Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 14, 2020 19:07:54 GMT
Tytuł: Siyah Beyaz Aşk - Cena Namiętności | Czarno-Biała Miłość Wytwórnia: D Productions Producent: Lale Eren, Ayşe Elif Durmaz Reżyseria: Yasin Uslu Scenariusz: Eylem Canpolat, Sema Ergenekon Kanał: Kanal D Emisja: 16 października 2017 - 28 maja 2018 r Gatunek: Dramat | Romans Ilość sezonów: 1 Ilość odcinków: 32 Emisja PL na Novelas+: 28 grudnia 2020 - 10 maja 2021 Ilość odcinków: 96 Opis: (by TADF)Podobno przeciwieństwa się przyciągają. Białe i czarne, piękna i bestia, chili i czekolada, plus i minus. Jest akcja, jest reakcja, mamy tezę i antytezę, nów i pełnię, penne i spaghetti… Ciemność nie zniknie bez światła, chodząc z głową w chmurach, w końcu upadniesz na ziemię. Piękny on, szczupła ona i niemożliwa miłość (a jakże). Ferhat to życiowy rozbitek, który nie wierzy w miłość. Zgorzkniały i w oparach mroku. Asli to idealistka, młoda lekarka, która z oddaniem i pasją wykonuje swój zawód. Dwoje ludzi, którym w życiu nie byłoby po drodze, gdyby nie sprzyjające okoliczności przyrody – wolą Allaha, ten intrygujący mężczyzna jest zmuszony powierzyć swoje życie w ręce pani doktor. Jak to w życiu bywa, zakochujemy się w najmniej odpowiednim człowieku, w najmniej odpowiednim momencie… A wszystko w tempie bicia serca. Jesteśmy tylko ludźmi, upojonymi ideą, że miłość, tylko miłość, może uzdrowić poharatane dusze. Asli zrobi wszystko, żeby skruszyć lód w czarnym sercu Ferhata. Bo kocha. Co zrobi Ferhat? Opis z Interentu PL: Ferhat to płatny zabójca pracujący dla swojego wuja-kryminalisty. Aslı jest pełną ideałów, młodą lekarką. Pewnego dnia, ich drogi krzyżują się w najbardziej nieoczekiwany sposób. Aslı jest zmuszona operować mężczyznę, do którego strzelał Ferhat oraz poślubić mordercę, żeby ratować swoje życie. W skorumpowanym, trudnym świecie pełnym pragnienia władzy ta dwójka ludzi z dwóch różnych światów zbliża do siebie. Czy Ferhat i Aslı będą żyli długo i szczęśliwie w obliczu wszystkich czekających na nich niebezpieczeństw? Obsada:İbrahim Çelikkol ...................... Ferhat Aslan Birce Akalay ...................... Aslı Çınar Aslan Muhammet Uzuner ...................... Namık Emirhan Arzu Gamze Kılınç ...................... Yeter Aslan Ece Dizdar ...................... İdil Yaman Deniz Celiloğlu ...................... Yiğit Aslan Cahit Gök ...................... Cüneyt Koçak Uğur Aslan ...................... Cem Çınar Sinem Ünsal ...................... Gülsüm Aslan Adaklı Özlem Zeynep Dinsel ...................... Vildan Koçak Timur Ölkebaş ...................... Abidin Adaklı Fatih Topçuoğlu ...................... Dilsiz Ceylan Odman ...................... Deniz Nihan Aşıcı ...................... Yaprak Burcu Cavrar ...................... Hülya Kadriye Kenter ...................... Handan Adaklı
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2020 17:52:07 GMT
Linki zewnętrzne: tr.wikipedia.org/wiki/Siyah_Beyaz_A%C5%9Fk www.imdb.com/title/tt7550774/ www.filmweb.pl/serial/Cena+nami%C4%99tno%C5%9Bci-2017-800897
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi🔥 Czarno-biała miłość (wyniki): 16.10.2017 - 28.05.2018, kanał - D, 32 odcinki. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 6,02% (29 stycznia 2018, odcinek 15) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 2,36% (30 kwietnia 2018, odcinek 28) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 4,33% ⚡Maksymalna ocena (AB) - 7,42% (5 lutego 2018, odcinek 16) ⚡Minimalna ocena (AB) – 2,29% (30 kwietnia 2018, odcinek 28) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 4,89% ⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) - 3,05%/4,38% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 3,22%/3,30% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 4,94 mln osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 1,94 miliona osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 3,50 miliona. 💥Główni konkurenci: Soz , Çukur, Yasak Elma, 8 Gun, Kalbimdeki Deniz, Kirgin Cicekler.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 24, 2020 10:35:56 GMT
Emisja w Polsce od 28 grudnia na nowym kanale Novelas+. Polski tytuł to "Cena namiętności".
