|
Post by lucy on Jul 22, 2024 20:50:34 GMT
Zresztą ta jej cała ciąża została zbagatelizowana w serialu, po prostu zaszła i urodziła! Moim zdaniem woleli nie ryzykować rozwinięcia tego wątku ciąży, bo aktorka od Defne by jeszcze bardziej przyćmiła, albo nawet zdominowała niemrawą protkę. Osobiście uwielbiałam etap przetrzymywania Elif przez Mahsuta. Mogłam sobie odetchnąć od słabego aktorstwa Hatice, tym bardziej, że w scenach z Mahsutem Elif była dla mnie znośniejsza (lepiej jej wychodziły, niż sceny szcześliwości u boku Kahramana).
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 23, 2024 11:41:49 GMT
Turcja niestety nie potrafi pokazać scen miłosnych i tak naprawdę nie wiemy jak wyglądała ta noc. To, że był pijany o niczym nie przesądza. Z podobnych jak ta tutaj nocy jest na świecie mnóstwo dzieci. Tak jak i z nocy, które miały miejsce tylko jeden raz.. Także wg mnie nie ma się tutaj do czego doczepić. Defne tej ciąży nawet nie planowała i nawet ona była w szoku. Z fabuły wiemy, że nie zdradzała Kahramana, więc to dziecko nie mogło być nie jego. Wiem że w Turcji to nie tak jak w naszych serialach, chodzi mi bardziej o to że Karaman był ledwo ciepły. Defne wykorzystała sytuację, rozumiem że oboje byli zaskoczeni. Karaman nie mógłby wyprzeć się dziecka, nawet nie podważał słów Defne że jest w ciąży. Tą scenę pokazali jakby się położyli nago spać, nie czepiam się ciąży tylko ten wątek pokazali w taki sposób jest w ciąży ok
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 23, 2024 11:46:32 GMT
No cóż nastąpił cud, a zdarzyło się to jak Defne postanowiła upić się z Karamanem gdy on opłakiwał fakt, że Elif ma wyjść za Kerema! Zresztą ta jej cała ciąża została zbagatelizowana w serialu, po prostu zaszła i urodziła! Właśnie tu czuję taki niedosyt tego że była w ciąży raz na jakiś czas pojechała na badania kontrolne i tyle. Jak Elif była w ciąży wszystko kręciło się wokół jej ciąży, tu ta ciąża wyszła przez przypadek i tak jakby ukartowana przez Defne i jej matkę ja przynajmniej odniosłam takie wrażenie.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 23, 2024 11:53:12 GMT
Moim zdaniem woleli nie ryzykować rozwinięcia tego wątku ciąży, bo aktorka od Defne by jeszcze bardziej przyćmiła, albo nawet zdominowała niemrawą protkę. Osobiście uwielbiałam etap przetrzymywania Elif przez Mahsuta. Mogłam sobie odetchnąć od słabego aktorstwa Hatice, tym bardziej, że w scenach z Mahsutem Elif była dla mnie znośniejsza (lepiej jej wychodziły, niż sceny szcześliwości u boku Kahramana). Maksut tym swoim maniakalnym uczuciem do Elif strasznie mnie irytuje, te jego więzienie jej to już była gruba przesada. Sama Hatice jako aktorka fakt mogła być odrobinę żywsza i nie popadać ze skrajności w skrajność swoją nadopiekuńczość nad Nazli bardzo przeniosła na Topraka. Ja ogólnie cieszę się jak Elif i Karaman są szczęśliwi. Kibicowałabym Defne i Karamanowi gdyby nie próbowała zabić Elif nie swoimi rękami, zabiła Nazli za dużo miała grzechów na sumieniu i to nie małych. Ta jej miłość to nie była miłość do Karamana normalna tylko chora i obsesyjna tak samo jak i Maksuta.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 23, 2024 12:29:06 GMT
Zresztą ta jej cała ciąża została zbagatelizowana w serialu, po prostu zaszła i urodziła! Moim zdaniem woleli nie ryzykować rozwinięcia tego wątku ciąży, bo aktorka od Defne by jeszcze bardziej przyćmiła, albo nawet zdominowała niemrawą protkę. Osobiście uwielbiałam etap przetrzymywania Elif przez Mahsuta. Mogłam sobie odetchnąć od słabego aktorstwa Hatice, tym bardziej, że w scenach z Mahsutem Elif była dla mnie znośniejsza (lepiej jej wychodziły, niż sceny szcześliwości u boku Kahramana). No cóż, Hatice miała za zadanie odegrać Elif, która jest dziewczyną mało doświadczoną, naiwną i często jak ciele dającą sie wmanipulować w róże intrygi. Nie jestem pewna, czy tu widać słabe umiejętności aktorskie Hatice, przecież Elif momentami jest własnie taka bezbarwna chociaż potrafi pokazać malutkie pazurki. Defne zaś jako negatywny charakter świetnie pokazuje swoją złość, toksyczną miłośc i te jej odloty na punkcie Kahramana, nic więc dzinego, że Begüm Kütük jest wyrazista i świetnie odgrywa furię Defne. Elif i Defne to dwa różne charaktery i wydaje mi się, że częściej przykuwa nas - widzów aktorstwo wszelakich furiatów czy negatywnych postaci, dlatego, moim skromnym zdaniem, nie zarzucałabym jednoznacznie Hatice kiepskiego aktrostwa!
