|
Post by man1000 on Sept 13, 2024 9:16:14 GMT
Ujawniono plakat trzeciego sezonu Cranberry Sherbet Jak dla mnie bez rewelacji 😒
|
|
|
Post by Atahan on Sept 13, 2024 14:06:56 GMT
Jest mdły, ciężki i bez żadnego pomysłu. Ale chociaż nadal "na bogato" wygląda ten religijny yasak. Jak to już trzeci sezon to powinny wbić jakieś zmartwychwstania i śluby z rodzeństwem rodzeństwa + tak z min. pięć rozwodów. Widzę też, że do obsady dołączyła Sebnem Donmez, ma dłuższe włosy, ale nic się nie zmieniła od roli Handan i wygląda, że tu będzie mieć podobną rolę.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 14:52:37 GMT
Wyglądają trochę jak na jarmarku. Kolory niezbyt ze sobą współgrają.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 14:56:04 GMT
A tutaj filmik z sesji plakatowej.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 13, 2024 15:03:59 GMT
Mnie w tym plakacie bardziej zaskakuje brak Giray'a i w ogóle proporcja mężczyzn do kobiet.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 15:11:52 GMT
W sesji plakatowej też nie brał udziału, więc pewnie niedługo zniknie z serialu. I protka dostanie nowego partnera, albo wróci do prota.
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2024 10:04:50 GMT
Reyting za wczoraj - 13/09/2024TOTAL 1) Kızılcık Şerbeti 6,82 3) Yalı Çapkını 4,46 5) Arka Sokaklar 3,04 13) Kötü Kan 2,39 18) Karaağaç Destanı 1,86 AB 1) Kızılcık Şerbeti 8,86 5) Yalı Çapkını 2,69 8) Kötü Kan 1,94 11) Arka Sokaklar 1,61 14) Karaağaç Destanı 1,47 ABC1 1) Kızılcık Şerbeti 7,74 4) Yalı Çapkını 3,36 6) Kötü Kan 2,86 8) Arka Sokaklar 2,18 12) Karaağaç Destanı 1,98
|
|
|
Post by julia on Sept 15, 2024 10:12:48 GMT
Mnie w tym plakacie bardziej zaskakuje brak Giray'a i w ogóle proporcja mężczyzn do kobiet. I dobrze, bo podłą rolę ma do zagrania. Romans z macochą i wykorzystanie do tego Dogi. Sezon 3. Odcinek 1. Alev nie ma ostatecznie, pozostała po niej maleńka córeczka Alev, którą Apo zamierza odebrać , więc będzie batalia o dziecko. Kivilcim jest wg mnie głupia i tyle. Omer miał krótki romans z Gorkem, zanim poznała ona Fatiha, a i oni sami byli rozwiedzeni. Po co aż tak rozdzierać szaty i iść do poznanego w barze faceta, a potem, już po wytrzeźwieniu iść do jego sypialni. Zrobiła to na zimno. Podobna scena była w 'Ask ve Ceza", ale tam Yasemin przyłapała narzeczonego tuz przed ślubem z przyjaciółką w łóżku i , będąc cały czas w szoku, pojechała do Bodrum i wylądowała w ramionach Savasa. Żal mi Dogi, bo zrobiono z niej kozła ofiarnego, tylko dlaczego? Na razie postać Nursemy nie sugeruje konkretnych zmian w jej życiu, które z czasem, na pewno się pojawią. No i Gorkem - jej skok z balkonu zakończył się pobytem w szpitalu, ale...jest w ciąży i zmieniła się o 180 stopni, co jest podejrzane, gdyż ona ma psychopatyczne skłonności. Pembe i Nilay zastanawiają się nad ojcem czy to aby na pewno Fatih, Nursema cos im tłumaczy na temat DNA, ale coś mi się w tym tłumaczeniu nie zgadza. Jeśli ojcem jest Fatih , to jemu wyjdzie 99,99%. W grę nie może wchodzić Omer, no bo i tak z nią nie był, a nawet jeżeli by, to on miałby te ok.3.500centymorganów, a nie Fatih. Muszę to sobie jeszcze raz obejrzeć. Ogólnie, odcinek zachęcający .
