|
Post by Alex on Feb 5, 2022 21:46:38 GMT
Podziwiam engina że mu się chciał na tak durne pytania odpowiadać. Podobno nie ma głupich pytań.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 6, 2022 20:08:54 GMT
Podobno nie ma głupich pytań. Chyba jednak są.
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 7, 2022 17:39:49 GMT
sonsoles - a powiedz mi, oprócz Domu, to jeszcze jakąś produkcję oglądasz/oglądałaś? . Teraz Erkenci Kus w hiszpanskim dubbingu (Pajaro Soñador), a wlasciwie latynoamerykanskim, bo odcinki wisza na YT w bardzo dobrej rozdzielczosci. Nie lubie serialow komediowych, ale ten przyciagnal mnie ze wzgledu na Demet. Uwielbiam na nia patrzec. Nie wazne, co wlozy zawsze wyglada swietnie. Wczesniej w Hiszpanii ogladalam Medcezir i Sila. Pierwsza telenowela w ogole, jaka widzialam to Wspaniale Stulecie, mysle ze nie odbiegam tutaj od normy. Widzialam tez katem oka Przysiege, Promyk Nadziei, WIezy milosci, Elif itd... dlatego, ze moja mama je oglada w TVP.
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 7, 2022 17:56:09 GMT
"Doğduğun Ev Kaderindir" zrobilo na mnie ogromne wrazenie. Na poczatku ten serial wydawal mi sie niezwykly, inny niz wszystkie, intrygujaca fabula, psychologiczne portrety bohaterow, piekne widoki, urocza Demet i mechanik Mehdi z wasem, jak moj tata Zastanawialm sie, jak to dlugo bedzie trwac i czy mozliwym jest, zeby cos bylo doskonale od poczatku do konca. Poczatek drugiego sezonu przypomnial mi, ze wszystko co dobre w koncu sie konczy. Troche czasu zajelo mi pogodzenie sie z tym, ze pierwszy sezon nie spelni danej obietnicy i milosc glownych bohaterow nie przetrwa. Przezylam sporo rozczarowanie, bo akurat ten watek nadawal serialowi wyjatkowosci. Dobrze mi zrobila przerwa swiateczna. Jak wrocilam do ogladania to bylam ze wszystkim juz pogodzona. Zaakceptowalam Barisa i juz nawet chcialam, zeby Zeynep przestala meczyc biednego chlopaka. Przywiazalam sie strasznie do pobocznych postaci, mimo ze wprowadzenie Savasa z jego historia bylo zenujace. Ale Sultan i Ali Riza byli zabawni. Watek Gulbin bardzo mnie wzruszyl. Kiedy zakonczyl sie drugi sezon ku swemu zdziwieniu stwierdzilam, ze obejrzalabym jeszcze trzeci. Chcialabym wiedziec, jak im sie ulozylo. - A przede wszystkim dlatego, ze serial dawal mi jakas niesamowita przyjemnosc estetyczna. Te domy, piekna Demet i jej ciekawe stroje, wspaniale widoki Bosforu. Szkoda, ze to definitywny koniec.
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 7, 2022 18:00:02 GMT
Zapomnialam, jeszcze jedno - tym co przyciagnelo mnie do serialu byly przede wszystkim piekne ujecia miasta. Mieszkalam okolo dekady w Hiszpanii i ku mojemu zdziwieniu odkrylam, ze Stambul bardzo przypomina hiszpanskie miasta. Mam tu na mysli zwlaszcza Barcelone. Budownictwo, styl zycia, kawy na tarasie, cieple zimy, duzo slonca. To bylo to, co mnie przywiazalo do ekranu komputera. I jeszcze muzyka!!! Zwlaszcza temat muzyczny z drugiego sezonu. Do dzisiaj slucham go sobie.
p.s. Ten serial takze ogladalam w hiszpanskim dubbingu. Niestety glos podlozony Benal byl wielka pomylka !!!
