Deleted
|
Post by Deleted on Mar 3, 2021 18:53:13 GMT
Jaki piekny wzrost w AB! 😋
|
|
|
Post by lucy on Mar 3, 2021 18:56:48 GMT
I tak Baraj jest w AB na szarutkim koniuszku.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 4, 2021 11:46:56 GMT
lucy oj, bannerek z Baraj-em sie szykuje. 😜
|
|
|
Post by julia on Mar 4, 2021 21:00:51 GMT
Co do tego serialu , to od początku nie wróżyłam mu powodzenia, ze względu na bohaterów o czym wielokrotnie pisałam. Żadna z postaci nie budzi moich cieplejszych uczuć. Może nie jest tak źle, jak z Ferdą w "Akrepie", ale oni wszyscy tutaj są w coś umoczeni. Wszystkie chwyty dozwolone.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 5, 2021 10:45:01 GMT
A mnie wlasnie Nazim bardzo urzekl. Szlachetny, ale zamkniety w sobie. Niby ponury, ale o golebim sercu. Przez blizne na twarzy pelen kompleksow, przez co moze wydawac sie oschly, bo to jego bariera ochronna. Nehir nie jest zla, ale sa w niej pewne sprzecznosci - pewnie spowodowane tez przeniesieniem akcji do (I)Stambulu.
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 11:44:51 GMT
@rafaelcaen, to może na prima parilis?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 5, 2021 11:51:14 GMT
lucy na prima aprilis to proponuje banner z “Amor real”, azeby wprowadzil zaskoczenie i deja-vu. 😂 A tak na serio, to mowe byc 1 kwietnia. I zostac do Wielkanocy, to chyba 5 kwietnia w tym roku. 😂
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 12:05:44 GMT
Haha @rafaelcaen, i jeszcze z dopiskiem: "Los petalos de las campanillas" - będzie powtórka kultowego duetu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 5, 2021 12:36:24 GMT
Haha @rafaelcaen, i jeszcze z dopiskiem: "Los petalos de las campanillas" - będzie powtórka kultowego duetu. Rozwin, prosze? 🧐
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 12:41:56 GMT
Haha, no wymyśliłam jakiś tam ładny tytuł, bo do telki wraca Adela Noriega...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 5, 2021 12:51:03 GMT
Aaaah ok. Myslallem, ze pisalas o czyms prawdziwym. 😂
|
|
|
Post by Atahan on Mar 7, 2021 14:16:39 GMT
Zdaniem Envera Yilmaza, Direnc Aksoy Sidar - córka Fatiha, która jest odpowiedzialna za ten projekt, robi z tego serialu 2. wersję "Yasak Elma". Stąd pojawił się pomysł przyspieszenia akcji o kilka lat do przodu, a fabuła całkowicie ma się już opierać na zdradach, małżeństwach i intrygach. Dostrzegli to także widzowie, którzy od dłuższego czasu porównują w komentarzach te dwa seriale.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 7, 2021 14:33:48 GMT
Oby tak nie bylo...