Kanał startuje tego samego dnia. Będzie dostępny w Canal+ na pozycji 57.
Kanał na sam początek będzie emitował cztery premiery, z tureckich "Meryem" i "Cena namiętności" natomiast z latynoskich "Miłość aż po grób" i "Miłość i przeznaczenie".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 29, 2020 13:00:05 GMT
Chyba należy edytować tytuł w temacie. ;-)
|
|
|
Post by Alex on Dec 29, 2020 13:33:42 GMT
Ja bym zostawiła taki jaki jest. "Czarno - biała miłość" o wiele bardziej mi się podoba, nie wiem po co to zmieniali...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 29, 2020 16:30:02 GMT
Moim zdaniem ibo nie naddaje się do seriali z wątkiem miłości. Miał minę w tym serialu jak by grał z przymusu.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 29, 2020 17:21:15 GMT
Ja bym zostawiła taki jaki jest. "Czarno - biała miłość" o wiele bardziej mi się podoba, nie wiem po co to zmieniali... Alex, "Cena namiętności" to tytuł dystrybutora. Kanal D ma SBA pod takim tytułem w dystrybutorni.
|
|
|
Post by Alex on Dec 29, 2020 17:50:23 GMT
Mavi właśnie widziałam, że dystrybutor dał taki tytuł, ale jak to się ma do serialu? "Czarno - biała miłość" pasowała do bohaterów i pod względem charakteru (przede wszystkim) i nawet wyglądu. Na początku Ferhat ubrany był cały czas na czarno, Asli na biało, z czasem jak ona zaczęła się zmieniać w trakcie tego ich "związku", zaczęli jej zakładać ciemniejsze ciuchy. Jak się rozstali to wrócili do początku, a na końcu on się zmienił dzięki miłości i jego garderoba też na trochę jaśniejszą... A tak jeszcze co do tej namiętności... No to błagam, jaka w Turcji jest namiętność?
|
|
|
Post by Mavi on Dec 29, 2020 17:55:31 GMT
Alex, no wiem, ale co zrobić. Fantazja dystrybutora. "Czarno-biała miłość" jest o wiele lepszym i wyróżniającym się tytułem niż enta z kolei "Cena namiętności".
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 29, 2020 18:38:38 GMT
Serio, Cena Namiętności? Rety, to brzmi jak jakaś telka od Telemundo
|
|
|
Post by Matthias on Dec 30, 2020 10:56:37 GMT
Cena Miłości już zarezerwowana jest . To dali Namiętności . Ale spokojnie mogli pozostawić tytuł dosłowny...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 30, 2020 20:33:36 GMT
Wystarczyło zajrzeć do sieci. Nie znając tureckiego i tak by się zrozumiało tytuł. Sam plakat do tego nawiązuje.