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 18:34:27 GMT
sonsoles super Ja się przymierzałem do obejrzenia Domu, ale na chwilę obecną jest daleko u mnie na liście. Dobrze, że serial należy już do zakończonych, to zawsze już jakaś określona ilość odcinków. Chciałem zerknąć ze względu na Ibrahima, a potem na sceny z panią Doktor w gabinecie. Mimo to jednak, jak wspomniałem wcześniej - leży na półce z napisem "na później" Erkenci Kus obejrzałem dwa pierwsze odcinki (to i tak wiele jak na mnie) i FINAŁ (namówiony zostałem, żeby się pośmiać ). Jeśli będziesz miała wolniejsze chwile i mógłbym coś polecić, to polecam - lucy tutaj przyzna mi rację - Istanbullu Gelin (Narzeczona ze Stambułu / Stambulska Synowa). Nie jest to komedia, nie jest to też jakiś dramat pełen przemocy. Myślę, że powinna się ta produkcja Ci spodobać .
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 7, 2022 18:44:42 GMT
Jeśli będziesz miała wolniejsze chwile i mógłbym coś polecić, to polecam - lucy tutaj przyzna mi rację - Istanbullu Gelin (Narzeczona ze Stambułu / Stambulska Synowa). Nie jest to komedia, nie jest to też jakiś dramat pełen przemocy. Myślę, że powinna się ta produkcja Ci spodobać . Zanotuje sobie !!!
Czy przypadkiem autorka tego scenariusza, ewentualnie ksiazki, nie jest ta sama Gülseren Budayicioglu, ktorej watek wykorzystano do zbudowania fabuly Milosci i Przeznaczenia? W Hiszpanii wydano nawet ksiazke, ktora mam i chcialabym sobie przeczytac. Wertowalam strony, ale nie znalazlam jeszcze fragmentu doytczacego Zeynep.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 7, 2022 18:55:30 GMT
Z chęcią poczytam Twoje opinie o każdym z odcinków. Ba! Może i ja się bym wtedy znowu skusił na obejrzenie? Korci mnie powrót to tego dzieła Jeśli się nie mylę, to tak... Bo to się zaczęła bodajże od właśnie Istanbullu Gelin, a potem po osiągnięciu sukcesu zaczęto nakręcać kolejne produkcje na podstawie książek Gulseren. Istanbullu Gelin było zaczerpnięte z książki "Hayata Dön" I następny był jeśli pamięć mnie nie myli - niniejszy Dogdugun.
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2022 19:01:23 GMT
Czy przypadkiem autorka tego scenariusza, ewentualnie ksiazki, nie jest ta sama Gülseren Budayicioglu, ktorej watek wykorzystano do zbudowania fabuly Milosci i Przeznaczenia? Tak, serial jest na podstawie książki Gulseren (właściwie jest mixem książki i biografii pewnej tureckiej piosenkarki). Pisała go wspaniała scenarzystka i dzięki temu wyszedł prawdziwy majstersztyk (najlepsza wg mnie ekranizacja na podstawie książki tej pisarki-psychiatry). Historia DEK (gdzie wiele rzeczy się niestety kupy nie trzyma) nawet do pięt nie dorasta tej tutaj. Polecam bardzo. Całe szczęście, że się kiedyś dałam namówić na oglądanie IG
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 7, 2022 19:06:11 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 7, 2022 19:09:09 GMT
Trepka, zapewne o Camdaki Kiz, gdzie jest historia Zeynep z DEK i Nalan z CK (i chyba jest jeszcze trzecia)
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 9, 2022 12:54:24 GMT
Trepka , zapewne o Camdaki Kiz, gdzie jest historia Zeynep z DEK i Nalan z CK (i chyba jest jeszcze trzecia)
Tak, dokladnie to ta ksiazka. W Hiszpanii wydano ja na fali popularnosci "Dogdugun ev Kaderindir".
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 9, 2022 17:30:00 GMT
sonsoles, nie wiedziałam! Toż to wspaniały prezent urodzinowy dla samej siebie! Tylko tak… W Hiszpanii będę dopiero za miesiąc, a jak ją zamówię, to dojdzie pewnie po urodzinach, bo te tuż-tuż. …
|
|
sonsoles
Nowicjusz
|
Post by sonsoles on Feb 10, 2022 8:36:35 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 10, 2022 17:32:32 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 10, 2022 19:08:06 GMT
❥ " Dogdugun ev Kaderindir" udało się dostać do 10 najchętniej oglądanych seriali telewizyjnych na HBO Max!
