|
Post by Matthias on May 21, 2021 17:18:23 GMT
Reytingi za 20.05.2021 - CZWARTEK ТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (97 odcinek) 9.22%⬇(-1.11) 2. Camdaki Kiz (6 odcinek) - 6.08%⬇(-1.42) 3. Mucize Doktor (63 odcinek) - 5.18%⬇(-0.38)
5. Bir Zamanlar Kıbrıs (7 odcinek) - 4.66%⬇(-0.25) 11. Alev Alev (27 odcinek) - 2.81%⬇(-0.21) 37. Akrep (22 odcinek) - 1.05%⬇(-0.29) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.07%⬇ (-3.17) 2. Bir Zamanlar Çukurova - 5.46%⬇(-1.45) 3. Mucize Doktor - 5.36%⬆(+0.21)
8. Bir Zamanlar Kıbrıs - 4.25%⬇(-1.28) 12. Alev Alev - 2.23%⬆(+0.18) 33. Akrep - 0.76%⬇(-0.10)
|
|
|
Post by Mavi on May 27, 2021 15:41:14 GMT
Alex, Next to co? Ostatni live dzisiaj? Mam nadzieję, że nie zasnę xd
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 27, 2021 15:56:29 GMT
Płakać mi się chce, zwłaszcza po 2 fragu. Może wpadnę koło 21 ale nie wiem czy to wytrzymam.
|
|
|
Post by Alex on May 27, 2021 21:18:55 GMT
Mimo że finał był totalnie beznadziejny (szczególnie jego końcówka ) to jednak cholernie mi smutno. Ktoś ostatnio na forum napisał (chyba mira w temacie DEK?), że ma wrażenie, że wraz z finałem serialu kończy się jakiś etap i o ile wtedy mi się to dziwne wydawało to... Teraz mam chyba dokładnie to samo. Z jednej strony dobrze, że to już koniec, bo w ostatnich odcinkach działy się takie głupoty, że szkoda mówić, ale z drugiej... Tyle ile przez ten czas wydarzyło się na forum, ile głupot nawypisywaliśmy i nawymyślaliśmy... I te moje nocne maratony, i aktualny radar do wyłapywania i wkręcania się w nieshipowalne shipy... Jakoś tak sobie nie wyobrażam, że to koniec. Nigdy wam nie wybaczę, że mnie wkręciliście w ten serial. Żadnego finału tak nie przeżyłam.
A poważnie to te ze scen AlFer: www.youtube.com/watch?v=OY-LLe6DwlA, www.youtube.com/watch?v=LtqXBMFTtsI, www.youtube.com/watch?v=Yq4lfayEJf4 Najpiękniejsza piosenka: oczywiście ta www.youtube.com/watch?v=tmrWDzdR46Q Poważnie: www.youtube.com/watch?v=qSOL6kOuMRg - bardzo ładna Ulubiony bohater: Doruk Ulubiona bohaterka: Selvi Ulubione dziecko: mały Ali Najciekawsza postać: Doruk Najnudniejsza postać: Nazli Najbardziej pocieszna postać: Gunes , a poważnie Ali Najlepsze teksty: Ali, czasem Doruk Najbardziej irytująca postać: Nazli, Gunes, Acelya, Vuslat Najlepszy czarny charakter: Vuslat? Najlepiej ubrana postać: wszyscy tam praktycznie byli ubrani tak samo, więc... Najbardziej wstrząsająca śmierć: Adil Najbardziej wzruszająca/poruszająca śmierć: Adil Najprzystojniejszy: Ferman Najpiękniejsza: Nazli Ulubiony przedmiot: szalik? skalpel? Najpiękniejsze słowo: Sułtanko , nie wiem... Abi? Ulubione powiedzenie: ah be çocuk Adila Ulubiony samochód: ten kabrio Alego , nie, nie, poważnie to ten biały Doruka, którym uczył jeździć Alego Ulubiona para: nie licząc AlFer i DorDem to chyba... A nie! Lubiłam Selvi i Adila Para, której nie lubiłam: Ali i Nazli, Ferman i Beliz, Acelya i Demir, Gulin i Gunes, Doruk i ta laska którą mu wcisnęli Ulubiony duet: Doruk i Demir, Ali i Ferman, Ali i Doruk Najlepszy duet damsko-męski: Doruk i Nazli - głównie przez fragment po