|
Post by lucy on Jul 3, 2021 10:12:35 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BNjU0YmVjN2QtODEyNy00MDA3LWFjNmEtOTBhMjRkNjk5YWIyXkEyXkFqcGdeQXVyMTIyMjI4OTkx._V1_.jpgTytuł: Kaçış - Uciekinier Wytwórnia: O3 Medya i Same Film Producent: Saner Ayar Reżyseria: Yağız Alp Akaydın Scenariusz: Ali Doğançay Twórca historii: Engin Akyurek Kanał: Disney+ Emisja: 14 czerwca 2022 - 3 sierpnia 2022 Dzień tygodnia: wtorek Gatunek: Dramat, akcja Ilość odcinków: 8 Emisja w PL: listopad 2022 | Disney+ Opis:Mehmet, fotograf wojenny, który nigdy nie odniósł upragnionego sukcesu, jego przyjaciel Ilker, reporter, oraz Zeynep, aktywistka, dołączają do grupy z Niemiec i nielegalnie przekraczają turecką granicę, aby przyjrzeć się, jak żyje ludność w wiosce Yazidi. Wioska zostaje napadnięta przez radykalne ugrupowanie terrorystyczne, a bohaterowie zostają schwytani. Niektórzy członkowie zespołu giną, a Zeynep i inni zostają wzięci jako zakładnicy. Zeynep, jako kobieta, i Ilker, jako mężczyzna, który nie jest taki jak oni, zostają poddani różnego rodzaju okrucieństwom. Tymczasem Mehmetowi udaje się uniknąć pojmania i teraz próbuje przetrwać na własną rękę. Mehmet ma tylko jedno wyjście, by ocalić siebie i swoich przyjaciół: musi dostać się do organizacji i udawać jednego z jej członków. (Disney+) Obsada:Engin Akyürek - Mehmet Yücel İrem Helvacıoğlu - Zeynep Karaca Levent Ülgen - Ebu Abidin Aras Aydın - Fadıl Leyla Tanlar - Nevi Deniz Baysal Yurtcu - Elvin Özgür Çevik - Robert Onur Bay - İlker Lalik Adem Yılmaz - Noah Hüseyin İlhan - Paul Aziz Çapkurt - Ebu Zalim Serkan Genç - Musaf Sezgin Uzunbekiroğlu - Fatima Taha Bora Elkoca - Ahmet Dilan Gülmez - Ayşe Gizem Özmen - Nursev Mert Özbek - John Muhammed El Şama - Cemal Mehmet Ali Gümüş - Serkan Hilal Arda Uysal - Pelin
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 25, 2021 16:01:57 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 28, 2021 21:10:50 GMT
Zwiastuny
|
|
|
Post by lucy on Sept 4, 2021 21:32:31 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 4, 2021 21:33:33 GMT
Zdjęcia się rozpoczną w październiku, więc pewnie chodzi o Blu.
|
|
|
Post by lucy on Sept 22, 2021 9:08:44 GMT
Podobno Engin jest tu także autorem historii.
Zdjęcia do serialu rozpoczną się 15 października i potrwają 10-12 tygodni w Gaziantep.
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2021 9:40:18 GMT
💥 Według pracowników ekipy produkcyjnej, Disney mocno kontroluje casting serialu Kaçış. Chociaż Birsen Altuntas napisała, że nabór obsady jeszcze trwa, w rzeczywistości został już zakończony i zostanie ogłoszony w odpowiednim czasie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2021 12:50:28 GMT
Irem została partnerką Engina.
|
|
|
Post by Alex on Oct 5, 2021 15:06:59 GMT
Irem została partnerką Engina. To sobie Disney wybrał protów do pierwszego serialu... 🤦♀️
|
|
|
Post by Matthias on Oct 21, 2021 18:45:58 GMT
✔ Filmowanie pierwszego serialu Disney Plus w Turcji – rozpocznie się na początku listopada. Główne role zagrają Engin Akyurek i Irem Helvadzhioglu. Scenariusz należy do samego Engina Akyurka. Opis: Mohammed i Zeynep to dwójka korespondentów wojennych, którzy będą pracować w "najgorętszych" miejscach. Wyreżyserowany zostanie serial przez Yagiza Alpa Akaydina.
|
|
|
Post by lucy on Oct 28, 2021 14:12:28 GMT
Do obsady dołączył Onur Bay.
|
|
|
Post by mira on Oct 29, 2021 6:46:54 GMT
To jest pierwsza produkcja na podstawie scenariusza Engina, czy było już coś wcześniej? Wydaje mi się, że nie. No ciekawe, jak mu to wyszło.
