|
Post by lucy on Feb 3, 2021 11:43:42 GMT
Za tydzień znowu będzie wzrost, bo nie będzie Mafii. Serial ma więcej szczęścia, niż rozumu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 3, 2021 21:23:37 GMT
Oni zawsze spadają na cztery łapy.
|
|
|
Post by julia on Feb 5, 2021 10:52:20 GMT
Czasami seriale mają szczęście, pomyślne zbiegi okoliczności i jedzie się dalej Odcinek 25.Szok , niedowierzanie i złość Nazima. Krzyczy Nazim , krzyczy Nehir, Bahar załamana. Boi się, że teraz Nazim może się od niej odwrócić , chce sprawdzić czy rzeczywiście Mert jest jego synem. Nazim wcześniej nie chciał tego robić, ale domyślił się, że ona coś zamyśla, no i gdy Bahar odbiera kopertę, Nazim wyrywa ją z jej z rąk, rozrywa i prawda - "Positiv", ma czarno na białym centymorgany , zgodność na chromosomach Co teraz, ponowna rozmowa z Nehir i znów kłótnia: "Tak wyszłam za mąż za Hakana". " Tak on wiedział o wszystkim". "Miałam czekać pięć lat, aż wyjdziesz z więzienia?" Bahar boi się, że dziecko teraz ich sprzymierzy, jedzie do domu za miastem, słusznie przypuszczając, ze oni tam są. Rodzice Merta akurat wyszli, ona stoi za ogrodzeniem, słucha i patrzy. Nehir próbuje pocałować Nazima, ale ten odsuwa się i mówi o lojalności :"Obiecałem Bahar" Bahar mimo tej deklaracji woli się ubezpieczyć i zemścić. Zmienia kilka punktów w umowie partnerskiej między Nehir, Tarikiem i Nazimem, a oni podpisują, nie sprawdzając, gdyż wcześniej zapoznali się z jej treścią. Na razie babka nie wie o tej sytuacji, a Mert to jej kochany wnuczek, co będzie później Kocha go , bo to syn Hakana, Nehir nie znosi, teraz okaże się , że to syn zięcia Galimatias... Co będzie z planowanym ślubem Tarika i Nehir? Stroje wybrane, a teraz Nehir zajęta jest kwestią ojcostwa i zapewne będzie częściej spotykać się z Nazimem, a to Tarikowi się nie podoba. Zahra z kolei , omal nie zemdlała, gdy Ibrahim wydusił z siebie, że Tarik żeni się z...Nehir, a była pewna , że tym razem jej nie umknie Jak mnie wkurza ta postać. Przyklejona jest do niego od pięciu lat. Pasożyt, jej największe zmartwienia, to ładny wygląd i bycie z Tarikiem. Te ciągłe telefony, rozliczanie z czasu, dopytywanie :"A gdzie jesteś, a co robisz"?! Bardzo się cieszyłam, gdy nie miała czym zapłacić za kolację w restauracji Oczywiście zaraz był telefon do Tarika, przyjeżdżaj, zapłać, a w ogóle to dlaczego na mojej karcie nie ma środków Ale chyba ta sytuacja trochę ją otrzeźwiła, bo....znalazła pracę kucharki. Prawie , jak Magda Gessler, była wzburzona brudem w kuchni i starymi produktami w lodówce "Co to jest, co za brud, śmieci...." A właściciel niczym niewzruszony...I trzeba przyznać, że szybko wszystko doprowadzono do porządku i świeże dania znalazły się w podgrzewanych rynienkach. I tak się to wszystko w tym serialu kręci...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 6, 2021 15:01:30 GMT
julia, widzę, że serial emocjonuje Cię tak samo jak mnie.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 18:02:22 GMT
💥 RTÜK posolił karami SCK - za pokazywanie erotyki Baraj - za naruszanie równości płci, zachęcanie do przemocy wobec kobiet i wykorzystywanie kobiet. Kirmizi Oda - za sceny przemocy Sefirin Kizi - za sceny przemocy Cukur - za sceny przemocy A.Riza - za "niezapikanie" wulgarnego słowa Komentarz pod informacją: Seriale państwowego kanału telewizyjnego TRT1 i półpaństwowego ATV nie zostały ukarane, wszystko co na nich pokazują jest przyzwoicie szlachetne, ścinają głowy zgodnie z wartościami moralnymi i etycznymi rodziny tureckiej i całują w czółko tudzież czapkę. 🤘🏻
|
|
|
Post by Matthias on Feb 10, 2021 18:05:42 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Feb 10, 2021 18:13:30 GMT
Baraj - za naruszanie równości płci, zachęcanie do przemocy wobec kobiet i wykorzystywanie kobiet. Tureckie źródła podały bez ogródek, że za scenę gwałtu. www.youtube.com/watch?v=OFQg3vlHHdg&ab_channel=BarajPierwszy raz widzę takie radio like'ów i dislike'ów pod jakimkolwiek tureckim serialem.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2021 18:22:12 GMT
To jest naprawdę scena gwałtu? Na miejscu Aksoya bym się kłóciła.