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 28, 2022 0:36:03 GMT
Finał serialu w polskiej telewizji - 27 czerwca. W Polsce serial będzie liczył 140 odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2022 10:22:02 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 19, 2022 19:49:59 GMT
Postanowiłam jednak dokończyć ten zmarnowany przez twórców serial. Nadrobiłam zaległości z Zalimkiem, z 'Naucz mnie kochać' też jestem na bieżąco, tak więc zrobiło mi się wolne miejsce w "grafiku". Nie chcę jednak zaczynać niczego nowego, bo zaraz wchodzi Yasak i Pieśń Pożądania. A tego serialu widziałam sporą większość, więc zostało go ilościowo w sam raz, żeby wypełnić lukę. Do teraz mam obejrzanych 110 odcinków na 140. Muszę przyznać, że w wersji z lektorem serial jest przystępniejszy w odbiorze i nawet się przy nim nie meczę. Jestem obecnie na etapie, w którym Mehdi opuścił więzienie. Czy on ma coś z głową, że się z taką łatwością wciągnął w szemrane interesy? W dodatku z nie wiadomo kim? Jedyny plus w jego kontekście jest taki, że ogolił tego okropnego wąsika (muszę przyznać, że wygląda wreszcie jak człowiek), bo reszta pozostawia wiele do życzenia. Cemile to bym najchętniej zamknęła w komórce, czekam aż Nuh się wreszcie ocknie i da sobie z nią spokój. W cierpiętnictwie pobiła nawet Mujgan. I nawet swoją córką się tak nie przejmuje jak bandziorem Mehdim. Czy ona nie widzi co się wokół kroi? Naprawdę brak mik słów.
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 10:13:15 GMT
111. Odcinek.Przez prawie połowę odcinka Baris siedział z wujkiem w knajpie i rozmawiał właściwie o niczym (dywagowali o miłości ). Kolejne tyle się Zeynep zastanawiała czy kocha Barisa i czy nie powinna zerwać z nim kontaktów, żeby go nie narażać, bo przy niej jego życie jest w niebezpieczeństwie. Jedynymi ciekawymi scenami były sceny konfrontacji Nuha (najpierw) z Mehdim i (potem) z Cemile na temat tego co się dzieje w życiu ich wszystkich odkąd Mehdi wyszedł z więzienia. Mam nadzieję, że Nuh obróci słowa w czyny i się szybko wyniesie z pałacu gangstera Mehdiego. Kiedyś i dzisiaj jego miejsce pracy: i.imgur.com/ljDxwvc.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 22:35:33 GMT
112. OdcinekCemile to bym najchętniej przywiązała za włosy do fotela. A Nuhowi dała zakaz zbliżania się do niej. Niemniej cała akcja z uwięzieniem Benal w komnacie pałacu Mehdiego i uwolnieniem jej przez Zeynep i Barisa, którzy się urwali z kolacji zaręczynowej była naprawdę ciekawa. A mina Mehdiego bezcenna. Już sią bałam, że dojdzie do rękoczynów (wcześniej Mehdi uderzył Nuha za to, że stanął w obronie Benal), ale na szczęście Mehdi nie chce wrócić do więzienia i nie ryzykował swojego zwolnienia warunkowego. Także Benal już z powrotem mieszka z Zeynep. A za chwilę pewnie dołączy do niej Cemile. i.imgur.com/wULdcmN.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2022 13:07:28 GMT
113. i 114. Odcinek Nie przepadam za tą całą Ozlem i jej monotematycznością (ciągle, wręcz do znudzenia się czepia Zeynep i jej otoczenia jakby na świecie nie było innych tematów do rozmów i innych problemów), ale zgadzam się z nią w kwestii ślubu z jej bratem i tego, że nie jest normalnym, aby po rozwodzie (i po tylu traumatycznych wydarzeniach) ciągnąć relacje z ex mężem i jego rodzinką. To co Zeynep wyprawia w tej mierze przechodzi ludzkie pojęcie i scenarzystów mocno ponosi, bo tego typu jazdy się w życiu realnym nie zdarzają. Baris nie jest małolatem, co więcej ma za sobą nieudane małżeństwo, więc powinien mieć w sobie więcej zdrowego rozsądku i odruchów samozachowawczych. No biorąc pod uwagę, że fabuła DEK się mocno oderwała od rzeczywistości, nie liczę na realizm. I pomimo, że w serialu jest ogólnie nudno i że nie ma żadnej akcji na planie drugim, ani wątków pobocznych - wszystko co się dzieje jest ściśle związane z Zeynep, to jakoś dociągnę do końca.