rozstaniu AlNaz, kiedy Doruk niby niechcąco jej non stop dokopywał, a ta potem beczała Najlepszy wątek przyjacielski: przyjacielski... Wszyscy dobrze wiemy jak było, ale niech będzie... DorDem i AlFer Największa chemia: Ali i Ferman Najciekawszy wątek: AlFer, DorDem, Doruka Ulubiona część serialu: 9-15 Ulubione odcinki: brak Najlepsze zakończenie odcinka: pamiętam tylko 9 Najlepsze lokowanie produktu: Media Expert w wykonaniu DorDem w 43 odcinku chyba Największe zaskoczenie: chyba to, że AlFer ostatecznie nie skończyło razem Największe rozczarowanie: finał, brak Demira podczas wyjścia na jaw prawdy o Doruku i podczas jego operacji i oczywiście brak wyjazdu AlFer do Holandii, a Doruka do Tajlandii, you know Największy absurd:- ciąża Nazli - Doruk i ta pacjentka, - prowadzenie Nazli do "ołtarza" przez tatusia i w ogóle sam jego powrót - ostatnia scena ze zdjęciami i Alim Najzabawniejsze sceny: jedyna, która przychodzi mi do głowy to ta, kiedy Doruk uczył Alego jeździć samochodem Ulubiona scena miłosna: taniec AlNaz, pierwsze przytulenie AlNaz po rozmowie Alego z ojcem A teraz te bardziej w naszym stylu : - AlFer w 9 - AlFer w 11 - AlFer w 13 - AlFer w 15 - rozmowa AlFer przez szybę podczas kwarantanny - list Fera do Alego - AlFer, kocyk i samochód w 34 chyba - rozmowa oczami DorDem - yasak elma/ask-i memnu jak zwał tak zwał - telefon Doruka do Demira w 56 - śpiące DorDemy też niech będą - była jeszcze taka scena w której Doruk proponuje Demirowi piłkarzyki, ten odmawia, a potem sobie przypomina tekst pacjenta/ki o miłości i za nim biegnie, nie pamiętam odcinka Wzruszające sceny/wyciskacze łez:- AlFer podczas kwarantanny Fera - śmierć Adila - Ali mówi dlaczego został lekarzem chyba w 1 odcinku Najlepsza akcja: samolot? Najlepsza bójka: Fer w obronie Alego w 13 Najgorzej zakończony wątek: wszystkie Najlepszy aktor/aktorka: Taner Najgorszy aktor/aktorka: Sinem
|
|
|
Post by Matthias on May 29, 2021 14:22:16 GMT
Reytingi za 27.05.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (98 odcinek) 8.53%⬇(-0.69) 2. Camdaki Kiz (7 odcinek) - 5.81%⬇(-0.27) 6. Mucize Doktor (64 odcinek, FINAŁ ) - 4.86%⬇(-0.32)
7. Bir Zamanlar Kıbrıs (8 odcinek) - 4.17%⬇(-0.49) 13. Alev Alev (28 odcinek, FINAŁ ) - 2.71%⬇(-0.10) 33. Akrep (23 odcinek) - 1.15%⬆(+0.10) АВ:1. Camdaki Kiz - 7.67%⬇ (-0.40) 2. Bir Zamanlar Çukurova - 5.62%⬆(+0.16) 4. Bir Zamanlar Kıbrıs - 5.18%⬆(+0.93) 5. Mucize Doktor (FINAŁ ) - 5.10%⬇(-0.26)
13. Alev Alev (FINAŁ ) - 1.97%⬇(-0.26) 55. Akrep - 0.61%⬇(-0.15)
|
|
|
Post by lucy on Jun 7, 2021 10:09:37 GMT
|
|
|
Post by Mavi on Jul 11, 2021 19:15:17 GMT
To jest straszne, że niedługo 2 miesiące od zakończenia serialu. Nadal do mnie nie dociera, że to koniec. Może bardziej to poczuję, gdy skończę proces tłumaczenia, ale na razie to... Brakuje mi nowych scen, czwartkowej radochy, a nawet hejtowania Pinar za jej finezyjne głupoty.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 11, 2021 19:38:35 GMT
miesiące od zakończenia serialu. Nadal do mnie nie dociera, że to koniec. A ze mnie nie wyparowała złość na pinar i mf. Co z tego serialu zrobili.