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2021 19:05:21 GMT
lucy, owszem jest w serialu scena gwałtu, choć pokazana po turecku , ale nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby to pojąć . A swoją drogą, to nie bardzo potrafię zrozumieć na czym polega powodzenie tego serialu. Cała intryga jest zbudowana na kłamstwie i to wyłącznie na kłamstwie. Postaci nie budzą większej sympatii ani Nehir, ani Tarik, ani Nazim, że o Zahrze już nie wspomnę. To oczywiście moje odczucia, mnie bardziej z obyczajowych odpowiada np. "Kefaret", niż "Baraj".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 10, 2021 20:22:50 GMT
Hmmmm obejrzalem 11 odcinków "Baraj" i zastanawiam sie, gdzie ta przemoc wobec kobiet, ale moze jeszcze wszystko przede mna. lucy , odnosnie Twojego komentarza, to w 20. odcinku MA zaczeli sie calowac. I nie wiem, czy sobie pozwolili na wiecej, czy to mial byc element fabuly, ale pokazali to fajnie - Han tak schylil glowe, ze nie bylo widac beso, ale bylo wiadomo, ze pocalowali sie z Inci. I naprawde mi sie podobalo! julia, nie lubisz Nazima, naprwde? Czy po prostu tle przeskrobal w ostatnich odcinkach? Ja go lubie, to taki "emocjonujacy" amant, chociaz troche nielogicznie dzialajacy. Ale miedzu nim i Nehir az iskrzy.
|
|
|
Post by julia on Feb 11, 2021 10:21:53 GMT
@rafaelcaen, no niestety. Nie podobała mi się od początku ta mistyfikacja z Tarikiem i odstawianie cyrków z podglądaniem, złością...Jak to sobie Nazim wyobrażał , podstawił innego ... Musiał wiedzieć , ze wcześniej czy później prawda wyjdzie na jaw. To wszystko doprowadziło do tego, że Tarik przespał się z Nehir i bezczelnie wyjawił jej prawdę. Nazim przed więzieniem jest agresywny, a potem zmienia się w lisa, który z zemsty krzywdzi Nehir....nie piszę o co chodzi, sama musisz to zobaczyć. Dla mnie było to podłe Tarik z kolei to kobieciarz, kręci, wije się , jak piskorz...wykorzystuje... Z kolei Nehir , mimo że trudni się oszukiwaniem facetów, to na początku nie ma instynktu samozachowawczego , a teraz narzuca się Nazimowi i robi z siebie publiczne pośmiewisko. Mimo wszystko oglądam serial, aby zobaczyć czy coś się zmieni na tyle, że moje zdanie o głównych postaciach będzie inne.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 14:53:14 GMT
Chyba muszę przyspieszyć z oglądaniem "Cati Kati Ask". Ależ miodzio scenki w tym FOXie i Medyapim.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2021 15:09:41 GMT
Reytingi zа 16.02.2021
ТОТАL: 1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (182 odcinek) - 11.22%⬆(+1.33) 2. Masumlar Apartmani - Apartament Niewinnych (22 odcinek) - 11.09%⬇(-0.95) 6. Baraj - Tama (27 odcinek) - 6.70%⬇(-0.42)
15. Hekimoglu (37 odcinek) - 3.91%⬇ (-0.03) АВ: 1. Masumlar Apartmani - Apartament Niewinnych - 14.12%⬇(-1.67) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.64%⬆(+1.29) 5. Hekimoglu - 5.41%⬆(+0.13) 10. Baraj - Tama - 4.02%⬇(-0.28)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 18, 2021 18:37:50 GMT
