|
Post by lucy on Apr 12, 2024 18:51:28 GMT
Kolejny plakat..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 13, 2024 1:09:52 GMT
Ale tych scen jeszcze nie było. I trudno na ich podstawie stwierdzić jak się ten wątek zaczął. Nie zdziwiłoby mnie gdyby od tego, że mu wlazła do łóżka. Nie było dlatego napisałam że widziałam scenkę że on z młodą kręci. A dlaczego ma się jakoś szczególnie bronić? Nie było, że jej mówił, że jeśli chce pogadać niech się zapisze u recepcjonistki na wizytę w jego gabinecie? Ona jest natrętna, a on nie jest aż tak bezwzględny, żeby ją chwycić za te kręcone kudły i wystawić za drzwi. Wiem że ona jest namolna niczym Irma do Leoncia, Gustawo jest zbyt dobrym i cierpliwym człowiekiem co do Nayary żeby chciał to już by jej dawno pokazał drzwi, dlatego napisałam że on nie broni się bo potrzebuje kogoś a nie być tylko zabawką. Może zakupi aparaty fotograficzne i wyda wszystkim kowbojom polecenie, aby robili zdjęcia jak tylko Starca zobaczą. A ja czekam na moment spotkania ojca i syna, ciekawa jestem jak Leoncio zareaguje na to że starzec jest jego ojcem
|
|
|
Post by lucy on Apr 13, 2024 13:57:13 GMT
A ja czekam na moment spotkania ojca i syna, ciekawa jestem jak Leoncio zareaguje na to że starzec jest jego ojcem Może się mylę, ale myślę, że tak szybko to nie nastąpi. Starzec sobie chyba Leoncia zostawił na koniec Tak jak i Teodora, któremu już zapowiedział spotkanie z anakondą (w rozmowie z Niemową). Notabene rozśmieszyło mnie, że do niej tez się zwrócił ta ksywką.. Co do Najary, to pewnie idzie jej tak łatwo z Doktorkiem, bo trafiła na bardzo trudny etap w jego życiu. Dosłownie chwilę wcześniej uświadomił sobie, że przez źle ulokowane uczucie, przeleciało mu przez palce ponad 20 lat życia, w dodatku tych najlepszych, bo mówimy o latach młodości. Dzisiaj jest przed 50-tką i nie ma ani ułożonego życia, ani nawet dzieci, dla których mógłby żyć. W dodatku kiedy otworzył oczy i zrobił pierwszy krok, aby to zmienić, dostał obuchem w łeb od Irmy, więc jego "strata" jest jakby podwójna. A co za tym idzie jest łatwym kąskiem dla kobiet łowczyń, gdzie z tego co widać Nayara do nich niestety należy. Jest młodą dziewczyną, a nie ma ani własnego życia, ani pracy, ani żadnych zainteresowań, zajęć.. A on? Jest dojrzały, ustabilizowany zawodowo i materialnie, w dodatku dobry, ciepły i opiekuńczy. Więc uwiesiła się na nim. W zamian za wikt i opierunek odwdzięczy się seksem, którego on na mur beton potrzebuje. Tak wygląda wg mnie cala filozofia ich relacji. 39.Odcinek, jak widać Jove ma już dość obskurnej chaty Jumy. Ciekawe, czy Juma ustąpi i pozwoli mu poprawić ich sytuację egzystencjonalną.. Postawa matki Madeleine jest godna pożałowania. Wysłała wnuka i córkę do Pantanalu, bo woli zostać sama. Oczywiście Lisicy w to graj Będzie dalej żyć na koszt szwagra. Madeleine miała do tego jakieś prawo jako jego żona, ale ona? Ciekawe jak długo będzie żerować na pozycji gościa, któremu wszystko trzeba podstawić po nos. Mam nadzieję, że po tym jak Leoncio jej wyartykułował, że jedynym co go w niej interesuje jest przyjaźń, nie będzie dalej na niego polować.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 14, 2024 0:35:48 GMT
A ja czekam na moment spotkania ojca i syna, ciekawa jestem jak Leoncio zareaguje na to że starzec jest jego ojcem Może się mylę, ale myślę, że tak szybko to nie nastąpi. Starzec sobie chyba Leoncia zostawił na koniec Tak jak i Teodora, któremu już zapowiedział spotkanie z anakondą (w rozmowie z Niemową). Notabene rozśmieszyło mnie, że do niej tez się zwrócił ta ksywką.. Co do Najary, to pewnie idzie jej tak łatwo z Doktorkiem, bo trafiła na bardzo trudny etap w jego życiu. Dosłownie chwilę wcześniej uświadomił sobie, że przez źle ulokowane uczucie, przeleciało mu przez palce ponad 20 lat życia, w dodatku tych najlepszych, bo mówimy o latach młodości. Dzisiaj jest przed 50-tką i nie ma ani ułożonego życia, ani nawet dzieci, dla których mógłby żyć. W dodatku kiedy otworzył oczy i zrobił pierwszy krok, aby to zmienić, dostał obuchem w łeb od Irmy, więc jego "strata" jest jakby podwójna. A co za tym idzie jest łatwym kąskiem dla kobiet łowczyń, gdzie z tego co widać Nayara do nich niestety należy. Jest młodą dziewczyną, a nie ma ani własnego życia, ani pracy, ani żadnych zainteresowań, zajęć.. A on? Jest dojrzały, ustabilizowany zawodowo i materialnie, w dodatku dobry, ciepły i opiekuńczy. Więc uwiesiła się na nim. W zamian za wikt i opierunek odwdzięczy się seksem, którego on na mur beton potrzebuje. Tak wygląda wg mnie cala filozofia ich relacji. 39.Odcinek, jak widać Jove ma już dość obskurnej chaty Jumy. Ciekawe, czy Juma ustąpi i pozwoli mu poprawić ich sytuację egzystencjonalną.. Postawa matki Madeleine jest godna pożałowania. Wysłała wnuka i córkę do Pantanalu, bo woli zostać sama. Oczywiście Lisicy w to graj Będzie dalej żyć na koszt szwagra. Madeleine miała do tego jakieś prawo jako jego żona, ale ona? Ciekawe jak długo będzie żerować na pozycji gościa, któremu wszystko trzeba podstawić po nos. Mam nadzieję, że po tym jak Leoncio jej wyartykułował, że jedynym co go w niej interesuje jest przyjaźń, nie będzie dalej na niego polować. Dlatego czekam z niecierpliwością na ten moment, Nayara stała się podobna do Irmy żyć na czyjś koszt i uwodzić, wykorzystać słabość faceta. Wydaję mi się że Juma pozwoli mu, poleci jak na skrzydłach do Leoncia. Czekam na pokazanie pazurków przez Filo.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2024 20:11:54 GMT