|
|
|
Post by Alex on Jul 20, 2021 15:23:26 GMT
Mavi, serio chciałabyś oglądać chodzącą i beczącą po kątach Nazli? 🤦♀️ I to wszystko spod ręki Pinar... Dobrze, że tylko na tej ciąży się skończyło. Trzeba tylko wymazać z pamięci niektóre sceny, napisać sobie swoje własne zakończenie i gotowe. 😂 Ewentualnie zawsze można wrócić do sezonu pierwszego i odcinków 9-15. O wiele bardziej wolałabym oglądać je jeszcze raz niż te 50+. Nie wiem czy się jeszcze za nie zabiorę. Wiem, jak się skończyło, większość obejrzałam live... A teraz wracać do czasu, kiedy jeszcze istniało moje DorDem, jak już się pogodziłam z tym, że Pinar zje*ała ten wątek wybitnie? Nie chcę. 😭 No i cały czas nie wybaczyłam tej Holandii. 😤
|
|
|
Post by Mavi on Aug 8, 2021 18:35:17 GMT
Odcinek 63:
"A: Więc gdzie pan pójdzie?
F: Jest szpital uniwersytecki. Oferują mi to od dłuższego czasu, ale odmawiałem. Ale bardzo mnie chcą. W kadrze swoich profesorów. A: To wspaniała wiadomość. F: Powiedziałem im o tobie. Byli bardzo podekscytowani. Wiem... Zmiana jest dla ciebie bardzo trudna. Właśnie zostałeś specjalistą. Żenisz się. Zdarzyły się też inne rzeczy. Posłuchaj mnie, Ali. Nasz charakter i... To kim jesteśmy, formuje się w takich momentach. Pomyśl. Masz przed sobą dwie opcje. Albo mnie teraz odrzucasz... Od razu wracasz do swojego dawnego życia, wracasz w objęcia swojej ukochanej. Spokojnie, bezpiecznie, bez ryzyka. Ale zawsze jest tak samo. Znowu. Jest też inna opcja. Przyjmujesz moją ofertę i zaczynamy razem zupełnie nowe życie. Nowe marzenia... Nowi ludzie, nowe doświadczenia. Życie jest krótkie. Musimy poszerzyć nasze horyzonty. Musimy być odważni. Może nic z tego, co powiedziałem, się nie wydarzy, nie wiem. Ale są nowe marzenia. Jestem tego pewien. Dlaczego znowu marzymy? Ponieważ marzenia się starzeją, Ali. Marzenia się starzeją. Nie obrażę się, jeśli nie pójdziesz ze mną. To znaczy, jeśli odrzucisz moją ofertę. Ale pamiętaj o tym... Możemy teraz chwycić nasze skrzydła i polecieć razem."
"Tanju: Posłuchajcie, powiem wam coś. Byliście jak jedno serce w środku. A: Jak to? T: To tak, jakby wasze serca... Biły jak jedno. Tak dobrze się uzupełnialiście. Cokolwiek się zdarzy... Tak trzymajcie. Dziękuję wam. Macie złote ręce. F: Słyszałeś? Dokładnie. Jedno serce."
"A: Zaparkowałby pan, doktorze Fermanie? Właściwie moje umiejętności parkowania są dobre, ale nie lubię ryzykować. F: Ale będziesz musiał. Pomyśl o tym jak o operacji. Ty, ja. Jedno serce."