Odcinek 11 w koncu dokonczony. Wciaz sie dzieje.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 22, 2021 18:28:42 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 21:43:14 GMT
Nie, jeszcze nie. Mam zasubskrybowany kanał Baraj i zaobserwowany profil na Instagramie, dlatego mi się wyświetlił zwiastun. Stwierdziłem, że obejrzę sobie tą scenkę, jak Zahra zrzuca Jakąśtam z balustrady. Tylko mnie to bardziej zachęciło do szybszego skończenia "Cati Kati Ask". Ja uwielbiam takie seriale, jak się dzieje cyrk na kółkach. A jak czytam komentarze, gdzie piszą "Nehir = Halit Argun" (to ten z "Yasak Elma"), albo "Zahra - seryjna morderczyni", to wiem, że nie mogę tego przegapić. Kto wie, może zrobią III sezon? Już to pisałem, ale jednak Fatih Aksoy to wie, co zrobić, żeby mnie przyciągnąć przed ekran.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 22:18:14 GMT
Stwierdziłem, że obejrzę sobie tą scenkę, jak Zahra zrzuca Jakąśtam z balustrady. O matko, fajne masz zainteresowania.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 23, 2021 11:17:35 GMT
Atahan ja wolalbym, aby w czerwcu skonczyli serial, ale troche w to watpie.
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2021 12:29:10 GMT
Skąd wzięliście trzeci sezon?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 24, 2021 12:45:54 GMT
Bo to jeden z najlepiej radzących sobie seriali na FOXie. Atahan ja wolalbym, aby w czerwcu skonczyli serial, ale troche w to watpie. Też w to trochę wątpię, ale na przykład mi to nie przeszkadza, bo z tego, co widzę fabuła nie jest całkowicie skoncentrowana na jednym wątku, dzięki czemu główni bohaterowie nie będą się schodzić i rozchodzić co 3 odcinki. Gdyby tu była taka klasyczna historia miłości dwojga zakochanych w sobie ludzi, to zdecydowanie wolałbym, żeby to w czerwcu skończyli.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 24, 2021 16:35:23 GMT
Reytingi za 23.02.2021 - WTOREK ТОТАL: 1. Masumlar Apartmani (23 odcinek) - 10.83%⬇(-0.26) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (183 odcinek) - 10.70%⬇(-0.52) 3. Baraj (28 odcinek) - 7.02%⬆(+0.32)
14. Hekimoglu (38 odcinek) - 3.65%⬇ (-0.26) АВ: 1. Masumlar Apartmani - 13.99%⬇(-0.13) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 8.87%⬇(-0.77) 5. Hekimoglu - 4.54%⬇(-0.87) 8. Baraj - 3.98%⬇(-0.04)
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2021 18:57:09 GMT
Bo to jeden z najlepiej radzących sobie seriali na FOXie. To jak już to drugi.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 24, 2021 19:31:54 GMT
Bo to jeden z najlepiej radzących sobie seriali na FOXie. To jak już to drugi. lucy Atahan napisal “jeden z najlepiej radzacych sobie” a nie “jedyny najlepiej radzacy sobie”.