|
|
|
Post by Atahan on Mar 7, 2021 14:46:54 GMT
Już tak jest, bo przeskok był w 18. odcinku. I z tego, co zerkam, to obecne odcinki różnią się chyba tylko tym, że nie nagrywają w rezydencjach i pałacach, a bardziej w klasie średniej. Co chwilę ktoś umiera, zmartwychwstaje, ślub bierze, w ciąże zachodzi itd. Mnie to bardzo pasuje - dwa seriale do wielbienia, na tej samej stacji, u tego samego producenta, dzień po dniu. Oby tylko nie kończyli w czerwcu w takim razie. W Medyapim zauważyli, co się kupuje. Emitują teraz trzy seriale i wszystkie trzy mają 'dosyć' skomplikowane relacje związkowe.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 10, 2021 15:10:52 GMT
Reytingi za 09.03.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (185 odcinek) - 10.70%⬇(-0.31) 2. Masumlar Apartmani (25 odcinek) - 10.27%⬇(-0.28) 6. Baraj (30 odcinek) - 6.31%⬇ (-0.20)
18. Hekimoglu (40 odcinek) - 3.04%⬇ (-0.36) АВ:1. Masumlar Apartmani - 13.40%⬆(+0.07) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.30%⬆(+0.11) 8. Baraj - 3.93%⬇(-0.59)
10. Hekimoglu - 3.78%⬇(-1.01)
|
|
|
Post by Atahan on Mar 12, 2021 20:40:41 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2021 15:04:07 GMT
Reytingi za 16.03.2021 - WTOREK ТОТАL:
1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (186 odcinek) - 10.54%⬇(-0.16) 2. Masumlar Apartmani (26 odcinek) - 10.47%⬆(+0.20) 7. Baraj (31 odcinek) - 5.73%⬇ (-0.58)19. Hekimoglu (41 odcinek) - 3.05%⬆ (+0.01) АВ:
1. Masumlar Apartmani - 13.32%⬇ (-0.08) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.48%⬆(+0.18) 9. Hekimoglu - 3.74%⬇(-0.04) 11. Baraj - 3.40%⬇(-0.53)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 15:12:08 GMT
Zastanawiam sie czy te spadki to nie efekt genialnego scenariusza a’la „Moda na sukces”... Poki co, ja wrocilem do serialu i skonczylem odcinek 16. Troche mnie nudzil, bo juz poprzednie mnie troche nudzily, ale daje mu szanse. Zobacze, czy akcja w Istanbule nie postawi ostatecznie krzyzyka na tej produkcji u mnie. Nazim i Nehir ida ku dobremu, chociaz oswiadczyny w ich sytuacji, jak ledwie sie znaja jako para to smiech na sali. A ich „pierwszy raz” przy kominku to az zal patrzec. Zero chemii. Nie rozumiem, bo kiedy byli tylko „znajomymi” i Nazim wzdychal do Nehir, a ona traktowala go jak „przyjaciela”, bo nie wiedziala, ze on to on, to mieli wiecej chemii. Ciagnelo ich ku sobie i milo sie na nich razem patrzylo. Robilo sie gorecej. A teraz? To wyglada sztucznie, udawanie, jakby oboje sie bali siebie. Akcji blondyna nie ogarnalem. Zakopal w ogrodzie Nazima razem z Ibrahimem jakale, a potem ktos go szantazowal, chcial pieniedzy, on ich nie mial ale jakos zalatwil (chyba od „narzeczonej” - corki szefa), a potem w lesie na zadanie szantazysty je spalil? Idioot. Zony Nazima nie trawie. Ayse tez nie. Daje sie jej manipulowac, a matka ma ja w d*pie.
|
|
|
Post by julia on Mar 22, 2021 11:05:18 GMT
@rafaelcaen, jak widać serial daje radę, choć naprawdę jego poziom jest mocno średni. Oglądam z przyzwyczajenia dotrwania do końca, choć przyznaję się bez bicia, że odpuściłam "Zadzwoń do mojego agenta" i "Sen Cal Kapimi " od momentu katastrofy samolotu i to bardziej dlatego, że nie mam po prostu na to czasu. Jesteś po 16. odcinku, sporo przed tobą Ja jestem prawie na bieżąco... Odcinek 30.