"A: Doktorze... To prezent, który dla pana kupiłem. F: Kompas? A:Tak. Nie wskazuje na północy. Proszę zgadnąć dlaczego. Kupiłem też dla siebie. Zsynchronizowałem je. Jeśli jedno z nas zniknie... Abyśmy mogli się odnaleźć. Doktorze Fermanie, jest pan pierwszą osobą, którą z własnej woli dotknąłem w tym szpitalu. Przytulimy się po raz ostatni? Jestem na to gotowy. F: Nie. Nie pożegnam się z tobą. Kiedykolwiek zechcesz... Kiedy poczujesz się gotowy, spójrz na kompas i znajdź mnie. Zgoda, bracie? A: Proszę dać mi dwa tygodnie."
|
|
|
Post by Alex on Aug 8, 2021 20:21:26 GMT
Możemy teraz chwycić nasze skrzydła i polecieć razem. Prosto do Holandii. 😭 Tanju: Posłuchajcie, powiem wam coś. Byliście jak jedno serce w środku. A: Jak to? T: To tak, jakby wasze serca... Biły jak jedno. Tak dobrze się uzupełnialiście. Cokolwiek się zdarzy... Tak trzymajcie. Tanju jaki shiper, nie spodziewałam się. 😂 Mógł im chociaż bilet kupić... Przytulimy się po raz ostatni? Jestem na to gotowy. F: Nie. Idiota, idiota, idiota, idiota, idiota. 🤦♀️ Ale ten odcinek na pewno obejrzę. A przynajmniej sceny alfer, bo nie wiem, czy przeżyje ponowne oglądanie Sinem...
|
|
|
Post by Alex on Sept 2, 2021 19:00:13 GMT
Sporo zaległości mi się w MD zrobiło, bo skończyłam oglądać (z napisami) po 49 odcinku i jakoś nie mogłam się później zebrać, by kontynuować. I w sumie to nawet nie wiedziałam czy jest sens nadrabiać, bo co ważniejsze sceny a nieraz całe odcinki widziałam na live, więc wiem co tam "ciekawego" Pinar napisała (a czego niestety nie ). No i wiadomość o odejściu Firata też mnie raczej do tego nadrabiania nie zachęcała, z wiadomych powodów. No ale w końcu się zmobilizowałam i zaczęłam oglądać. O ile 52 wcześniej uważałam za beznadziejny to teraz twierdzę, że wcale nie był taki zły. Przynajmniej do rozpoczęcia tego nieszczęsnego balu, czyli jakoś do 1 h 40 min. Potem już była tragedia. Szczególnie ze stylizacjami Nazli i Beliz, bo wyglądały naprawdę okropnie. Najładniejszą sukienkę miała chyba Selvi, ale raczej nie tak powinno być, bo to jednak nie ona była tutaj protką (a szkoda ). Ezo przebranej za Nazli nawet nie zamierzam komentować, bo szkoda mojej klawiatury. Przejdźmy do kolejnej beznadziejnej sceny, czyli... I szczerze mówiąc to nie wiem do końca, co tak negatywnie na mnie podziałało, bo w sumie... No taniec jak taniec. Wszystko ładnie, pięknie, Ali robi kolejny krok, bo to już nie jest taniec "bez dotykania"... Ale za bardzo się z nim kojarzy. Tamta scena była przepiękna i miałam wrażenie, że za wszelką cenę chcą zrobić coś podobnego albo takiego samego. Tylko te maski, sukienka Sinem, fryzura, a nawet piosenka... No nie, nie, nie! Kompletnie mi się to nie podobało, ani troszeczkę. Jak to powiedział Fer: yok artik. Napisałabym, że w tym odcinku męczyły mnie sceny DorDem, ale z racji tego, że były to jedne z ostatnich to trzeba docenić albo chociaż przemilczeć. Więc z tego odcinka przemilczę. Ale jeśli chodzi o DorDem to trzeba trochę docenić Pinar, bo