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2021 14:08:46 GMT
Tytuł dystrybucyjny jest dostosowany do preferencji widowni telewizyjnej i to ją ma przyciągnąć przed ekran, w końcu to ona generuje wyniki. Słowo "czarna" w tytule oryginalnym skutecznie odstraszyłoby naszych widzów, którzy tak się składa, bo pokazały to ostatnie 2 dekady lubują się w historiach naiwnych, bajkowych, gdzie nie ma mowy o wątkach w innych kolorach jak różowy, czerwony, niebieski (?)... W każdym razie "czarny" tu odpada i ja całkowicie rozumiem ten myk tytułowy. Czy ktoś gdzieś udostępnia Cenę Namiętności? Liam? Opis z Internetu PL:Ferhat to płatny zabójca pracujący dla swojego wuja-kryminalisty. Aslı jest pełną ideałów, młodą lekarką. Pewnego dnia, ich drogi krzyżują się w najbardziej nieoczekiwany sposób. Aslı jest zmuszona operować mężczyznę, do którego strzelał Ferhat oraz poślubić mordercę, żeby ratować swoje życie. W skorumpowanym, trudnym świecie pełnym pragnienia władzy ta dwójka ludzi z dwóch różnych światów zbliża do siebie. Czy Ferhat i Aslı będą żyli długo i szczęśliwie w obliczu wszystkich czekających na nich niebezpieczeństw?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 1, 2021 14:19:43 GMT
lucy, nie mam pojęcia. Widziałem, tylko że na chomikuj są Ja oglądam dzięki emisji w Novelas+ i jestem mocno zaskoczony, oczywiście pozytywnie. Jakoś z napisami nie było mi po drodze, szczególnie że nie lubię aktora, który gra główną rolę. Teraz zaczęłem oglądać i ogląda się bardzo dobrze. Nawet İbrahim Çelikkol mi nie przeszkadza. Choć raczej nie będę w stanie uwierzyć w ich wielką miłość tylko bardziej syndrom sztokholmski. Prot porywa protkę, trzyma ją w stajni, każe jej leczyć człowieka, którego postrzelił gdy ta nie chce czegoś wykonać strzela w nogę innego pracownika i mówi że jak odejdzie to tym razem strzeli mu w łep. Potem będzie z tego wielka miłość? Znam ale nie wiem z czego tą aktorkę co gra matmę prota. Coś mi się kojarzy, że chyba w "Zemście" z Beren Saat grała...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 1, 2021 17:55:39 GMT
Liam, a masz dostep do platformy VOD Canal+? Da sie stamtad pobrac te odcinki w jakis sposob?
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 1, 2021 18:44:32 GMT
Założę się, że prędzej czy później po internecie będę latały odcinki do pobrania albo do oglądania online za darmo
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 1, 2021 19:07:11 GMT
Liam, a masz dostep do platformy VOD Canal+? Da sie stamtad pobrac te odcinki w jakis sposob? W lutym oferta kanału ma pojawić się na VOD i sam kanał w CANAL+ telewizja przez internet.
|
|
|
Post by Marcoss on Jan 2, 2021 22:37:10 GMT
Oglądam na Novelas+ i jak na razie bardzo mi się podoba. Intryguje mnie przede wszystkim główny wątek i zastanawiam się jak po takim czymś (porwanie , grożenie śmiercią, przetrzymywanie wbrew woli, zmuszenie do ślubu i tak dalej) Asli zakocha się w Ferhacie i mu w ogóle wybaczy. Swoją drogą w "Famagul" też na początku nie byłem w stanie wyobrazić sobie Fatmy wybaczającej Kerimowi, a jednak miało to miejsce i cały proces zbliżania się ich do siebie i poznawania został pokazany rewelacyjnie. Tutaj mamy oczywiście kompletnie inną sytuację, w dodatku Ferhat jest płatnym mordercą, ale to nie zmienia faktu, że w serialach wszystko jest możliwe, a ja dawno nie widziałem tak ciekawie zapowiadającego się turkisha. Dzięki emisji w polskiej telewizji będzie mi też łatwiej oglądać, bo nie umiem oglądać tureckich seriali z napisami czy hiszpańskim dubbingiem. Wolę zdecydowanie lektora.
