monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 26, 2024 20:22:07 GMT
47.OdcinekLisica się nie poddaje, dalej biega za Lucasem. Mam nadzieję, że się jej nie uda go uwieść i skończy w łóżku Trindade, który ma na nią ochotę. A Tadeo też już złapał dzikiego byka... ? Lucas jest za bardzo przemądrzały. Co prawda jego ton nie jest zarozumiały, ale drażni mnie jego duma i nonszalancja. Niech Jove wreszcie zauważy, że jego braciszek ma chrapkę na jego ukochaną. Byłam w szoku kiedy Tenorio powiedział do Alcidesa, że wie czyim jest synem i po co przyjechał. Ciekawe co teraz z nim zrobi.. Niech lisica wreszcie wyjedzie bo działa mi na nerwy, chyba nie, bynajmniej ja nie słyszałam o tym. No właśnie niech się wreszcie obudzi bo może być za późno. Też byłam w szoku jak Alcides z nim rozmawiał
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 26, 2024 20:28:29 GMT
Odc.48Maria wreszcie zdradziła czekałam na tą chwilę. Dziadek gadał z Jove, trochę za ostro mu powiedział. Po co Juma pojechała za Lucasem tropić byka, spadła z konia. ciekawe jak Jove sobie z tym poradzi jak zobaczy Lucasa przy Jumie.
|
|
|
Post by lucy on Apr 27, 2024 16:18:43 GMT
Obejrzałam już wszystkie odcinki z tego tygodnia, czyli do 49.Odcinka. Po co Juma pojechała za Lucasem tropić byka, spadła z konia. ciekawe jak Jove sobie z tym poradzi jak zobaczy Lucasa przy Jumie. Dokładnie. Najpierw się od niego opędzała, a potem za nim poleciała (pojechała). Dobrze, że potem kiedy Jove się pojawił, powiedziała do niego "wracajmy do domu". Czyli już ją powoli ciągnie do luksusów? Jove jednak zauważył, że Lucas zerka ukradkiem na Jumę i chyba nie będzie pałał do nowego brata sympatią. W ogóle nie podoba mi się, że nagle nowy syn Leoncia zaczyna się wysuwać na pierwszy plan. Co to ma być? Jego synem nr 1 powinien być syn z prawowitego łoża, bo tylko on się począł jak Bóg przykazał. Ledwo się pojawił, w dodatku po ok. 40 latach, gdzie nikt nigdy o nim nawet nie słyszał (nie wiedział) i teraz zaczyna być naj naj naj? Mam nadzieję, że scenariusz mu utrze nosa, bo zaczyna się za bardzo panoszyć i gwiazdorzyć. A siodło Leoncio trzymał od zniknięcia ojca dla Jove. Fak, Jove go nie przyjął, ale miał ku temu powód i ojciec powinien mu je wręczyć w dniu, w którym ten po raz pierwszy dosiadł konia. Tymczasem teraz będzie musiał o nie walczyć w pojedynku. Ciekawe jakie typu będzie to pojedynek, bo jeżeli na kowbojskie umiejętności to Leoncio przegiął. Maria (matka Guty) znów ma grzeszne myśli. Ale coś mi się wydaje, że to sprawka sił nadprzyrodzonych (diabła?).. No i w Niemowie się chyba budzą uczucia do Tiberia. Ciekawe, czy ich relacja się rozwinie w dobrym kierunku. Ze wszystkich postaci najbardziej nie lubię Lisicy i Lucasa.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 28, 2024 15:43:04 GMT
Dokładnie. Najpierw się od niego opędzała, a potem za nim poleciała (pojechała). Dobrze, że potem kiedy Jove się pojawił, powiedziała do niego "wracajmy do domu". Czyli już ją powoli ciągnie do luksusów? Jove jednak zauważył, że Lucas zerka ukradkiem na Jumę i chyba nie będzie pałał do nowego brata sympatią. W ogóle nie podoba mi się, że nagle nowy syn Leoncia zaczyna się wysuwać na pierwszy plan. Co to ma być? Jego synem nr 1 powinien być syn z prawowitego łoża, bo tylko on się począł jak Bóg przykazał. Ledwo się pojawił, w dodatku po ok. 40 latach, gdzie nikt nigdy o nim nawet nie słyszał (nie wiedział) i teraz zaczyna być naj naj naj? Mam nadzieję, że scenariusz mu utrze nosa, bo zaczyna się za bardzo panoszyć i gwiazdorzyć. A siodło Leoncio trzymał od zniknięcia ojca dla Jove. Fak, Jove go nie przyjął, ale miał ku temu powód i ojciec powinien mu je wręczyć w dniu, w którym ten po raz pierwszy dosiadł konia. Tymczasem teraz będzie musiał o nie walczyć w pojedynku. Ciekawe jakie typu będzie to pojedynek, bo jeżeli na kowbojskie umiejętności to Leoncio przegiął. Maria (matka Guty) znów ma grzeszne myśli. Ale coś mi się wydaje, że to sprawka sił nadprzyrodzonych (diabła?).. No i w Niemowie się chyba budzą uczucia do Tiberia. Ciekawe, czy ich relacja się rozwinie w dobrym kierunku. Ze wszystkich postaci najbardziej nie lubię Lisicy i Lucasa. Mnie też denerwuje to że Lucas próbuje wyjść przed szereg, Leoncio nie powinien robić żadnej konkurencji między synami skoro siodło było przeznaczone dla prawowitego syna to powinno tak zostać. Cieszy mnie to że Juma ciągnie do domu z Jove, może zaczyna jej odpowiadać życie w normalnych warunkach i między ludźmi. Niemowa już mówiła że kocha Tiberia jak rozmawiała z Filo. Też oboje nie lubię Lisicy i Lucasa.