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2021 19:35:33 GMT
Haha, pisałam na szybko i w domyśle chodziło mi o sezon (To jak już to drugi sezon)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 24, 2021 19:39:34 GMT
Haha, pisałam na szybko i w domyśle chodziło mi o sezon (To jak już to drugi sezon) No wlasnie nie wiem, tez bym tak stwierdzil, ale z drugiej strony w serialu zaszly takie zmiany, jakby zaczal sie kolejny (drugi wiec) sezon. Badz co badz, Barajkowy banner na Wielkanoc masz ode mnie jak w banku. 😘 😂
|
|
|
Post by Atahan on Feb 24, 2021 22:07:39 GMT
Fatih Aksoy traktuje odcinki 1-2, jako I sezon, a 3- jako II sezon. Pod koniec sierpnia robiono Q&A u Medyapim. Padło pytanie o plakaty, a w odpowiedzi otrzymano, że ze względu na to, że seriale dopiero wystartowały, zarówno II sezon "Baraj", jak i "Ogretmen" będą mieć stare plakaty. Pewnie wyjdzie dopiero w czerwcu, albo we wrześniu, jeśli serial zostanie kontynuowany. Chyba, że FOX wpisze jedynie "Nowy sezon" i połowa dziennikarzy będzie pisać, że to II sezon, a druga połowa, że III.
Pewne jest natomiast to, że sezon 2021/22 na FOX rozpocznie się takimi samymi cyrkami, jak ten trwający.
|
|
|
Post by julia on Feb 24, 2021 22:12:45 GMT
Odcinek 26., 27., 28.Tym razem hurtowo, trzy odcinki na jeden raz. Sporo się dzieje i powoli serial nabiera barw serialu kryminalnego za sprawą Zahry tym razem. No, ale po kolei. Bahar w obawie o swoje życie z Nazimem zabiera się do działania, Zahra z kolei w obawie przed utratą Nazima, a obiektem knowań jest oczywiście nie kto inny, tylko Nehir. Ceremonia przygotowana, Nehir w bieli, Tarik elegancki, zasiadają za stołem, ale gdy Nehir ma wypowiedzieć swoje "Evet", zjawia się policja nasłana przez Zahrę, która zgłosiła , że to Tarik zabił jej męża, sprawę jednak wyjaśniono, no bo przecież wyrok odsiedział Nazim , ale ślubu nie było i o to Zahrze chodziło. No i aby być bliżej obiektu westchnień wkręca sie do pracy w firmie. Swoją drogą, to zawsze zastanawiają mnie wszechstronne zdolności i umiejętności bohaterów, którzy nagle znajdują pracę w holdingach Zahra strasznie działa mi na nerwy, to jest dziewucha pyskata, próżna, zarozumiała i , co najciekawsze , potrafi wmanewrować innych i unika kary. Do dzieła bierze się także Bahar, coś przecież trzeba zrobić, aby zapunktować u Nazima i , aby odebrać prawa rodzicielskie Nehir, jako osobie nieodpowiedzialnej i niewydolnej wychowawczo. Trzeba zacząć od niemoralnego prowadzenia i tu dał się złapać Tarik Bahar bierze od matki tabletki nasenne, wsypuje do soku z granatów, odstawia scenkę picia soku na wyścigi (Mert, ona i Nehir), a potem Nehir powinna pojechać na zorganizowane przez Tarika zebranie. Przy kolacji jest alkohol, co przy środkach nasennych spowodowało, ze Nehir się upiła i kolejny raz zrobiła z siebie publiczne widowisko. Scenkę nagrał wynajęty człowiek , nagranie dotarło do Nazima....no i wojna o dziecko gotowa! Do akcji wkracza też Meryem , szwagierka Zahry, która przypadkowo na komputerze zobaczyła scenę zakopywania jej brata przez Tarika i Ibrahima. Idzie z tym do Bahar, a ta poleca przynieść nagranie. Niestety, Zahra jest cwana, zabrała laptopa , Meryem w nerwach, szuka , nigdzie nie ma! Na bałagan w pokoju weszła Zahra i zorientowała się o co chodzi, doszło do szarpaniny i Meryem