Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 2, 2021 11:16:49 GMT
A więc fox jak zapowiedział tak robi. Wielkie czystki.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 7, 2021 19:01:49 GMT
Reytingi za 06.04.2021 - WTOREK ТОТАL:
1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (189 odcinek) - 10.52%⬆(+0.61) 2. Masumlar Apartmani (28 odcinek) - 9.59%⬇(-0.64) 5. Baraj (34 odcinek) - 5.91%⬆ (+0.09)17. Hekimoglu (44 odcinek) - 2.79%⬇ (-0.54) АВ:
1. Masumlar Apartmani - 12.21%⬇ (-1.59) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 8.74%⬇(-0.33) 9. Baraj - 3.46%⬇(-0.22)10. Hekimoglu - 3.09%⬇(-1.25)
|
|
|
Post by julia on Apr 8, 2021 10:00:56 GMT
Cały czas nurtuje mnie pytanie, jak to się dzieje, że ten serial ma, mimo wszystko, dość wysokie notowania w totalu. Niżej od niego stawiam tylko beznadziejnego "Skorpiona" A na pewno wyżej...."Hercai", które do pewnego momentu było świetne "Baraj" od początku był taki sobie.
|
|
|
Post by lucy on Apr 14, 2021 13:43:52 GMT
Serial pojawi się na Nova w Hiszpanii. (kolejny deal Madd Entertainment)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 14, 2021 18:34:11 GMT
Reytingi za 13.04.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (190 odcinek) - 10.85%⬆(+0.33) 2. Masumlar Apartmani (29 odcinek) - 9.04%⬇(-0.55) 7. Baraj (35 odcinek) - 5.76%⬇ (-0.15)
20. Hekimoglu (45 odcinek) - 2.64%⬇ (-0.15) АВ:1. Masumlar Apartmani - 12.18%⬇ (-0.03) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.67%⬆(+0.93) 8. Hekimoglu - 4.11%⬆(+1.02) 16. Baraj - 3.07%⬇(-0.39)
|
|
|
Post by julia on Apr 14, 2021 21:21:18 GMT
Hurtem, odcinek 33, 34, 35.Czarna komedia dalej się rozwija. Mamuśka i Halitem rozgościli się w domu Zahry, jej stała asysta, czyli Ibrahim i Tarik dalej nie wiedzą, co i kiedy począć z truchłem Meryem , spoczywającym w zamrażarce pod stosem mrożonek... Oczywiście Zahrze musi się dostać w spadku po mężu jego zdrowo stuknięty braciszek , który bez przerwy wymachuje bronią. Zamrażarka jest przesuwana, wycierana...ślub ..., aż wreszcie mamy finał tej historii ze zwłokami. Halit odwozi matkę do domu, ale wcześniej nasza - bynajmniej nie święta - trójca zdążyła podrzucić zwłoki Meryem i ułożyć na schodach... Rozpacz wiadoma , znajomi z kondolencjami, ale jakoś nie widać ekipy śledczej, scenarzyści poszli tu na kompletną łatwiznę. Czyżby Zahra i pozostali mogli już odetchnąć z ulgą? Nie bardzo, Halitowi Zahra się podoba i nie odpuści..., uparł się , choć Zahra wykrzyczała mu w twarz, że go nie chce. No a na linii Nehir, Bahar, Nazim nadal zimna wojna. Prawo do opieki ma Nazim, Nehir odwiedza i czasami zabiera syna z przedszkola. Do tego wszystkiego siostrzyczka Bahar, wcale nie jest bezinteresowna, razem ze swoim chłopakiem Demirem próbują ugrać coś dla siebie. Bahar mści się na Nehir. Niejaki Ali, ma syna w tym samym przedszkolu , co Mert. Bahar , raz ,że chce cały czas dyskredytować szwagierkę, dwa zniszczyć ja finansowo. Płaci Alemu (widzi to cwany Demir), żeby pokręcił się koło Nehir..... Nazim ( wciaż