Czekam na pokazanie pazurków przez Filo. Nie jestem pewna, czy Filo ma pazurki. Jak na razie przyjmowała wszystko z dobrodziejstwem inwentarza. Jedyne co robi, żeby coś się spełniło, to zapala świeczki. Jestem ciekawa jak się teraz potoczy jej relacja z synem, bo Tadeo zaczyna jej robić wyrzuty. No i ciągle myślę, w jakiej roli Irma będzie żyć w Pantanalu. Bo chyba nie będzie ciągle tylko gościem? A może Teodro ją uwiedzie? I ugasi choć trochę te jej chore żądze..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 15, 2024 10:09:08 GMT
Czekam na pokazanie pazurków przez Filo. Nie jestem pewna, czy Filo ma pazurki. Jak na razie przyjmowała wszystko z dobrodziejstwem inwentarza. Jedyne co robi, żeby coś się spełniło, to zapala świeczki. Jestem ciekawa jak się teraz potoczy jej relacja z synem, bo Tadeo zaczyna jej robić wyrzuty. No i ciągle myślę, w jakiej roli Irma będzie żyć w Pantanalu. Bo chyba nie będzie ciągle tylko gościem? A może Teodro ją uwiedzie? I ugasi choć trochę te jej chore żądze.. Może jak poczuje zagrożenie ze strony Irmy, choć Leoncio dał Irmie jasno do zrozumienia że między nimi może być tylko przyjaźń. Tadeo zaczyna myśleć że nie jest synem Leoncia, bo nie jest do niego podobny. Nie mam zielonego pojęcia jak ona długo spędzi czas w Pantanal
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 11:40:21 GMT
Może jak poczuje zagrożenie ze strony Irmy, choć Leoncio dał Irmie jasno do zrozumienia że między nimi może być tylko przyjaźń. monikaandr, wiesz jak to jest z trójkątami.. Elif miała być tylko surogatką, wg niej samej była ciągle święta i nigdy nic złego nie robiła... Kahraman miał jasno wytyczone granice i kiedy zaczęła się "jazda" zarzucał Defne, że ma bujną wyobraźnię i jest przewrażliwiona. A Defne? Była jedyną, która widziała i to ostro co się dokoła dzieje. Tadeo zaczyna myśleć że nie jest synem Leoncia, bo nie jest do niego podobny. Też mam problem z ogarnięciem ojcostwa Leoncia w stosunku do Tadea. Pamietam, że kiedy przyjechał do miasteczka, to Filo mu z okna burdelu machała "??" (nie pamiętam, czy to był kwiatek, czy coś innego). Więc jakim cudem wiedziała z kim zaszła? Próbuję, ale nie umiem się doszukać w tym logicznych przesłanek, że T jest synem L. Do tego jeszcze ta historia, ze kilka lat milczała, bo nie chciała na nim niczego wymusić. Przecież i tak z nim mieszkała.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 15, 2024 22:07:02 GMT
monikaandr, wiesz jak to jest z trójkątami.. Elif miała być tylko surogatką, wg niej samej była ciągle święta i nigdy nic złego nie robiła... Kahraman miał jasno wytyczone granice i kiedy zaczęła się "jazda" zarzucał Defne, że ma bujną wyobraźnię i jest przewrażliwiona. A Defne? Była jedyną, która widziała i to ostro co się dokoła dzieje. Wiem jakie są trójkąty może tu będzie troszkę inaczej Też mam problem z ogarnięciem ojcostwa Leoncia w stosunku do Tadea. Pamietam, że kiedy przyjechał do miasteczka, to Filo mu z okna burdelu machała "??" (nie pamiętam, czy to był kwiatek, czy coś innego). Więc jakim cudem wiedziała z kim zaszła? Próbuję, ale nie umiem się doszukać w tym logicznych przesłanek, że T jest synem L. Do tego jeszcze ta historia, ze kilka lat milczała, bo nie chciała na nim niczego wymusić. Przecież i tak z nim mieszkała. Jak prostytutka może pamiętać z kim zaszła w ciążę?? Przecież to jest nie realne, Tadeo sam zaczyna mieć wątpliwości czy Leoncio jest jego ojcem, w tym serialu jest te ojcostwo na szeroką skalę i co L ma dwóch synów z kur.....mi z burdelu czy to ojciec L. ma syna z kur.....wą bo ja już nie ogarniam
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 5:08:55 GMT
Wiem jakie są trójkąty może tu będzie troszkę inaczej Lisica chyba na razie odpuściła Leoncia. Teraz będzie zdobywać jego syna, tego od tira. Myślałam, że padnę kiedy wyskoczyła przed nim wydekoltowana i kazała sobie mówić na "ty". A wcześniej, kiedy go zobaczyła po raz pierwszy, nie mogła oderwac od niego wzroku. Dobrze, że Tenorio wyszedł z tego dźgnięcia nożem cało, bo się bałam, że umrze. Szczególnie, że Nowy bąkał pod nosem, że czuć śmiercią. Notabene, skoro jest synem diabła (tak o sobie powiedział) to może jest... synem Tenoria? No Niemowa przegięła. Myślałam, że się czegoś nauczyła, ale dalej sprawia same problemy. Przez nią Leonico wyskoczył znów do Jove, bo kiedy ten powiedział, że Levy uciekł, rzucił coś w stylu "jako mogłeś do tego dopuścić, do niczego się nie dajesz..".
