|
Post by Matthias on Jan 15, 2022 22:00:49 GMT
❥ Zgodnie z harmonogramem TV8 będzie transmitować Survivor przez cały tydzień z wyjątkiem czwartku i piątku. Serial "Czerwony Gabinet" emitowany ma być w piątek, co oznacza, że serial "Süslü Korkuluk" będzie emitowany w czwartki, jeśli kanał nie zmieni dnia emisji serialu "Kirmizi Oda". ▪ Konkurenci w czwartek: # Mahkum # Bir Zamanlar Cukurova # Camdaki Kiz # Barbarosslar ▪ Konkurenci w piątek: #Arka Sokaklar #Ask Mantik Intikam #Kaderimin Oyunu #Aziz #Kibris
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2022 22:11:05 GMT
▪ Konkurenci w piątek: #Arka Sokaklar #Ask Mantik Intikam #Kaderimin Oyunu #Aziz #Kibris Jeszcze Yalniz Kurt.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 16, 2022 11:17:16 GMT
lucy no tak, bo jeszcze ten został zapowiedziany na piątek. Nie uwzględniono jeszcze EMANET
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2022 8:56:43 GMT
Fatih dołączył do obsady. Spoko, lubię go, chociaż jest specyficzny
|
|
|
Post by lucy on Jan 17, 2022 11:02:33 GMT
Fatih dołączył do obsady. Spoko, lubię go, chociaż jest specyficzny Jeszcze nie dołączył, na razie negocjuje. Ma to być rola głównego Villana. Według Birsen, Cagatay Ulusoy zagra projektanta mody, którego ojciec jest poważnie chory. Trwają negocjacje z aktorami, którzy wcielą się w rolę ojca i głównego antagonisty o imieniu Dmitry.
|
|
|
Post by mira on Jan 17, 2022 11:17:32 GMT
Aha, w takim razie chciałabym, żeby dołączył. Ale w roli czarnego charakteru jeszcze go nie widziałam, bardziej kojarzy mi się z komediowymi rolami. Ciekawe...
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 17:17:32 GMT
❥ Birsen informuje, że Teaser przedstawiający Cagataya, który w serialu wciela się w życie projektanta mody, i mającego chorego ojca - pobił rekord liczby wyświetleń.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 22, 2022 18:53:31 GMT
❥ Okazało się, że rolę chorego ojca Çağataya Ulusoya w serialu " Süslü Korkuluk ", gdzie na krześle reżysera siedzi Cem Karci - zaproponowano Olgunowi Simsekowi, który zagrał rolę w serialu #Ramo! Z drugiej strony trwają negocjacje z Fatihem Artmanem na temat roli złoczyńcy serialu - Dimitriego, jednej z kluczowych postaci serialu.
|
|
|
Post by mira on Jan 22, 2022 19:11:15 GMT
Ciekawe, jaką rolę otrzyma Alina, zagra biedną dziewczynę, czy bogatą dziedziczkę?
Wczoraj mnie jakoś naszło i w końcu obejrzałam film "Papierowe życie". To dopiero druga produkcja, w której widziałam Cagataya, bo wcześniej obejrzałam jedynie film "Dziki miód". Muszę przyznać, że Cagatay miał do zagrania wiele trudnych scen i podobało mi się, w jaki sposób to zrobił.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:34:14 GMT
Ciekawe ile jest prawdy w tym, że serial ma mieć tylko 13 odcinków.
|
|
|
Post by mira on Jan 25, 2022 13:52:46 GMT
Ciekawe ile jest prawdy w tym, że serial ma mieć tylko 13 odcinków. Poważnie? To byłby jakiś eksperyment. Może inni zaczęliby robić podobnie, chociaż szczerze mówiąc wątpię, czy takie coś przyjmie się w tureckiej telewizji.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 14:25:46 GMT
Nie, powodem są inne zobowiązania Cagataya, min. film (wg scenariusza Deniz Madanoglu, razem z OGM Pictures), który Cagatay ma kręcić zaraz po zakończeniu Süslü Korkuluk. Dużo się też mówi o jego udziale w 3-częściowym filmie s-f dla Netflixa "Black mirror", pewnie platforma chce nadal z nim współpracować (w końcu zrobił na niej świetne wyniki). Cagatay ma kalendarz napięty i nie ma czasu na tradycyjne seriale tv.