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 26, 2024 9:54:50 GMT
primavera, mi podoba się jej powolna przemiana z takiej cichej szarej myszki w stanowczą osobę, podobało mi się jak postawiła stanowcze i jasne ultimatum Maksutowi w sprawie Topraka.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 26, 2024 11:26:58 GMT
A ja nadrabiam zaległości. Skończyłem "Dugum", obejrzałem "Ru" to kontynuuję dalej tę produkcję . Jestem po 55 odcinku. Cóż mogę powiedzieć. Jedne tajemnice się ujawniły, inne wciąż pozostają nietknięte. Na chwilę obecną, czekam aż Elif dowie się, że dziecko, które nosi pod swoim sercem, jest tak naprawdę jej. Kahraman próbował już ze dwa razy jej powiedzieć prawdę - jednak skończyło się to jak się skończyło. Matka Elif wyszła z więzienia. Pytanie jak również zareaguje na wieść o tym, że będzie babcią... Kiymet to po prostu z Defne dwie żmije. Dla mnie one są żmijami. O ile Defne to łazi w bagnie (ta matka jej też jest tu potrzebna), tak seniorka rodu jak już z tego bagna wyszła, to wróciła z powrotem. Sprawa z Yakupem - no cóż. Jak się gada głośno o tym, co nie trzeba, a ma się w domu taką paplę jak Sukran - to wiele do nieszczęścia nie potrzeba. Serial nawet przyjemnie się ogląda. Czekam, co się wydarzy się z Keremem, bo chłopak z tej miłości to już się zapędził troszeczkę za daleko...
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 26, 2024 12:56:15 GMT
Na chwilę obecną, czekam aż Elif dowie się, że dziecko, które nosi pod swoim sercem, jest tak naprawdę jej. Kahraman próbował już ze dwa razy jej powiedzieć prawdę - jednak skończyło się to jak się skończyło. Matka Elif wyszła z więzienia. Pytanie jak również zareaguje na wieść o tym, że będzie babcią... Kiymet to po prostu z Defne dwie żmije. Dla mnie one są żmijami. O ile Defne to łazi w bagnie (ta matka jej też jest tu potrzebna), tak seniorka rodu jak już z tego bagna wyszła, to wróciła z powrotem. Sprawa z Yakupem - no cóż. Jak się gada głośno o tym, co nie trzeba, a ma się w domu taką paplę jak Sukran - to wiele do nieszczęścia nie potrzeba. Serial nawet przyjemnie się ogląda. Czekam, co się wydarzy się z Keremem, bo chłopak z tej miłości to już się zapędził troszeczkę za daleko... na Novelas + dzisiaj już pojawi się 106 odcinek więc będzie się działo oj będzie! Nie zdradzę jednak co i jak ! Kahraman to bardzo zasadniczy i prawy facet więc chciałby być uczciwy wobec Elif i nie chce jej zranić, dlatego nie bardzo wie jak jej powiedzieć prawdę o dziecku. Jednocześnie widać, że Elif zajmuje coraz większe miejsce w jego sercu w przeciwieństwie do zazdrośnicy i furiatki Defne. Nie wiem czy pamiętacie , że pierwszy odcinek rozpoczyna się awanturą jaką wywołuje zazdrosna Defne posądzając Kahramana o zdradę, myślę, że wtedy już było widać jak toksyczna jest jej miłość do męża. Defne i Kiymet są siebie warte! Dwie żmije, które jednoczą się by osiągnąć własne cele! Kiymet powtarza, że to dla dobra rodziny ale ja zgadzam się z tym, co powiedziała jej kiedyś Meryem, a mianowicie, Kiymet chodzi o własne cele i ambicje a nie rodzinę. Defne zaś chorobliwie zazdrosna o męża daje się manipulować przez Kiymet i równie toksyczną mamuśkę! Ten trójkącik to istne siedlisko żmij! Kerem dla mnie to kolejny toksycznie zakochany bohater, a jeszcze do tego jest młody i porywczy! Wierzy ślepo, że Elif go pokocha , mimo, że mu cały czas powtarza, że nic z tego nie będzie, ale co tam Kerem jak Maksut uważają, że Elif ich pokocha tylko jeszcze o tym nie wie! Śmieszne i niebezpieczne podejście jak dla mnie! Lubię jednak ten serial i oglądam z przyjemnością!