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2022 18:42:10 GMT
115. OdcinekScenarzyści muszą pisac ten serial na prochach, bo inaczej nie umiem wytłumaczyć tego co dzieje się w fabule. Benal uciekła z pałacu Mehdiego tylko po to, żeby podrzucić córkę Zeynep i sobie pójść w siną dal. Mimo, że się staram, nie potrafię doszukać się w tym sensu. Co wiecej prawniczka Zeynep powiedziała Mehdiemu, że nie może jej odebrać tego dziecka, bo matka (w sensie Benal) powierzyła go jej. Naprawdę? Przecież Mehdi nie ma ani odebranych, ani ograniczonych praw rodzicielskich. Oj Zeynem, naprawdę nie wiem jak obroniłaś ten dyplom. Do Barisa zaczyna powoli docierać, że jego przyszłe małżeństwo z Zeynep będzie zależeć głównie od tego co nawywija Mehdi i jak się w tym odnajdzie jego szurnięta żona i siostra. No bo Zeynep nie potrafi nie żyć ich życiem. I w dodatku widzieć w tym coś nienormalnego (a co dopiero złego).
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2022 9:31:28 GMT
Dzisiaj na TVP2 będzie ostatni odcinek.
|
|
nusiak
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by nusiak on Jun 27, 2022 12:38:47 GMT
Serial zaczęłam oglądać dla Engina ... i zrobił na mnie bardzo duże wrażenie... Na początku serial, jak serial a potem, płakałam, śmiałam się wraz z głównymi bohaterami. Serial jest dla kobiet które dokładnie znajdują się w takim samym położeniu co główna bohaterka. Zakochana, trochę ślepo bohaterka i mężczyzna który kocha, "za bardzo", który chce mieć partnerkę tylko dla siebie, tylko na własność. Akurat oglądając serial, obok mnie znajdowała się osoba w bardzo podobnym położeniu co główna bohaterka. Zakochana a obok niej zaborczy mężczyzna który przecież ją strasznie kocha, ale rani nie dając jej np. pójść do pracy. Oglądałam ten serial i miałam łzy w oczach, bo dokładnie takie słowa i zachowania działy się obok mnie ... ale serial to nie tylko ból, ale też piękne słowa, pomoc pozostałych bohaterów aby pomóc bohaterce przejrzeć na oczy. Wiele cytatów z tego serialu przekazywałam mojej bliskiej osobie i prosiłam aby obejrzała koniecznie ten serial, bo pokazane tam są zachowania bohatera dokładnie takie jak są u niej w życiu. W końcu, po wielu prośbach, zgodziła się obejrzeć serial. I tak jak ja powiedziała, że jest niesamowity, że pokazał jej z innej perspektywy zachowania Mehdiego do Zeynep dokładnie takie jak u niej. Tłumaczenia Mehdiego kropka w kropkę jak to robi toksyczny facet. Ale też, pokazał jej ten serial, że była ślepa jak Zeynep. Nie zapomni fragmentu jak Zeynep najpierw broniła Mehdiego po porwaniu, a matka pokazała jej artykuły z gazet na temat porwania.... Przepraszam jeżeli, kogoś uraziłam moją wypowiedzią, wiem że dużo z Was uważa tę miłość bohaterów za piękną. Tak było, ale do czasu gdy Mehdie nie chciał Zeynep tylko dla siebie...