jednak nie jest to wcale taka zła scenarzystka, jak o niej myślałam. Czasem coś jej się uda napisać... Jak choćby taki tekst: No, więc z racji tego, że w Turcji w tym temacie jest ciężko to niestety Demir musiał wyjechać do Tajlandii, żeby przygotować wszystko na rozpoczęcie nowego życia. Tylko zapomniał o tych planach poinformować Doruka... A ten biedny tęsknił i jeszcze Acelya mu du*ę zawracała. I tu dochodzimy do sceny z cyklu "Titanic"... Czyli ludzie za każdym razem łudzą się, że statek jednak nie zatonie, a ja widząc tę scenę: łudzę się, że tym razem usłyszę nie "sarı fırtına" a "sen Demir değilsin". No ale co zrobić? To jednak Pinar, nie wymagajmy za wiele. W końcu z wątkiem Doruka czekała do momentu odejścia Firata, czego jej nigdy przenigdy nie wybaczę. Miała na to całe 26 odcinków, ale oczywiście wolała się skupić na Nazli i jej fochach albo na Beliz i Tanju (chociaż uważam, że to bardzo fajna para by była ). No więc biedny Doruk po odejściu Demira dostał Tanju... Ale to dosłownie na chwilę, bo ta relacja nie działała w dwie strony. Tanju za to nie miał takich oporów... Demir by tego nie zrobił... Zaczęłam ten 58 odcinek, ale nie mogę go dokończyć. Wczoraj jeszcze znalazłam na tt taki filmik i po końcówce to już tylko rozpacz została. Będę się chyba musiała zmusić do dokończenia tego nieszczęsnego 58 odcinka.
Z drugiej strony jednak nie powinno być aż tak źle, bo we wcześniejszych odcinkach (tych po śmierci Adila) bardzo podobały mi się wspólne sceny Alego i Doruka. Tak naprawdę Doruk był wtedy jedyną osobą, z którą Ali mógł porozmawiać. No i ta scena na korytarzu w 50 odcinku. Chyba jedna z moich ulubionych całego serialu. Więc to, że teraz to Ali dowie się jako pierwszy o historii Doruka będzie piękną klamrą. Choć wiadomo, że ja oczywiście chciałabym, żeby był to ktoś inny... Muszę przy tej okazji wrzucić gifa znalezionego na tt:
Z AlFer mi się chyba podobał najbardziej 53 odcinek (czyli ten w którym ich nie było ), ale przeżywanie Fermana, że nie może jechać z Alim było boskie. Szkoda, że tak bardzo się nie palił do wyjazdu w finale. Trzeba było wtedy brać Alego i uciekać byle dalej... To już nawet Holandia nie musiała być. Mogli się z Dorukiem do Tajlandii zabrać. Tam by rtuk tych ukrywanych uczuć nie ocenzurował... No ale cóż... Z racji tego, że to jednak Turcja to Ali musiał powiedzieć, że nie chce rozmawiać. Może to i lepiej, bo przecież byli na dachu szpitala, takiego wyznania Fer mógłby nie udźwignąć. To chyba na tyle, jeśli chodzi o AlFer, nic specjalnego (poza tym co zawsze) się u nich nie działo. Sceny w 55 były fajne i pomysł Alego z przywiezieniem do szpitala Fatos w 56. 57 i to wspólne ćwiczenie to wiadomo.
I teraz was pewnie zaskoczę (chociaż już to chyba kiedyś pisałam), ale podoba mi się para Beliz-Tanju. Wiadomo, że za FerBel nigdy nie przepadałam, więc... A Tanju był świetny w tych odcinkach i jeszcze ta scena z Leylą. Słodkie
To chyba na tyle. Wrócę, jak zmęczę ten beznadziejny 58 odcinek...