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 8:54:44 GMT
Jak zwykle na górze. Reyting tygodniowy:
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 13:49:14 GMT
Kaan Tasaner, który w serialu gra Giraya ostro skrytykował plakat do 3.Sezonu, na którym go nie ma, po czym usunął swoje konto społecznościowe.
|
|
|
Post by Alex on Sept 16, 2024 15:53:25 GMT
Kaan Tasaner, który w serialu gra Giraya ostro skrytykował plakat do 3.Sezonu, na którym go nie ma, po czym usunął swoje konto społecznościowe. Dramy, dramki, drameczki... 😂
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 16, 2024 19:52:32 GMT
Rzeczywiście, plakat tego sezonu jest nijaki… Za dużo też na nim bohaterów…
Odcinek 67…
Ciąg dalszy wydarzeń, które zwieńczyły poprzedni sezon…
Fatih przysięga, że nic nie zrobił żonie i jej nie zepchnął… Nikt mu nie wierzy… Szkoda, że nie pomyślał o zrobieniu obdukcji…
Kivilcim swoją reakcją na domniemaną obsesję Omera względem Gorkem kolejny raz udowadnia swoją obłudę, fałsz, dwulicowość… To ona zawsze wyciera sobie usta takimi terminami jak „sprawiedliwość”, „rozmowa” czy „porozumienie”, a teraz nie chce nawet słuchać męża… Co gorsza, idzie do baru, gdzie już skreśla swoja małżeństwo, a następnie udaje z nieznajomym do jego domu i pcha mu się do łóżka… Obrzydliwe!!!
Potem mamy miesięczny przeskok czasowy… Doga już nagle jest żoną Kiraya, Apo dalej „szuka” Alev po Berlinie, a Gorkem wróciła do domu Unalów i udaje świętszą od matki Teresy… Nie ufam jej…
Apo nie chce dać szansy Pembe, chociaż sam został porzucony przez Alev… A gdy jego córeczka pojawia się w Turcji, chce ją wychować, ale tutaj na drodze stanie mu znów obłudna Kivilcim… Podejrzewam, że „nowa” cioteczka będzie teraz nowym obiektem westchnień Apo i trochę mi się to nie podoba… Ciekawsze byłoby, gdyby wrócił do Pembe i wpletli w uzasadnienie wątki religii i wiary… Bo kolejny romans w tym serialu nie robi na mnie jako widzu już wrażenia…
Znamy już prawdziwe zamiary Kiraya i tutaj scenarzystka też się nie popisała… Wątek z macochą zapowiada się na krótkotrwały, pewnie w połowie sezonu Doga przejrzy na oczy…
Nie było żadnej rozmowy Omera z Fatihem - czekam na ich konfrontację… Bo akurat bratankowi Omer musi się wytłumaczyć…
Smaczkiem w odcinku było pozbycie się „ekipy Omera” z firmy… Hakan osobiście wyrzucił Kayhana…
Przyznam, że ten odcinek i to, jak zapowiada się nowy sezon, bardziej mnie rozczarowało niż zaskoczyło… Wszystko wydaje mi się już takie przewidywalne: kolejne romanse, a każdy nowy bohater jest zły… Dużo ciekawiej oglądało się drugi sezon, bo było dużo przełomów… A teraz wygląda na to, że pomysł scenarzystki na ten serial to tylko romanse… Obym się mylił, a wiara, religia i różnice kulturowe wróciły na główny plan…
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Sept 16, 2024 19:58:30 GMT
Rzeczywiście, plakat tego sezonu jest nijaki… Za dużo też na nim bohaterów… Odcinek 67… Ciąg dalszy wydarzeń, które zwieńczyły poprzedni sezon… Przyznam, że ten odcinek i to, jak zapowiada się nowy sezon, bardziej mnie rozczarowało niż zaskoczyło… Wszystko wydaje mi się już takie przewidywalne: kolejne romanse, a każdy nowy bohater jest zły… Dużo ciekawiej oglądało się drugi sezon, bo było dużo przełomów… A teraz wygląda na to, że pomysł scenarzystki na ten serial to tylko romanse… Obym się mylił, a wiara, religia i różnice kulturowe wróciły na główny plan… Mam podobne wrażenie niestety, chociaż w 3 sezonie ma chodzic o dziecko, ale właściwie które? Zobaczymy
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 20:26:11 GMT
Kaan Tasaner, który w serialu gra Giraya ostro skrytykował plakat do 3.Sezonu, na którym go nie ma, po czym usunął swoje konto społecznościowe. Emrah Altıntoprak również wyraził na swoim koncie niezadowolenie z powodu pominięcia jego postaci na plakacie. I została uwzględniona
|
|
|
Post by Matthias on Sept 19, 2024 18:09:38 GMT
💥💥💥Obsada za kulisami serialu #KizilcikSerbeti!