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 18, 2024 12:19:48 GMT
Wiem jakie są trójkąty może tu będzie troszkę inaczej Lisica chyba na razie odpuściła Leoncia. Teraz będzie zdobywać jego syna, tego od tira. Myślałam, że padnę kiedy wyskoczyła przed nim wydekoltowana i kazała sobie mówić na "ty". A wcześniej, kiedy go zobaczyła po raz pierwszy, nie mogła oderwac od niego wzroku. Dobrze, że Tenorio wyszedł z tego dźgnięcia nożem cało, bo się bałam, że umrze. Szczególnie, że Nowy bąkał pod nosem, że czuć śmiercią. Notabene, skoro jest synem diabła (tak o sobie powiedział) to może jest... synem Tenoria? No Niemowa przegięła. Myślałam, że się czegoś nauczyła, ale dalej sprawia same problemy. Przez nią Leonico wyskoczył znów do Jove, bo kiedy ten powiedział, że Levy uciekł, rzucił coś w stylu "jako mogłeś do tego dopuścić, do niczego się nie dajesz..". Lisica i niemowa obie działają mi na nerwy, niemowa chce ucho Teodoria czemu sama go nie zdobędzie tylko wysługuje się innymi? Lisica zadała sobie pytanie co ja tu robię? Mogła nie przyjeżdżać do Pantanal
|
|
|
Post by lucy on Apr 19, 2024 12:44:42 GMT
Lisica i niemowa obie działają mi na nerwy, niemowa chce ucho Teodoria czemu sama go nie zdobędzie tylko wysługuje się innymi? To tak jak i mi. Choć bardziej mnie drażni chyba Lisica. Lisica zadała sobie pytanie co ja tu robię? Mogła nie przyjeżdżać do Pantanal A kiedy wyskoczyła na Leoncia, myślałam, że padnę. Ona próbuje go z czegoś rozliczać? Co za tupet. Syn Lucas ma jej już chyba po dziurki w nosie. W ogóle to po co ona mu się tak narzuca? Aż przykro się patrzy jak się przed nim wygina. Stara rura. No cos mi się wydaje, że Lucas ma ochotę na Jumę. No i ciekawe co się stało matce Guty. Cały czas była taka pewna siebie, a tu nagle wymiękła... Dziwne, bo myślałam, że pójdzie na calość.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 20, 2024 1:29:01 GMT
To tak jak i mi. Choć bardziej mnie drażni chyba Lisica. Lisica bardziej namolna A kiedy wyskoczyła na Leoncia, myślałam, że padnę. Ona próbuje go z czegoś rozliczać? Co za tupet. Syn Lucas ma jej już chyba po dziurki w nosie. W ogóle to po co ona mu się tak narzuca? Aż przykro się patrzy jak się przed nim wygina. Stara rura. No cos mi się wydaje, że Lucas ma ochotę na Jumę. No i ciekawe co się stało matce Guty. Cały czas była taka pewna siebie, a tu nagle wymiękła... Dziwne, bo myślałam, że pójdzie na calość. Kto by chciał takie stare pudło jak lisica, mogła myśleć o facecie 20 lat wcześniej a nie do takich młodych zarywa, to Jove będzie musiał pilnować Jumy. Chociaż jak ona pokaże pazurki to Lucas da nogę. Sama jestem ciekawa co stało się matce Guty może wystraszyła się Teodoria.