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2022 13:24:20 GMT
(...) wiem że dużo z Was uważa tę miłość bohaterów za piękną. Tak było, ale do czasu gdy Mehdie nie chciał Zeynep tylko dla siebie... Byłam zachwycona sezonem 1, ale miłości Zeynep do Mehdiego i tak nigdy nie czułam. Barisa zresztą wg mnie Zeynep też nie kocha, pomimo, że bardzo by chciała go kochać. Począwszy od dzieciństwa całe swoje późniejsze życie spędziła stojąc w rozkroku między dwoma domami i to tak bardzo "wyprało" jej psychę, że jest niezdolna do elementarnych uczuć względem mężczyzny. Ona potrafi tylko wspierać i współczuć, a to ciągle za mało, by móc nazwać miłością. Przydałaby się jej porządna terapia (tym bardziej, że po traumie z dzieciństwa doszła jeszcze trauma, którą jej zafundował psychopata Mehdi), ale serial pomimo, że ją obiecywał w pierwszych zwiastunach, zignorował powagę sytuacji i potrzebę takowej.
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2022 21:13:12 GMT
Odcinki 116-122Absurdy w scenariuszu weszły już na poziom żenady. Do tego jest okropnie nudno i bez akcji, bo sceny są strasznie przeciągnięte i przegadane (pomijam, że gadanina jest o niczym). Nie wiem po co się tyle czasu poświęca nijakiej relacji pomiędzy Sultan i wujkiem Barisa, bo to naprawdę nie jest ciekawy wątek. Zamiast utkać trochę interesującej akcji wokół postaci Nermin (nie mogę przeżyć tego jak scenarzyści zmarnowali tak konkretną kiedyś postać), czy choćby Emine, która prowadzi przez cały drugi sezon smętne życie na poziomie starej panny, która w najlepszym razie idzie na spacer z matką (tym są dla mnie jej/ ich wyjścia do domu Barisa). Bo pozostały czas przeznacza na rozmowy z Zeynep o Zeynep tak jakby żyła tylko dla niej. Nie rozumiem tego, bo Emine miała kiedyś jakieś potrzeby, ambicje, marzenia, plany... tymczasem nagle nic z nich nie zostało. Śmierć Mehdiego nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia, bo cała akcja była naszpikowana samymi absurdami. Nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać kiedy Zeynep z niemowlęciem na rękach próbowała uciec z domu, w którym była przetrzymywana przez kilku mafiozów (odkąd została porwana z samochodu wujka Barisa). To było naprawdę przegięcie i totalny brak pomysłu na zakończenie wątku Mehdiego. I jakby tego było mało, przez pół odcinka trwały lamenty wszystkich postaci na wieść o śmierci Mehdiego. Nawet Baris płakał. Już dawno nie widziałam takiej pokazówki. Strasznie się męczę przy tym serialu, ale sobie obiecałam, że go dokończę. Jeszcze 18 odcinków Skąd ja wezmę na nie siły? Męczennica Zeynep zamiast się wziąć za siebie i swoje życie, pogrąża się w cierpieniu po Mehdim i każe na to patrzeć Barisowi. Po co przyjęła jego oświadczyny? Trzeba było mu powiedzieć, że go nie kocha i dać mu spokój. A nie budować w nim nadzieje i za chwilę go odpychać. No ręce opadają.