Jedyne co mi się podobało, to pójście w kilku scenach w czarną komedię. Meryem nie żyje już czas jakiś. Głównie przechowują jej zwłoki w zamrażarce. Zahra ( nie trawię jej), Tarik i Ibrahim mieli ją wywieźć zawiniętą w dywan, ale ktoś im sprzątnął pakunek sprzed windy, okazało się , że sąsiad...ale paczkę zwrócił i Meryem poszła znów do zamrażarki Ale , że kłopoty chodzą parami, to dzwonek do drzwi, Zahra otwiera , szeroko otwiera oczy ze strachu trup nieboszczyk ożył Mdleje... To Halit , brat bliźniak zmarłego męża Zahry, przyjechał , gdyż Meryem przestała się odzywać. To przeciwieństwo dobrotliwego kucharza, za pasem pistolet, świdrujące spojrzenie, a Zahra nie jest zbyt przekonująca w odpowiedziach, dlatego Halit postanawia ją pilnować... Szok przeżywają I Ibrahim, i Tarik. Ibrahim tak bardzo się go boi, że chowa się do...zamrażarki i prawie zamarza Coś w końcu muszą zrobić ze zwłokami. Ubierają, zakładają okulary i do samochodu. Po drodze kolejny pech, kontrola drogowa, okazywanie dokumentów :"A ta śpiąca pani"? "Ona chyba zapadła w śpiączkę cukrzycową". "W porządku, będziemy państwa eskortować do szpitala" Nie wiem jak to się zakończy, bo podjeżdżają pod szpital Jedno jest bardzo naciągane. Choć zwłoki leżały w zamrażarce, to nie zesztywniały (pomijam pośmiertne zesztywnienie) i wyglądają nadal naturalnie, co jest niemożliwe w tyle dni po śmierci. Mniej ciekawe są rozgrywki między Nehir, Bahar i Nazimem. Matka Bahar, gdy dowiedziała się od Nehir, że Mert jest synem Nazima, dostała zawału i zmarła. Bahar oskarża Nehir o jej śmierć , choć nie widziała całego zdarzenia. Mało tego, okazało się , że jednak nie jest w ciąży. Lekarka mówi, że czasami test wskazuje na ciążę, a potem okazuje się inaczej. Do takiej sytuacji może dojść w razie wystąpienia ciąży biochemicznej, zwanej też wczesnym poronieniem. Jednak na razie nic nie mówi Nazimowi. Nehir nie daje za wygraną i prowokuje zazdrość Bahar. Specjalnie mówi głośno o kolacji z Nazimem, choć jest to kolacja biznesowa, aby wytrącić z równowagi szwagierkę, która pojawia się z wymówkami , ale gdy widzi gości przeprasza. A Nehir rzuca informację, że jest w ciąży Prawda czy nie, nie wiemy? W każdym razie Bahar drąży i Nazim przyznaje , że między nim i Nehir coś było ( pamiętna wspólna noc przed ślubem Nazima i Bahar)....
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 11:27:01 GMT
julia, a jak tu wypada aktorka, która grała w Fatmie Meryem? Tj. Sumru Yavrtuk o ile dobrze pamiętam jej nazwisko.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 22, 2021 11:56:09 GMT
Finał w czerwcu. Z nieoficjalnych źródeł, jego miejsce ma zająć nowy serial od Medyapim.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 14:19:00 GMT
No i fajnie, ze koncza. Bo, chociaz widownia im dopisuje, odkad zrezygnowali z akcji na budowie i calkowicie zmienili linie serialu, to juz nie to samo. Jest nudno, chociaz duzo sie dzieje. 😗 Chyba sobie podaruje dalsze ogladanie...