|
|
|
Post by lucy on Apr 20, 2024 15:36:59 GMT
44.OdcinekAleż mnie Lisica wkurza. Jeszcze chwila i będzie chciała wszystkimi rządzić. Ostatnio zaczeła nawet krzyczeć na siostrzeńca. Co ona sobie wyobrażą? A to jej narzucanie się Lucasowi jest naprawdę żenujące. W dodatku sama się przyznała, że przyjechała do Pantanalu ułożyć sobie życie, czyli zdobyć Leoncia i zostać jego żoną. Zresztą Trinidad i bez tego ją rozszyfrował. Ale miała minę kiedy jej powiedział, że przyjechała po ojca, a sięga po jego syna. (jakoś tak to było) Jove będzie musiał pilnować Jumy. On już zaczyna być nią zmęczony i znudzony. Zresztą nie ma się co temu dziwić... mnie Juma też już denerwuje. Chodzi ciągle naburmuszona i robi wielką łaskę, że mieszka jak człowiek, a nie zwierzę, za które się niby nie uważa, bo kilka razy wyartykułowała, że nim nie jest. No jest tak aspołeczna, że aż się niedobrze robi. Niby człowiek jest gatunkiem stadnym, ale ona ciągnie do głuszy i samotności pomimo, że wszyscy okazują jej życzliwość. Dobrze, że Niemowa jej odmówiła powrotu do "chatki", gdzie sama też już chyba miała po dziurki w nosie tego jej prymitywizmu, bo może się teraz bardziej postara zintegrować z otoczeniem. Zamiast poszukać sobie zajęcia, ona ciągle siedzi sama i tęskni za tą okropną chatą. Ciekawe jak ten wątek się dalej potoczy, bo w kolejnym odcinku Jove wyjedzie na "kilka" dni, żeby sprzedać bydło. Czy Juma odejdzie, czy zostanie? Sama jestem ciekawa co stało się matce Guty może wystraszyła się Teodoria. Może on (albo jego prawdziwe, skrywane jeszcze oblicze diabła) się jej faktycznie ukazał na tej łące, ale nie zostało to pokazane? Zachowanie Marii jest tak dziwne, że aż podejrzane. Ta scena z omdleniem wyglądała jakby jakaś siła ją obezwładniła, żeby nie dopuścić do zdrady, o której ciągle marzyła i dążyła.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 0:39:27 GMT
Ależ mnie Lisica wkurza. Jeszcze chwila i będzie chciała wszystkimi rządzić. Ostatnio zaczeła nawet krzyczeć na siostrzeńca. Co ona sobie wyobrażą? A to jej narzucanie się Lucasowi jest naprawdę żenujące. W dodatku sama się przyznała, że przyjechała do Pantanalu ułożyć sobie życie, czyli zdobyć Leoncia i zostać jego żoną. Zresztą Trinidad i bez tego ją rozszyfrował. Ale miała minę kiedy jej powiedział, że przyjechała po ojca, a sięga po jego syna. (jakoś tak to było) Ona się robi coraz bardziej podobna do matki, Leoncio jej nie chce. Powiedział jej wprost że jak chce tu zostać to tylko jako jego przyjaciółka, wcale mu się nie dziwię że jej nie chce chociażby ze względu na Madeleine, Jove, Filo. Denerwują mnie takie natręty, na miejscu Jove wzięłabym ją za te rude kudły i wygoniła do mamusi na kopach. On już zaczyna być nią zmęczony i znudzony. Zresztą nie ma się co temu dziwić... mnie Juma też już denerwuje. Chodzi ciągle naburmuszona i robi wielką łaskę, że mieszka jak człowiek, a nie zwierzę, za które się niby nie uważa, bo kilka razy wyartykułowała, że nim nie jest. No jest tak aspołeczna, że aż się niedobrze robi. Niby człowiek jest gatunkiem stadnym, ale ona ciągnie do głuszy i samotności pomimo, że wszyscy okazują jej życzliwość. Dobrze, że Niemowa jej odmówiła powrotu do "chatki", gdzie sama też już chyba miała po dziurki w nosie tego jej prymitywizmu, bo może się teraz bardziej postara zintegrować z otoczeniem. Zamiast poszukać sobie zajęcia, ona ciągle siedzi sama i tęskni za tą okropną chatą. Ciekawe jak ten wątek się dalej potoczy, bo w kolejnym odcinku Jove wyjedzie na "kilka" dni, żeby sprzedać bydło. Czy Juma odejdzie, czy zostanie? Może nie tyle nią co jej przyzwyczajeniami, wychowała się w głuszy. Postaw się na jej miejscu matka wpoiła jej że wszyscy ludzie są źli, wychowała ją z dala od innych ludzi. Żyły obie jak zwierzęta, wcale się nie dziwię że jej ciężko jest zaakceptować warunki życia w normalności. Tym bardziej po tym jak została przyjęta w Rio teraz obawia się że może nie podołać temu światu
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 0:40:21 GMT
Może on (albo jego prawdziwe, skrywane jeszcze oblicze diabła) się jej faktycznie ukazał na tej łące, ale nie zostało to pokazane? Zachowanie Marii jest tak dziwne, że aż podejrzane. Ta scena z omdleniem wyglądała jakby jakaś siła ją obezwładniła, żeby nie dopuścić do zdrady, o której ciągle marzyła i dążyła. Wszystko możliwe, może nam wyjaśnią w późniejszych odcinkach