jest zazdrosny) przestrzega go , mówiąc, że wie, iż chodzi mu o pieniądze...ma rację, bo Ali przygotował szopkę, markując rozmowę , z której wynikało, że ma kłopoty finansowe, więc dobra Nehir zaproponowała, że jest jej przyjacielem, więc ona może sprzedać kolię, on oczywiście kryguje się, że skąd, w żadnym wypadku, nigdy w życiu nie przyjmie takiej pomocy Szurnięty Halit szuka "kochasia" Zahry , nachodzi Tarika w biurze i akurat zobaczył zdjęcie Alego. Przypilnował go na parkingu i pokancerował (prawdę mówiąc należało mu się za Nehir), ledwie go Ibrahim uspokoił...ale on drąży dalej. Zobaczył zdjęcie Zahry z Tarikiem i wpadł w szał.... Zahra , uprzedzona, biegnie do biura, Nazim z kolei szuka Nehir i oboje wpadają do gabinetu, gdy Tarik ją namiętnie całuje... I tak to się wszystko w tym serialu kręci
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2021 13:32:13 GMT
Serial został sprzedany do Rumunii.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 17, 2021 16:12:21 GMT
Ale będą mieć co oglądać.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 21, 2021 18:05:47 GMT
Reytingi za 20.04.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (191 odcinek) - 10.61%⬇(-0.24) 2. Masumlar Apartmani (30 odcinek) - 9.61%⬆(+0.57) 7. Baraj (36 odcinek) - 5.60%⬇ (-0.16)
15. Hekimoglu (46 odcinek) - 3.40%⬆ (+0.76) 21. Sefirin Kizi (49 odcinek) - 2.49%⬇ (-0.64) АВ:1. Masumlar Apartmani - 13.66%⬆ (+1.48) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.76%⬆(+0.09) 8. Hekimoglu - 4.14%⬆(+0.03) 12. Baraj - 3.11%⬆(+0.04)
27. Sefirin Kizi - 1.53%⬇(-0.69)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 28, 2021 18:14:23 GMT
Reytingi za 27.04.2021 - WTOREKТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (192 odcinek) - 9.72%⬇(-0.89) 2. Masumlar Apartmani (31 odcinek) - 8.88%⬇(-0.73) 9. Baraj (37 odcinek) - 4.64%⬇ (-0.96)
16. Hekimoglu (47 odcinek) - 2.94%⬇ (-0.46) 27. Sefirin Kizi (50 odcinek) - 2.08%⬇ (-0.39) АВ:1. Masumlar Apartmani - 12.61%⬇ (-1.05) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 8.44%⬇(-1.32) 8. Hekimoglu - 4.13%⬇(-0.01) 14. Baraj - 3.10%⬇(-0.01)
28. Sefirin Kizi - 1.58%⬆(+0.05)
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2021 18:45:45 GMT
Reytingi za 04.05.2021 - WTOREKТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (193 odcinek) - 10.43%⬆(+0.71) 2. Masumlar Apartmani (32 odcinek) - 9.18%⬆(+0.30) 9. Baraj (38 odcinek) - 4.98%⬆ (+0.34)
20. Hekimoglu (49 odcinek) - 2.67%⬇ (-0.24) 26. Sefirin Kizi (51 odcinek) - 2.14%⬆ (+0.06) АВ:1. Masumlar Apartmani - 13.58%⬆ (+0.97) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.34%⬆(+0.90) 9. Hekimoglu - 3.61%⬇(-0.52) 16. Baraj - 2.78%⬇(-0.32)
42. Sefirin Kizi - 1.04%⬇(-0.54)
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2021 12:54:31 GMT
We wtorek - FINAŁ. Serial miał wiecej szczęścia, niż rozumu. Jadąc przez połowę sezonu na bardzo niskich reytingach (Ogretmena Fox wyrzucił z ekranu od razu), Baraj jakimś cudem dorobił się aż 39 odcinków. Oby to się tylko przełożyło na jakość.