|
|
|
Post by Matthias on Jul 26, 2024 15:33:55 GMT
Nie zwróciłem uwagi. Ten serial już miał wszystkie odcinki wyemitowane w naszej telewizji?
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 26, 2024 16:59:08 GMT
Nie zwróciłem uwagi. Ten serial już miał wszystkie odcinki wyemitowane w naszej telewizji? Nie. Gdy jeszcze było Dizi to wyemitowano chyba do 130 odcinka na 148 a teraz na Novelas+ leci od marca od początku i dzisiaj jest 106 odcinek. Mam nadzieję, że tym razem doogladam do końca
|
|
|
Post by lucy on Jul 26, 2024 17:19:20 GMT
Nie zwróciłem uwagi. Ten serial już miał wszystkie odcinki wyemitowane w naszej telewizji? Serial ukazywał się jednocześnie na Dizi oraz na Filmboxie: LINK. Kiedy Dizi przestał istnieć, serial został przerwany (było to w lutym), ale w Filmboxie się pojawiał systematycznie do samego końca. Ostatni odcinek wskoczył jakoś w drugiej połowie marca i dzięki temu Przypieczętowany Los obejrzałam bez przerywania jeszcze w marcu (pisałam o tym na 2 stronie)
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 10:51:51 GMT
A ja nadrabiam zaległości. Skończyłem "Dugum", obejrzałem "Ru" to kontynuuję dalej tę produkcję . Jestem po 55 odcinku. Cóż mogę powiedzieć. Jedne tajemnice się ujawniły, inne wciąż pozostają nietknięte. Na chwilę obecną, czekam aż Elif dowie się, że dziecko, które nosi pod swoim sercem, jest tak naprawdę jej. Kahraman próbował już ze dwa razy jej powiedzieć prawdę - jednak skończyło się to jak się skończyło. Matka Elif wyszła z więzienia. Pytanie jak również zareaguje na wieść o tym, że będzie babcią... Kiymet to po prostu z Defne dwie żmije. Dla mnie one są żmijami. O ile Defne to łazi w bagnie (ta matka jej też jest tu potrzebna), tak seniorka rodu jak już z tego bagna wyszła, to wróciła z powrotem. Sprawa z Yakupem - no cóż. Jak się gada głośno o tym, co nie trzeba, a ma się w domu taką paplę jak Sukran - to wiele do nieszczęścia nie potrzeba. Serial nawet przyjemnie się ogląda. Czekam, co się wydarzy się z Keremem, bo chłopak z tej miłości to już się zapędził troszeczkę za daleko... Oglądaj nie pożałujesz, serial bardzo fajnie się ogląda. Żmije jakich mało Defne jest okropna, te jej knucie z Klimyet zamiast przybliżyć ją do Karamana tylko ją od niego odsunęły. Klimyet zamiast cieszyć się że ma rodzinę i syn mógłby być szczęśliwy z Elif to musiała knuć by się pozbyć Elif, bo kochana Defne ale co tu dużo mówić jak Klimyet święta nie byla
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 10:57:13 GMT
na Novelas + dzisiaj już pojawi się 106 odcinek więc będzie się działo oj będzie! Nie zdradzę jednak co i jak ! Kahraman to bardzo zasadniczy i prawy facet więc chciałby być uczciwy wobec Elif i nie chce jej zranić, dlatego nie bardzo wie jak jej powiedzieć prawdę o dziecku. Jednocześnie widać, że Elif zajmuje coraz większe miejsce w jego sercu w przeciwieństwie do zazdrośnicy i furiatki Defne. Nie wiem czy pamiętacie , że pierwszy odcinek rozpoczyna się awanturą jaką wywołuje zazdrosna Defne posądzając Kahramana o zdradę, myślę, że wtedy już było widać jak toksyczna jest jej miłość do męża. Defne i Kiymet są siebie warte! Dwie żmije, które jednoczą się by osiągnąć własne cele! Kiymet powtarza, że to dla dobra rodziny ale ja zgadzam się z tym, co powiedziała jej kiedyś Meryem, a mianowicie, Kiymet chodzi o własne cele i ambicje a nie rodzinę. Defne zaś chorobliwie zazdrosna o męża daje się manipulować przez Kiymet i równie toksyczną