|
Post by lucy on May 22, 2024 16:48:50 GMT
Tytuł: Gizli Bahçe - Tajemniczy Ogród Poprzedni tytuł: Beni Bul - Znajdź Mnie Poprzedni tytuł: Bir Aşk Masalı - Miłosna Opowieść Wytwórnia: TMC Film Producent: Erol Avci Reżyseria: Recai Karagöz Scenariusz: Hazar Kozice, Emre Özdür Kanał: Now Emisja: 15 października 2024 - 24 listopada 2024 Dzień tygodnia: wtorek (1-5) | niedziela (6) Gatunek: dramat Ilość odcinków: 6 Miejsce: Monako, Cypr, Stambuł? Opis:W serialu o silnej historii miłosnej, kiedy Demir Akçınar (Murat Yıldırım), który jest wujkiem Mema (Pamir Boyraz) dowiaduje się, że jego zmarły brat ma syna, wyrusza za Nazlı (Ebru Şahin), aby jej go odebrać. Obsada:Murat Yildirim ............... Demir Akçinar Ebru Sahin ............... Nazli Orman Ezgi Eyüboglu ............... Defne Altinöz Kerem Özdogan ............... Ates Akçinar Çagdas Onur Öztürk ............... Aziz Cem Ugur Çavusoglu ............... Esat Akçınar Zerrin Nisanci ............... Cavidan Akçınar Kubilay Karslioglu ............... Arif Yeter Burcu Türünz ............... Berna İkizler Gülin İyigün ............... Şevval Koç Birsen Dürülü ............... Nurşen Kaşıkçıoğlu Hakkı Ergök ............... Haluk Özdere Cemil Büyükdöğerli ............... Levent Sezer Yıldırım Memişoğlu ............... Birol Topaloğlu Sude Belkıs Akgün ............... Aslı Gençoğlu Eren Dinç ............... Ali İkizler Toprak Kahraman ............... Can Özkan Pamir Boyraz ............... Memo Köker Numan Çakir
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 16:48:58 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 16:49:04 GMT
Zwiastuny:
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 16:49:10 GMT
Plakaty:
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 16:49:16 GMT
Reytingi:
Odcinek 1 (15/10/2024): Total: 3.36% 🆕 (10) AB: 2.07% 🆕 (12) ABC1: 3.09% 🆕 (9)
Odcinek 2 (22/10/2024): Total: 3.40% ⬆ (+0.04) (11) AB: 2.93% ⬆ (+0.86) (8) ABC1: 3.92% ⬆ (+0.83) (7)
Odcinek 3 (29/10/2024): Total: 3.73% ⬆ (+0.33) (9) AB: 2.68% ⬇ (-0.25) (7) ABC1: 3.88% ⬇ (-0.04) (7)
Odcinek 4 (05/11/2024): Total: 3.40% ⬇ (-0.33) (12) AB: 3.52% ⬆ (+0.84) (6) ABC1: 4.03% ⬆ (+0.15) (8)
Odcinek 5 (12/11/2024): Total: 3.16% ⬇ (-0.24) (12) AB: 2.68% ⬇ (-0.84) (7) ABC1: 3.53% ⬇ (-0.50) (10)
Odcinek 6 - FINAŁ | ZMIANA DNIA EMISJI (24/11/2024): Total: AB: ABC1:
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2024 16:49:22 GMT
|
|
|
Post by man1000 on May 29, 2024 12:34:51 GMT
Podczas gdy prace nad nowym sezonem w branży seriali idą pełną parą, TMC Film przygotowuje bardzo ambitny projekt, o którym głośno się mówi. W serialu-niespodziance, który w nowym sezonie zostanie wyemitowany w NOW , główne role podzielą Ebru Şahin i Murat Yıldırım, którzy mają liczną rzeszę fanów w naszym kraju i na świecie i bardzo skrupulatnie dobierają projekty . W ekscytującym serialu Ebru Şahin wcieli się w postać „Nazlı”, a Murat Yıldırım w postać „Demira”. Ciekawostką jest już fabuła serialu, który ma bardzo zaskakującą i zapierającą dech w piersiach historię oraz szczegóły dotyczące obsady.
|
|
|
Post by elysa7 on May 29, 2024 14:46:02 GMT
Ciekawe
|
|
|
Post by Mavi on May 29, 2024 15:40:34 GMT
Czyli kolejny szlam...
|
|
|
Post by elysa7 on May 29, 2024 15:50:37 GMT
Pożyjemy zobaczymy
|
|
|
Post by Mavi on May 29, 2024 15:59:59 GMT
Pożyjemy wiedzą Znowu nic ciekawego nie będzie dla mnie na Fox. Bieda aż piszczy się zapowiada.
|
|
|
Post by elysa7 on May 29, 2024 18:55:02 GMT
Ja poczekam. Dam szansę.