wypadła przez balustradę do salonu, uderzając głową o podłogę. Trup na miejscu, kałuża krwi Kto przyjeżdża na wezwanie? Wiadomo Tarik! Panika, mycie podłogi, zacieranie śladów i zlecenie dla Ibrahima....ma kupić dużą zamrażarkę Iście diabelski pomysł. Zamrażarka staje pod schodami, a w niej nieboszczka Meryem I kolejny raz w sprawę jest wmieszany Ibrahim, który początkowo krzyczy, że nie chce mieć z tym do czynienia, ale to on w finale 28.odcinka wraz z szatanicą próbują usunąć zamrażarkę z domu... Nehir , po nitce do kłębka dochodzi za czyją sprawą doszło do alkoholowego zamroczenia. Zerrin, znajduje w domu Bahar tabletki, ale Bahar jest sprytna , wyrzuca je do muszli i spłukuje. Mało tego, wcześniej odbierała Merta z przedszkola, który poszarpał sią z kolegą , wiezie małego do lekarza i naświetla sprawę tak, jakoby w domu dziecka źle się działo. Pracuje systematycznie nad przyznaniem opieki Nazimowi. Gromadzi nagrania, dokumenty i na nic się zdali obrońcy Nehir, sąd wydał wyrok oczywiście krzywdzący dla Nehir, bo jest ona kochającą i troskliwą matką. Trzeba uciekać i tu rehabilituje się nieco Tarik, po ucieczce Nehir z Zerrin i Mertem do jednego z hoteli , daje znać , że Bahar jedzie do hotelu z policją, pomaga także w ucieczce... Serial przedstawia kilka wątków równocześnie, co sprawia, że nie jest nudno, ale nadal zdania nie zmieniam, co do bohaterów - żadna z postaci nie jest dobra, każda ma coś za uszami...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 25, 2021 11:16:34 GMT
A ja zaczalel odcinek 14. 12 i 13 odcinek fabula przypominaly serial codzienny. Troche nudno, a akcja nie byla wysokich lotow. Same absurdy. Tarik udowodnil Nehir ze Nazim jest wciaz zonaty, pokazujac jej jego stare CV. 😂😂😂 A on poszedl z zonka prosic o rozwod, a petentow przyjal mily pan majacy “biurko” na zewnatrz, a skladalo sie ono ze stolika i maszyny do pisania. 😂😂😂 Za to w 14. odcinki w koncu jakas akcja: Nazim obil morde Tarikowi i to mi sie bardzo podobalo. 🥰
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 28, 2021 21:04:37 GMT
Skonczylem 15 odcinek. Duzo ciekawszy od poprzedniego. Duzo sie dzialo, cala akcja prawie toczyla sie w Stambule, malo placu budowy. Zapowiadaja sie fajne akcje i szykuje sie niezla intryga, chociaz mnie to wkurza, bo to oznacza klopoty dla Bogu ducha winnego Nazima. A na dodatek jego nowy “przyjaciel” chyba okaze sie najwiekszym wrogiem. Nehir zupelnie jak nowa, zachowuje sie jak bohaterka serialu codziennego: nagle wzdycha do Nazima bez powodu i dziala malo racjonalnie. I jeszcze ten wyzywajacy image... Skad w niej nagla milosc do makijazu, obcasow, spodniczek, dekoltow? Przeciez juz w 1 odcinku jak uciekala z hotelu w nocy poslubnej, to ubrala sie na luzie i tak tez ubierala sie, gdy byla u Nazima. A teraz nagle na seksbombe sie robi...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 3, 2021 16:20:46 GMT
Reytingi za 02.03.2021 - WTOREK ТОТАL:
1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (184 odcinek) - 11.01%⬆(+0.31) 2. Masumlar Apartmani (24 odcinek) - 10.55%⬇(-0.28) 6. Baraj (29 odcinek) - 6.51%⬇ (-0.51)17. Hekimoglu (39 odcinek) - 3.40%⬇ (-0.25) АВ:
1. Masumlar Apartmani - 13.33%⬇(-0.66) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.19%⬆(+0.32) 5. Hekimoglu - 4.79%⬆(+0.25) 7. Baraj - 4.52%⬆(+0.54)
|
|