|
|
|
Post by lucy on Oct 29, 2021 7:46:21 GMT
mira, scenariusz tu pisze Ali Dogancay. Engin, z tego co mi się o uszy obiło pisze książki, z czego jedną z nich promował kilka latem podczas turnee po Ameryce Łacińskiej (ma tam tabuny fanów dzięki GF). Co do Kacis to podobno jest pomysłodawcą historii, no nie on ją będzie dostosowywał do ekranu.
|
|
|
Post by mira on Oct 29, 2021 8:28:29 GMT
mira , scenariusz tu pisze Ali Dogancay. Engin, z tego co mi się o uszy obiło pisze książki, z czego jedną z nich promował kilka latem podczas turnee po Ameryce Łacińskiej (ma tam tabuny fanów dzięki GF). Co do Kacis to podobno jest pomysłodawcą historii, no nie on ją będzie dostosowywał do ekranu. Rzeczywiście takie nazwisko wymieniłaś w pierwszym poście, a jakoś tego nie zauważyłam i skupiłam na tym, co napisał Matthias. Że pisze książki, to wiem, nawet jakieś próbki ktoś tłumaczył, czytałam.
|
|
|
Post by lucy on Nov 22, 2021 13:06:15 GMT
Zdjęcia ruszają w najbliższy piątek.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 13:30:01 GMT
Pierwszy odcinek ma nosić tytuł "Bez powrotu".
|
|
|
Post by lucy on Dec 20, 2021 11:30:50 GMT
Dołączyli..
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2022 11:46:30 GMT
Zdjęcia mają się zakończyć w marcu.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 23, 2022 13:06:01 GMT
❥ Zdjęcia do nowego serialu Irem Helvacioglu i Engina Akyurka musiały zostać zawieszone!
Engin Akyürek i Irem Helvacioglu kręcą obecnie serial w Gaziantep. Jednak po wiadomości, że drogi zostały zamknięte, a życie sparaliżowane w wyniku obfitych opadów śniegu, które padały w mieście przez tydzień sprawiło, że incydent ten wpłynął również na harmonogram kręcenia serialu. Wszędzie było dużo śniegu, więc cała ekipa miała problemy. Po odwołaniu zdjęć, obsadzie i ekipie trudno było nawet dostać się do hoteli, w których się zatrzymali. Serial opowiada o życiu dwóch bohaterów korespondentów wojennych. W przypadku serialu, którego zdjęcia zaczęły się kilka tygodni temu, Gaziantep miał atmosferę strefy wojennej, ale wszystko zostało pokryte śniegiem! Serial, który podobno jest pełen scen akcji, będzie składał się z ośmiu odcinków. Aktorzy zagrają korespondentów wojennych Mehmeta i Zeynep w serialu, który 03 Medya i Same Film przygotowują dla Disney Plus.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 29, 2022 20:31:44 GMT
▪ Engin Akyürek, który w serialu "Kaçış" dla Disney+ ożywił korespondenta wojennego Mehmeta, zaraził się koronawirusem.
Okazało się, że aktor lekko przechodzi chorobę i kręcenie filmu odbywa się bez niego.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2022 17:36:10 GMT
❥ Zakończono kręcenie serialu #Ucieczka dla Disney Plus z Enginem Akyürkiem i Irem Helvacioglu. Irem zakończyła zdjęcia wcześniej. To pierwszy turecki serial telewizyjny stworzony na platformę Disney Plus, który ukaże się w 2022 roku. Filmowanie trwało około 105 dni.
|
|
|
Post by mira on Mar 11, 2022 19:40:20 GMT
Jeśli tylko będzie gdzie, to na pewno obejrzę
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 20:29:46 GMT
❥ Pierwszym tureckim projektem # DisneyPlus, który zostanie wyemitowany w miesiącach letnich, będzie serial " Kaçış" nakręcony w Gaziantep z udziałem Engina Akyurka i Irem Helvacioglu!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 29, 2022 17:36:45 GMT
❥ Platforma Disney Plus ogłosi dziś swoją datę premiery w Turcji!Platforma przygotowuje się do uruchomienia serialu #Escape z udziałem Engina Akyürka i Irem Helvacioglu jako pierwszego tureckiego dzieła na platformie Disney+.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2022 17:06:03 GMT
🔥Kadry z pierwszego tureckiego serialu platformy cyfrowej Disney Plus Kaçış z Enginem Akyurekiem i Irem Helvacioglu.
|
|
|
Post by lucy on May 1, 2022 12:05:01 GMT
Tematyka na czasie, więc serial powinien wzbudzić zainteresowanie.
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2022 9:53:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 6, 2022 19:05:09 GMT
Myślę, że to będzie hit.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2022 12:39:00 GMT
|
|
|
Post by mira on May 9, 2022 6:41:05 GMT
Będą tłumaczenia, więc chętnie obejrzę, zwłaszcza że dawno nie widziałam Engina. Zwiastun taki sobie, za wiele nie zdradza.
|
|