie ma też zdjęć promocyjnych, nie ma absolutnie żadnych informacji z planu. Na ten moment niektórzy zastanawiają się, czy w ogóle jutro wyjdzie odcinek. Ogólnie to nie lubię czegoś takiego - zrywania umów przed czasem i pozostawiania innych w połowie drogi, ale w tym przypadku naprawdę trudno się dziwić Ibrahimowi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 17:16:44 GMT
mira Ibo wykorzystal tym samym warunki kontraktu na swoja korzysc. Troche nieladnie w stosunku do kolegow, ale kto wie, co tam sie dzieje na planie.
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 17:51:39 GMT
Po prostu Onur poszedł w złym kierunku i to go zgubiło. Po co było rezygnować z gotowej historii i wchodzić w absurdalne wątki z tysiącem nowych postaci, które o 180 stopni zmieniły profil projektu. Nie w taką historię widz pierwotny wszedł. Dla mnie to oszustwo i drwina z widza, bo na oglądanie się traci mnóstwo czasu. Można by go spożytkować na lepszy i poważniejszy serial. Z Demet już nigdy nic nie obejrzę, bo romcomy to nie moje klimaty, a do dramy aktorka nie ma podstawowych warunków.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 23, 2021 17:56:54 GMT
Skoro producenci potrafią odkładać na półkę lub anulować seriale, gdzie mają już obsadę (szczególnie głównych bohaterów) i zostawiać ich na lodzie to czemu aktorzy mają tak nie robić. Tak działa polityka w Turcji. W ogóle te ich umowy wyglądają często na jakieś śmieszne, nie dość się kręcą na bieżąco to jeszcze aktorzy mogą odejść sobie kiedy chcą. Bez nowego odcinka w środę. http://instagram.com/p/CMxPbNlpvaz
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2021 8:34:32 GMT
Właściwie to może nawet lepiej, że nie ma dzisiaj odcinka. Niech na spokojnie napiszą i nakręcą coś dobrego. Nie chciałabym śmierci Mehdiego, nawet bohaterskiej. Owszem, zrobił wiele złego, ale nigdy nie był postacią na wskroś negatywną, nie zasłużył na śmierć, niech sobie żyje spokojnie z matką, siostrą, córkami. Oczywiście już bez Zeynep, choć żal tej pięknej miłości z pierwszego sezonu, ale cóż poradzić, skoro poszliśmy w takim kierunku... Jak nie ma dziś live, to jest niewielka szansa, że ruszę z SK
|
|
|
Post by lucy on Mar 24, 2021 10:21:12 GMT
Najgorsze, że Mehdi odejdzie w całkowitym oderwaniu od pierwotnych założeń tej historii, bowiem było podkreślone, że jej uwieńczeniem będzie terapia Zeynep i Mehdiego. Czy producent naprawdę wierzy, że widz już nie pamięta pierwszym zwiastunów i początku serialu kiedy Mehdi z pozycji pacjenta opowiadał w gabinecie psychiatrycznym o głębokich bliznach z przeszłości? Cały czas czekałam na jakieś wyjaśnienie jego trudnego dzieciństwa i tej dziwnej relacji z matką. Przez ten rozszczep fabuły kompletnie nie wiem jakim był (bo chyba można już mówić w czasie przeszłym) człowiekiem Mehdi. Niby miał być wrażliwy, no okazał się twardy, trudny, zawzięty, despotyczny i nieprzejednany. To, że na początku się hamował wcale nie czyni z niego mniej złego. Po prostu dostał smakowity kąsek na talerzu (mam na myśli ładną, mądrą, dobrą i wykształconą Zeynep), więc jego wszystkie zmysły się skupiły na jej zdobywaniu i przez to się na chwilę zatarło prawdziwe jego oblicze. Jednak nie trzeba było długo czekać, żeby wyszło szydło z worka. Gdyby się Zeynep nie postawiła (duża w tym zasługa Nermin), to byśmy jego charakter ujrzeli w całej okazałości.
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2021 10:40:54 GMT
lucy, ja jednak chcę to widzieć trochę inaczej. Owszem, jest "twardy, trudny, zawzięty, despotyczny i nieprzejednany", ale nie chcę, by to były dominujące cechy jego charakteru i byśmy go takiego zapamiętali. Niech pokażą trochę tego Mehdiego z pierwszego sezonu. Wiem, że czasu jest niewiele, ale może coś wymyślą. I bardzo bym chciała, żeby wyjaśniło się, jaką tajemnicę związaną z Mehdim skrywa Cemile i żeby on po tym wszystkim trafił na terapię. Gdzieniegdzie piszą, że będzie przeskok czasowy, jeśli tak, to może chociaż wspomną mimochodem, że Mehdi przeszedł terapię? Oby to wszystko wyglądało wiarygodnie. Jestem niemal pewna, że po odejściu Ibrahima oceny zaczną lecieć w dół. No bo co ciekawego mogą nam teraz zaproponować, jak połowa obsady odeszła? Zostanie tam tylko babiniec, Baris, jego brat i wujek.
|
|
|
Post by lucy on Mar 24, 2021 13:42:48 GMT
Nie wiem mira, może jakaś trzecia historia się tu przypałęta. Widzę bardzo dużo komentarzy wzdychających do 1 sezonu i jadących ostro po twórcach. Nie wiem, czy to nie spoiler, więc wrzucam pod tabliczkę. I jednym słowem zgadzam się z tym całkowicie: {Spoiler}
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 14:41:53 GMT
Nowe postacie? Zwiastun
|
|
|
Post by mira on Mar 25, 2021 14:48:25 GMT
Zwiastun ten sam, co dali wcześniej i potem usunęli Zdjęcie widziałam na TT i ludzie się cieszą, że zespół pracuje bezproblemowo, ale ja zwróciłam uwagę na coś innego - zarówno Baris, Emine, jak i Zeynep są ubrani na czarno. Czyżby jednak pogrzeb Mehdiego? Mogliby sobie darować tę śmierć, bo Zeynep znowu będzie się obwiniać, a Cemile to chyba zmysły postrada, dopiero co zginęła jej siostra
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 14:55:53 GMT
mira, spostrzegawcza jesteś Ja nie zwróciłam uwagi na ich ubrania, że są czarne. Co do zwiastuna... może został trochę zmodyfikowany?
|
|
|
Post by lucy on Mar 25, 2021 15:21:49 GMT
Na 15 postaci z sezonu 1 nie ma już 8 (wliczając Mehdiego).
|
|
|
Post by mira on Mar 26, 2021 8:23:25 GMT
A czemu Benal jest podpisana Meral? Połowa tych ludzi wyjechała w siną dal
Teraz, jeśli chcą to dalej ciągnąć, to chyba powinni się skupić wyłącznie na Zeynep i jej życiu, no bo jak tu połączyć z nią losy Cemile, Nuha i Benal?
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2021 10:30:20 GMT
A czemu Benal jest podpisana Meral? [img style="" src="::smilie_happy_068:: Ktoś się chyba przejęzyczył. No i stało się.
|
|