|
|
|
Post by julia on Mar 23, 2021 11:01:41 GMT
julia, a jak tu wypada aktorka, która grała w Fatmie Meryem? Tj. Sumru Yavrtuk o ile dobrze pamiętam jej nazwisko. Lucy, tu jest zupełnie inna. To przecież agentka od oszustek matrymonialnych. Z Nehir uzupełniają się na każdym kroku. Pewna siebie, sprytna, ale czy się wyróżnia na tle innych? Nie powiedziałabym. Poprawność zawodowa i tyle. @rafaelcaen, owszem sporo się dzieje, mają szczęście, że przenieśli akcję do Stambułu, bo jeszcze trochę zarobili Gdyby tkwili na tej prowincji, to dawno zakończyliby zabawę. Od pierwszych odcinków byłam zdania, że akcja na budowie tamy długo się nie utrzyma i serial nie ma za wielkiego potencjału. Żadna z postaci - we mnie - nie budzi sympatii, a już najmniejszą protka, chociaż nie , bardziej wkurza mnie Zahra Nie lubię tych postaci i już, zresztą wszystkie kobiety są wrednego charakteru. Za to Nazim w ostatnich odcinkach trochę zyskał. Tarik, praktycznie nie odgrywa żadnej roli, poza tym, że wraz z Ibrahimem miotają się z trupem. Odcinek 31.Mamy ciąg dalszy czarnej komedii. Nasi konspiratorzy wyszli cało z opresji przed szpitalem, Meryem znów wróciła do...zamrażarki , Halit ciągle wisi na karku bratowej. Bywa w domu, robi groźne miny, wyrasta nagle i budzi strach swoim podobieństwem do kucharza:"Yenge, to ja Halit" Bardzo denerwuje go podskakująca i warcząca zamrażarka, chce z nią "zrobić porządek", ale Zahra , jak lwica broni dostępu" Zamrażarka gra rolę głównego rekwizytu i gdy pewnego razu Halit zostaje sam w salonie i zamrażarka zaczyna swoje harce, postanawia ...zajrzeć do środka, a tam...pod futrzakiem....Meryem , przerażony wzrok Halita i cios w głowę. To Ibrahim! No i teraz będą dwa trupy do usunięcia W wyższej sferze potyczki między szwagierkami. Nehir idzie w zaparte, Zerrin organizuje fałszywego lekarza, Nazim asystuje przy badaniu USG, słyszy bicie serca, cieszy się... Nehir, podgląda przez lornetkę , co się dzieje w domu Nazima i Bahar, żyje chwilą, tym, że dopiekła do żywego szwagierce, nie martwi się , że przyjdzie moment prawdy. Liczy się chwila i próba przeciągnięcia Nazima na swoją stronę. Bahar nie mówi prawdy o tym, że jednak w ciąży nie jest, chce zyskać na czasie a na dodatek w drzwiach staje Azra, tajemnicza dziewczyna z pogrzebu, która myszkowała po domu. Mamy kolejną , pojawiającą się , ni stąd ni zowąd przyrodnią siostrę. Nie ma ona czystych intencji i Zerrin to wie, gdyż przyłapała ją właśnie w dniu pogrzebu, gdy plątała się po domu. Bahar urządziła siostrę w domu swojej matki w wiadomym celu i już na starcie Azra podsłuchała, że ciąża Bahar, to fikcja.... Która zwycięży w walce o Nazima? On na ich tle rysuje się całkiem przyzwoicie, czeka na dzieci. Nie pociągają mnie te rozgrywki, nic sensownego się nie dzieje, ale siedem odcinków do końca, więc dam radę
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 11:20:38 GMT
julia, geyby chcieli na budowie wiecej zdziac, to musieliby postarac sie o 2-3 dodatkowe postaci (od samego poczatku). Teraz mam wrazenie, ze ten serial to byla historia na max. 15 odcinkow, gdyby trzymali sie watku z tama.
|
|
|
Post by julia on Mar 24, 2021 10:13:26 GMT
julia ,geyby chcieli na budowie wiecej zdziac, to musieliby postarac sie o 2-3 dodatkowe postaci (od samego poczatku). Teraz mam wrazenie, ze ten serial to byla historia na max. 15 odcinkow, gdyby trzymali sie watku z tama. Ależ tak, więcej nie wykrzesaliby z siebie. Byłam tego zdania od początku - samo miejsce, budowa, baraki, gumowe buty, kaski, kombinezony , no i błoto, jednym słowem zad...pie. Myślę, że gdyby wprowadzić te dodatkowe postaci, to też niewiele by zdziałano. No chyba, że byłby to typowy kryminał i pojawiłby się komisarz Alex i tam prowadził całe dochodzenie. A tutaj owszem są trupy, ale dwa już w Stambule...
