|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 17:22:00 GMT
YC? Nie, to nie ta fabuła. Ogólny zarys może w jakimś małym procencie tak. Ale nie całość. Tu nie szykuje się patologia do kwadratu z bezsensownymi bohaterami.
Jeśli chodzi o popularność to może.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 28, 2024 18:22:20 GMT
Na scenę szycia specjalnie nie zwróciłam uwagi. Sinan bardzo dobrze gra rolę Alyi. Niczego nie mogę się doczepić. Nie, no Kaya jest świetny ❤️ Bardziej to z Zerrin będzie problem. I błagam niech wyjdzie na jaw,że tak naprawdę to oni nie są kuzynami. Bo nie mogę cieszyć się do końca scenami Zerrin/Kaya czy Sehin/Nare mając z tyłu głowy,że to rodzina. Fuj. Mine się dowie. W poprzednim odcinku jak Cihan biegał za Alyą i razem odjechali samochodem, to ona tak stała przed tym szpitalem jak sierota. Nikt nawet nie zwrócił na nią uwagi Najlepsze było, jak dzwoniła do niego, żeby się tłumaczył na temat Alyi i żeby przyjechał wieczorem. Odpowiedź zniecierpliwionego Cihana: Nie mam czasu. Nie czekaj na mnie. I się rozłączył beż pardonu😁
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 18:33:55 GMT
Piękne to było. Ale jest uczciwy,bo nigdy nic jej nie obiecywał. Więc niech teraz nie zgrywa wielkiej poszkodowanej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2024 20:01:17 GMT
Piękne to było. Ale jest uczciwy,bo nigdy nic jej nie obiecywał. Więc niech teraz nie zgrywa wielkiej poszkodowanej. Ale ona się niby na to godziła i wiedziała że nic jej nie da. Ale pewnie sama siebie oszukiwała że go w sobie rozkocha czy co.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 20:05:44 GMT
Tak. I pewnie tak, jak piszesz łudziła się,że ten z biegiem czasu zacznie ją kochać. Wątek z Mine powinien być dość krótki. Chyba,że jest w coś umoczona, czego Cihan nie wie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2024 20:17:16 GMT
Mnie osobiście trochę drażni to że Cihan tak ślepo podążą za każdą decyzją matki. Nawet w tym 3. odcinku jak wywalenie Alya z domu. Nie w smak mu to było ale się nie sprzeciwił. Tak samo jak w 4. odinku będzie, tym więzieniem chce zmusić Alya do poślubienia go. Tu niby 21 wiek, a tam jakby czas się zatrzymał w średniowieczu. Ja rozumiem że oni muszą iść scenariuszowo z oryginałem. Tam się nikt nien sili by trochę nadać realizmu temu wątkowi. Tu kobieta z innego świata z kanady przyjeżdża na pogrzeb, i jedna mściwa i zła babane do szpiku kości postanawia ją uwięzić w tym piekiełku z synalkiem do spółki. Ja rozumiem ze ona nie może wyjechać bo by się serial skończył ale to jakoś bardziej uwiarygodnić. A to tak trochę po macoszemu na odwal jest robione. Był kolega, ale potem okazało się że ją sprzedał. Policja niby na każdym miejscu, ale nikt jej nie pomoże. zwłaszcza że ona jest dwujęzyczna. Ten brak realizmu mnie trochę kole w oczy. Nie sądzę że nawet jak Alya poślubi Cihana to się skończą problemy z Sadakat. Ona mi postawą przypomina Azize z Hercai.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 20:31:30 GMT
Cihan jest jej podległy. To fakt. Ale jemu samemu zaczyna być na rękę sprawa z Alyą. Pomijając już to,że brat w nagraniu go prosi by zadbał o Alye i synka. Intryguje go. Nie boi się go, jest waleczna i dba jak lwica o dziecko. Ponadto jest piękna, więc kolejny plus.