|
|
|
Post by lucy on Apr 28, 2024 17:03:14 GMT
monikaandr, ciekawe, czy Juma nie wyląduje w szpitalu. Te jej chwilowe zasłabnięcia to może być skutek uboczny uderzenia w głowę. Jove jakby przygasł. Chyba się czuje ignorowany przez ojca. I chyba zaczyna go drażnić brylowanie Lucasa. Trzymam kciuki, żeby się zawziął i stanął z nim w szranki. Niech wszystkim pokaże kto jest Leonciem nr 1. Maria w sianie - ale to był widok Jeszcze chwila i Levy będzie się jej bał.. i zacznie przed nią uciekać
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 28, 2024 21:36:09 GMT
monikaandr, ciekawe, czy Juma nie wyląduje w szpitalu. Te jej chwilowe zasłabnięcia to może być skutek uboczny uderzenia w głowę. Jove jakby przygasł. Chyba się czuje ignorowany przez ojca. I chyba zaczyna go drażnić brylowanie Lucasa. Trzymam kciuki, żeby się zawziął i stanął z nim w szranki. Niech wszystkim pokaże kto jest Leonciem nr 1. Maria w sianie - ale to był widok Jeszcze chwila i Levy będzie się jej bał.. i zacznie przed nią uciekać Nie oglądałam jeszcze 49 odcinka, już się nie mogę doczekać. Żeby Filo nie wspomniała że oni ze sobą nie spali to bym powiedziała że jest w ciąży Ciekawe jak potoczy się walka między Jove a Lucasem może pójdzie do diabła
|
|
|
Post by lucy on Apr 28, 2024 21:42:10 GMT
Żeby Filo nie wspomniała że oni ze sobą nie spali to bym powiedziała że jest w ciąży Podczas takiego upadku by i tak poroniła, gdyby była w ciąży. Swoją drogą , szkoda, że Niemowa nie powiedziała tego Filo przy Gucie Może by ta latawica się przez moment zastanowiła nad swoim marnym prowadzeniem się i się przestała puszczać na każdym kroku. Jestem ciekawa jej rozmowy z Lucasem i tego, czy chociaż jego sobie daruje..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 29, 2024 9:18:11 GMT
Podczas takiego upadku by i tak poroniła, gdyby była w ciąży. Swoją drogą , szkoda, że Niemowa nie powiedziała tego Filo przy Gucie Może by ta latawica się przez moment zastanowiła nad swoim marnym prowadzeniem się i się przestała puszczać na każdym kroku. Jestem ciekawa jej rozmowy z Lucasem i tego, czy chociaż jego sobie daruje.. Pewnie i tak chociaż w tym serialu dzieją się dziwne rzeczy co by mnie i tak nie zaskoczyło. Wydaję że i Lucasowi nie przepuści, jak spać z braćmi to najlepiej z trzema
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Apr 30, 2024 9:46:23 GMT
lucy, Obejrzałam 29 odcinek jak dla mnie Leoncio to h.....j Ze Lucas to jego pierworodny i to powiedział na oczach Jove. Myślałam że mnie coś trafi, podoba mi się rozmowa Guty z Tadeo ona myśli podobnie jak ja pojawił się z nie wiadomo skąd a ten go traktuje jak króla. Gdzie jego prawowity z legalnego związku syn stoi obok
|
|
|
Post by lucy on Apr 30, 2024 11:06:35 GMT
monikaandr, też mnie wkurzyło i jednocześnie zabolało hasło z pierworodnym. Tym bardziej, że z taką dumą go przedstawiał. Filo też niekiedy siada na konia
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 1, 2024 0:49:53 GMT
monikaandr, też mnie wkurzyło i jednocześnie zabolało hasło z pierworodnym. Tym bardziej, że z taką dumą go przedstawiał. Filo też niekiedy siada na konia Ten zachwyt Lucasem mnie drażni, rywalizacja o złote siodło które dostał Jove. Teraz to wymyślił ciekawe czy Leoncio chciałby tak rywalizować ze swoimi braćmi o względy ojca
|
|
|
Post by lucy on May 1, 2024 18:39:10 GMT
Ja ciągle mam nadzieję, że to srebrne siodło jest przeznaczone dla Jove. I że Starzec pomoże mu je zdobyć. Była kiedyś scena, w której mu powiedział, że "jest prawdziwym kowbojem, ale jeszcze o tym nie wie". I trzymam się tego zdania Juma jednak woli jeść niedoprawioną dziką świnię. Ciekawe jak długo będzie mieszkać z Levim. Lucas w moich oczach nadal nie zyskał. Myślałam, że mu się podoba wyłącznie Juma (co też nie jest fair, że wodzi za nią wzrokiem), ale z Lisicą tez chętnie by poszedł...