|
|
|
Post by Matthias on Sept 21, 2024 9:08:41 GMT
❥ Reytingi za 20.09.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (68 odcinek) - 6.26% (-0.56)3. Yalı Çapkını (75 odcinek) - 4.46% (-0.17) 5. Arka Sokaklar (682 odcinek) - 3.56% (+0.52) 11. Kötü Kan (3 odcinek) - 2.58% (+0.19) 15. Kara Ağaç Destanı (17 odcinek) - 1.98% (+0.12) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 7.66% (-1.20)6. Yalı Çapkını - 2.44% (-0.26) 7. Kötü Kan - 2.41% (+0.47) 11. Arka Sokaklar - 1.58% (-0.03) 17. Kara Ağaç Destanı - 1.33% (-0.14) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 7.53% (-0.23)5. Yalı Çapkını - 3.13% (-0.23) 7. Arka Sokaklar - 2.84% (+0.66) 8. Kötü Kan - 2.77% (-0.09) 21. Kara Ağaç Destanı - 1.69% (-0.29)
|
|
|
Post by man1000 on Sept 21, 2024 14:32:06 GMT
Na plakacie trzeciego sezonu serialu Kızılcık Şerbeti znalazło się 10 aktorów , a Emrah Altıntoprak, Mustafa serialu, którego nie było wśród tych nazwisk , wyraził swoje oburzenie w humorystycznym poście i umieścił swoje zdjęcie w dwóch oddzielnych miejscach na plakat. Uznając ten zarzut za uzasadniony, szef Gold Film, główny producent Faruk Turgut , poprosił o dodanie Emraha Altıntopraka do najnowszego plakatu. Z kolei Emrah Altıntoprak, wcielający się w Mustafę, naiwne imię rodziny Ünal, zaimponował widzom mocną grą aktorską w nowych odcinkach, a zwłaszcza konfrontacją z ojcem Abdullahem Ünalem (Ahmet Mümtaz Taylan) .
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 22, 2024 16:33:55 GMT
Odcinek 68…
Dużo lepszy od poprzedniego odcinka, otwierającego nowy sezon… Serial wrócił na swój dawny poziom, cały odcinek to głównie wątek Mustafy i niezła drama… Rzeczywiście, brawa dla aktora, bo niesamowicie dobrze gra dupę wołową, która w momencie stresu drży i się jąka, okazując swoją niemoc i rozpacz… W odcinku poszło o spadek po Abdullahu (zapisał Mustafie mniejszy procent udziałów w firmie), a ten nie krył, że nie wierzy w syna i robi to dla dobra firmy… Nie musiał być tak szczery, mógł sobie przypomnieć, że przecież Mustafa dostał już od niego restaurację i jacht… Finalnie, Mustafa przeszedł na stronę Omera, jednocześnie kłócąc się z rodzeństwem…
Scenarzystka długo nie trzymała nas w niepewności i ujawniła nam, że Gorkem gra przed wszystkimi… A ja sobie pomyślałem: kiedy wpadną na to, by po okresie jej ciąży (w sensie ile tygodni) dojść do tego, z kim Gorkem spodziewa się dziecka??? O ile w ogóle na to wpadną… Po cichu liczę, że będzie to dziecko Omera… Ale też nie wykluczam poronienia… Albo ciąży zmyślonej…
Kivilcim jednak nie poszła do łóżka z tym nowym (on nie chciał)… Ale kontynuuje znajomość i co typowe dla niej, nadal nie wierzy Omerowi, tylko obcej osobie (Gorkem)… I oczywiście cudownie dostała u nowego pracę… Czy jest różnica między nią a krętaczem i obibokiem Kayhanem, który robi podobnie??? Nie…
Abdullah dostał małą, a jej renomowana opiekunka oczywiście ma złe zamiary… Ech, jakie to płytkie ze strony scenarzystki… Każdy nowy bohater jest zły: Gorkem, jej rodzina, Kiray, macocha, opiekunka… Tylko ten nowy od Kivilcim jeszcze się kamufluje… I Mari… Ale ona jest taka nijaka i niepotrzebna, wciśnięta na siłę, że mam nadzieję, że wkrótce wróci do siebie…
