Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 21:49:51 GMT
julia, teraz mnie przerazilas
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 8:18:01 GMT
Odcinek 6 2/3 Tariq spotkał się z Nehir (jako Nazim) rzecz jasna i rozczarował ją swoim mało romantycznym zachowaniem. Już prawie by się pocałowali, ale Tariq zorientował się, że jest śledzony. Prawdziwy Nazim odkrył, że Tariq pojechał na spotkanie z Nehir i będąc pod hotelem, ni stąd, ni z owąd, rozpoznał ją w kobiecie z blond włosami (na którą na dodatek czekał Ismet). Nehir nie pozostało nic innego, jak powiedzieć prawdę, by wszystko wyjaśnić. I chociaż tutaj spauzowałem, mam nadzieję, że dalej ta scena będzie pociągnięta w odpowiedni sposób i łudzę się, że Nazim odpowie Nehir równie zaskakującym wyznaniem, chociaż wydaje mi się to mało, mało prawdopodobne...
|
|
|
Post by julia on Jan 14, 2021 9:05:54 GMT
@rafaelcaen, będzie jedno i drugie...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 9:08:29 GMT
julia, to szykuję się na emocjonujący odcinek...
|
|
|
Post by julia on Jan 14, 2021 9:23:36 GMT
@rafaelcaen, to będą dwa odcinki. Na drugi musisz trochę poczekać bo to jeden z ostatnich odcinków.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 11:26:47 GMT
julia, gdzieś czytałem, że 20. był też pełen emocji, jeśli o nim mówisz...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 16:35:14 GMT
Odcinek 6 3/3 Nic wielkiego sie nie stalo. Nehir wrocila do hotelu i chce kontynuowac oszustwo, za to Zerrin ma obawy po tym, jak dziewczyna otworzyla sie przed “Tarikiem” i pojechala na budowe, by sie z nim spotkac. Czy rzeczywiscie go spotka i przejrzy mistyfikacje Nazima? To by skomplikowalo wszystko jeszcze bardziej...
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2021 10:52:16 GMT
julia, gdzieś czytałem, że 20. był też pełen emocji, jeśli o nim mówisz.. Ostatnie odcinki są ciekawe ze względu na nerwowość i zazdrość Nehir, szał Hakana, wypadek...postawa Nazima ... Oj bardzo, ale to bardzo Nehir mi się nie podoba, kompletny brak dumy...to oczywiście moje zdanie
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:02:20 GMT
julia, nie wiem, o czym piszesz, ale ja po 6 odcinku, w którym Nehir wyjawia "Tarikowi", że jest oszustką, staram się nie zapomnieć przy tej postaci, że od dzieciństwa nikt jej nie chciał, żyła na ulicy, musiała walczyć o względy Zarrin (która, wiadomo, nie pomogła jej bezinteresownie), także cokolwiek ona robi, jest to z wdzięczności albo strachu, że zostanie sama. Tak to widzę. Nie wiem, czy scenarzyści też to tak ujmują.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 22:09:03 GMT
Odcinek 7 1/3 Zahra jest w ciazy i to moze byc dziecko Tariqa. A jakala przeszczesliwy... Zarrin spotkala sie z “Tarikiem”, nie odkryla mistyfikacji, ale za to Nehir, przy pomocy Nazima/Tarika odkryla, ze jest oszukiwana przez Zarrin i zdaje sie, ze proba wyludzenia pieniedzy od hotelarza sie nie uda...
|
|
|
Post by julia on Jan 15, 2021 22:24:44 GMT
Tarik , ożenisz się ze mną Oj Nazim, pograłeś sobie z Nehir, pamiętaj, zemsta kobiety może być okrutna.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 16, 2021 8:11:24 GMT
julia, do pewnego czasu ta zamia a Nazima z Tarikiem przed Nehir jest niewinna, ale fakt, juz w jego wyobrazni na koncu 3-4 odcinka Nehir zarzuca mu, ze sie nie zabawil i, niestety, ma racje. Swoja droga, po 7. odcinkach zaczynam nierozumiec, czemu on nie chce powiedziec prawdy. Bo sprawy zaszly za daleko? On ma mimo wszystko dobre intencje, nie mysli chyba tylko o konsekwencjach (na co wskazuje tez jego zachowaniegdy nakryl zone z innym)...