|
|
|
Post by lucy on Apr 21, 2024 14:58:22 GMT
Leoncio jej nie chce. (...) wcale mu się nie dziwię że jej nie chce chociażby ze względu na Madeleine, Jove, Filo. No właśnie. Zbyt wiele niesmaku by jej związek z Leonciem spowodował. Bo jak to wygląda, żeby kobieta (w dodatku siostra jego żony) się wiązała ze szwagrem. Wiadomo, że są w życiu różne sytuacje, ale ta tutaj nie podchodzi pod żadną, którą można zaakceptować i wytłumaczyć. Czym Irma się w ogóle zajmuje? I z czego całe życie żyje? Ani nie ma zainteresowań, ani hobby, ani pracy, ani zajęcia. A jest już od dawna 40+.. Postaw się na jej miejscu matka wpoiła jej że wszyscy ludzie są źli, wychowała ją z dala od innych ludzi. Żyły obie jak zwierzęta, wcale się nie dziwię że jej ciężko jest zaakceptować warunki życia w normalności. Cały czas mam to na uwadze i tym do tej pory usprawiedliwiałam jej różne, dziwne zachowania. Ale jest też druga strona medalu... człowiek to istota rozumna, która ma duże zdolności adaptacyjne do nowych warunków. A jeśli jest w młodym wieku, przystosowuje się prawie natychmiast. Jove jej nie wywiózł na koniec świata, a jedynie poprawił jej warunki egzystencji. Tymczasem ona chce go mieć tylko dla siebie i przeszkadza jej, że nie jest z nią 24 h na dobę. Zalatuje mi to egoizmem, tym bardziej, że kiedy ją "odtrącił" poleciała za chwilę do Niemowy i kazała jej wracać z nią do chaty. Jakoś się nią nie przejmowała kiedy ją zostawiła na kilka tygodni samą w środku dżungli i poleciała do Rio. A teraz nagle jej potrzebuje? Jeszcze gdyby powiedziała, że wraca do chaty i jeśli Niemowa ma ochotę może iść razem z nią, ale nie, ona jej kazała się zbierać wręcz natychmiast. Tak jak by była jej własnością. To, że jest taka opryskliwa (choć kiedy chce potrafi być miła) to jest już kwestia charakteru i z tego co widać charakterku w negatywnym znaczeniu tez jej nie brakuje. A to na jakie życie skazała ją Maria to jest już w ogóle paranoja. Czy ta kobieta kiedykolwiek pomyślała o tym, że jej córka kiedyś zostanie sama? I co wtedy zrobi? Wtłoczyła jej do głowy mnóstwo idiotyzmów, w tym, że ma się trzymać z dala od wszystkich mężczyzn, podczas kiedy sama się z chęcią oddawała uciechom miłosnym. Juma powinna już załapać, ze nie wszystko co matka jej wmówiła jest prawdą i że nie wszyscy ludzie są źli. Ani razu od nikogo nie doznała najmniejszej krzywdy, więc mogłaby popuścić i być bardziej miła. Moim zdaniem brakuje jej zajęcia i trochę dyscypliny. Bo całe życie robiła tylko to na co miała ochotę. Niestety życie nie na tym polega. Jestem bardzo ciekawa co teraz zrobi.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Apr 21, 2024 15:38:18 GMT
Bardzo jestem ciekaw ewolucji tej postaci, no chyba, że do końca będzie dziką Jumą? Gdyby to była telka Televisy, przemiana w damę byłaby pewna. Tutaj damy nawet nie oczekuję, ale niech ona nie będzie do końca taka opryskliwa i nieufna wobec ludzi, bo momentami naprawdę ciężka jest do strawienia.
Uwielbiam, jak ten syn diabła (nie pamiętam imienia) wszystko ze wszystkich wyczytuje jak z otwartej książki. Irmę w trymiga rozszyfrował i nieźle jej przygadał odnośnie sytuacji z Ze Lucasem.
|
|
|
Post by lucy on Apr 21, 2024 16:34:22 GMT
Uwielbiam, jak ten syn diabła (nie pamiętam imienia) wszystko ze wszystkich wyczytuje jak z otwartej książki. On ma na imię Trindade. I jest to imię chyba nieprzypadkowe, bo symbolizuje "Trójcę". W ogóle się zastanawiam, czy coś go nie łączy z Tenoriem. Ciekawostka, ten aktor wykonuje (w duecie) muzyczny motyw Jumy i Jove..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 21:09:16 GMT