|
|
|
Post by Atahan on Mar 24, 2021 10:35:08 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2021 17:02:34 GMT
Reytingi za 23.03.2021 - WTOREK ТОТАL:
1. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (187 odcinek) - 10.43%⬇(-0.11) 2. Masumlar Apartmani (27 odcinek) - 10.23%⬇(-0.24) 7. Baraj (32 odcinek) - 5.69%⬇ (-0.04)15. Hekimoglu (42 odcinek) - 3.63%⬆ (+0.58) АВ:
1. Masumlar Apartmani - 13.79%⬆ (+0.47) 2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 8.69%⬇(-0.79) 6. Hekimoglu - 4.82%⬆(+1.08) 11. Baraj- 3.82%⬆(+0.42)
|
|
|
Post by julia on Mar 28, 2021 20:38:45 GMT
Odcinek 32.
Mocną głowę ma Halit, już myślałam, że trup nieboszczyk, ale wezwany na ratunek-jak zwykle - Tarik stwierdził, że żyje. Ibrahim odetchnął z ulgą I znów, Meryem na trochę do łazienki, a w zamrażarce lądują mrożonki i Halit po dojściu do siebie sprawdza i nic, zero trupa...przywidzenie Potem Meryem kolejny raz do zamrażarki, a na wierzchu warstwa mrożonek. Uff, chwila oddechu i spokój, ale gdzież tam. W progu mieszkania Zahry staje nie tylko Halit, który wyjechał, ale i ich mamusia Oszaleć można, tym bardziej , że teściowa Zahry rozgościła się na dobre w kuchni i gotuje potrawy z...mrożonek No , ale to nie koniec niespodzianek. Umyśliła sobie, że Zahra musi mieć stałą opiekę i weźmie ślub z Halitem i choćby Tarik z Ibrahimem chcieli zaoponować, to Halit jakby od niechcenia pokazuje broń...Oj Zahra przepadłaś A tymczasem na linii dramatu bez zmian. Podczas urodzin Nazima, Nehir niezadowolona, że nie spędził całego wieczoru z nimi, tylko poszedł do domu, bo Bahar zadzwoniła, idzie do nich i psuje całą zabawę urodzinową , jaką przygotowała mu żona i goście. Nazim wściekł się na Nehir i Bahar ,po tym, gdy usłyszał, że obydwie kłamią w sprawie ciąży, że zabrał Merta i wyjechał do domu poza miastem, gdzie przyjemnie spędza czas z synem. Obydwie myślą , jak go odnaleźć i ugłaskać, przeciągnąć na swoją stronę. Nehir , jak zwykle jest żałosna w swojej żebraninie o uczucie, Bahar ma pomocnicę w postaci swojej siostry, która pomaga w zastawieniu na Nehir pułapki i zamknięciu jej w jakimś magazynie. Jest tam materac, koc, woda, lampa naftowa - wszystko przygotowane, a w tym czasie wykradziony adres posłużył Bahar do odwiedzin Nazima... Azra nie przewidziała jednak, że lampa naftowa jest niebezpieczna w magazynie , w którym są drewniane skrzynki. Nehir ,przez sen trąciła nogą w ścianę, lampa spadła i cały magazyn stanął w płomieniach....
|
|
|
Post by Matthias on Mar 31, 2021 18:11:40 GMT
Reytingi za 30.03.2021 - WTOREK ТОТАL:
2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (188 odcinek) - 9.91%⬇(-0.52) 6. Baraj (33 odcinek) - 5.82%⬆ (+0.13)
15. Hekimoglu(43 odcinek) - 3.33%⬇ (-0.30) АВ:
2. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - 9.07%⬆(+0.38) 5. Hekimoglu- 4.34%⬇(-0.48) 11. Baraj - 3.68%⬇(-0.14)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 2, 2021 10:11:05 GMT
|
|