|
|
|
Post by lucy on Jul 14, 2022 14:06:44 GMT
Odcinki 123-125Kompletnie mi nie idzie oglądanie. Odcinki są tak nudne, że masakra. Najpierw Zeynep się obraziła na Barisa, bo nie znalazła lepszego sposobu na przeżywanie śmierci Mehdiego. I albo go unikała, albo robiła mu sceny, że się łapałam za głowę. Demet wypada bardzo słabo w tego typu scenach i pogłębia ich mierny efekt, że aż się odechciewa oglądać. Podczas ostatniej kłótni w gabinecie Barisa, którą zainicjowała (prawdopodobnie była jej celem) tak ją poniosło, że zostawiła wszystkie sprawy i wybiegła (innymi słowy porzuciła miejsce pracy). Pojeździła po mieście i kiedy wysiadała, zostawiła telefon w aucie. Przez cały kolejny odcinek babiniec do niej wydzwaniał, bo wszyscy się martwili, czy coś jej się nie stało. Olaboga. Nie mogę już powoli patrzeć na te baby począwszy od Nermin, poprzez Sultan i Emina, na Sakine skończywszy i ich problemy kręcące się wokół Zeynep. Czy one naprawdę nie mogą trochę pożyć własnym życiem? Do tego ta cała Cemile... nawet po śmierci Mehdiego nie spuszcza z tonu. Benal chce zacząć nowe życie, ale nie może, bo wtedy życie Cemile straci sens. Jedyny normalny to Nuh.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2022 13:31:47 GMT
Minęły kolejne 4 miesiące i postanowiłam zrobić jeszcze jedno podejście do odcinków. Odcinki 126-128Pojawiły się 2 nowe postacie (starsza siostra Zeynep i jej kochaś) i się zrobiło trochę dynamiczniej, co jednak nie znaczy, że jest już dobrze, bo sceny są nadal mocno przeciągnięte i niepotrzebnie rozwleczone. Aż rzuca się w oczy, że fabuła jest wymyślana niestety na siłę. Wątek z siostrą, który teraz gra tutaj pierwsze skrzypce jest tak odrealniony, że aż czapa dymi. Okazuje się, że siostra Zeynep to znajoma kochanki Ekrema (tej, z którą miał dziecko i z którą uciekł do Ameryki) i kochanka ta jej pomaga zemścić się na Zeynep. Bo jakby tego było mało siostrzyczka nienawidzi Zeynep za to, że ta zamiast niej trafiła do domu Nermin i dzięki temu jest teraz prawnikiem. Tak więc czas jej odpłacić pięknym za nadobne. No Zeynep jest tak naiwna, że ślepo wierzy w dobre intencje dopiero co poznanej osoby i już ją zatrudniła na stanowisku dyrektora personalnego. Wystarczyło, że też dopiero co poznany kochanek siostrzyczki ją zarekomendował. Także chyba będzie się działo. Nawet zawsze trzeźwo myśląca Nermin ma teraz klapki na oczach. Postać Emine jest coraz bardziej nijaka. Doszłam nawet do wniosku, że jest tu największym zapychaczem, który nie dość, że nic nie wnosi to się jeszcze pęta pod nogami wszystkich. Ale być może połączą ją z Nuhem, bo teraz kiedy męczennica Cemile pojechała za Benal, Emine się zaczęła nim interesować. Jeszcze dzisiaj pamiętam jak się od niego odpędzała w pierwszym sezonie. Nie wiem co scenarzyści zażywają, bo dziecko Mehdiego i Benal jest nadal w beciku i.imgur.com/NosaIbE.png
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2022 21:39:13 GMT
Odcinki 129-130Oba odcinki niczego nie wniosły i nie posunęły akcji ani o krok do przodu. Intryga (czy tez zemsta), którą od jakiegoś czasu niby czuć w powietrzu jest w dalszym ciągu na etapie przedwstępnym. Nic się w jej zakresie nie podziało. Jedyna konkretna scena była kiedy Emine przyłapała Gulbin (siostrę Zeynep) na bardzo nieprzyjemnym, wręcz nienawistnym spojrzeniu w kierunku Zeynep. Oczywiście pewnie jej o nim nie powie, a jeżeli nawet powie to Zeynep i tak skwituje to jednym słowem: "wydawało ci się"... Jestem ciekawa, czy Tarikowi (kochanek Gulbin) uda się uwieść Nermin, bo podczas kiedy w adorowaniu jej się posuwa do coraz bardziej bezpośrednich metod, ona nie stopuje jego zapędów. Jest zmieszana niczym mała dziewczynka i mimowolnie łyka wszystkie komplementy dając mu zielone światło na kontynuowanie tej gry. PS: Aktorkę, która gra siostrę Zeynep kojarzę z Olene Kadar, gdzie grała ex ukochaną prota i matkę jego córki, o której nie miał pojęcia. Prezentowała się o wiele lepiej, niż tutaj. i.imgur.com/piShU5U.jpgi.imgur.com/MA4NkEe.jpg
|
|