monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 14, 2024 21:54:07 GMT
Nie przepadam za Gutą, ale i tak trzymam stronę oficjalnej rodziny Tenoria. I wkurza mnie, że Zuleyka zaczyna manifestować niezadowolenie z bycia tą drugą. A czego się spodziewała wiążąc się z żonatym facetem? Że rzuci dla niej żonę i córkę? Nawet jeśli ją oszukał (ukrył, że ma żonę) to też jej nie tłumaczy, bo nie musiała zachodzić z nim w ciążę. A tym bardziej robić z nim sobie trójki dzieci. Dlatego niech Maria jej pokaże, gdzie raki zimują. Trzymam kciuki. Jej synowie nie są winni, że mają matkę, która myślała wyłącznie o sobie i zafundowała im życie bez ojca (pomijam, że Gucie też go ukradła, bo połowę czasu musiał poświęcić doglądaniu bękartów). I jakby nie liczyć, zabiorą kiedyś Gucie 3/4 majątku po ojcu. Ale ona przecież jest taka wyedukowana, wyemancypowana i nowoczesna, że pewnie odda im ich cześć w przedbiegach. A może odda im wszystko? W końcu jest jeszcze taka wszystkowiedząca i niezależna, że niepotrzebne jej czyjeś pieniądze. Jest też mega pracowita, więc zakładam, że i pracy się nie boi. A tak poważnie... nie moge patrzeć jak ta mała, chuda latawica oszukuje i wykorzystuje naiwnego Tadeo. Też za nią nie przepadam, ale fakt jest taki że cała 4 dzieci jest niczemu nie winna. Tenorio zgotował wszystkim życie w ciągłej zawiści, Zulejka niby nie potrzebuje niczyich pieniędzy to kto niby bękartom wpoił kasa i tylko kasa. Przecież oni Gutę zakraczą aby tylko dostać spadek po ojcu, Zulejka była pewna że Tenorio ją wybierze a zostawi Marię, przecież jakby nie patrzeć to on i jego kasa jest zależna od Marii. Latawica Brawo Lucy, niezła ksywka. Tadeo jak tylko ją zostawił za pierwszym razem powinien ją kopnąć w tyłek i nie dać sobie na głowę wejść
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2024 21:33:19 GMT
Niedługo chyba będzie wesoło, bo teściowa Leoncia wraz ze swoim kucharzem zawita do Pantanalu. Nawet nie probuję go sobie wyobrazić w scenach z kowbojami. Będzie istny cyrk. Haha Filo niech się ogarnie, bo ciągle zmienia zdanie w kwestii tego czy Tadeo jest synem Leoncia, czy nie. Powoli sama trace rachubę. Niedawno była scena, z której wynikało, że nim nie jest, a w ostatniej rozmowie z Tadeo stwierdziła, że nim jest i nigdy by go nie oszukała. Chyba jednak bez testów na ojcostwo się nie obejdzie. Jestem ciekawa jak się potoczy wątek Guty i Marcela. Bo po zapowiedzi sama nie wiem co myśleć. Ale chyba nam tutaj nie zafundują relacji kazirodczej? Wścibska i bezczelna Zefa miałaby pożywkę. Ciekawe ile czasu jej zajmie zdobycie Tadea. O Jumie nawet mi się nie chce nic pisać, bo na to co odstawia brak słów. Okropna z niej egoistka... wszystko by chciała podporządkować pod siebie. A to, że zażądała pieniędzy za sprzedaż bydła, które dostała w prezencie, nawet nie podziękowawszy za przysługę (pomysł też nie był jej, tylko Leoncia) to już podchodzi pod bezczelność. Przydałaby się jej nauczka, bo chyba sama nie spokornieje.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 17, 2024 16:39:43 GMT
Niedługo chyba będzie wesoło, bo teściowa Leoncia wraz ze swoim kucharzem zawita do Pantanalu. Nawet nie probuję go sobie wyobrazić w scenach z kowbojami. Będzie istny cyrk. Haha Filo niech się ogarnie, bo ciągle zmienia zdanie w kwestii tego czy Tadeo jest synem Leoncia, czy nie. Powoli sama trace rachubę. Niedawno była scena, z której wynikało, że nim nie jest, a w ostatniej rozmowie z Tadeo stwierdziła, że nim jest i nigdy by go nie oszukała. Chyba jednak bez testów na ojcostwo się nie obejdzie. Jestem ciekawa jak się potoczy wątek Guty i Marcela. Bo po zapowiedzi sama nie wiem co myśleć. Ale chyba nam tutaj nie zafundują relacji kazirodczej? Wścibska i bezczelna Zefa miałaby pożywkę. Ciekawe ile czasu jej zajmie zdobycie Tadea. O Jumie nawet mi się nie chce nic pisać, bo na to co odstawia brak słów. Okropna z niej egoistka... wszystko by chciała podporządkować pod siebie. A to, że zażądała pieniędzy za sprzedaż bydła, które dostała w prezencie, nawet nie podziękowawszy za przysługę (pomysł też nie był jej, tylko Leoncia) to już podchodzi pod bezczelność. Przydałaby się jej nauczka, bo chyba sama nie spokornieje. O matko jędza nr.2 przyjedzie do Pantanal ciekawe co ona będzie tu robić. Filo powoli mnie irytuje z tym zagrzewaniem Tadea do boju o siodło, sama biedna nie wie na czym jej tyłek jeździ. Guta powinna trochę przystopować z tymi romansami ona sypia ze wszystkimi co nie uciekają na drzewo. Juma musi odbyć poważną rozmowę ze starcem, może on wbije jej coś do tej małej główki