|
|
|
Post by julia on May 29, 2024 19:08:15 GMT
A ja bardzo się cieszę Będzie piękna para, oby tylko scenariusz przypadł Turkom do gustu. Często piszą, że będzie ambitny scenariusz, a potem wszystko pęka, jak bańka mydlana. Przypominam sobie "Królową Nocy", serial dobry, spójny, ale co z tego, Turcy powiedzieli :"Be" i było tylko 15 odcinków oraz długa przerwa w pracy Murata.
|
|
|
Post by lucy on May 30, 2024 9:42:30 GMT
Będzie piękna para, oby tylko scenariusz przypadł Turkom do gustu. A może "oby scenariusz (i oczywiście fabuła) były przede wszystkim dobre". Zresztą to, że się serial Turkom bardzo podoba wcale nie znaczy, że jest wspaniały. Pierwszy przykład z brzegu: Yali Capkini. Za Ebru nie przepadam (ten jej płacz i krzyki są nie do przejścia dla mnie), ale przyznaję, że para jest wizualnie jak marzenie. Murat już grał u Erola w Ask ve Ceza. No jego wytwórnia jak dotąd nie miała szczęścia na Foxie.
|
|
|
Post by julia on May 30, 2024 21:40:16 GMT
Będzie piękna para, oby tylko scenariusz przypadł Turkom do gustu. A może "oby scenariusz (i oczywiście fabuła) były przede wszystkim dobre". Zresztą to, że się serial Turkom bardzo podoba wcale nie znaczy, że jest wspaniały. Pierwszy przykład z brzegu: Yali Capkini. Za Ebru nie przepadam (ten jej płacz i krzyki są nie do przejścia dla mnie), ale przyznaję, że para jest wizualnie jak marzenie. Jak najbardziej się z Tobą zgadzam, to że się Turkom podoba, nie znaczy ,że jest wspaniały. O "Złotym Chłopaku" nawet nie wspominaj Co do Ebru, to mnie akurat w niej to nie przeszkadzało. Uważam, że w ogóle płakać nie umie Almila Ada - "Łzy Cennet", to był dramat pod tym względem Mnie zastanawia coś innego - para marzenie, to bez dwóch zdań, ale czy między nimi wytworzy się chemia , bo przecież ona jest niezbędna. Do tej pory Muratowi to się udawało , ale w "Teskilat" już było przede wszystkim aktorstwo w okazywaniu uczuć. Można to przyjąć ze względu na charakter serialu ,ale jeśli ten nowy ma mieć za kanwę uczucie, to chemia będzie potrzebna. Byle tylko Imane nie stróżowała na planie
|
|
|
Post by elysa7 on May 31, 2024 7:27:39 GMT
Jeśli reżyser sensownie poprowadzi aktorów to Ebru nie będzie nas zadręczać brzydkim płaczem. I scenariusz to podstawą.
|
|
|
Post by julia on May 31, 2024 9:25:13 GMT
Jeśli reżyser sensownie poprowadzi aktorów to Ebru nie będzie nas zadręczać brzydkim płaczem. I scenariusz to podstawą. Masz rację, ale to znów będzie zależeć od scenariusza właśnie. Jeśli to dramaty osobiste, to i łkania
|
|
|
Post by elysa7 on May 31, 2024 12:55:47 GMT
Dokładnie. Życzyła Bym sobie serial bez litrów łez.
|
|
|
Post by julia on May 31, 2024 19:56:38 GMT
Dokładnie. Życzyła Bym sobie serial bez litrów łez. Owszem. Przypominam sobie - przywołane przez mnie wcześniej - "Łzy Cennet" i naprawdę, to było trudne do zniesienia, tym bardziej, że to był płacz "na sucho" - coś okropnego.
|
|
|
Post by elysa7 on May 31, 2024 20:47:21 GMT
Dlatego ja unikam takich seriali. Nigdy nie lubiłam płaczów i krzyków. Jednak po Safirze podejrzliwie patrzę jak prot chociażby robi smutną minę. Czasem można uronić łzy jeśli jest to uzasadnione. I nigdy nie w nadmiarze.
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2024 21:11:34 GMT
Najpierw serial musi nie wpaść pod kosę Foxa.