Jeśli chodzi o Dogę i Fatiha, to odcinek należy zdecydowanie do niego: była zazdrość o Cemrę, zaloty macochy, wojna w domu i w firmie… A u Dogy, nawet ze śmiercią cioteczki w tle, słodko i nudno… Ale scena, w której w momencie spotkania macochy wspomniała pierwsze spotkanie z Pembe (jakby wspominając to z sympatią) bardzo na plus… Fajnie, gdyby w tym sezonie scenarzystka poszła w tym kierunku, że wszyscy, którzy widzieli tylko różnice i prowokowali konflikty, dostrzegli teraz rzeczy wspólne pomimo religii… I chyba na to się zanosi, wnioskując po początkowych napisach i kadrze z Pembe i Gorkem z Dogą w chmurce pomiędzy nimi…
W ostatniej scenie Gorkem stawia wszystko na jedną kartę i chcąc odzyskać Fatiha pokazuje mu, że wcale nie schowała pazurów i złagodniała… Myślę, że Fatih początkowo odrzuci jej „ofertę”, ale jednak na nią za jakiś czas przystanie (może nawet prędzej niż później)… A wtedy czekałby nas bardzo fajny sezon…
|
|
|
Post by man1000 on Sept 24, 2024 10:20:43 GMT
Şebnem Dönmez i Bahtiyar Memili, którzy wystąpili razem w fenomenalnym serialu telewizyjnym Yasak Elma , spotkali się ponownie po wielu latach. Zakochany duet, który spotkał się ponownie w serialu Cranberry Sherbeti , który od dnia emisji odcisnął piętno na kalendarzu , podzielił się wspólnymi zdjęciami z planu.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 24, 2024 12:16:03 GMT
Nie tylko z nim Sebnem grała w "Yasak Elma", bo również z Soydanem Soydasem, który tutaj gra niejakiego Kayhana, jeśli wierzyć IMDB, nie wiem na ile to ważna postać. Baris Kilic również grał w YE, ale się minęli, on zniknął w połowie 2021 roku, a Sebnem pojawiła się na początku 2022.
Scenarzystka wymyśla tej aktorce dosyć podobne wątki; w Yasaku jej bohaterka sypiała z chłopakiem swojej córki. W tym serialu widzę, że też jest czyjąś kochanką, jak dobrze rozumiem swojego pasierba? Ogólnie takie "relacje rodzinne" to chyba znak rozpoznawczy tej scenarzystki.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 25, 2024 10:43:36 GMT
Nowe historie dodadzą emocji nowemu odcinkiowi serialu Cranberry Sherbeti , który spotka się z widzami w piątkowy wieczór. Rahimcan Kapkap, który gra Metehana w rekordowym serialu Gold Film, będzie partnerem. Duygu Kocabıyık wcieli się w rolę Ezgi . Semra San wcieli się w piosenkarkę, matkę Ezgi, słynnej influencerki . Pragnienie Metehana, aby przedstawić swoją dziewczynę ojcu, będzie sceną interesującego zbiegu okoliczności.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 27, 2024 11:15:02 GMT
Dziś wieczorem widzowie zobaczą długo oczekiwany nowy odcinek serialu Cranberry Sherbeti. Batuhan Bozkurt i Servet Pandur dołączają do obsady serialu napisanego przez Melis Civelek i Zeynep Gür. Batuhan Bozkurt, który w zeszłym sezonie wystąpił w Kızıl Goncalar, pojawi się przed widzami w serialu jako Firaz, syn macochy Görkema (Özge Özacar). W nowym odcinku Firaz pozna rodzinę Ünal poprzez gry Görkema. Matkę Firaza, Asude, gra Servet Pandur.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 28, 2024 15:03:18 GMT
❥ Reytingi za 27..09.2024▪TOTAL:1. Kızılcık Şerbeti (69 odcinek) - 6.97% ⬆ (+0.71)2. Yalı Çapkını (76 odcinek) - 4.29% (=) 6. Arka Sokaklar (683 odcinek) - 3.41% ⬇ (-0.15) 14. Kötü Kan (4 odcinek) - 2.24% ⬇ (-0.34) 15. Kara Ağaç Destanı (18 odcinek) - 2.22% ⬆ (+0.24) ▪АВ:1. Kızılcık Şerbeti - 9.92% ⬆ (+2.26)6. Yalı Çapkını - 2.26% ⬇ (-0.18) 8. Arka Sokaklar - 2.11% ⬆ (+0.53) 13. Kötü Kan - 1.63% ⬇ (-0.78) 14. Kara Ağaç Destanı - 1.50% ⬆ (+0.17) ▪АВС:1. Kızılcık Şerbeti - 9.03% ⬆ (+1.50)5. Yalı Çapkını - 3.01% ⬇ (-0.12) 6. Arka Sokaklar - 3.01% ⬆ (+0.17) 7. Kötü Kan - 2.89% ⬆ (+0.12) 14. Kara Ağaç Destanı - 2.02% ⬆ (+0.33)