|
|
|
Post by lucy on May 17, 2024 21:09:27 GMT
Guta jest żenująca. Klei się do swojego brata, że aż się niedobrze robi. W tej łódce musiała się na niego aż położyć? Nawet Zefa zauważyła, że Guta i Marcelo się zachowują jak para, a nie rodzeństwo. Ciekawe co teraz zrobi Tenorio. Skoro Juma tak bardzo słucha Starca, że aż postanowiła zostać matką, może niech Starzec ją jeszcze przekona do zamieszkania z Jove na ranczu...
|
|
|
Post by lucy on May 17, 2024 22:35:20 GMT
Zza kulis..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 17, 2024 23:19:06 GMT
Guta jest żenująca. Klei się do swojego brata, że aż się niedobrze robi. W tej łódce musiała się na niego aż położyć? Nawet Zefa zauważyła, że Guta i Marcelo się zachowują jak para, a nie rodzeństwo. Ciekawe co teraz zrobi Tenorio. Skoro Juma tak bardzo słucha Starca, że aż postanowiła zostać matką, może niech Starzec ją jeszcze przekona do zamieszkania z Jove na ranczu... Guta to kwalifikuje się na jakieś leczenie bo jak dla mnie to normalne nie jest, myślę że może starzec jej wpoi że życie nie polega na życiu w dziczy
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2024 16:48:33 GMT
myślę że może starzec jej wpoi że życie nie polega na życiu w dziczy Niestety jest wręcz przeciwnie. Starzec jej powiedział, że przeciez jego wnuki może wychowywać w swojej dziczy. A najlepsze jest to, że Juma ma teraz nowy cel, który przeradza się w obsesję - zajść w ciążę. Jestem ciekawa jk długo będzie zachodziła.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 19, 2024 1:46:44 GMT
Niestety jest wręcz przeciwnie. Starzec jej powiedział, że przeciez jego wnuki może wychowywać w swojej dziczy. A najlepsze jest to, że Juma ma teraz nowy cel, który przeradza się w obsesję - zajść w ciążę. Jestem ciekawa jk długo będzie zachodziła. myślałam że starzec jest trochę mądrzejszy, jednak się pomyliłam. ale czego się spodziewać jak sam uciekł od syna i zaszył się w dziczy
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2024 9:25:21 GMT
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu i jestem na bieżąco, czyli po 68.Odcinku. Trochę mnie już męczy relacja Jumy i Jove. I na tym etapie telenoweli oceniam wybór aktorki do roli protki negatywnie. Ona nie ma ani chemii z protem, ani nie ewoluuje jako postać. Już nawet Tarzan, który się wychowywał w dżungli z małpami był bardziej prospołeczny. Chwilami bym chciała, żeby Leoncio wysadził w powietrze tą jej chatę. Może wtedy by się ogarnęła. Jej ostatni "postęp" mnie nie zadowala. Gyta bardzo szybko zapomniała o istnieniu Tadeo. Co za dziewuszysko A Lucas jest po prostu beznadziejny. Od pierwszej chwili kiedy się pojawił czułam do niego niechęć, no to co odstawił we wczorajszym odcinku było strasznie perfidne. Ale wina będzie pewnie diabła. PS: Bardzo mi się podobała końcówka sceny, w tym interwencja Starca i jaguara. Oboje nie chcą Lucasa obok Jumy. Ciekawe co zrobi Jove po tym jak się dowiedział, że braciszek nachodzi Jumę.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 24, 2024 22:19:55 GMT