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 1, 2024 19:44:48 GMT
Ja ciągle mam nadzieję, że to srebrne siodło jest przeznaczone dla Jove. I że Starzec pomoże mu je zdobyć. Była kiedyś scena, w której mu powiedział, że "jest prawdziwym kowbojem, ale jeszcze o tym nie wie". I trzymam się tego zdania Juma jednak woli jeść niedoprawioną dziką świnię. Ciekawe jak długo będzie mieszkać z Levim. Lucas w moich oczach nadal nie zyskał. Myślałam, że mu się podoba wyłącznie Juma (co też nie jest fair, że wodzi za nią wzrokiem), ale z Lisicą tez chętnie by poszedł... Też mam taką nadzieję że to siodło będzie Jove, Juma kocha Jove i myślę że długo bez niego nie wytrzyma. Lisica każdego podrywa niech odda się Lucasowi, niech Lucas spada skąd przyszedł
|
|
|
Post by lucy on May 1, 2024 21:32:31 GMT
Lucas się chwali na prawo i lewo i jest bardzo dumny, że jest synem (i wnukiem) prostytutki, więc może na przyjemności powinien biegać do burdelu? Tam bym go najchętniej wysłała, tym bardziej, że ma duży podziw i szacunek do kobiet, które parają się tą profesją. Lisicę wrzuciłabym do łóżka Trindade, bo diabeł ma na nią wielką ochotę. Może się Lisica okaże diablicą?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 2, 2024 9:39:23 GMT
Lucas się chwali na prawo i lewo i jest bardzo dumny, że jest synem (i wnukiem) prostytutki, więc może na przyjemności powinien biegać do burdelu? Tam bym go najchętniej wysłała, tym bardziej, że ma duży podziw i szacunek do kobiet, które parają się tą profesją. Lisicę wrzuciłabym do łóżka Trindade, bo diabeł ma na nią wielką ochotę. Może się Lisica okaże diablicą? Rzeczywiście ma się czym szczycić, radość nie z tej ziemi. Powinien tylko czy on chce? Lisica to sama nie wie na czym jej dupa jeździ
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2024 13:41:38 GMT
Jestem po 54.Odcinku, i jak dla mnie Filo niespodziewanie pokazała "pazurki". Najpierw była wściekła, że Leoncio w rozmowie z Lisicą wyróżnia Jove (w sumie to nie rozumiem dlaczego to ją wkurzyło - przecież Irma to jego ciotka, więc jest logiczne, że najbardziej interesuje ją siostrzeniec (plus jego majątek ) i rozmowy o nim, a nie o reszcie kowbojów/ synów) i mrucząc sarkastycznie pod nosem nazwała go "mądrym synkiem" (szkoda, że nie synalkiem). Ale to nie wszystko, bo po chwili zaczęła coś bełkotać, z czego wynika, że Tadeo chyba jednak nie jest synem Leoncia. Zawsze mi w tej historyjce coś nie pasowało, ale myślałam, że to jedynie źle zaserwowany absurd telenowelowy. Ale dobra, niech Filo sobie myśli, że zabierze tą tajemnicę do grobu... i dalej zapala świeczki pokuty. Wierzę, że prawda wyjdzie sama, choćby za sprawą badań lekarskich... może Tadeo sam się będzie chciał upewnić...? może Irma zrobi je w tajemnicy przed wszystkimi... a może Leoncio