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Sept 28, 2024 21:19:27 GMT
Odcinek 69… Choć sceny nie pokazano, to wychodzi na to, że Fatih wszedł w zmowę z Gorkem… Ta nawet „akceptuje” nową partnerkę ojca, byle ten wsparł finansowo Unalów… Mina Omera na walnym zebraniu jest nietęga… Typ, który by do mnie zadzwonił i powiedział, że jest w okolicy, po czym wyskoczył mi zza pleców, dałby mi trochę do myślenia… Ale Kivilcim to imponuje… Nilay się nudzi, chociaż w domu dopiero co była awantura jej męża z bratem… Zabrakło pomysłu na nią w tym odcinku, ale było przynajmniej zabawnie… Scena z turystami mocno naciągana, ale pokazanie kościoła (a raczej cerkwi) na plus… Pan pastor wyglądał jak Abdullah, tylko broda dłuższa… „Macocha” Gorkem i jej syn Firaz tobardzo wyraziste postaci… Na pewno trochę namieszają w serialu… Ciekawe czy będą swaty Firaza z Nursemą A może wolałby „anioła” Nilay??? Ciotka świętsza od Matki Boskiej jest mdła, a wątek poczyniań niani za bardzo dramatyczny… Można było to bardziej realnie rozegrać, ale scenarzystka osiągnęła swój cel… Najpierw Kivilcim, rozwiązła obrończyni morlaności, porwała małą, a potem Apo zjawil się po nią w asyście policji… Scena cudo!!! A ta zamykająca odcinek była jeszcze lepsza… Apo wraca dokąd powinien, a matka Pembe dostanie pod opiekę małą Alev, którą wychowa w duchu islamu… Wątek Metehana i jego influenserki mnie kompletnie nie interesuje, a Omer zdaje się już ma u kogo szukać pocieszenia… Plusy odcinka: - Fatih… Po prostu… - Asude i Firaz i ich wątki (choć, jak każda nowa postać, są z natury źli)… - brak reklamy… Smaczki odcinka: - scena pod Hagą Sofią… - awantura z kelnerką… (-Musisz być taka miła? -Aaa, chcesz się pokłócić? Spoko, pa na to!”) - komentarz Omera odnośnie Kayhana (celny i raczej serdeczny niż złoścliwy)…
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 1, 2024 9:16:15 GMT
jestem na 44 odcinku, dlugo nie moglam sie zmusic do ogladania tego serialu czytajac tylko w zasadzie opinie ale zaczelam, pierwsze 2-3 odc na podgladzie i wciagnelo mnie jak cholera.. j mam pewne przemyslenia bo widzialam juz troche tych serialu, w turkiszach rozwod rzeczywiscie nie jest niczym nadzwyczajnym, tam to kazdy bohater na pewnym etapie serialu sie chyba rozwodzi i to na jednej 5 min rozprawie
ale zdziwil mnie ten serial, bo to w koncu o konserwatywnych rodzinach tureckich, modlacych sie 3x dziennie, przestrzegajacych zasad moralnych i pogardzajacych tymi ktorzy tego nie robia a mam wrazenie, ze tutaj kazdy z kazdym ma romanse a rozwody przychodza tak szybko ze juz kolejnego dnia znowu biora slub, konsumuja i kilka tyg pozniej sie znowu rozwodza, wazne zeby bylo w ramach prawa heh
robia sobie tyle swinstw, zmuszajac sie nawzajem do okropienstw czasami, narzucaja swoje zdanie komus samemu go w zasadzie nie przestrzegajac