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu i jestem na bieżąco, czyli po 68.Odcinku. Trochę mnie już męczy relacja Jumy i Jove. I na tym etapie telenoweli oceniam wybór aktorki do roli protki negatywnie. Ona nie ma ani chemii z protem, ani nie ewoluuje jako postać. Już nawet Tarzan, który się wychowywał w dżungli z małpami był bardziej prospołeczny. Chwilami bym chciała, żeby Leoncio wysadził w powietrze tą jej chatę. Może wtedy by się ogarnęła. Jej ostatni "postęp" mnie nie zadowala. Gyta bardzo szybko zapomniała o istnieniu Tadeo. Co za dziewuszysko A Lucas jest po prostu beznadziejny. Od pierwszej chwili kiedy się pojawił czułam do niego niechęć, no to co odstawił we wczorajszym odcinku było strasznie perfidne. Ale wina będzie pewnie diabła. PS: Bardzo mi się podobała końcówka sceny, w tym interwencja Starca i jaguara. Oboje nie chcą Lucasa obok Jumy. Ciekawe co zrobi Jove po tym jak się dowiedział, że braciszek nachodzi Jumę. Mnie też już drażni te jęczenie Jumy chcę zostać tu i ty musisz tu ze mną być, Guta jest wstrętna, obłudna i obrzydliwa, mam nadzieję że Lucas dostanie za swoje
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 16:05:11 GMT
69.Odcinek, nie podoba mi się, że wątek Zefy zaczyna być coraz bardziej eksponowany. Na miejscu Marii i Tenoria bym tą wścibską i pyskatą dziewuchę wywaliła na zbity pysk. Co ją obchodzi co dzieje się w ich domu. Ma gotować, a nie podglądać, węszyć i komentować. Nikt w domu Tenoria nie umie zrobić z nią porządku. Może ją Filo weźmie w obroty? Oby bo jej nie znoszę i czekam, aż ktoś jej da nauczkę. Juma mnie znowu wkurzyła i to nie tylko wtedy kiedy na widok Lucasa wparzyła z buta do gabinetu Leoncia, gdzie Jove rozmawiał z ojcem o interesach i przerywając mu w pół zdania kazała Jove wracać już do domu. Co to ma być? Wstrętna egoistka i szantażystka. Kiedy zapraszał ją na ognisko, od razu bez zastanowienia wypaliła "ja nie pójdę". Żal mi Jove. Dwoi się i troi, żeby wszystkim dogodzić, ale ta prymitywka widzi tylko siebie. Wszystko ma się kręcić wokół niej. Masakra. Z zapowiedzi kolejnego odcinka wynika, że będzie ostra akcja z Lucasem. Ciekawe...
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 17:02:03 GMT
Novelas+ online - TOP 10 w tym tygodniu:
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 27, 2024 9:09:47 GMT
69.Odcinek, nie podoba mi się, że wątek Zefy zaczyna być coraz bardziej eksponowany. Na miejscu Marii i Tenoria bym tą wścibską i pyskatą dziewuchę wywaliła na zbity pysk. Co ją obchodzi co dzieje się w ich domu. Ma gotować, a nie podglądać, węszyć i komentować. Nikt w domu Tenoria nie umie zrobić z nią porządku. Może ją Filo weźmie w obroty? Oby bo jej nie znoszę i czekam, aż ktoś jej da nauczkę. Juma mnie znowu wkurzyła i to nie tylko wtedy kiedy na widok Lucasa wparzyła z buta do gabinetu Leoncia, gdzie Jove rozmawiał z ojcem o interesach i przerywając mu w pół zdania kazała Jove wracać już do domu. Co to ma być? Wstrętna egoistka i szantażystka. Kiedy zapraszał ją na ognisko, od razu bez zastanowienia wypaliła "ja nie pójdę". Żal mi Jove. Dwoi się i troi, żeby wszystkim dogodzić, ale ta prymitywka widzi tylko siebie. Wszystko ma się kręcić wokół niej. Masakra. Z zapowiedzi kolejnego odcinka wynika, że będzie ostra akcja z Lucasem. Ciekawe... Zwykła pomoc domowa a uważa się za Bóg wie kogo, Juma coś boi się tego Lucasa może chodzi jej o to żeby się w nim nie zakochać
|
|
|
Post by lucy on Jun 2, 2024 20:14:33 GMT
Nie wkurza Was Juma? Z tą dzikuską się trzeba obchodzić jak z jajkiem. W dodatku ona słucha tylko Starca
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 3, 2024 0:48:20 GMT
Nie wkurza Was Juma? Z tą dzikuską się trzeba obchodzić jak z jajkiem. W dodatku ona słucha tylko Starca Czy tobie tak jak mi zaczyna działać na nerwy, lisica znalazła miłość. Może wreszcie da spokój Leonciowi, ta babka to też wredna @
|
|
|
Post by lucy on Jun 4, 2024 20:12:42 GMT
Czy tobie tak jak mi zaczyna działać na nerwy Juma mi działa na nerwy już od dawna. Czekam, aż ktoś nią potrząśnie, w dodatku tak porządnie. Gdyby nie ona, nie doszłoby do scysji podczas wesela. Jest panną młodą, ale tańczyć nie będzie Wszystko u niej na "nie" Ciekawe co się znów stało Alcidesowi. Od początku wesela go nosiło.. W dodatku Niemowie tez odbiło i zniszczyła noc poślubną. Żal mi było Tiberia.