No właśnie. Zbyt wiele niesmaku by jej związek z Leonciem spowodował. Bo jak to wygląda, żeby kobieta (w dodatku siostra jego żony) się wiązała ze szwagrem. Wiadomo, że są w życiu różne sytuacje, ale ta tutaj nie podchodzi pod żadną, którą można zaakceptować i wytłumaczyć. Czym Irma się w ogóle zajmuje? I z czego całe życie żyje? Ani nie ma zainteresowań, ani hobby, ani pracy, ani zajęcia. A jest już od dawna 40+.. NIiesmak to jedno, ale jak może być z kimś kogo traktuje jak rodzinę to drugie. Trzecie to ze względu na Jove toż to jego ciotka, którą traktuje jak matkę bo ograniczała mu dostęp do Madeline, nie mam pojęcia z czego ona żyje, nigdy nie było pokazane żeby pracowała. Jej hobby to latanie za Leonciem, Lucasem i wszystkimi facetami siostry, szczerze to już Filo jest od niej ładniejsza tak samo jak Madeline była. Cały czas mam to na uwadze i tym do tej pory usprawiedliwiałam jej różne, dziwne zachowania. Ale jest też druga strona medalu... człowiek to istota rozumna, która ma duże zdolności adaptacyjne do nowych warunków. A jeśli jest w młodym wieku, przystosowuje się prawie natychmiast. Jove jej nie wywiózł na koniec świata, a jedynie poprawił jej warunki egzystencji. Tymczasem ona chce go mieć tylko dla siebie i przeszkadza jej, że nie jest z nią 24 h na dobę. Zalatuje mi to egoizmem, tym bardziej, że kiedy ją "odtrącił" poleciała za chwilę do Niemowy i kazała jej wracać z nią do chaty. Jakoś się nią nie przejmowała kiedy ją zostawiła na kilka tygodni samą w środku dżungli i poleciała do Rio. A teraz nagle jej potrzebuje? Jeszcze gdyby powiedziała, że wraca do chaty i jeśli Niemowa ma ochotę może iść razem z nią, ale nie, ona jej kazała się zbierać wręcz natychmiast. Tak jak by była jej własnością. To, że jest taka opryskliwa (choć kiedy chce potrafi być miła) to jest już kwestia charakteru i z tego co widać charakterku w negatywnym znaczeniu tez jej nie brakuje. A to na jakie życie skazała ją Maria to jest już w ogóle paranoja. Czy ta kobieta kiedykolwiek pomyślała o tym, że jej córka kiedyś zostanie sama? I co wtedy zrobi? Wtłoczyła jej do głowy mnóstwo idiotyzmów, w tym, że ma się trzymać z dala od wszystkich mężczyzn, podczas kiedy sama się z chęcią oddawała uciechom miłosnym. Juma powinna już załapać, ze nie wszystko co matka jej wmówiła jest prawdą i że nie wszyscy ludzie są źli. Ani razu od nikogo nie doznała najmniejszej krzywdy, więc mogłaby popuścić i być bardziej miła. Moim zdaniem brakuje jej zajęcia i trochę dyscypliny. Bo całe życie robiła tylko to na co miała ochotę. Niestety życie nie na tym polega. Jestem bardzo ciekawa co teraz zrobi. To jej nie usprawiedliwia zgadzam się z Tobą, została sama nie miała wsparcia w nikim oprócz starca który nie za wiele jej pomógł. Maria raczej nie myślała o tym że zginie nagle, wpoiła jej coś co nie ma racji bytu. Jove chciał ją czegoś nauczyć w Rio ale nie było szans bo babunia chciała się jej pozbyć. Nie miała przy sobie osoby której mogłaby zaufać po śmierci Marii która zabrałaby ją do siebie i pokazała jak żyje normalny człowiek, teraz albo się dostosuje do warunków zaufa Filo i Leonciowi bo Irma nie wiem czy będzie miała ochotę w czymkolwiek jej pomóc bo ugania się za Lucasem, wydaje mi się że z miłości do Jove zostanie i zacznie się wszystkiego uczyć od nowa
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 21, 2024 21:13:27 GMT
Bardzo jestem ciekaw ewolucji tej postaci, no chyba, że do końca będzie dziką Jumą? Gdyby to była telka Televisy, przemiana w damę byłaby pewna. Tutaj damy nawet nie oczekuję, ale niech ona nie będzie do końca taka opryskliwa i nieufna wobec ludzi, bo momentami naprawdę ciężka jest do strawienia. Uwielbiam, jak ten syn diabła (nie pamiętam imienia) wszystko ze wszystkich wyczytuje jak z otwartej książki. Irmę w trymiga rozszyfrował i nieźle jej przygadał odnośnie sytuacji z Ze Lucasem. Gdyby to była Televisa to z brzydkiego kaczątka zrobiliby pięknego łabędzia jak np. w Kotce, czy w Dzikim Sercu. Okazałoby się że ma gdzieś jakiegoś bogatego dziadka, wujka lub ciotkę tu mamy niestety dzikość natury, ale znając życie to Juma się ogarnie i to pewnie w niedługim czasie
|
|
|
Post by lucy on Apr 22, 2024 20:26:47 GMT
monikaandr, a wg mnie nad związek Jumy i Jove nadciągają czarne chmury. W sensie, że pojawi się niebawem pierwszy kryzys między nim. Natomiast rysuje się pewien trójkąt... Juma, Lucas, Irma. Jestem ciekawa jak Irma zareaguje kiedy zauważy, że jej ciasteczko interesuje się dzikuską.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 22, 2024 20:50:12 GMT
monikaandr, a wg mnie nad związek Jumy i Jove nadciągają czarne chmury. W sensie, że pojawi się niebawem pierwszy kryzys między nim. Natomiast rysuje się pewien trójkąt... Juma, Lucas, Irma. Jestem ciekawa jak Irma zareaguje kiedy zauważy, że jej ciasteczko interesuje się dzikuską. Ja myślę że może być bardzo gorąco ale przetrwają
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 22, 2024 23:25:13 GMT