ta Doga juz nie tak wkurza, no facet ja zdradzil, skoro nie jest w stanie sie z tym pogodzic bierze rozwod rozumiem to, ale ta zmanipulowala wiekszosc dowodow na zdrade w zasadzie, na zdj nic nie bylo widac to tylko kilka zdj znajomych rozmawiajacych przy stole, na nagraniu facet wyraznie mmowi do kochanki, ze to byl raz i tego zaluje a ta twierdzila, ze wyznaja sobie wielkie milosci, rachunki wyjasnil za co byly.. a ta oskarza go o smierc dziecka,zabrania mu widywac dziecko, zabrania totalnie, wieczne awantury, wcale nie dziwie sie, ze mial dosc i zmanipulowal jej powrot szantazujac ja do domu.. tu bylamm zla juz na oboje, ale w kolejnych odcinkach w sumie to on byl strona starajaca sie, to ona od 1 odc wiedziala w co sie pcha a pozniej negowala wszystkie zasady, zachowujac brak szacunku do rodziny, malzenstwo to kompromis nawet w Polsce a ona nie szla na zaden kompromis w zadnej sprawie, oczywiscie on nie jest bez winy, szybko sie wkurzal, porywczy ale nigdy jej nie uderzyl, to ona czesciej nim szarpala i wszczynala klotnie o wszystko a on jej ustepowal.. Doga nie wkurza mnie jak wiekszosc glownych bohaterek ale strasznie denerwuje.. uwazam, ze zasluzyla na to co ja spotyka.. nie wiem co bedzie dalej czytalam kilka spojlerow ale to po jego stronie bym stanela, gdy wykrzyczala mu ze go tez zdradza wybaczyl jej jeszcze zanim sie dowiedzial ze to nie prawda, caly czas broni ja przed rodzina i pokazuje, ze mu zalezy a ona ciagle klamie i robi wszystko zeby odebrac mu dziecko, ale czemu? to nie jej dziecko a ich a on mala kocha i opiekuje sie nia
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 1, 2024 14:48:54 GMT
kasiulala, zdaje się, że scenarzystka zapomina kłaść nacisk na religię, zasady itd. kiedy wymyśla kolejne akcje… A może to jest tak, że oni już się przyzwyczaili??? Bo pierwszym „szokiem”, poza wpadką Fatiha z Dogą i wymuszonym ślubem, była akcja z Nursemą i jej bunt - rodzinka to jednak mocno przeżyła i dlatego zgodzili się na ślub z Umutem… A potem już szło z górki… Romans Fatiha, walka o dziecko, romans Apo z ciotką latawicą, w międzyczasie ślub Omera z Kivilcim i rozwód…
|
|
|
Post by lucy on Oct 3, 2024 11:28:11 GMT
Prezes RTÜK ogłosił w swoim komunikacie, że rozpoczął rygorystyczny proces kontroli serialu telewizyjnego od nowego okresu emisji. Na tę sytuację po raz kolejny zwrócono uwagę na seriale Gold Film Red Goncalar i Cranberry Sherbet . Show TV i NOW otrzymały kary zawieszenia transmisji obu seriali . Prezydent RTÜK opublikował wczoraj następujący komunikat: „Nasza Rada Najwyższa skrupulatnie przeprowadza proces kontroli seriali telewizyjnych w nowym okresie nadawania. Seriale telewizyjne, które są zarówno szeroko oglądane, jak i często narzekane na produkcje, wywołują odruchy społeczne, gdy naruszają zasady emisji. Na początku nowego okresu nadawania nasi eksperci ds. monitoringu są w pogotowiu w związku z produkcjami, które bardzo niepokoją naszych obywateli. W związku z tym w dalszym ciągu monitorujemy seriale telewizyjne, które spotykają się z reakcją w naszym społeczeństwie i które uważa się za naruszające nasze bezpieczeństwo narodowe. Niech nasi obywatele będą mieli spokój ducha. Jeśli po przeprowadzeniu niezbędnych dochodzeń pojawią się produkcje naruszające prawo, zostaną zastosowane niezbędne sankcje. Ogłasza się to publicznie z szacunkiem.” Po prostu turecka widownia się burzy.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 3, 2024 19:53:17 GMT
nie wiem czy ktos jeszcze tak ma, ale gdy one poubieraja sie w te swoje turbany i zaloza warstwe trzech zaslon okiennych na siebie to ja ich nie rozrozniam, wygladaja dla mnie tak samo..