|
|
|
Post by lucy on Jun 6, 2024 9:48:34 GMT
77.Odcinek Tenorio ma 2 rodziny, Maria go zdradziła z Levym i Alcidesem... a ja jestem najbardziej zła na Zefę, że przez jej chlapanie jęzorem Tenorio się dowiedział o zdradzie żony i podjął bardzo radykalne kroki, mające na celu upokorzenie Marii (tak nawiasem mówiąc to za to, że chciała go ukarać sypiając z jego kowbojami). Mimo wszystko lubię Tenoria i wolałabym, aby druga rodzinka zawitała do Pantanalu w zupełnie innych okolicznościach, a nie w ramach zemsty na niewiernej żonie. Maria powinna Tenoriowi już na początku kiedy wyszła na jaw cała historia z jego podwójnym życiem zagrozić, że jeśli nie przestanie jeździć do Zuleyki, poszuka sobie kochanka.
Trochę mnie zainteresowała postać dziennikarki. Pojawiła się niczym w skowronkach, a wyjeżdżała prawie z płaczem. Ciekawe co ukrywa... Męża i dzieci?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 6, 2024 10:20:33 GMT
77.OdcinekTenorio ma 2 rodziny, Maria go zdradziła z Levym i Alcidesem... a ja jestem najbardziej zła na Zefę, że przez jej chlapanie jęzorem Tenorio się dowiedział o zdradzie żony i podjął bardzo radykalne kroki, mające na celu upokorzenie Marii (tak nawiasem mówiąc to za to, że chciała go ukarać sypiając z jego kowbojami). Mimo wszystko lubię Tenoria i wolałabym, aby druga rodzinka zawitała do Pantanalu w zupełnie innych okolicznościach, a nie w ramach zemsty na niewiernej żonie. Maria powinna Tenoriowi już na początku kiedy wyszła na jaw cała historia z jego podwójnym życiem zagrozić, że jeśli nie przestanie jeździć do Zuleyki, poszuka sobie kochanka. Trochę mnie zainteresowała postać dziennikarki. Pojawiła się niczym w skowronkach, a wyjeżdżała prawie z płaczem. Ciekawe co ukrywa... Męża i dzieci? Ta dziennikarka to w ogóle jakaś dziwna jest, Zefa postąpiła nie fair wobec Marii klapiąc ozorem
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 6, 2024 15:52:15 GMT
Czy nasz lektor ma jakąś chrypkę? Nie wiem czy sobie coś ubzdrurałem, ale mam wrażenie, że od 2-3 odcinków ma lekko zmieniony głos
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jun 6, 2024 21:27:36 GMT
Ma, ma. Też to zauważyłem. Swoją drogą, jego głos bardzo przypmina mi śp. Zdzisława Szczotkowskiego, nieodżałowanego lektora wielu telenowel w TV Puls, m.in. "Kobiety w lustrze".