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2021 0:00:32 GMT
Swoją drogą w "Famagul" też na początku nie byłem w stanie wyobrazić sobie Fatmy wybaczającej Kerimowi, a jednak miało to miejsce i cały proces zbliżania się ich do siebie i poznawania został pokazany rewelacyjnie. Nie znam fabuły SBA, ale skoro jest tu analogiczna problematyka to ciekawe jak serial sobie z nią poradzi. Marcoss, a jak oceniasz Birce i Ibrahima (czyli protów) w rolach? Ja obojga znam z jednej tylko roli i mam mieszane uczucia. @rafaelcaen, w trakcie codziennej wycieczki po necie za odcinkami z Novelas+ natknęłam się na wersję z napisami słowackimi. Dopiero co pisałeś, że taką byś oglądał. W dodatku na cda LINK
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2021 0:23:42 GMT
Ibo mi się bardzo podobał, Birce trochę mniej, ale też całkiem nieźle. Ogólnie ten serial to taka turecka "Piękna i bestia". Co do miłości protów to wiem, że dużo osób miało do tego zastrzeżenia, twierdzili, że za szybko się to wszystko potoczyło i moim zdaniem też powinni poprowadzić to trochę inaczej. Mimo to dobrze mi się na nich patrzyło, mieli bardzo fajną chemię, ale szczerze mówiąc to wolałam wątek Gulsum i jej "miłości" (nie chcę spojlerować). Poza tym serial zakończyłabym trochę wcześniej, około 25 odcinka, bo potem widać, że pomysły się skończyły i zaczęli wymyślać głupoty...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2021 11:25:51 GMT
Ja obejrzałem cały. Ibo jak dla mnie nie wyrażał żadnej emocji a tym bardziej miłości. On był cały czas taki sam, a racja jedną miał emocje, wymachiwał bronią tyle.
Skończyłem tylko dla Birce bo ja lubię.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 3, 2021 17:45:23 GMT
Ja próbowałam oglądać, ale poległam gdzieś w okolicy 5/7 odcinka. Już w sumie dobrze nie pamiętam. Lubię motyw Bestii i Pięknej, ale tutaj nic mi się nie podobało. Chemii jakieś specjalnej nie widziałam między protami. Ogólnie to mocno patologiczna rodzina i relacje.
|
|
|
Post by lucy on Jan 3, 2021 18:44:30 GMT
Przeżyłam mały szok. Weszłam sobie na filmografię Birce Akalay na imdb i patrzę, a w jej dorobku jest Asi. W dodatku w prawie 20 odcinkach serialu Oglądałam Asi, ale nie przypominam sobie, abym ją tam widziała. Odszukałam więc fotki oraz filmiki, przy których wyraźnie jest oznaczona... i to jest niby ona: youtu.be/vZPWavvPOhEPamiętam postać bardzo dobrze, ale w życiu by mi nie przyszło do głowy, że gra ją ta aktorka. Pomijam, że jej kreacji w Asi kompletnie nie kupiłam, bo postać była sztuczna i mdła. W Babilu też mi się nie podobała... więc już się trochę boję ten serial oglądać.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2021 19:15:05 GMT
Ktoś się chyba pomylił.
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2021 19:22:47 GMT
W życiu bym jej nie poznała Ale wydaję mi się, że Birce chirurgów plastycznych raczej nie omija, więc co się dziwić...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2021 19:50:59 GMT
Ale to jest na pewno ona. Nos ma podobny ale reszta nie podobna.
|
|
|
Post by Alex on Jan 3, 2021 20:08:37 GMT
Ale to jest na pewno ona. Nos ma podobny ale reszta nie podobna. Na filmiku przez pół sekundy mi Birce przypominała, głos też bardzo podobny, więc chyba ona...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 3, 2021 21:01:38 GMT
Ja nie widzę podobieństwa. Ale może miała takiego dobrego chirurga jak Cansu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 3, 2021 21:33:22 GMT
W sumie to może być ona. W serialu zauważyłam, że chyba coś majstrowała przy ustach.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 4, 2021 8:57:09 GMT
lucy, jestem już po 1. odcinku. Według mnie jest bardzo dobrze. Jak na 40 minut odcinka, przedstawiono historię bardzo dobrze, teraz ona może się tylko rozwijać. Główni aktorzy bardzo na plus - tej aktorki nie znam, także miłe zaskoczenie, a jej bohaterkę polubiłem z marszu (oby tak zostało). Główny bohater też fajny, a aktor - miodzio. Szczerze, nigdy nie interesował mnie ten serial, bo sam jego plakat nie przykuwał mojej uwagi, a tu proszę, zapowiada się fajna historia. Więcej nie zdradzam, czekam na Twoje wrażenia.
|
|