lucy , matko jakie to wszystko pokręcone, dz......ka spała z 15- latkiem zaszła z nim w ciążę. Ciekawa jestem jeszcze ile takich babeczek się znajdzie Po kiego dzwona Irma wspominała Jumie o tym że Jove nie myśli o wyjeździe do Rio? Co ona chciała tym pokazać Jumie? Wydaje mi się że Maria coś zobaczyła w oczach diabła, Lucas już zaczyna mi działać na nerwy tak jak Irma, swoimi docinkami chce rozwścieczyć Jumę żeby rzuciła się na niego. Jove wyruszył w swoją pierwszą podróż z bykami, dziadek się cieszył i obserwował z daleka
|
|
|
Post by lucy on Apr 23, 2024 14:17:25 GMT
lucy , matko jakie to wszystko pokręcone, dz......ka spała z 15- latkiem [img style="" src="::040:: zaszła z nim w ciążę. monikaandr, mamy tu przykład podwójnego przeczenia. Nie dość, że zaciążyła prostytutka to jeszcze jest wiadomo z kim zaciążyła. PS: A pamietasz jak Filo na pytanie (chyba Irmy?) skąd ma pewność, że Tadeo jest synem Leoncia, odpowiedziała... "bo kobieta takie rzeczy po prostu czuje" Ciekawa jestem jeszcze ile takich babeczek się znajdzie[img style="" src="::r179tKP:: To już chyba wszystkie prostytutki, które zaciążyły z Leonciem, bo Starzec patrząc na stado pędzone pod nadzorem jedynego wnuka z prawowitego łoża stwierdził, że obecnie już wszyscy jego potomkowie są razem. Zastanawia mnie jednak, czy miał na myśli 3 synów, czy tylko tych, których miał przed sobą, czyli Jove i Lucasa (Tadeo się nie wybrał z nimi). Niemowa częściej zmienia zdanie, niż Juma mówi, że chce wrócić do domu. Powoli się gubię w jej toku myślenia. Ciekawe ile jeszcze razy będzie planować zemstę i ile ją odwoływać. Jest strasznie chwiejna i niezdecydowana, tak jakby stała w rozkroku i nie wiedziała, którą stronę wybrać. Nasza "ku***ka" znowu miała chcicę i poleciała do Tadeo. Może ona też któregoś razu zaciąży? Może Levi powinien się nią "zająć"? Nie musiałby za nią latać tak bezskutecznie jak za Niemową, żeby dopiąć swego. Niedługo będzie miał język nad samą ziemią, bo ciągle się musi obchodzić smakiem. Jeszcze trochę i się rzuci na Alcidesa... Juma się wreszcie trochę otworzyła na rozmowę przy stole. Oby tak dalej i będą z niej ludzie. Irma mnie nadal wkurza. Świetnie ją Filo podsumowała, że dzięki Lucasowi, zapomniała na chwilę o "jej Ze".
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 23, 2024 16:16:57 GMT
Zgadzam się, Filo powiedziała " Serce czuło że Tadeo jest synem Leoncia" myślałam że padne jak to usłyszałam. Kur......wka posłuchała rady ojca idz do Tadeo zapomnij o Jove, no to poszła a schadzkę przerwał staruszek. Zastanawia mnie dlaczego się wzruszył że zobaczył wnuka czy że wnuk mu nic nie zrobił. To już chyba wszystkie prostytutki, które zaciążyły z Leonciem, bo Starzec patrząc na stado pędzone pod nadzorem jedynego wnuka z prawowitego łoża stwierdził, że obecnie już wszyscy jego potomkowie są razem. Zastanawia mnie jednak, czy miał na myśli 3 synów, czy tylko tych, których miał przed sobą, czyli Jove i Lucasa (Tadeo się nie wybrał z nimi). Niemowa częściej zmienia zdanie, niż Juma mówi, że chce wrócić do domu. Powoli się gubię w jej toku myślenia. Ciekawe ile jeszcze razy będzie planować zemstę i ile ją odwoływać. Jest strasznie chwiejna i niezdecydowana, tak jakby stała w rozkroku i nie wiedziała, którą stronę wybrać. Nasza "ku***ka" znowu miała chcicę i poleciała do Tadeo. Może ona też któregoś razu zaciąży? Może Levi powinien się nią "zająć"? Nie musiałby za nią latać tak bezskutecznie jak za Niemową, żeby dopiąć swego. Niedługo będzie miał język nad samą ziemią, bo ciągle się musi obchodzić smakiem. Jeszcze trochę i się rzuci na Alcidesa... Juma się wreszcie trochę otworzyła na rozmowę przy stole. Oby tak dalej i będą z niej ludzie. Irma mnie nadal wkurza. Świetnie ją Filo podsumowała, że dzięki Lucasowi, zapomniała na chwilę o "jej Ze". Filo tylko ciekawe na jak długo zapomnisz o moim Ze, Lucas jak ma chcicę to Irma ma na niego ochotę niech zostawi Jumę w spokoju, podobało mi się jak Leoncio powiedział że to jego synowa. Ja już sama nie nadążam za niemową czy ona chce tej zemsty czy nie i wreszcie kocha Tenoria czy nie szkoda że sama nie wie jak ma się określić. To Filo zaczęła rozmowę z Jumą bo Irma ją wyśmiewała jak mówiła o starcu, wreszcie może będzie miała wsparcie w Filo i poczuję się jak w domu.