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 11:01:57 GMT
julia , nie wiem, o czym piszesz, ale ja po 6 odcinku, w którym Nehir wyjawia "Tarikowi", że jest oszustką, staram się nie zapomnieć przy tej postaci, że od dzieciństwa nikt jej nie chciał, żyła na ulicy, musiała walczyć o względy Zarrin (która, wiadomo, nie pomogła jej bezinteresownie), także cokolwiek ona robi, jest to z wdzięczności albo strachu, że zostanie sama. Tak to widzę. Nie wiem, czy scenarzyści też to tak ujmują. Zgadzam się z Tobą, co do tego , że życie Nehir nie rozpieszczało, że Zerrin uratowała ją od nędzy , że ona nie znała rodzicielskiej miłości. Zgadzam się , co do tego że Zerrin nauczyła ją "fachu" i czerpała z tego zyski. Wiadomo, że Nehir pragnie prawdziwego uczucia , to nie ulega wątpliwości. Mnie chodzi o brak instynktu samozachowawczego u osoby, która jest -co by nie mówić - oszustką matrymonialną. Przecież ona wie, jak to działa, jak łatwo można drugiego człowieka oszukać.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 12:24:34 GMT
Odcinek 22. Nehir urządziła widowisko nie tylko w klubie, ale i po wyjściu z niego. Siada na chodniku, nie chce wsiąść do samochodu.Wściekły Hakan się miota, jego matka i siostra uspokajają...ludzie się gapią... Teściowa, wykorzystując nieobecność syna, wyrzuca Nehir i Zerrin z domu, ale oczywiście Merta nie pozwala im zabrać. Nehir nie ustaje w próbach odzyskania serca Nazima i wykorzystuje okazję, że mieszka w hotelu, idzie do domu Nazima...tam od słowa do słowa...pożądanie daje znać o sobie Ciekawe, co na to organ tureckiej moralności Sceny śmiałe. Kary nie będzie? Nehir pewna uczuć Nazima cała w skowronkach, ale Hakan czuwa, znajduje ją w hotelu i zmusza do powrotu do domu. On jest kłębkiem nerwów, zasłabł, powinien się uspokoić, ale mimo to szaleje z zazdrości. Mówi matce stanowczo, że nigdy z Nehir nie zrezygnuje i nieważne, że ona go nie kocha. Zastanawiałam się przez moment czy rzeczywiście Nazim zmienił kurs , ale nie, on się zemścił na Nehir Wredne to było! Jak gdyby nic się nie wydarzyło, szykuje ślub z Bahar. Piękna suknia ślubna z biżuterią, urzędnik sprowadzony do domu, a przed tym ponowne oświadczyny pięknym nowym pierścionkiem. Bahar go kocha i zgadza się. Nehir po kolejnej porannej kłótni z mężem idzie pewnym krokiem do Nazima, ale...tam niemiła niespodzianka...ślub, Nazima nawet nie zawstydził policzek od Nehir. Tutaj brawa dla realizatorów, aktor się poświęcił i zaliczył prawdziwy, niemarkowany policzek albo odwołano się do charakteryzacji. Najczęściej twarz uderzonych w twarz postaci jest blada W tym samym czasie wykończony nerwowo Hakan w drodze do pracy doznaje zawału i zaraz po przewiezieniu do szpitala umiera Pogrzeb, smutek, Nehir odchodzi na bok, za chwilę zjawia się przy niej Tarik, już wolny, bo Fulia, która nakryła go z Zahrą, odeszła, a on sam z Zahrą zerwał. I wtedy padają słowa Nehir , która wymownie patrzy na Nazima :"Tarik, ożenisz się ze mną"?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 18, 2021 5:28:44 GMT