mamuśkę! Ten trójkącik to istne siedlisko żmij! Kerem dla mnie to kolejny toksycznie zakochany bohater, a jeszcze do tego jest młody i porywczy! Wierzy ślepo, że Elif go pokocha , mimo, że mu cały czas powtarza, że nic z tego nie będzie, ale co tam Kerem jak Maksut uważają, że Elif ich pokocha tylko jeszcze o tym nie wie! Śmieszne i niebezpieczne podejście jak dla mnie! Lubię jednak ten serial i oglądam z przyjemnością! Z całej rodziny Karaman, Zyja, Meriem są najbardziej rozsądnymi osobami. Kerem też byłby w porządku żeby nie nastawianie Klimyet do związku z Elif. Ja pamiętam jak Defne urządziła scenę jak latała zazdrosna o Elif jak została surogatką. Tym swoim zachowaniem tylko uświadomiła Karamanowi że nie kocha Defne. Matka Defne, Klimyet i Defne powinny wszystkie wylądować w psychiatryku jak nic
|
|
|
Post by Matthias on Jul 27, 2024 11:00:46 GMT
monikaandr przerwać nie zamierzam . Jestem ciekaw, co jeszcze wymyślą żmije. Ziya to ma cierpliwość. I oczywiście - czekam aż Yakup się dowie prawdy o sobie.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 27, 2024 11:29:24 GMT
Jestem ciekaw, co jeszcze wymyślą żmije. Ziya to ma cierpliwość. I oczywiście - czekam aż Yakup się dowie prawdy o sobie. Żmije będą w swoim żywiole i wpadną im kolejne pomysły do głowy Yakup jeszcze długo nie pozna prawdy o sobie gdyż jego, żądna władzy i pieniędzy, żonka Şükran tak zręcznie nim manipuluje, że czasem mi go żal. Ziya reprezentuje ten moralny kręgosłup rodziny, ale te "żmijowate babska" też nim manipulują, więc on nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy. Na szczęście kłamstwo ma krótkie nogi i pan Ziya wczesniej czy później dowiaduje się o wszystkim i podejmuje odpowienie kroki, niestety na chwilę będzie miał ograniczony wpływ na rodzinę ( nie chcę spoilerować)
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 22:09:36 GMT
monikaandr przerwać nie zamierzam . Jestem ciekaw, co jeszcze wymyślą żmije. Ziya to ma cierpliwość. I oczywiście - czekam aż Yakup się dowie prawdy o sobie. Przygotuj się na więcej kombinacji jadowitych żmij, Defne nie odpuści tej chorej miłości do Karamana. Ona pasowałaby do Maksuta, dobrali się jak w korcu maku. Na samym początku faktycznie Defne i Karaman wyglądali na fajną parę i czasami miał człowiek wrażenie że Elif rozbiła ich małżeństwo, Zyja to pokład cierpliwości choć czasami podobało mi się jak hamował temperament Klimyet.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Jul 27, 2024 22:13:14 GMT
Żmije będą w swoim żywiole i wpadną im kolejne pomysły do głowy Yakup jeszcze długo nie pozna prawdy o sobie gdyż jego, żądna władzy i pieniędzy, żonka Şükran tak zręcznie nim manipuluje, że czasem mi go żal. Ziya reprezentuje ten moralny kręgosłup rodziny, ale te "żmijowate babska" też nim manipulują, więc on nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy. Na szczęście kłamstwo ma krótkie nogi i pan Ziya wczesniej czy później dowiaduje się o wszystkim i podejmuje odpowienie kroki, niestety na chwilę będzie miał ograniczony wpływ na rodzinę ( nie chcę spoilerować) Oj pomysłów żmijek nie brakuje to trzeba im przyznać, bardzo dobrze że kłamstwo ma krótkie nogi. Kiedyś każdy musi zapłacić za swoje czyny
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Jul 30, 2024 11:47:23 GMT
Wracam do muzyki z serialu: czy ktoś na forum wie jaki jest tytuł i kto wykonuje piosenkę, do której Kahraman i Elif tanczą podczas wesela w odcinku 75?