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2022 13:46:20 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 28, 2022 13:53:10 GMT
Nowe wieści na temat fabuły: ⚡ W centrum fabuły jest historia projektanta mody, młodego mężczyzny, który zakochuje się w dziewczynie, dla której szyje suknię ślubną. Po śmierci dziadka zmuszony jest sprowadzić do Stambułu chorego ojca (niepełnosprawnego intelektualnie), za którego zawsze się wstydził. Zatrudnia dla niego opiekunkę... Według najnowszych informacji, OGM Pictures podpisała kontrakt z Olgunem Shimsekiem, który wcieli się w ojca głównego bohatera. W odniesieniu do roli głównego złoczyńcy Dmitrija trwają negocjacje z Fatihem Artmanem i Salihem Bademci.
|
|
|
Post by mira on Jan 28, 2022 13:58:14 GMT
Bardzo lubię Fatiha, ale wydaje mi się, że Salih byłby zdecydowanie lepszy w roli złoczyńcy.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 28, 2022 19:36:04 GMT
Oj tak, Salih jako psychopata jest nie do podrobienia. Aczkolwiek, niemniej jednak, kibicuję obum panom.
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2022 11:18:39 GMT
Dla fanów Cagataya. Od Emira (Adini Feriha Koydum) do Semiha (Yesilcay) - komediowe sceny Cagataya.
|
|
|
Post by mira on Feb 3, 2022 11:40:31 GMT
Dla fanów Cagataya. Od Emira (Adini Feriha Koydum) do Semiha (Yesilcay) - komediowe sceny Cagataya. Muszę to "Yesilcay" kiedyś obejrzeć.
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2022 21:39:56 GMT
Pojawiło się info, że serial nie poleci na TV8, a prawdopodobnie na platformie (mam nadzieję, że nie na Exxen )
|
|
|
Post by mira on Feb 4, 2022 7:41:50 GMT
Od początku było mówione, że to serial telewizyjny i robiono sensację z tego, że Cagatay wraca do telewizji. Ja się tak nie bawię, chciałam to oglądać w telewizji. Seriale platformowe są ok, ale im więcej oglądam, tym bardziej przekonuję się, że nie wciągają mnie w takim stopniu, jak telewizyjne. Teraz oglądam dwa i są spoko, ale, że tak powiem, nie sposób żyć życiem tych bohaterów, wszystko jest traktowane tak "po łebkach".
|
|
|
Post by mira on Feb 4, 2022 11:18:13 GMT
W kilku miejscach już czytałam, że niby ma to być projekt dla Disneya. Szczerze mówiąc, zaczynam czuć niechęć do tej platformy, a jeszcze niczego w Turcji nie nagrali i nie pokazali. Za dużo jest tych plotek i negatywnych emocji.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 11:25:54 GMT
Od początku było mówione, że to serial telewizyjny i robiono sensację z tego, że Cagatay wraca do telewizji. To nie były tylko słowa, ale i czyny, bo przecież zwiastun zapowiadał emisję na TV8. Serial prawdopodobnie poleci na Disney+ i wszystkim kręci Cagatay (sprawdziły się wcześniejsze informacje, że C ma wolną rękę). Platforma rzuciła się na projekt od razu po zwiastunie 1 i go przejęła (stąd brak kolejnego zwiastuna). W rezultacie umowa OGM Pictures z TV8 została zerwana i na tą chwilę pod znakiem zapytania stoją losy Kirmizi Oda. Seriale platformowe (...) nie wciągają mnie w takim stopniu, jak telewizyjne (...) nie sposób żyć życiem tych bohaterów, wszystko jest traktowane tak "po łebkach". Już dawno doszłam do tego wniosku i omijam platformy szerokim łukiem. Siedzą na nich ci, którzy nie znają rozkoszy towarzyszącej oglądaniu dobrego fabularnie "tasiemca", bo z różnych względów nie dali takiemu nigdy szansy. No i młodzież siedzi, no ona z jeszcze innych powodów.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2022 11:29:49 GMT
Ja nie rozumiem tego fenomenu Cagataya. Z całym szacunkiem do aktora, ale ja po prostu go nie kupuję, a platformy i stacje walczą o niego, pozwalają mu robić, co mu się rzewnie podoba. Nie chce tego, nie chce tamtego. Jeśli to prawda z tą platformą i ze zrezygnowaniem z TV8 to bardzo się na nich zawiodłem. Ja wiem, że każdy walczy o swoje, by jak najwięcej na tym ugrać, ale stosować taką zagrywkę...