Odcinek 7 2-3/3 (20,21) No i stalo sie. Tarik i Nazim juz bez otwarcie konkuruja i Nehir, a co gorsza, Tarikowi udalo sie ja w koncu pocalowac. A ona bedzie pewnie wniebowzieta, bo mysli, ze to jej “Nazim” oczywiscie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 15:41:47 GMT
Co oni mówią?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 18, 2021 17:00:59 GMT
Biran powiedziała coś w stylu, że wszyscy będą lśnić od pieniędzy, na co Burak odpowiedział, że ona już jakby lśniła, zapewne w kontekście tego filtra, który użyła. Coś tam jeszcze wspomniała Biran, że to bardzo dobrze na odpowiedź Buraka, ale to chyba tylko osoba, która zna turecki perfekcyjnie zrozumie taką 'rozmowę'.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 18, 2021 19:21:39 GMT
Odcinek 8 1/3 (22) Tarik pochwalil sie Nazimowi, ze calowal sie z Nehir, a ten, by zakonczyc mistyfikacje, wyslal jej... wiadomosc z calym wyjasnieniem. Nikt normalny po czyms takim nie spodziewalby sie chocby, ze zostanie wysluchany, a ten mysli, ze zalatwil sprawe calkiem ok. Na dodatek, uzywa tego komunikatora na kazdym komputerze i nie zamyka, jak skonczy pisac, ale zostawia otwarta aplikacje, tak, ze jak ktos dorwalby sie do jego komputera, to pierwsze, co by zobaczyl, to wlasnie to. A Nehir poki co wiadomosci nie przeczytala i pewnie przeczyta dopiero na koncu odcinka (albo juz nie bedzie musiala czytac )...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 19, 2021 21:46:42 GMT
Odcinek 8 2/3 (23) Jak lozna bylo sie spodziewac, Nehir nie przeczytala wiadomosci. Tarik orzeczytal ja na kompie Nazima, pobiegl do Nehir, pogrzebal jej w telefonie i usunal wiadomosc...
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 11:08:33 GMT
Reyting tego serialu nieustannie mnie zdumiewa. @rafaelcaen, to ile odcinków byś tu chciał? Reyting za 19.01.2021 - wtorekTOTAL: 1. Masumlar (18 odc.) - 11,35% ⬇ (-0,33) 2. Mafia (179 odc.) - 10,41% ⬇ (-0,40) 4. Tama (23 odc. ) - 7,06% ⬇ (-0,09) 13. Hekimoglu (33 odc.) - 3,83% ⬇ (-0,25) AB: 1. Masumlar - 16,14% ⬆ (+0,75) 2. Mafia - 8,64% ⬇ ( -1,00) 5. Hekimoglu - 5,34% ⬆ (+0,22) 9. Tama - 3,90% ⬆ (+0,42)
|
|
|
Post by Atahan on Jan 20, 2021 12:16:46 GMT
Nie działa radikal.ru, a przy innych hostingach szlag mnie trafia, już wczoraj 4 razy chciałem wrzucić zdjęcie w temacie "Sefirin Kizi", więc sobie daruję wrzucanie teraz, ale jeden z komentarzy po wczorajszym odcinku brzmiał: "Oglądam "Baraj" od początku, ale jak bardzo stał się ten serial niemoralny (ahlaksiz). Wszystkie seriale na FOXie muszą przypominać "Yasak Elma" i łapka w dół." Takich komentarzy zaczęło później pojawiać się więcej + ludzie nie rozumieją skąd takie wysokie wyniki. Widzę, że twórcy gmatwają fabułę tak, jak Atahany lubią najbardziej.
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 12:30:04 GMT
radikal działa. Niekiedy się zdarza, że zamuli, ale wystarczy spróbować ponownie od razu lub za chwilę.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 20, 2021 12:32:53 GMT
radikal działa. Niekiedy się zdarza, że zamuli, ale wystarczy spróbować ponownie od razu lub za chwilę. To dziwne. Od wczoraj próbuję wejść i za każdym razem wyskakuje "Ta witryna jest nieosiągalna.". Teraz odświeżyłem i znowu to samo.