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2024 10:15:00 GMT
Po 80.Odcinku, wyrwałabym tej wstrętnej Zefie język. Co za okropne z niej dziewuszysko. W dodatku bezczelna szantażystka. Za długo ją Maria tolerowała. Tak samo jak zresztą Tenorio. Poleci teraz pewnie na ranczo Leoncia, żeby pracować w kuchni razem z Filo. I mam nadzieję, że Filo też ją pogoni. Starzec mnie ostatnio wkurza. Przez niego są od jakiegoś czasu same problemy. O Jumie mi się już nawet pisać nie chce. Niereformowalna dzikuska. I egoistka. Co do obrazu, to nie zdziwię się, jeśli za jakiś czas pojawi się na nim Starzec.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 11, 2024 10:47:38 GMT
Po 80.Odcinku, wyrwałabym tej wstrętnej Zefie język. Co za okropne z niej dziewuszysko. W dodatku bezczelna szantażystka. Za długo ją Maria tolerowała. Tak samo jak zresztą Tenorio. Poleci teraz pewnie na ranczo Leoncia, żeby pracować w kuchni razem z Filo. I mam nadzieję, że Filo też ją pogoni. Starzec mnie ostatnio wkurza. Przez niego są od jakiegoś czasu same problemy. O Jumie mi się już nawet pisać nie chce. Niereformowalna dzikuska. I egoistka. Co do obrazu, to nie zdziwię się, jeśli za jakiś czas pojawi się na nim Starzec. Szczerze to mi już Juma działa na nerwy starałam się ją zrozumieć przez pewien czas na samym początku. Zefa niech się zajmie lepiej swoim związkiem a nie szuka wrażeń u innych.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2024 10:41:41 GMT
monikaandr, nie musisz za każdym razem cytować całej wypowiedzi, żeby dodać komentarz. Szczególnie, jeśli odnosisz się do ostatniego posta lub do jednego zdania. Niezbyt wygodnie przegląda się stronę, na której są olbrzymie cytaty. W prawym górnym rogu jest pod ręką przycisk " Reply". Zefa powinna wylecieć z roboty. Filo jej kazała (w końcu jest jej szefową) zanieść poczęstunek do salonu, gdzie Leoncio podejmował gości (Tenoria z córką i synami), a ona stwierdziła "że niech sobie sami przyniosą" i poszła. Ale postać nam dali Resztkami sił ją ogladam.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 23, 2024 11:00:44 GMT
Zefa zaczyna robić się bezczelna, chce pokazać że ma wsparcie w Tadeo czy jak bo ona uważa się chyba za członka rodziny. lucy, poprawię się przepraszam. Tenorio chciałby zeswatać Gutę z Jove nie zważa nawet na to że on jest żonaty i będzie miał dziecko, myśli że wszyscy postępują jak on
|
|
|
Post by lucy on Jun 23, 2024 13:48:38 GMT
lucy, poprawię się przepraszam Spoko, monikaandr. Myślałam, że za każdym razem cytujesz, bo nie widzisz przycisku "odpowiedz". Co do Zefy to bym powiedziała, że jest bezczelna od początku. Tenorio chciałby zeswatać Gutę z Jove nie zważa nawet na to że on jest żonaty i będzie miał dziecko, myśli że wszyscy postępują jak on Tenorio już z nikim Guty nie zeswata. Jestem ciekawa kiedy się dowie, że Guta i Marcelo nie muszą się już powstrzymywać... I co zrobi z Zuleyką.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 23, 2024 23:38:42 GMT
Widzę że już druga madam ma tajemnice skrywaną od lat Jestem ciekawa jak zareaguje Leoncio jak się dowie o Tadeo, Guta będzie w siódmym niebie. Chociaż Marcelo okazał się najmądrzejszy od reszty. Przynajmniej nie jest chciwy na kasę jak pozostałe rodzeństwo
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2024 12:51:32 GMT
Widzę że już druga madam ma tajemnice skrywaną od lat Zuleyka jest niestety żałosna. Przyjechała do Pantanalu, by zając miejsce prawdziwej żony Tenoria, którą ten wyrzucił z domu z powody zdrady, tymczasem sama ma na sumieniu jeszcze większą zdradę, bo nie dość, że uprawianą od początku znajomości z Tenoriem to jeszcze bez jakichkolwiek powodów. W przeciwieństwie do Marii, która się tylko zemściła za bycie zdradzaną i oszukiwaną przez ponad połowę życia. Tenorio nie tylko zdradzał i oszukiwał Marię, bo zrobił jeszcze bękarty. I nie wiem jak Zuleyka mając na sumieniu tak wielki bagaż grzechów, miała tupet zająć miejsce Marii. Także życzę postaci porządnej kary za cale zło, które wyrządziła wielu osobom. Ciekawi mnie , kim są ci tajemniczy jeźdźcy. Przodkami Leoncia?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 26, 2024 15:51:27 GMT
Zulejka jak i sam Tenorio są oboje nieźle pokręceni, Tenorio wyrzucił Marię z domu za karę a on i Zulejka są bez winy. Myślą że im wszystko wolno a innym nie. Myślałam że Zulejka ma więcej ambicji i honoru nie przyjedzie do domu nie jej męża.
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2024 23:47:56 GMT
Chyba na Novelas+ zgubili jeden odcinek i zamiast 92 wyemitowali 93.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jun 27, 2024 1:38:00 GMT
lucy, ja mam nagrany 92 odc
|
|