|
|
|
Post by lucy on Jul 31, 2024 23:41:24 GMT
Pervane - Bana Ellerini Ver Özdemir Erdoğan
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 1, 2024 7:35:38 GMT
Na Lucy SUPER EXTRA VIPa można zawsze liczyć bardzo dziękuję
|
|
|
Post by Matthias on Aug 9, 2024 21:20:52 GMT
Oglądam i oglądam. Spodobała mi się jedna melodia... Uwielbiam takie cudeńka.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Aug 14, 2024 1:48:16 GMT
lucy, a co stał się z ojcem Defne bo było tylko że jej matka zabrała go na leczenie? Scenarzyści zapomnieli o nim
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 14, 2024 8:27:59 GMT
lucy , a co stał się z ojcem Defne bo było tylko że jej matka zabrała go na leczenie? Scenarzyści zapomnieli o nim To nie Lucy ale odpowiadam Mamuśka Defne wysłała go na leczenie do Francji bez kosultacji z samą Defne i na tym sie urwał jego wątek. Zresztą mamuś też nagle znika z ekranu i dowiadujemy sie ,że wróciła do Szwajcarii, ale Defne co jakis czas gada z nia przez telefon.Ewidentnie wątki matki i ojca Defne zostały zakończone.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 14, 2024 12:19:54 GMT
Jestem już jakby patrzeć w drugim sezonie (odcinki ok. 107). I potwierdzam. Ojca wysłano na leczenie do Szwajcarii. On zrobił wielkie oczy. Ona powiedziała, że nie ma tu nic do dyskusji. I siup, chłopa nie ma. Zwinął się, tak samo jak ta pielęgniarka, którą Maksut obkręcił wokół paluszka, żeby się dostać do środka. Mamusia wyleciała - i tyle z niej było pożytku. Wpadła, namieszała i uleciała. Mam nadzieję, że niedługo Yakup dowie się, że nie jest synem Kiymet... Ciągną to od X odcinków. Najlepsza scena z ostatnich odcinków - aż parsknąłem śmiechem. Sukran grzebie w sypialni teściowej i teścia, a gdy ta wchodzi do środka, Sukran z sejfem zamknięta w szafie Tak mnie ta scena rozbawiła. Od razu wiedziałem, że albo schowa się pod łóżko, albo za firankę, albo wlezie do tej szafy.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 14, 2024 13:40:30 GMT
Najlepsza scena z ostatnich odcinków - aż parsknąłem śmiechem. Sukran grzebie w sypialni teściowej i teścia, a gdy ta wchodzi do środka, Sukran z sejfem zamknięta w szafie Tak mnie ta scena rozbawiła. Od razu wiedziałem, że albo schowa się pod łóżko, albo za firankę, albo wlezie do tej szafy. Sukran jest z jednej strony komiczna a z drugiej podła w tym swoim dążeniu do jeszcze większej kasy i bogactwa. Przyznam, że także często chichoczę patrząc na to co ona wyprawia. A Sukran w szafie teściowej - bezcenne
|
|
|
Post by Matthias on Aug 14, 2024 17:01:37 GMT
primavera Sukran to jest szczwany lis. Niby plotkara, niby taka "mało ogarnięta", ale jak przychodzi co do czego - to wie, gdzie szukać, co zrobić i jak się odgryźć (Defne grozi Sukran, że powie o machlojkach i kopania dołka pod Karamanem, jemu samemu, a ta w odwecie informuje bratową o płycie). Czekam aż powie mężowi prawdę, o jego pochodzeniu tzn. o tym, że jest bratem przyrodnim, i czy go opuści pod koniec serialu. Po tylu odcinkach, uważam że córki Sukran i Yakupa to są takie pachołki w tym serialu. Dopiero Canan ostatnio coś tam drgnęła... Za namową ojca, zmienia dokumenty i daje do podpisania swojemu wujowi, teraz coś tam więcej się pojawia. Natomiast ta druga - no tragedia. Taki zapychacz. Mało interesująca postać. Sprawa z Nazli - no dobrze, że siedziałem. Defne ją popchnęła, ta spadła. Umarła. Koniec sprawy. Nic więcej. Willa ją pochłonęła. Tak się szybko pozbyć postaci z serialu... Spodziewałem się, że ułoży jej się albo z Keremem albo z synalkiem służącej. A tu zonk.