Też jak widzę starą matronę to myślę o Azize. Ale to nie ta liga. Azize to była wiedźma. Nawet tak wyglądała, z tymi kreskami.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2024 21:16:10 GMT
Dla tego sinem jest zjadliwa jak na razie w tym dizi. Nie jest jak ciepła kluka Nazli z MD, tylko ma jakiś charakter, walczy jak lwica o swoje dziecko. Obawiam się tylko tych scen przyszłościowych czyli jak jakieś uczucie zacznie się pojawiać między Alya a Cihanem. Czy znów nie powróci ta ciepła klucha. Zdecydowanie wolę Sinem, jako hardą postać nie dającą sobie wejść na głowę i walczącą o dobro własnego dziecka. Ja Kaya nie polubiłem, dla mnie to taki ślimak jeszcze nie wyrośnięty a już macha bronią, jest mocny w gębie bo ma broń. Tam większość ma przedłużeniem penisa tą bronią. Trochę nie rozumiem Nare i jej sytuacji. Chciała zrobić matce na złość żeniąc się z tym bankierem. Zagmatwane to wszystko, Şahin patrzy na nią jak zbity pies.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 28, 2024 21:31:58 GMT
Stawiam,że to Ozan będzie ciągnął sceny między protami. Sinem jako protka też nie możne byc cały czas twarda. Musi okazać delikatność i kobiecość. Zależy jak reżyser poprowadzi aktorów na planie. Ozana nie znam, nigdzie go nie widziałam. Sinem w sumie podobnie. Ale tutaj widzę duży potencjał i wierzę,że im dalej tym będzie jeszcze lepiej.
Sądzę,że Nare działa na granicy auto sabotażu. Chce , i w przeszłości chciała dopiec matce tym małżeństwem. A sama wyszła na tym fatalnie. Teraz znowu po policzku od matki chce odejść do męża, który jest draniem. Cierpi ona, Sahin,bo musi na to wszystko patrzeć i w jakieś części matka i bracia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2024 22:03:10 GMT
Ozana nigdy wcześniej nie oglądałem, jest to mój pierwszy raz z nim. I wydaje mi się ze aktorko wypada całkiem spoko, daje radę.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 29, 2024 10:22:53 GMT
Ozana nigdy wcześniej nie oglądałem, jest to mój pierwszy raz z nim. I wydaje mi się ze aktorko wypada całkiem spoko, daje radę. To też mój pierwszy raz z Ozanem i muszę stwierdzić, że ma on w sobie coś. Jak na Turka mało krzyczy , powstrzymuje swoją złość i jest taki stonowany, choc w środku płonie.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 29, 2024 10:29:30 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 29, 2024 10:42:06 GMT
A tutaj w szczególności: Nie no, żarcik. Uważam, że fajny facet generalnie, ale lepiej mu w dłuższych włosach i z zarostem. Też go jeszcze w niczym nie oglądałam. Tu też nie oglądam, ale trochę się udzielam, bo serial mnie interesuje. Jak mi nie przejdzie za kilka odcinków, to zacznę oglądać.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 29, 2024 11:04:36 GMT
Jak wino, im straszy tym lepszy.
Trzeba również mu oddać,że świetnie gra. Ujęła mnie scena oglądania filmu z Boranem. Świetnie to zagrał.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Nov 29, 2024 11:27:08 GMT
Jak wino, im straszy tym lepszy. Trzeba również mu oddać,że świetnie gra. Ujęła mnie scena oglądania filmu z Boranem. Świetnie to zagrał. oj tak to było świetne facet ma ewidentnie talent
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 29, 2024 14:54:07 GMT
To też mój pierwszy raz z Ozanem i muszę stwierdzić, że ma on w sobie coś. Jak na Turka mało krzyczy , powstrzymuje swoją złość i jest taki stonowany, choc w środku płonie. Bo większość tureckich aktorów uważa że krzyk to jest jakaś forma aktorska. Zdecydowanie wolę taką formę jaką pokazuję Ozan. Emocje w mimice i oszczędna w eks0precji. Nie no, żarcik. Uważam, że fajny facet generalnie, ale lepiej mu w dłuższych włosach i z zarostem. O tak ja również jestem fanem tych dłuższych włosów i zarostu.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 30, 2024 10:34:06 GMT
ZALEGŁE❥ Reytingi za 25/11/2024:▪TOTAL:1. Uzak Şehir (3 odcinek) - 10.14% ⬆ (+1.34)2. Kızıl Goncalar (28 odcinek) - 6.16% ⬇ (-0.01) 7. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (34 odcinek) - 3.95% ⬇ (-0.10) 12. Kalpazan (6 odcinek) - 3.54% ⬆ (+0.17) ▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 8.20% ⬇ (-0.96) 2. Uzak Şehir - 6.56% ⬆ (+1.12)4. Kalpazan - 4.07% ⬆ (+0.02) 9. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.34% ⬇ (-1.66) ▪АВС:1. Uzak Şehir - 8.91% ⬆ (+1.24)2. Kızıl Goncalar - 8.84% ⬇ (-0.26) 9. Kalpazan - 4.13% ⬇ (-0.22) 11. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.34% ⬇ (-1.10)
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 30, 2024 10:47:44 GMT
Ciekawe co oni z tym Demirem wymyślą. Wyniki są takie, że od oryginału odejdą bardzo daleko.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 30, 2024 12:23:53 GMT
Jak zawsze. Początek w miarę się trzyma oryginału, a później zostaje tylko wspomnienie
|
|
|
Post by lucy on Nov 30, 2024 13:57:40 GMT
Wow, nie minął jeszcze tydzień, a 3.Odcinek ma już prawie 10 mln wyświetleń. Wyniki są takie, że od oryginału odejdą bardzo daleko. Bardziej mnie martwi, że się zaczną kręcić w kółeczko. Błagam NIEeeee....
