|
Post by lucy on Nov 16, 2020 10:33:05 GMT
i.imgur.com/ZwVIxuE.jpgTytuł: Şahmaran Wytwórnia: TIMS & B Productions Producent: Timur Savcı, Burak Sağyaşar Reżyseria: Umur Turagay Scenariusz: Pinar Bulut Kanał: Netflix Emisja: S1: 20 stycznia 2023 | S2: 8 sierpnia 2024 Gatunek: s-f Ilość odcinków: 8 Ekranizacja książki "Şah-ı Mar" autorstwa Emine Buzkan Kaynak. Opis:Şahsu jest zdeterminowany, aby stawić czoła swojemu dziadkowi, który wiele lat temu porzucił jej matkę w Adanie. Podczas swej podróży trafia do niezwykłej i tajemniczej społeczności zwanej Mar, potomków Şahmarana. Wierząc w legendę o Şahmaranie, jednym z największych symboli miłości i mądrości, rasa Mar czeka na wypełnienie się przepowiedni historycznej wraz z przybyciem Şahsu. Nic już nie będzie takie samo, gdy drogi Şahsu i Maran spotkają się, aby poprosić dziadka o rozliczenie z przeszłości. (by Mavi) Obsada:Serenay Sarıkaya ............... Şahsu Burak Deniz ............... Maran Mustafa Uğurlu ............... Davut Mahir Günşiray ............... Ural Mert Ramazan Demir ............... Cihan Ebru Özkan ............... Çavgeş Hakan Karahan ............... Lakmu Elif Nur Kerkük ............... Medine Mehmet Bilge Aslan ............... Salih Berfu Halisdemir ............... Diba Nilay Erdönmez ............... Hare Nil Sude Albayrak ............... Bike Ayşe Lebriz Berkem ............... Tutku Ece Ertez ............... Lilit Beran Soysal ............... Camsap Almina Günaydın ............... Şahsu (young) Öznur Serçeler ............... Gül
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2021 13:17:03 GMT
|
|
|
Post by mira on Feb 8, 2021 13:25:24 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 17:37:37 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 17:39:24 GMT
W mitologii orientalnej Sahmaran jest mistycznym stworzeniem, pół kobietą, pół wężem. W rosyjskim folklorze jest przedstawiana jako Szamachańska Caryca czyli wschodnia piękność, dla której odchodzą od zmysłów zarówno carowie, jak i zwykli śmiertelnicy. Chodzą plotki, że rolę główną może dostać Serenay Sarikaya. Prawdziwa z niej piękność.
|
|
|
Post by Alex on Feb 12, 2021 17:50:56 GMT
Nie wiem, co lepsze: fabuła czy ewentualna protka... No właśnie. A dlaczego jej nie ma na nowym banerze?
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 18:18:52 GMT
Ehh, bo o niej zapomnieliśmy. Z drugiej strony obecnie nigdzie nie gra. I oby tak dalej.
|
|
|
Post by Alex on Feb 12, 2021 18:58:03 GMT
lucy , na następny baner będzie jak znalazł. Plus jeszcze płacząca Neslihan i będzie komplet. Prawie.
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2021 19:27:49 GMT
Alex, jej to by się przydał banner z fonią, bo oprócz tego, że podczas płaczu wygląda jak żaba to jeszcze się drze jak stare prześcieradło.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 12, 2021 19:29:43 GMT
Fabuła i możliwa protka mnie najbardziej rozbawiła.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 2, 2021 11:30:49 GMT
Ponoć nie mogą znaleźć partnera dla Serenay, bo żaden aktor nie chce z nią grać. Niektóre media mówią, że zrezygnowano z niej, ponieważ aktorka nie umie śpiewać, choć się uczyła. Ponoć szukają innej aktorki.
|
|
|
Post by mira on Jun 2, 2021 12:55:01 GMT
Właściwie jak tak teraz przeczytałam, że ma to być pół kobieta, pół wąż, to na węża Seranay pasuje mi idealnie A czy jest piękna? Jest specyficzna, nadaje się do modelingu, chyba zresztą pracowało trochę w tym fachu. Na niektórych zdjęciach wychodzi mega, na innych tragicznie. Myślę, że taki Sukru Ozyildiz to by z nią zagrał, chyba się lubią, razem występowali w Alice. Ale Sukru ma serial, a teraz będzie nagrywał film. A ta plotka, że Serenay zagra z Burakiem Denizem dotyczyła tego serialu czy czegoś innego?