postanowi zrobić je wszystkim synom, żeby postawić kropkę nad "i"? Albo może badania będą wykonane na potrzeby ratowania czyjegoś życia i wyjdzie z nich niezgodność grupy krwi pomiędzy ojcem i synem? Pamiętam, że była scena, w której Starzec patrząc z daleka jak Jove i Lucas pędzą bydło powiedział: "teraz nasza rodzina jest w komplecie". Tadea między nimi wtedy nie było. Juma zerwała z Jove, a potem jeszcze przyznała się Niemowie, że czuje pociąg do Lucasa. Czuję, że będą z tego problemy, choć jak dla mnie przydałaby się jej nauczka. Ciekawe co zrobi z pieniędzmi za bydło i czy okaże jakąś wdzięczność Leonciowi, bo gdyby nie jego inicjatywa, dalej by się pasły na dziko. PS: No i ciekawe co zrobi Guta kiedy się dowie, że Jove już nie jest z Jumą. Jestem bardzo ciekawa jak się zachowa Tenorio. Którą żonę wybierze.. Wg mnie chyba Marię, matkę Guty. Powoli się robi o nią zazdrosny. Ta druga jest dla niego zbyt niezależna i niepokorna. Swoją drogą brawo dla Marii, że go postawiła w obliczu takiego wyboru. Kompletnie się go spodziewał i aż go zamurowało. Tak w ogóle to co sądzicie o rodzince Tenoria z Sao Paolo?
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 5, 2024 2:01:17 GMT
Filo jest zazdrosna o Leoncia i jego kontakt z Jove, oczywiście Lisica musi wtrynić te swoje trzy grosze wszędzie gdzie się tylko da. Lisica dba nie tyle o Jove co o jego majątek którego i tak nie zobaczy na oczy, Historia z ojcostwem Tadea od samego początku mi nie pasowała. Tak samo jak Lucasa, wydaje mi się że Leoncio i Lucas to bracia a nie ojciec i syn. Maria po zdradzie zaczęła czuć się wartościową kobietą i to mi się w niej podoba, jak dla mnie to Tenorio może spadać do tej drugiej rodziny.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 19:39:21 GMT
Maria po zdradzie zaczęła czuć się wartościową kobietą Nie zdziwię się, jeśli odpłaci się Tenoriowi pięknym za nadobne. W sensie, że zaciąży z którymś kowbojem (np. z Alidesem, o ile już nie jest w ciąży... z Levim ) i wrobi w dziecko Tenoria. Wystarczy, że mu ulegnie i sprawa załatwiona...
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 20:43:21 GMT
Chodzą pogłoski, że aktorka, która gra tutaj Niemowę, jest brana pod uwagę do roli protki w remaku "Vale Tudo", który jest przygotowywany na pasmo w prime time w roku 2025r. Czytałam kiedyś, że jej rola w Pantanal została bardzo wysoko oceniona i zdaje się nagrodzona. Trzeba przyznać, że jest piękna.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 21:49:04 GMT
M.in. kompilacja najlepszych momentów zza kulis.
Bardzo fajny materiał.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 21:50:42 GMT
Czołówka - 2 wersje.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 22:01:19 GMT
Ciekawostka.. m.in. jak kręcili jedną ze scen Jumy z jaguarem..