|
|
|
Post by Alex on Sept 5, 2021 15:49:29 GMT
Obejrzałam w końcu ten 58 do końca. I jestem trochę rozdarta. Bo z jednej strony, pod względem historii Doruka było świetnie, ale z drugiej... Wszystko pozostałe (delikatnie mówiąc!) było beznadziejne. Wiecie, co najbardziej mi się nie podobało, więc nie będę już tego pisała. Pierwsze zasadnicze pytanie brzmi: dlaczego po tej akcji pod tomografem zostawili Doruka samego? Zaczął im grozić skalpelem, a oni tak po prostu dali mi tabletkę i kazali iść do domu... Demir by tego tak nie zostawił. Właściwie wiadomo było od początku, że to Ali się jako pierwszy dowie o historii Doruka... No do pewnego czasu jeszcze można było się łudzić, ale... Bardzo ładna scena, wzruszyłam się nawet trochę szczerze mówiąc. Tylko nie podobało mi się to, że po tej rozmowie Ali od razu poszedł powiedzieć Muhsinowi, co jest z Dorukiem. Skoro już jesteśmy przy Muhsinie to w tym odcinku się dowiedział o AlFer... I chyba mu się to nie spodobało. Nie wiem, czy zazdrosny, czy jak to rozumieć? Jedyny plus jego zostania ordynatorem jest taki, że wypieprzył Nazli z oddziału. Szkoda tylko tych pacjentów z SORu, ale to już inna historia... Ali został głównym asystentem i chyba oznacza to, że będzie teraz musiał współpracować z Muhsinem. Szkoda, że później nie będzie się aż tak upierał, że nie chce z nim pracować. Ale na razie jeszcze jest Fer i on ogarnie sprawę. Swoją drogą całkiem niezły odcinek pod względem AlFer. To wspólne ćwiczenie na kurczakach i spojrzenie Fermana, kiedy się udało. I Ali mówiący, że lepiej od razu wszystko z siebie wyrzucić... Tylko tutaj podobną sytuacja jak na tym dachu. Tam Ali powiedział, że nie chce rozmawiać, tutaj Fer uciekł. Robimy postępy. Następne będzie "Sen. Ben. Tek kalp." Tanju za to stwierdził, że on się jednak zakochał. Ale Ruda tak się wystraszyła, że poszła pogodzić się z Fermanem. Za choinkę mi się to nie podoba, nie cierpię tej pary bardziej niż AlNazów. Za to Tanju i Beliz to byłby fajny ship. Na koniec historia tych dzieciaków. Niemiłosiernie mnie ta cała rodzinka irytowała. O tej akcji z policją nawet nie wspomnę, bo widziałam ją trzeci raz (co prawda drugi raz w wykonaniu MD, ale jednak...) i mój poziom zażenowania nadal osiągnął maksimum. Naprawdę współczuję Onurowi i Tanerowi, że musieli to zagrać. A jednocześnie się cieszę, że Doruka w to nie wpakowali. Potem nastąpiła ta przeogromnie wzruszająca scena (to sarkazm oczywiście, mam serce z kamienia ) i płacząca Nazli... Boże, że ona jeszcze na oddziale zamkniętym szpitala psychiatrycznego nie wylądowała to jest jakiś cud. Gdyby każdy lekarz miał tak przeżywać dramaty pacjentów to ostatecznie nie miałby ich kto leczyć. Tragedia. To chyba na tyle odnośnie 58. Do tej pory się jeszcze zastanawiałam, czy Pinar to scenarzystka wybitna, czy wybitnie zje... beznadziejna. Ale po tym odcinku już wiem, że zdecydowanie to drugie. Nigdy, ale to N I G D Y więcej nic od MF ani tym bardziej od Pinar. Noł łej.
|
|
|
Post by Alex on Sept 6, 2021 19:31:43 GMT
Najpierw to było "oglądaj, oglądaj", a teraz sama w temacie zostałam.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 11, 2021 7:17:19 GMT
Serial od 5 września dostępny jest na platformie HBO Max. Obecnie jest na 11. miejscu najchętniej oglądanych seriali na HBO, bo znalazł się w TOP prawie wszystkich państw latynoskich.
W Polsce start HBO Max przewidziany jest na rok 2022.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2021 14:38:04 GMT
A w Polsce nie ma.?