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 30, 2024 16:50:38 GMT
Lepiej będzie jak zaczną mniej pokazywać dziecko. Deniz czy też Cihan Junior jest dość irytujący. I noszą go jak niemowlę
|
|
|
Post by Matthias on Nov 30, 2024 17:06:21 GMT
Taka oglądalność... Może i ja zacznę na dniach oglądać. Ale widząc takie reytingi to już wiem, że zaczną się kręcić w kółko.
|
|
|
Post by lucy on Nov 30, 2024 17:33:23 GMT
Lepiej będzie jak zaczną mniej pokazywać dziecko. Deniz czy też Cihan Junior jest dość irytujący. I noszą go jak niemowlę Nie miałam jeszcze czasu zerknąć na 3.Odcinek, ale w tych dwóch pierwszych też mnie to dziecko męczyło. Miałam nawet o tym pisać, ale zapomniałam. Moim zdaniem bardzo słabo gra (w tym sztucznie) i pewnie to dlatego za tymi scenami nie przepadamy. Bo one nie są jakoś źle napisane. Widziałam już niejeden serial z dzieciakami i tutaj jest mega słabo w porównaniu do tamtych. Myślę, że oni to dziecko tak noszą, żeby akcja była płynniejsza.
|
|
|
Post by man1000 on Nov 30, 2024 17:41:37 GMT
Wykazano, że seriale Odległe miasto i Red Buds cieszą się w Turcji bardzo dużym zainteresowaniem wśród osób w wieku 45 lat i starszych. #UzakŞehir
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 30, 2024 19:06:17 GMT
Tak, mały aktor nie daje rady. Nie będę na niego psioczyć ,bo to dziecko. Ale sceny z nim są właśnie słabe albo jak tylko widnieje w kadrze i nic nie mówi to jeszcze jako tako. W trzecim odcinku czekałam aż zacznie pytać o matkę. Bo za każdym razem jak on coś mówi to odnoszę wrażenie,że scenarzysta nie zna żadnego dziecka i nie wie do końca jak ma pisać dla niego kwestie.
|
|
dizifreak
Entuzjasta
|
Post by dizifreak on Nov 30, 2024 19:09:14 GMT
Lepiej będzie jak zaczną mniej pokazywać dziecko. Deniz czy też Cihan Junior jest dość irytujący. I noszą go jak niemowlę Kurcze, ja mam to samo odczucie😁 i to noszenie na rękach...
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 30, 2024 19:59:07 GMT
Ja też nie rozumiem tej praktyki noszenia on w tym serialu ma 6 lat jeżeli dobrze zrozumiałem w tym wieku dzieciaki raczej nie chcą być noszone. Przytulenie to jedno ale to noszenie faktycznie za dużo. Jak i to zdziwienie matki, że 6 latek chce się sam ubierać. Dostał nawet swój pokój.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 30, 2024 20:02:55 GMT
On na jakieś 5 lat, a zachowują się jakby miał 1,5 roku. I też dziwne, że on tak od razu do nich się przyczaił i ani razu się nop. nie schował za matkę. Razi mnie to. Bo dzieci często się peszą, albo nie chcą aż tak chętnie przebywać przez tak długi czas z osobami im obcymi. A on już po kilku dniach ma taki stosunek do Cihana jakby faktycznie od urodzenia go znał i był mu najbliższym i ulubionym wujkiem.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Nov 30, 2024 20:18:15 GMT
Teraz zauważyłem, że na tym welonie stoi również Demir jak nic będzie walka o protkę.
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2024 15:02:03 GMT
|
|