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2021 12:37:41 GMT
Z Chroma? U mnie strona działa płynnie. Może przeglądarka ją blokuje, bo w coś kliknąłeś przez przypadek?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 20, 2021 12:46:18 GMT
Tak, z Chroma. Nie sprawdzałem gdzie indziej, bo myślałem, że to jakiś problem od nich, skoro wszystkie strony działają a jeden radikal nie. W takim razie będę musiał poszperać.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 20, 2021 18:19:24 GMT
lucy, skąd Ty bierzesz te ratingi? Wg "moich" źródeł serial miał wczoraj 7.12 punktów... Ten serial jest po prostu dobry, lucy,. Wiem, że doszło do zmian w fabule, stąd coraz wiecęj widzów, ale i tak od samego początku jest bardzo dobrze. Serial jest lekki, ale intrygujący i potrafi wzbudzić ogromne emocje czymś, co w innym serialu byłoby błahostką. Brawo dla scenarzystów i reszty ekipy, bo ujęcia też są bardzo dobre, nie wspominając o grze aktorskiej. Facet, który gra Nazima, protagonistę, potrafi czasami samą miną sprawić, że mięknie mi serducho i mu cholernie współczuję, a tym samym ogromnie kibicuję.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 23, 2021 8:03:21 GMT
Odcinek 8 3/3 & 9 1-2/3 (23-25) Nehir dowiedziała się prawdy w najgorszy możliwy sposób. Tarik zaciągnął ją do łóżka, po czym powiedział jej, że udaje Nazima i wyszedł. Wtedy zjawił się Nazim i był nieźle zaskoczony. Nehir chciała wyjechać, w tym czasie policja aresztowała Zarrin i spółkę, a Nazim odkrył, że szukała jej policja i pomógł jej uciec. A potem standard tureckich seriali: opuszczona chatka, schronienie, deszcz, przemoczenie. Były fajne momenty w tym wszystkim, ale po części scenarzyści nie udźwignęli tej intrygi. Nehir czuje odrazę do siebie i Tarika i Nazima, a Nazim się głupio tłumaczy i coś czuję, że już w kolejnym odcinku ona mu wybaczy. Nie będzie rozterek, bicia się z myślami, pytania: w kim ja się właściwie zakochałam? A Tarik, ni stąd, ni z owąd, staje się ulubieńcem człowieka, który za karę wysłał go do robót na tamę. Nawet przysłał swoją córkę, zaprosił go do swojego domu, by razem spędzili wspólny weekend i zaproponował, że przekaże mu swoją fortunę, jeśli zachowa się odpowiednio wobec jego córki... A Zahra dostała propozycję, by jechać z nimi i służyć całej trójce i gotować przez weekend. Zazdrosna o pedałkę, nie mogła oczywiście przepuścić takiej okazji.
|
|
|
Post by julia on Jan 26, 2021 22:00:12 GMT
Odcinek 23.Nehir zachowała się beznadziejnie . Pomijam fakt, że na pogrzebie własnego, choć niekochanego męża , zapytała Tarika czy się z nią ożeni, to jeszcze zamiast wrócić ze wszystkimi do domu, ona jedzie z Tarikiem do kawiarni, aby omówić sprawę. Żadnych pozorów. Mówi prosto z mostu - chodzi o zemstę! On jest trochę zdezorientowany, zastanawia się, ale wyznaje , że zakochał się w niej już dawno i zgadza się na propozycję Nehir. Po powrocie do domu czeka ją niemiła niespodzianka, teściowa spakowała karton z jej rzeczami i każe się wynosić z domu, obwiniając ją o śmierć Hakana. Ale to Nehir jest górą, gdyż zjawia się adwokat Hakana i oznajmia, że majątek jest przepisany na Nehir, co potwierdza po zapoznaniu się z aktami Bahar. Mija miesiąc , Nehir nawet nie udaje, że jest jej przykro z powodu męża... Od tego momentu gra rozpoczęła