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 2, 2021 14:28:50 GMT
Też jestem ciekawa czy to o ten serial chodzi? Bo właśnie przeczytałam, że Burak ma zagrać w jakimś serialu netflixa przeczytałam o czym to i za bardzo nie zachęca.
|
|
|
Post by lucy on Jun 28, 2021 19:37:31 GMT
Tak, Burak dostał propozycje zagrania tutaj. Savci czeka na jego odpowiedź. Oby odrzucił rolę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 29, 2021 10:09:06 GMT
⚡ Według Birsen, chociaż Burak Deniz nie podpisał jeszcze kontraktu na udział w Sahmeran, bardzo ciepło patrzy na propozycję. Serial będzie miał 8 odcinków. O dalszych losach projektu zdecyduje widz Netflixa. Obecnie trwa casting do roli matki prota.
|
|
|
Post by mira on Jul 29, 2021 10:55:05 GMT
Może i się zdecyduje, tureckich aktorów jednak trochę ciągnie do Netflixa, a Burak chyba jeszcze w niczym netflixowym nie grał. Poza tym to tylko 8 odcinków. Szybko nagra i może wejść w coś nowego.
Serenay ma kiepską opinię, ale właściwie jeszcze nie wiem, jaką jest aktorką, jakoś nigdy nie było mi z nią po drodze. Jeśli Burak zagra, to z pewnością obejrzę.
|
|
|
Post by lucy on Sept 9, 2021 11:00:32 GMT
💥 Hotel Hilton w Adanie zasubskrybował Serenay Sarikayę, Buraka Deniza i TIMS & B. Czy to znaczy, że wkrótce rozpoczną się zdjęcia do serialu?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 9, 2021 18:20:43 GMT
O matko, ona się nie naddaje do serialu. Burak coś ty zrobił.
|
|
|
Post by Alex on Sept 10, 2021 19:21:40 GMT
O matko, ona się nie naddaje do serialu. Burak coś ty zrobił. 🤣🤣🤣 Wyczuwam twój rozejm z Serenay. 😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 10, 2021 19:46:56 GMT
O matko, ona się nie naddaje do serialu. Burak coś ty zrobił. 🤣🤣🤣 Wyczuwam twój rozejm z Serenay. 😂 Za żadne k***a skarby świata.
|
|
|
Post by Alex on Sept 10, 2021 20:03:10 GMT
🤣🤣🤣 Wyczuwam twój rozejm z Serenay. 😂 Za żadne k***a skarby świata. Już to gdzieś, kiedyś słyszałam... 🤔
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 10, 2021 21:02:56 GMT
Za żadne k***a skarby świata. Już to gdzieś, kiedyś słyszałam... 🤔 Przy alinie nie użyłem k***a.
|
|
|
Post by Alex on Sept 10, 2021 21:06:21 GMT
Już to gdzieś, kiedyś słyszałam... 🤔 Przy alinie nie użyłem k***a. No nie wiem, nie wiem. Trzeba by było odnaleźć te wiadomości.
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2021 10:04:46 GMT
Przy alinie nie użyłem k***a. Użyłeś, Next.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2021 14:34:42 GMT
Ups, za dużo klnę. tak czy siak serialu z z nią nie mam zamiaru oglądać.
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 14:39:25 GMT
Ups, za dużo klnę. tak czy siak serialu z z nią nie mam zamiaru oglądać. Zobaczymy. 😏
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2021 9:26:23 GMT
⚡ Według Birsen, Burak Deniz w końcu się zgodził wziąć udział w Şahmaran i został partnerem Serenay Sarikayi. TIMS & B nakręci projekt dla platformy cyfrowej Netflix w Adanie, Tarsus i Datca. Birsen nie omieszkała przypomnieć, że Serenay „odmówiła” wielu projektów na platformie, które rzekomo jej zaproponowano, bo czekała na serial, który poruszy jej duszę. Najwyraźniej najbliższa jej okazała się historia 400-letniego węża. W najbliższych dniach aktorka zacznie kręcić. Scenariusz serialu pisze Pinar Bulut, która wcześniej miała złe doświadczenia z Netflixem (zrezygnowano z jej scenariusza do serialu Protektor). Reżyserem projektu jest Umut Turagay. W kaście projektu są Mert Ramazan Demir, Mustafa Ugurlu, Mahir Gunsiray, Ebru Ozkan, Mehmet Bilge Aslan i Nilay Erdonmez.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 13, 2021 9:58:48 GMT
Scenariusz serialu pisze Pinar Bulut, która wcześniej miała złe doświadczenia z Netflixem (zrezygnowano z jej scenariusza do serialu Protektor). Tej pani już dziękujemy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 13, 2021 11:26:16 GMT
O k***a podwójne kombo. Jedna wydra z drugą wydrą. W coś tyś się buraczku wpakował.
|
|
|
Post by mira on Sept 13, 2021 11:58:13 GMT
Jeśli będzie możliwość, by to obejrzeć poza Netflixem, to zapewne obejrzę, dla Buraka. Niech sobie ma taki serial, chyba mu nie zaszkodzi. Pewnie, że wolałabym kogoś innego na miejscu panny S, ale cóż poradzić.
|
|