|
|
|
Post by lucy on Apr 24, 2024 0:29:07 GMT
Kur......wka posłuchała rady ojca idz do Tadeo zapomnij o Jove, no to poszła a schadzkę przerwał staruszek. Zastanawia mnie dlaczego się wzruszył że zobaczył wnuka czy że wnuk mu nic nie zrobił. Może to nie było wzruszenie tylko zmartwienie? Nasuwa się też pytanie, czy chciał im przeszkodzić? Już wcześniej się zastanawiałam, dlaczego Starzec się nigdy nie ukazał Tadeu. Miał wnuka cały czas pod nosem i zawsze go omijał szerokim łukiem. Nawet Jumie i Niemowie się pokazał, o Dzikiej Maryśce nie mówiąc, a od Tadea się trzyma na dystans. podobało mi się jak Leoncio powiedział że to jego synowa. Leoncio by im nieba uchyli, gdyby mógł (chwilami go podziwiam, że musi ciągle ważyć słowa, żeby nie urazić Jove i nie spłoszyć Jumy). To Filo zaczęła rozmowę z Jumą bo Irma ją wyśmiewała jak mówiła o starcu, wreszcie może będzie miała wsparcie w Filo i poczuję się jak w domu. Jestem bardzo ciekawa jak się ułożą relacje między Jumą i Lisicą. Lisica ciągle nie wie, że Lucas woli Jumę, ale chyba nie będzie trwać w tej niewiedzy bez końca. Ale najbardziej czekam, aż Guta się zakręci koło Lucasa i sprzątnie go Lisicy sprzed nosa.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 24, 2024 0:52:29 GMT
Może to nie było wzruszenie tylko zmartwienie? Nasuwa się też pytanie, czy chciał im przeszkodzić? Już wcześniej się zastanawiałam, dlaczego Starzec się nigdy nie ukazał Tadeu. Miał wnuka cały czas pod nosem i zawsze go omijał szerokim łukiem. Nawet Jumie i Niemowie się pokazał, o Dzikiej Maryśce nie mówiąc, a od Tadea się trzyma na dystans. Wydaje mi się że może czekał na ten moment kiedy będzie sam z wnukiem, chyba że przypuszczenia lisicy się potwierdzą i Tadeo nie jest synem Leoncia, ale żeby nim nie był to nie ukazałby mu się jako anakonda Leoncio by im nieba uchyli, gdyby mógł (chwilami go podziwiam, że musi ciągle ważyć słowa, żeby nie urazić Jove i nie spłoszyć Jumy). Podziwiam go za to jego dobroć dla tej dwójki, Jove i Juma są dość specificznymi osobami. Jedno wychowało się z dala od ojca, drugie z dala od ludzi. Trzeba mieć pokłady cierpliwości do nich obojga, lisica niby toleruje Jumę ale te jej wyśmiewanie się z niej mi się nie podoba. Jestem bardzo ciekawa jak się ułożą relacje między Jumą i Lisicą. Lisica ciągle nie wie, że Lucas woli Jumę, ale chyba nie będzie trwać w tej niewiedzy bez końca. Ale najbardziej czekam, aż Guta się zakręci koło Lucasa i sprzątnie go Lisicy sprzed nosa. Jestem ciekawa jak ona zachowa się wobec Lucasa, i ciekawe z iloma kowbojami prześpi się nasza ku.....wka
|
|
|
Post by lucy on Apr 24, 2024 18:30:29 GMT
lisica niby toleruje Jumę ale te jej wyśmiewanie się z niej mi się nie podoba. Przydałaby się jej nauczka. Czekam na scenę kiedy ktoś lub coś ją przestraszy. ciekawe z iloma kowbojami prześpi się nasza ku.....wka ... i jak długo potrwa jej "związek" z Tadeo. Bardzo mi się podobało kiedy Leoncio ją "przepytywał" i podsumowywał Ona puszczanie się z kim popadnie nazywa cyt. "życiowymi wyborami" Osobiście mam już dość jej zarozumialstwa i notorycznych pyskówek. No pozjadała wszystkie rozumy jakby nie wiadomo ile w życiu widziała i jakie miała doświadczenie życiowe. Zero w niej pokory i skromności. Zasługuje na nauczkę. Coraz "ciekawszą" postacią się robi Trinidade. Ciekawe co w nim siedzi i co z niego wyjdzie. Tenorio wreszcie przyszła ochota na seks z żoną Nawet się zapowiedział, że ją odwiedzi w nocy
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 25, 2024 15:30:00 GMT
Przydałaby się jej nauczka. Czekam na scenę kiedy ktoś lub coś ją przestraszy. Czekam na tą chwilę z niecierpliwością ... i jak długo potrwa jej "związek" z Tadeo. Bardzo mi się podobało kiedy Leoncio ją "przepytywał" i podsumowywał Ona puszczanie się z kim popadnie nazywa cyt. "życiowymi wyborami" Osobiście mam już dość jej zarozumialstwa i notorycznych pyskówek. No pozjadała wszystkie rozumy jakby nie wiadomo ile w życiu widziała i jakie miała doświadczenie życiowe. Zero w niej pokory i skromności. Zasługuje na nauczkę. Coraz "ciekawszą" postacią się robi Trinidade. Ciekawe co w nim siedzi i co z niego wyjdzie. Tenorio wreszcie przyszła ochota na seks z żoną Nawet się zapowiedział, że ją odwiedzi w nocy Podejrzewam że Tadeo to jej kolejna zabawka od sexu i niczego więcej, jakie to życiowe wybory? ciekawe czy się zabezpiecza skoro jest taka na wszystko mądra. Te jej szczekanie jest identyczne jak Teodoria, jak on mi działa na nerwy
|
|
|
Post by lucy on Apr 25, 2024 23:26:26 GMT
47.OdcinekLisica się nie poddaje, dalej biega za Lucasem. Mam nadzieję, że się jej nie uda go uwieść i skończy w łóżku Trindade, który ma na nią ochotę. A Tadeo też już złapał dzikiego byka... ? Lucas jest za bardzo przemądrzały. Co prawda jego ton nie jest zarozumiały, ale drażni mnie jego duma i nonszalancja. Niech Jove wreszcie zauważy, że jego braciszek ma chrapkę na jego ukochaną. Byłam w szoku kiedy Tenorio powiedział do Alcidesa, że wie czyim jest synem i po co przyjechał. Ciekawe co teraz z nim zrobi..
|
|