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 14:42:55 GMT
Ilość tych platform mnie dobija. Człowiek musiałby zarabiać tylko na wykupowanie abonamentów. 😂 Nie mniej jednak dla MD byłabym w stanie zrobić wyjątek, jeśli oczywiście będzie z lektorem. Tak łatwiej wkręcić pewne osoby w oglądanie. 😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2021 14:54:42 GMT
Ilość tych platform mnie dobija. Człowiek musiałby zarabiać tylko na wykupowanie abonamentów. W 2022 dojdą jeszcze dwie platformy. Disney+ i SkyShowtime. HBO Max nie liczę bo to to samo co hbo go.
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 15:01:16 GMT
W 2022 dojdą jeszcze dwie platformy. Disney+ i SkyShowtime. HBO Max nie liczę bo to to samo co hbo go. Super. Polsat coś tam go, Player, Canal+, HBO, netflix, viaplay, Disney, SkyShowtime... Jakieś 300-350? Chyba, że jeszcze o czymś zapomniałam? Zaraz tvp też otworzy swoją platformę. 😂
|
|
|
Post by Mavi on Sept 11, 2021 15:10:03 GMT
Nie korzystam z platform, ale w tym wypadku zrobię wyjątek i zakupię, kiedy się pojawi w PL. Jestem ciekawa, czy pocięli i jak pocięli naszego Doktorka. Ale boję się lektora... Chyba, że zrobią takiego, że będzie słychać pierwotne głosy aktorów, to jeszcze jakoś ujdzie.
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 15:12:41 GMT
Oo, jak miło. Nagle sobie wszyscy przypomnieli o tym temacie... 😏
|
|
|
Post by Mavi on Sept 11, 2021 15:24:43 GMT
Oo, jak miło. Nagle sobie wszyscy przypomnieli o tym temacie... 😏 Ja tu wpadam codziennie, choć niewidzialnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2021 16:43:48 GMT
To coś nie można nazwać platformą . To zmieniona nazwa ipli.
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 17:21:18 GMT
Mavi to musisz przestać być niewidoczna. Skomentuj cudowny fakt ciąży Nazli albo ślubu... Opcji jest wiele. 😂 Next, no właśnie to jest platforma. Zerknęłam z ciekawości i jedyne 3 dyszki za 30 dni. Piszesz się? 😂 Kiedyś na spokojnie można było obejrzeć odcinek po emisji w tv, a teraz trzeba mieć wykupiony abonament. Jest dokładnie tak jak na Playerze. Tylko Player jest dostępny już za 5 zł...
|
|
|
Post by lucy on Sept 11, 2021 19:28:16 GMT
Jestem ciekawa, czy pocięli i jak pocięli naszego Doktorka. Wersja międzynarodowa ma 197 odcinków 45-minutowych, więc możesz sobie wyliczyć.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 11, 2021 20:22:38 GMT
Jestem ciekawa, czy pocięli i jak pocięli naszego Doktorka. Wersja międzynarodowa ma 197 odcinków 45-minutowych, więc możesz sobie wyliczyć. Wiem, widziałam, ile ma wersja międzynarodowa. Widziałam też odcinki, gdy Doktorek leciał w Kazachstanie i tam były pocięte co niektóre kompletnie od czapy. Mam nadzieję, że jeśli już to tu będzie nieco lepiej.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 11, 2021 20:33:14 GMT
Next, no właśnie to jest platforma. Zerknęłam z ciekawości i jedyne 3 dyszki za 30 dni. Piszesz się? 😂 Kiedyś na spokojnie można było obejrzeć odcinek po emisji w tv, a teraz trzeba mieć wykupiony abonament. Jest dokładnie tak jak na Playerze. Tylko Player jest dostępny już za 5 zł... Polsat Go jest darmową platformą, jedyne co trzeba to się zalogować. Aktualnie oglądam tam telenowele "Idiotki nie idą do nieba" 😏 Natomiast za te 30 zł miesięcznie ma się dostęp do zawartości zwane przez Polsat jako "Premium" czyli do seriali, które nie zostały jeszcze wyemitowane w telewizji jak "Mecenas Porada" czy "Osaczony" Co do "Mucize doktor" to oferta HBO różni się w zależności od regionu. Jak platforma u nas wystartuje nie jest powiedziane, że serial też się pojawi...