To teraz czwartek wydaje się być wolny. Bo ma być ten nowy serial z Irem jeśli dobrze pamiętam. I KO jest.
|
|
|
Post by mira on Feb 4, 2022 11:46:41 GMT
Mnie on jest kompletnie obojętny, ale skoro miał być serial w telewizji, do tego z ciekawą tematyką i z udziałem Aliny, to nastawiłam się na oglądanie. A tu taki numer. Jak będzie na platformie, to pewnie wcale tego nie obejrzę. Za "Obrońcę" i " Yesilcam" też się niby zabierałam i na dobrych chęciach się skończyło.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 11:52:48 GMT
Premiera latem (razem z wejściem Disneya+ do Turcji).
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 4, 2022 20:09:52 GMT
Czyli po serialu. Seriale platformiane mogą sobie na więcej pozwolić, ale z drugiej strony są mniej przykładnie tworzone, bo przecież nie chodzi tu o oglądalność i reklamy. Cały sezon powstaje jeszcze przed emisją i nikt się nie wysila, bo przecież tu nikomu nie grozi zdjęcie z anteny, zerwanie kontraktu czy uśmiercenie bohatera dla podniesienia ratingu.
Trochę dziwny jest ten sezon moje drogie - co rusz jakaś premiera, ale nic do oglądania. Bardzo mało „stałych” seriali, które ogląda się od początku sezonu do jego końca. „Kirmizi odę” zaraz zamkną na klucz, „Camdaki kiz” dostała ostrzeżenie i chyba zniknie do kwietnia tak, jak się pojawiła; „Niewierny” też leci, „Ziemie bezprawia” to po prostu scenariuszowa durnota, „Evlelik” też zaskoczył, zdążył się już nawet sprzedać do Hiszpanii, a też zamkną go jeszcze przed latem. Co się dzieje???
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2022 20:19:38 GMT
Trepka, Wytwórnie są leniwe. Myślą że naprodukują i sprzedadzą w świat. I pieniądze do ręki naiwny kraj kupi. A widz nie jest bardzo wymagający. W poprzednim sezonie było w bród seriali. A obejrzałem tylko jeden. Co chwil powtarzają i myślą że widz to kupi. Jak ja zaczynałem oglądać tureckie seriale, byłem jak na haju. A teraz nuda. To było, tamto było. Nie ma emocji takich jakich ja chce. Jedyny serial jaki obejrzałem w sezonie 2020/21 to był Marasli. A w tym widziałem Mahkum dwa odcinki. I nie mam fazy na tureckie seriale. Ostatnio wzięło na na wspominki, Oglądałem MD.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 4, 2022 20:32:49 GMT
Next, mam podobnie. Też kiedyś bardziej mnie te seriale emocjonowały, a teraz to w tych nowych tytułach - zwłaszcza w tym sezonie - wieje nudą. Ale jak tylko sięgam po coś sprzed kilku lat - nawet raptem 3, nie dalej, to się okazuje, że te seriale były inne. Miały swój klimat i urok.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2022 20:37:29 GMT
Nie ma już tej jakości. Jak oglądałem w sercu miasta. To oczekiwałem kolejnego dnia bo mnie to tak wciągało.
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2022 12:41:24 GMT
Ten sam bloger, który jako pierwszy napisał, że serial nie pojawi się jednak na TV8, potwierdził, że decyzję o przeniesieniu serialu z telewizji na platformę podjął Cagatay. Negocjacje z Disney+ faktycznie miały miejsce, no bloger ten nie wie, czy doszło do podpisania kontraktu. Tak więc na tą chwilę nie ma pewności, gdzie serial poleci. Netflix też pewnie nie pozostał obojętny, bo niedawno czytałam, że jest bardzo zadowolony z wyników Protectora i tego filmu o śmieciarzach (oraz jest pod wrażeniem Yesilcam), że będzie chciał kontynuować współpracę z aktorem.
|
|