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 8, 2024 0:19:59 GMT
Nie zdziwię się, jeśli odpłaci się Tenoriowi pięknym za nadobne. W sensie, że zaciąży z którymś kowbojem (np. z Alidesem, o ile już nie jest w ciąży... z Levim ) i wrobi w dziecko Tenoria. Wystarczy, że mu ulegnie i sprawa załatwiona... Maria nie jest troszkę za stara na ciążę, chodzi mi o to że ona nie jest dobrze po 40- ce
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 8, 2024 0:21:35 GMT
Chodzą pogłoski, że aktorka, która gra tutaj Niemowę, jest brana pod uwagę do roli protki w remaku "Vale Tudo", który jest przygotowywany na pasmo w prime time w roku 2025r. Czytałam kiedyś, że jej rola w Pantanal została bardzo wysoko oceniona i zdaje się nagrodzona. Trzeba przyznać, że jest piękna. W życiu bym nie powiedziała że to ona, w serialu wygląda inaczej. Fakt trzeba przyznać że jest piękna
|
|
|
Post by lucy on May 8, 2024 10:40:31 GMT
Maria nie jest troszkę za stara na ciążę, chodzi mi o to że ona nie jest dobrze po 40- ce Dlaczego za stara? Kiedy kręcili aktorka miała 48 lat, a w serialu pewnie gra postać po 40-tce. Więc zajść może. Tym bardziej, że się przecież nie zabezpiecza? Idzie na żywioł. Ona chyba o niczym innym nie myśli, tylko o seksie. Chyba wstąpił w nią jakiś diabeł.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 8, 2024 15:03:02 GMT
Dlaczego za stara? Kiedy kręcili aktorka miała 48 lat, a w serialu pewnie gra postać po 40-tce. Więc zajść może. Tym bardziej, że się przecież nie zabezpiecza? Idzie na żywioł. Ona chyba o niczym innym nie myśli, tylko o seksie. Chyba wstąpił w nią jakiś diabeł. O tym nie pomyślałam że gra młodszą
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 9, 2024 14:41:31 GMT
lucy, to jużsię wyjaśniło dlaczego staruszek powiedział że wnukowie są w komplecie
|
|
|
Post by lucy on May 13, 2024 16:03:24 GMT
59.Odcinek, monikaandr, a to się Guta z tatusiem zdziwią, kiedy po ślubie okaże się, że Tadeo jednak nie jest spadkobiercą potężnej fortuny Do tego jeszcze synów Tenoria ciągnie do Pantanalu. Nie zdziwię się, jeśli Marcelo, po tym co usłyszał, zawita bez niczyjej zgody na ranczo tatusia. Już widzę oczyma wyobraźnie kolejny gruby wątek. Guta mnie znowu wkurzyła i to mocno. Lucas zresztą też. Dobrze, że chociaż Niemowa za nią nie poleciała. Ciekawe co będzie, kiedy się wyda, że Lucas pomógł w rozstaniu Jove i Jumy. Nadal go nie lubię i oby mu się dostało za podsycanie jej wątpliwości i rozterek. I w tym względzie cieszą mnie proroctwa Trindade. PS: jesteśmy już w połowie telki.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on May 14, 2024 7:43:35 GMT
59.Odcinek, monikaandr, a to się Guta z tatusiem zdziwią, kiedy po ślubie okaże się, że Tadeo jednak nie jest spadkobiercą potężnej fortuny Do tego jeszcze synów Tenoria ciągnie do Pantanalu. Nie zdziwię się, jeśli Marcelo, po tym co usłyszał, zawita bez niczyjej zgody na ranczo tatusia. Już widzę oczyma wyobraźnie kolejny gruby wątek. Guta mnie znowu wkurzyła i to mocno. Lucas zresztą też. Dobrze, że chociaż Niemowa za nią nie poleciała. Ciekawe co będzie, kiedy się wyda, że Lucas pomógł w rozstaniu Jove i Jumy. Nadal go nie lubię i oby mu się dostało za podsycanie jej wątpliwości i rozterek. I w tym względzie cieszą mnie proroctwa Trindade. PS: jesteśmy już w połowie telki. Opadnie im szczęka jak nic Synowie Tenoria są strasznie łasi na kasę, widać że mają to po tatusiu, Lucas miał szanse na Lisicę to nie ganiał za Jumą jak on mniw wkurza, oby dostał za swoje. Ciekawe jak to się wszystko dalej potoczy
|
|
|
Post by lucy on May 14, 2024 18:02:12 GMT
Nie przepadam za Gutą, ale i tak trzymam stronę oficjalnej rodziny Tenoria. I wkurza mnie, że Zuleyka zaczyna manifestować niezadowolenie z bycia tą drugą. A czego się spodziewała wiążąc się z żonatym facetem? Że rzuci dla niej żonę i córkę? Nawet jeśli ją oszukał (ukrył, że ma żonę) to też jej nie tłumaczy, bo nie musiała zachodzić z nim w ciążę. A tym bardziej robić z nim sobie trójki dzieci. Dlatego niech Maria jej pokaże, gdzie raki zimują. Trzymam kciuki. Jej synowie nie są winni, że mają matkę, która myślała wyłącznie o sobie i zafundowała im życie bez ojca (pomijam, że Gucie też go ukradła, bo połowę czasu musiał poświęcić doglądaniu bękartów). I jakby nie liczyć, zabiorą kiedyś Gucie 3/4 majątku po ojcu. Ale ona przecież jest taka wyedukowana, wyemancypowana i nowoczesna, że pewnie odda im ich cześć w przedbiegach. A może odda im wszystko? W końcu jest jeszcze taka wszystkowiedząca i niezależna, że niepotrzebne jej czyjeś pieniądze. Jest też mega pracowita, więc zakładam, że i pracy się nie boi. A tak poważnie... nie moge patrzeć jak ta mała, chuda latawica oszukuje i wykorzystuje naiwnego Tadeo.
|
|