|
|
|
Post by Alex on Sept 11, 2021 20:53:27 GMT
Polsat Go jest darmową platformą, jedyne co trzeba to się zalogować. Aktualnie oglądam tam telenowele "Idiotki nie idą do nieba" 😏 Natomiast za te 30 zł miesięcznie ma się dostęp do zawartości zwane przez Polsat jako "Premium" czyli do seriali, które nie zostały jeszcze wyemitowane w telewizji jak "Mecenas Porada" czy "Osaczony" Oo, miło. 😁 Szczerze mówiąc sprawdziłam tylko jeden, może dwa seriale i przy nich wyskoczyło mi info o tym abonamencie, więc automatycznie uznałam, że odnosi się do całej zawartości. 😂 Mi to i tak nie robi różnicy, bo seriale które interesują mnie najbardziej są dostępne właśnie w tej ofercie premium... Na szczęście nie interesują mnie na tyle, żebym chciała płacić za ich oglądanie. 😂
|
|
|
Post by Alex on Sept 22, 2021 16:08:10 GMT
Pojawił się finał z napisami. Więc to już ostateczny koniec... Miałam tego nie pisać, bo uważam, że to kompletnie niepotrzebne i zupełnie nie w moim stylu. Potem długo myślałam, czy to wrzucać. Szczególnie, że miał to być komentarz na fb... Ale później uznałam, że tutaj się wszystko zaczęło i jeśli mam to dodać to tutaj. A ostatecznie zdecydowałam się dodać, bo MD to jest jednak dla mnie wyjątkowy serial. I jakkolwiek głupio to wszystko nie zabrzmi to... Chyba chcę, żeby to tu było. MD na to zasługuje. Długo się wstrzymywałam z tym serialem i szczerze mówiąc to chyba byłam przekonana, że jednak go nie obejrzę. Ale w końcu włączyłam ten pierwszy odcinek. Jeśli dobrze pamiętam to było to 31 października. I nie włączałam go jakoś specjalnie przekonana, że będzie to super serial i będę go oglądała do samego końca. Bardziej z ciekawości. Po to, żeby oderwać myśli... Bo wtedy akurat zaczynał się jeden z najtrudniejszych, jeśli nie najgorszy okres w moim życiu. Tylko wtedy jeszcze tego nie wiedziałam. I zdecydowanie nie przesadzam. Nawet jeśli niektórym wyda się dziwnym, że jak niby? Najgorszy okres i codziennie po 2-3 odcinki serialu, potem jeszcze komentarze na forum... Ale tak. Tak było. A MD, to że wieczorem/w nocy włączałam odcinki i mogłam oderwać myśli od tego na co w realnym świecie nie miałam kompletnie wpływu... Naprawdę mi pomogło. I forum. Te wszystkie zwariowane posty które się tu pojawiły. I nie tylko tu, bo na poprzednim również. Wszystkie głupie komentarze, opowiadania, wattpad... Rubik! O tym tym bardziej nie chciałam pisać, ale... Pamiętam, jak bardzo miałam beznadziejny dzień zanim włączyłam 15 odcinek. Właściwie zanim przeczytałam post na forum, coś w stylu "ciekawa jestem, co powiesz o odcinku 15", który wydaje mi się, pisała Mavi. No i włączyłam. I dobrze się stało, bo na bank by mi nie starczyło łez na cały wieczór. A dodam, że płakać nie lubię. Więc... Zdecydowanie MD, to forum (ludzie, nie forum, you know) były jedną z dwóch rzeczy, które naprawdę mi pomogły w tamtym okresie. Druga - osoba, nie rzecz - pewnie się o tym nigdy nie dowie... Ale tutaj... Tutaj niech to zostanie. Aż mi się łezka w oku zakręciła. I... To też w dużej mierze dlatego MD jest moim ukochanym serialem i choćby nie wiem jak później scenariusz się stoczył, choćbym nie wiem jak na niego narzekała to to się nie zmieni.
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2021 14:18:25 GMT
Doktorek się znalazł na 8 miejscu w TOP10 HBO Max, w Kolumbii.
|
|