|
|
|
Post by Matthias on May 12, 2021 19:35:47 GMT
11 maja 2021 - WTOREKТоtаl:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.99%⬇ (-0,44) 2. Masumlar Apartmani - 7.95%⬇ (-1,23) 8. Baraj - 4.48%⬇ (FINAŁ) (-0,50)
16. Hekimoglu - 2.89%⬆ (+0,22) 17. Sefirin Kizi - 2.58%⬆ (FINAŁ) (+0,58) АВ:1. Masumlar Apartmani - 11.48%⬇ (-2,10) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.03%⬇ (-0,32) 7. Hekimoglu - 3.53%⬇ (-0,08) 12. Baraj - 2.87%⬆ (FINAŁ) (+0,08)
30. Sefirin Kizi - 1.31%⬆ (FINAŁ) (+0,27)
|
|
|
Post by julia on May 14, 2021 20:32:40 GMT
Serial miał wiecej szczęścia, niż rozumu. Jadąc przez połowę sezonu na bardzo niskich reytingach (Ogretmena Fox wyrzucił z ekranu od razu), Baraj jakimś cudem dorobił się aż 39 odcinków. Oby to się tylko przełożyło na jakość. Zgadzam się z Tobą lucy, w 100%. Serialowi fuksem udało się dobrnąć do 39. odcinka. jeszcze nie oglądałam, bo mam straszne zaległości, ale może uda mi się je w końcu nadrobić. Co do "Ogretmena", to od pierwszych odcinków byłam zdania, że serial nie ma potencjału, choć sam w sobie na pewno był lepszy od "Baraja" , choć oczywiście "Tama" jest lepsza od beznadziejnego "Skorpiona"
|
|
|
Post by julia on May 16, 2021 20:40:18 GMT
Muszę powiedzieć, że ostatnie odcinki oglądało mi się całkiem przyzwoicie Nie przypuszczałam, że tak będzie, a ...jednak. Krętactwa, układy, kłamstwa powoli zaczynają wychodzić na światło dzienne. Bahar bardzo zależało na uratowaniu swojego małżeństwa z Nazimem, szpiegiem miała być dla niej przyrodnia siostra Azra, a pomagał jej, ale w zupełnie czym innym jej chłopak Demir. Typowy złodziejaszek zwęszył dużą okazję, a Azra w przedostatnim odcinku okazała się fałszywą siostrą. Bahar po nieprzyjemnych przeżyciach, zaczęła poznawać się na Demirze i nabrała podejrzeń, co do Azry. Pojechała pod adres, który znalazła, a tam się okazało, że owszem ona miała przyrodnią siostrę, która niedawno zginęła w wypadku, zaś Azra i Demir to para oszustów .I kiedy Bahar nakryła ich w domu, Demr wbił jej nóż... Dobrze, że wcześniej zadzwoniła do Nazima , że pojawił się w jej domu Demir, dlatego Nazim szybko zawiadomił pogotowie. Z drugiej strony podły okazał się Tarik ( widzi, że Nehir się od niego oddala) też przyjeżdża pod dom, ale gdy widzi , co się dzieje, że Azra z Demirem i torbą z pieniędzmi uciekają oraz podjeżdżającego pod dom Nazima, postanawia to przekuć na własną korzyść - zawiadamia policję i kolejny raz wskazuje na Tarika, jako sprawcę. Areszt, Bahar w ciężkim stanie, Tarik, który nie zamierza zrezygnować z Nehir i....Zahra, która nie zamierza rezygnować z Tarika . Ma na niego kwity, więc on udaje, że rozwodzi się z Nehir, kupuje kwiaty, wręcza pierścionek i na jakiś czas może mieć spokój. Nawet udaje, że załatwia sprawy z adwokatem. Nadal widujemy Ibrahima oraz byłego męża odziedziczonego przez Zahrę - Halita, który wymachuje laską i pistoletem. Demir posuwa się jeszcze dalej, chce dokończyć , co zaczął, zakrada się do szpitalnej izolatki i poduszką dusi Bahar. Czujna Nehir alarmuje lekarzy, Tarik obezwładnia Demira, adwokat Nazima - Azrę. Tarik wychodzi z aresztu, jedzie do szpitala, gdzie Bahar uratowana przez Nehir , przyznaje się do wszystkich matactw w imię miłości do Nazima, ale wie, że jego serce bije dla Nehir Tarik się nie poddaje, zaś Zahra, której łuski spadły z oczu, postanawia się zemścić na kobieciarzu , lekkoduchu z budowy tamy, który cały czas wpadał w kłopoty. Zabiera pistolet Halitowi i jedzie za nim, a gdy ten mierzy do Nazima - strzela. Tarik nie żyje, Zahra do więzienia, a Ibrahim już wcześniej powiedział :"Cześć Zahra" W końcówce mamy przeskok w czasie, po dziewięciu miesiącach Nehir rodzi córeczkę, Nazim mocny mężczyzna, który niejedno przeszedł ,gdy zobaczył noworodka, runął, jak długi na podłogę porodówki Zaś w finale mamy znaną piosenkę o wiośnie, którą słyszeliśmy już w "Cesur ve Guzel". Piękne są też akacjowce o jasnoliliowych baladachach kwiatów. Takie wiosenne i pełne nadziei zakończenie