|
|
primavera
Entuzjasta
|
Post by primavera on Aug 14, 2024 17:17:20 GMT
Po tylu odcinkach, uważam że córki Sukran i Yakupa to są takie pachołki w tym serialu. Dopiero Canan ostatnio coś tam drgnęła... Za namową ojca, zmienia dokumenty i daje do podpisania swojemu wujowi, teraz coś tam więcej się pojawia. Natomiast ta druga - no tragedia. Taki zapychacz. Mało interesująca postać. Zgadzam sie , Canan jeszcze tam odgrywa małą rólkę ale ta Nehir jest wyjątkową pustą bogatą lalą, zresztą co się dziwić wychowana przez willę, gdzie intryga goni intrygę i dopingowana przez Sukran, dla której liczy się władza, bogactwo i status społeczny, wchłonęła te zasady jak gąbka. Sprawa z Nazli - no dobrze, że siedziałem. Defne ją popchnęła, ta spadła. Umarła. Koniec sprawy. Nic więcej. Willa ją pochłonęła. Tak się szybko pozbyć postaci z serialu... Spodziewałem się, że ułoży jej się albo z Keremem albo z synalkiem służącej. A tu zonk. Mi też szkoda Nazli, bo to była fajna postać a zakończono jej wątek w kilkanaście sekund - jestem tym zawiedziona. Czy wiecie kto jest na tych zdjęciach? Eeeee .... łatwizna
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Aug 15, 2024 17:12:50 GMT
To nie Lucy ale odpowiadam Mamuśka Defne wysłała go na leczenie do Francji bez kosultacji z samą Defne i na tym sie urwał jego wątek. Zresztą mamuś też nagle znika z ekranu i dowiadujemy sie ,że wróciła do Szwajcarii, ale Defne co jakis czas gada z nia przez telefon.Ewidentnie wątki matki i ojca Defne zostały zakończone. Wiem że został wysłany na leczenie, tylko zastanawia mnie że zapomniano o nim czy jeszcze ktoś wspominał o nim czy udało się go wyleczyć czy coś. Wiem że lucy, oglądała wszystkie odcinki i dlatego to pytanie bardziej do niej było skierowane
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Aug 15, 2024 17:18:04 GMT
Jestem już jakby patrzeć w drugim sezonie (odcinki ok. 107). I potwierdzam. Ojca wysłano na leczenie do Szwajcarii. On zrobił wielkie oczy. Ona powiedziała, że nie ma tu nic do dyskusji. I siup, chłopa nie ma. Zwinął się, tak samo jak ta pielęgniarka, którą Maksut obkręcił wokół paluszka, żeby się dostać do środka. Mamusia wyleciała - i tyle z niej było pożytku. Wpadła, namieszała i uleciała. Mam nadzieję, że niedługo Yakup dowie się, że nie jest synem Kiymet... Ciągną to od X odcinków. Najlepsza scena z ostatnich odcinków - aż parsknąłem śmiechem. Sukran grzebie w sypialni teściowej i teścia, a gdy ta wchodzi do środka, Sukran z sejfem zamknięta w szafie Tak mnie ta scena rozbawiła. Od razu wiedziałem, że albo schowa się pod łóżko, albo za firankę, albo wlezie do tej szafy. pamiętam tą scenę z sejfem uśmiałam się jak nie wiem. Niby tak chciała pomóc córce odzyskać Karamana a tylko ich od siebie oddaliła.
|
|
monikaandr
Entuzjasta
|
Post by monikaandr on Aug 15, 2024 17:20:27 GMT
Sukran jest z jednej strony komiczna a z drugiej podła w tym swoim dążeniu do jeszcze większej kasy i bogactwa. Przyznam, że także często chichoczę patrząc na to co ona wyprawia. A Sukran w szafie teściowej - bezcenne Sukran co do konfrontacji z Defne jest genialna jedna i druga to żmijka. Jedna żądna bogactwa i kasy, druga chora z miłości.
|
|