|
|
|
Post by julia on Oct 3, 2024 20:41:18 GMT
Choć sceny nie pokazano, to wychodzi na to, że Fatih wszedł w zmowę z Gorkem… heyciarz,pokazano tę scenę. W sypialni Gorkem przekonuje Fatiha, że pomoże mu w sprawie firmy, poprzez swojego ojca. heyciarz, Typ, który by do mnie zadzwonił i powiedział, że jest w okolicy, po czym wyskoczył mi zza pleców, dałby mi trochę do myślenia… Ale Kivilcim to imponuje… Cemal też mi się nie podoba. wyglądało na to, że śledzi Kivilcim. Żal mi Omera, bo jest ofiarą psychopatki Gorkem . Nie zdziwiłabym się , gdyby ona coś knuła w sprawie firmy Unalów. A ta zamykająca odcinek była jeszcze lepsza… Apo wraca dokąd powinien, a matka Pembe dostanie pod opiekę małą Alev, którą wychowa w duchu islamu… Tak, to dobra scena. Apo, nieporadny w domu , chcący mieć spokój, wywalił opiekunkę, która usypiała małą Alev, ale nie wie , co ma robić dalej. A to na pewno wie Pembe hanim, więc mamy powrót w domowe pielesze. Zobaczymy, jak mała Alev będzie traktowana... Osobiście nie życzyłabym sobie , aby małą wychowywano w duchu islamu. Mam nadzieję, że Kivilcim ze swoim charakterem na to nie pozwoli. Zresztą i tak się tego nie dowiemy, bo serial skończą. Ciekawe, jaki pomysł na Nursemę ma scenarzysta, na razie jest sama i , jak twierdzi - po dwóch rozczarowaniach - chce taką pozostać, Doga i Giray, Na razie macocha jeszcze zbyt mocno nie weszła do gry, ale już mi żal Dogi i nadal zastanawia mnie to, dlaczego Giray to robi? Scena w cerkwi trochę naciągana, bo to była tylko grupa turystów i można było łatwo z niej wyjść - to nie był tłum , jak na berlińskim maratonie , ale, podobały mi się słowa popa, że każda świątynia czci Boga i nie jest grzechem, gdy muzułmanin wejdzie do cerkwi czy kościoła i odwrotnie, gdy chrześcijanin wejdzie do meczetu. Nawiasem, Hagia Sophia od niedawna jest meczetem, ale pozostawiono w niej trzy elementy chrześcijańskie, dwie mozaiki nad wejściami i krzyż wewnątrz. Miejmy nadzieje, że ten gest w stronę historii, pozostanie.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 5, 2024 7:49:53 GMT
Dzisiaj pod hasztagiem na X odkryłem, że ludzie zaczęli doszukiwać się podobieństw do innego serialu scenarzystki. To zapewne takie puszczanie oczka do widzów, którzy oglądali obie produkcje. W sumie nawet w serbecie scenę poprowadziła jej córka. Dla porównania obie sceny:
|
|