|
|
|
Post by julia on Jun 1, 2024 8:39:52 GMT
Dlatego ja unikam takich seriali. Nigdy nie lubiłam płaczów i krzyków. Jednak po Safirze podejrzliwie patrzę jak prot chociażby robi smutną minę. Czasem można uronić łzy jeśli jest to uzasadnione. I nigdy nie w nadmiarze. Najpierw serial musi nie wpaść pod kosę Foxa. elysa7,płcze i krzyki w nadmiarze - oczywiście nie , ale okazywanie uczuć w tym płaczu, gdy sytuacja tego wymaga, jak najbardziej. Nawet u mężczyzn, a Turcy są uczuciowi, więc mi to nie przeszkadza. Przyzwyczailiśmy się, my ludzie północy, że płacz jest niemęski, ale tłumienie w sobie uczuć powoduje wrzody, zawały...płacz jest oczyszczający. Jasne, że nie mówimy tu o beksach, bo tego też nie znoszę. lucy, aż tak to potężny kanał? Nie bardzo się orientuję w tytułach FOX, ale chyba "Hunduz Sevda" i :Kizil Goncalar" są wyświetlane na tym kanale? "Kizil Goncalar" jest świetny i na pewno, jeśli dzień emisji byłby ten sam, to nowy serial może szybko zakończyć swój żywot.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 1, 2024 12:24:32 GMT
Tak, ale wszystko idealnie musi być odmierzone. Bez zbędnych dramatycznych wątków tylko po to aby protka musiała wyć jak dziecko. Ciekawe na jaki dzień postawią. Bo w poniedziałek zajęty przez obecny największy hit, a właśnie czwartek to dzień HS i póki co serial też się trzyma. Ale we wrześniu będzie mega ciekawie
|
|
|
Post by man1000 on Jun 1, 2024 15:19:31 GMT
Z niecierpliwością wyczekiwany jest serial-niespodzianka sygnowany przez TMC Film, w którym występują Murat Yıldırım i Ebru Şahin, którzy mają szerokie grono fanów w kraju i za granicą. Nazwa omawianego z NOW serialu nie została jeszcze ustalona. Ogłoszono reżysera projektu, który opowiada bardzo mocną historię miłosną. Recai Karagöz, który jako ostatni wyreżyserował „Adıma Faraha”, zasiądzie na fotelu reżyserskim serialu. W serialu, w którym Murat Yıldırım ożywi architekta imieniem Demir, przed widzami pojawi się Ebru Şahin z bardzo zaskakującą postacią Nazlı.
|
|
|
Post by lucy on Jun 1, 2024 20:00:05 GMT
lucy, aż tak to potężny kanał? Nie bardzo się orientuję w tytułach FOX, ale chyba "Hunduz Sevda" i :Kizil Goncalar" są wyświetlane na tym kanale? julia, kanał jak kanał, ale bardzo restrykcyjny w zakresie ocen (reytingów). W ciągu ostatnich 3 lat przewinęło się przez niego kilkadziesiąt seriali (nie chce mi się liczyć ile dokładnie), z czego większość to były klapy, które wylatywały po kilku odcinkach. Żeby się serial na kanale uchował musi mieć odpowiednie cyferki i dodatni trend. Inaczej wpada pod kosę Mijający sezon był dla Foxa budujący, bo kilka seriali wygrało z konkurencją. Pąki (Kizil Goncalar) to superhit, Hudutsus Sevsa - hit, Yabani i Kirli Sepeti - średniaki. Sahane Hayatim miał potencjał na hita, dlatego się utrzymał, a Gaddar mógł być średniakiem, ale się nie udało (serial miał torchę za wysoki reyting, żeby go potraktować z buta). Reszta to były klapy.
|
|
|
Post by man1000 on Jun 15, 2024 22:23:07 GMT
Przygotowania do serialu, w którym w rolach głównych wystąpią Ebru Şahin (Nazlı Köker) i Murat Yıldırım (Demir Akçınar) w rolach głównych, idą pełną parą. Tytuł serialu, który wyreżyseruje Recai Karagöz, nie został jeszcze ujawniony. Serial, którego historię napisał Neşe Şen , a scenariusz napisał Emre Özdür , ukaże się w lipcu. Odnoszący sukcesy aktor Çağdaş Onur Öztürk dołączył niedawno do obsady długo oczekiwanego serialu. Öztürk wcieli się w rolę „Aziza Cema” i wystąpi przed publicznością jako bliski przyjaciel Demira. Trwają także negocjacje w sprawie roli brata Demira, Ateşa, w serialu, który zostanie wyemitowany w NOW w nowym sezonie.
|
|
|
Post by julia on Jun 17, 2024 15:11:42 GMT
w serialu, który zostanie wyemitowany w NOW w nowym sezonie. man1000, to jest letni serial czy jesienny? Chyba większość fanów tych aktorów czeka, tyle tylko, że choć sama jestem pełna oczekiwania, to boję się żeby nie było tak, jak z "Azizem", kiedy to wszyscy nie mogli się doczekać duetu Damla Smnez & Murat Yildirim.
|
|
|
Post by lucy on Jun 17, 2024 15:14:36 GMT
julia, serial jest na jesień. W lipcu zaczynają się zdjęcia.
|
|
|
Post by julia on Jun 18, 2024 14:46:17 GMT
W lipcu zaczynają się zdjęcia. No tak, nie wzięłam pod uwagę tłumaczenia Ciekawe czy to serial stambulski, czy wyjazdowy. Wiadomo, plenery są droższe...
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2024 17:39:09 GMT
💥💥💥 Ebru Sahin, która w przyszłym sezonie wystąpi u boku Murata Yildirima w nowym serialu, spotkała się dziś z nim i jego żoną Iman w Maroku.
|
|