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2024 19:12:21 GMT
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 6, 2024 15:43:27 GMT
zbieram sie od jakiegos czasu zeby cos naskrobac ale nie wiem co.. w koncu zmeczylam te ostatnie odcinki, wymeczyly mnie ale dotrwalam.. jak to czesto w turkiszach bywa serial do pewnego momentu wpycha wrecz w fotel, wlaczasz odc za odcinkiem az w koncu siada, czasem brak pomyslu na fabule, czasem zaczyna nudzic, czasem wymyslaja jakies glupoty, tak mialam z TAMA.. serial ten mniej wiecej do polowy to tak jakby jedna historia, mniej wiecej w polowie jest przeskok czasowy o 5 lat, niby Ci sami bohaterowie, kilku nowych ale historia juz o czyms zupelnie innym, jedynym co je laczy to chec zemsty za to co stalo sie 5 lat wstecz.. i wlasnie ta pierwsza historia trzymala w napieciu, byla ciekawa, nieprzewidywalna trojkat Tarik, Nehir, Nazim byl ciekawy, cala gama ciekawych pobocznych bohaterow od niby cichej a jednakbardzo chciwej i zaborczej kucharki ktora posunie sie do wszystkiego dla Tarika po furmana na budowie ktory swoja przebiegloscia wyweszy kazdy spisek, akcja toczyla sie szybko, atmosfera gestniala z kazdym odcinkiem gdy kolejne klamstwa doprowadzaly do wyjawiania kolejnych tajemnic, zwroty akcji byly dosc zaskakujace a i wiele zdarzen bylo nieprzewidywalnych.. przeskok 5 lat.. po prostu jaja, telenowela latynoska..kocha Cie ozenie sie na zlosc z inna, na zlosc ozeniles sie z inna? ja Ci pokaze wyjde za innego, To moje dziecko? a to Ci je zabiore.. i tak 20 odc bezsensownej walki miedzy protka i tym ktorego w koncu wybrala po to zeby w ost odc szczesliwie sie zeszli, ta czesc historii zdecydowanie nie dla mnie, gdyby ta druga historia byla ta podstawowa od 1go odc juz po 2-3 odc zostawilabym ten serial, ogladalam z sentymentu..
cos ode mnie.. Nazim mscil sie na Tariku za to ze zeznawal przeciw Niemu, w sumie mscil sie na kazdym kto przylozyl reke do tego, ze poszedl do wiezienia.. w sumie zrozumiale w koncu siedzial niewinnie, ale.. mysle, ze na miejscu Tarika postapilabym podobnie, Nazim wykorzystywal go od pierwszego odc, najpierw zniewolil, zabral dokumenty, telefon, zmuszal do ciezkiej pracy, przyczynil sie do jego wypadku itd dopiero gdy potrzebowal pomocy Tarika zmiekl, zaczal chodzic na ustepstwa po czym w wiekszosci nie dotrzymywal danego slowa a gdy Tarik sie zakochal, to nie jego wina,milosc nie wybiera znow stal sie jego wrogiem, potrafil mu wpieprzyc tak ze chlopak w szpitalu wyladowal.. zawsze bylam team Tarik.. zreszta ja zawsze odwrotowiec w Fazilecie to za Alpem bylam, w Zalimie za Ozanem itd zawsze bylam ten drugi team.. i cos co mnie smieszy w turkiszach tam nawet sprzataczka po podstawowce moze przejsc spektakularna metamorfoze i wrocic jako prezes ogromnej firmy bo nagle znajdzie sie zaginiony ojciec, spadek po nieznanej babci czy jak tutaj bogata laska ktora w ramach milosci stawia Nazima na czele wielkiej firmy, bezsens totalny..Tarika nie powinni usmiercic w ost odc, ta scena byla tak zla, Nihan nawet nie podbiegla do niego na 1 sek, zeby go przytulic, cokolwiek w koncu go kochala kiedys a on nic jej nigdy wlasciwie nie zrobil, patrzyla sie na jego cialo zwyrazem twarzy "juz nie potrzebny mi rozwod"..nie podobalo mi sie zakonczenie, dlaczego ktos musi zginac, zeby ktos inny byl szczesliwy? rozumiem czarny charakter ktory bruzdzil przez 40 odc.. ale dlaczego taki Tarik?swietym on nie byl, typowy facet, gdzie dadza tam wejdzie, pojdzie tam gdzie ma lepiej, byl jak wiekszosc facetow ale nie byl tym zlym, nie pogodze sie z jego usmierceniem tak jak nie umiem pogodzic sie z usmierceniem bezsensownym Ozana w Zalimie w ost odc, dziwne podejscie scenarzystow, wybijmy wszystkich nie pasujacych do ladnego obrazka naszej pary tak, zeby bylo miodzio
|
|