się na całego. Wcześniej Nehir zostawiła w domu Nazima kolczyk i boleje nad jego startą przy Bahar, a ona znajduje go przy własnym łóżku ,zaczyna mieć niejasne wątpliwości. W międzyczasie Tarik uzyskuje rozwód z Fulią, a Zahra jest pewna, że on się z nią ożeni nawet kupuje sobie ślubną suknię Cały czas mnie zastanawia, skąd ona, jej szwagierka i Ibrahim mają środki na tak wygodne życie w Stambule. Owszem Tarik, aby Zahra milczała sponsoruje ją, ale po odkryciu malwersacji przez Nazima , Tarik jest ostrożny. I wisienka na torcie tego odcinka. W ostatniej scenie Nehir radośnie, patrząc w oczy Nazimowi , podając dłoń Tarikowi oznajmia :"Pobieramy się"
|
|
|
Post by julia on Jan 27, 2021 18:29:53 GMT
Odcinek 24.Od początku wszyscy spięci. Teściowa zarzuca Nehir brak poszanowania dla pamięci Hakana :" Mój syn od niedawna leży w grobie, a ty mówisz, że wychodzisz za mąż"?! Oczywiście Zerrin wtrąca swoje trzy grosze i jeszcze pogarsza sytuację. Nazim jest wściekły, szarpie golf przy szyi, bo go dusi z nerwów, Bahar badawczo się temu przygląda , a po operacji z kolczykiem staje się jeszcze bardziej nieufna. Niespokojna jest także Zahra, która za sprawą Meryem zobaczyła informację o rozwodzie Tarika z Fulią, wydzwania do niego i maltretuje pytaniami Ibrahima... Nazim traci samokontrolę, nie może patrzeć na "szczęście" Tarika i Nehir, tym bardziej ,że młody jest obcesowy. Jedzie do biura i tam o mały włos nakryłaby go Bahar, która postanowiła go sprawdzać, ale na szczęście Nehir w porę otworzyła drzwi...Bahar zobaczyła tylko, że Nazim wychodzi, ale to i tak wyostrzyło jej tok myślenia i podejrzeń. Kolejne spięcie, dyskusja w domu na temat spraw firmy, a tu Nehir przysuwa krzesło do Tarika i słodko się do niego odzywa , tymczasem w pokoju Merta Bahar ogląda z nim zdjęcia, próbuje go uspokajać, gdyż mały usłyszał o tym, że ojciec nie żyje i...trafia na zdjęcie USG, 25.01.2016?...wtedy jeszcze Hakan nie był żonaty Nehir była w ciąży Nie byłaby sobą, aby tego nie sprawdziła, a że ma dojścia, to z dokumentacji medycznej dowiaduje się, że ojcem Merta, jest...Nazim czego widzowie się oczywiście domyślali. Dopytuje matkę... Mało tego robi test DNA, no i niestety, ona z Mertem nie jest spokrewniona. Bierze w obroty Nehir :"Tak, Hakan wiedział, że jestem w ciąży"... to była ich tajemnica i Hakan kochał Merta, co także było widać. Bahar , choć niby wie, ale dalej drąży, pyta i pyta w końcu Nehir mówi :"Chodź pokażę ci jego ojca" Na nic błagalne spojrzenia Bahar, gdy stają oko w oko z Nazimem. Powoli z rozmysłem Nehir wypowiada złowieszcze słowa:"Mert nie jest synem Hakana....jego ojcem...jesteś...ty Bahar załamana, Nazim zszokowany, a Nehir? Nie widać szczęścia na jej twarzy. Co teraz będzie? Zburzyła spokój szwagierki, Nazim nie odpuści, co dalej z Tarikiem, ślubem i zemstą?!
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 10:00:31 GMT
Rayting za 02.02.2021 - Wtorek
Тotal: 1. Masumlar Apartmani(20 Odcinek) - 11.33%⬇ (-0.08) 2. EDKO (181 Odcinek) - 9.89%⬇ (-1.18) 7. Baraj (25 Odcinek) - 6.06%⬇ (-0.80) 20. Hekimoğlu (35 Odcinek) - 3.13%⬇ (-0.33) 22. Emanet (107 Odcinek) - 2.88%⬆ (+0.21)
АВ: 1. Masumlar Apartmani - 15.24%⬆ (+1.10) 2. EDKO - 8.33%⬇ (-0.08) 5. Hekimoğlu - 4.59%⬆ (+0.49) 10. Baraj - 3.40%⬇ (-0.50) 30. Emanet - 1.47%⬆ (+0.44)
|
|