|
Post by lucy on Dec 18, 2020 14:56:50 GMT
Ale zawsze mogą trochę odejść od tej książkowej historii. Już odeszli i to bardzo, bo prawdziwa Zeynep nie była zakochana w Mehdim, tylko w Faruku. Pod naciskiem rodziny zostawiła go i wyszła za mąż za Mehdiego. Po miesiącu była w ciąży i urodziła córkę. Sama musiała ją wychowywać i utrzymywać, bo Mehdi wszystko wydawał na kochankę i alkohol. Kiedy się dowiedziała, że ją zdradza i mu to wypomniała zacząć się nad nią znęcać i ją bić. Uciekła do rodziców przybranych i poszła na leczenie. Jej córką zajęła się Nerminm. Tutaj nie mamy aż takiej dramy, ale i tak jest wiarygodnie. Kwiatki się też znajdą, ale są do przetrawienia. W IG historia protów też była zupełnie inna... IG był od początku jawnym mixem książki o piosenkarce (autobiografii, więc prawdziwej) i historii pacjentów Gulseren, opisanych w jednej z jej książek. Protka był fabularnie wypadkową obu książek i miała cechy obu postaci czyli Oyku (o ile nie pomyliłam imienia) i Sureyi. Jednak autentyczna Sureya była schizofreniczką i twórcy nie odważyli się pójść tą drogą. Część cech prawdziwej Sureyi dostała też Ipek. Adem - villan był postacią prawdziwą, tak jak i Esma. Cała reszta to też przypadki z kartoteki, wkomponowane w fabułę. Scenarzystka miała dużo swobody i na bazie fabuły, którą otrzymała mogła wiele zbudować. Zrobiła to świetnie, bo IG się bardzo dobrze ogląda. Oczywiście trzeba być smakoszem takich klimatów, bo jak się woli romcomy, albo historie proste to faktycznie IG to za ciężka szkoła jazdy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 31, 2020 15:29:27 GMT
Kurcze, obejrzalem 1/3 pierwszego odcinka i nuda. Czytajaca Demet na poczatku odcinka intryguje, ale potem jest juz telenowelowo, a fabula jest bardzo utarta. Dramat malej dziewczynki, nowa (i bogata), kochajaca rodzinka, on biedny mechanik, a potem jeszcze stare przekupy szukajace mu zony. Gdzie w tym dramat psychologiczny???
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 31, 2020 17:18:03 GMT
Rayting za 30.12.2020 - Środa
Total: 1 Kuruluş Osman [Atv] [Odc 41] 13.57%⬆ (+0.90) 2 Sadakatsiz [Kanal D] [Odc 12] 11.03%⬆ (+0.30) 10 Dogdugun Ev Kaderindir [Tv8] [Odc 26] 4.61%⬇ (-1.13) 14 Benim Adım Melek [Trt] [Osc 46] 4.18%⬆ (+0.65) 17 Emanet [Kanal 7] [Odc 83] 2.97%⬆ (+0.28) 18 Zümrüdüanka [Fox] [Odc 25] 2.87%⬇ (-1.13)
AB: 1 Sadakatsiz [Kanal D] [Odc 12] 12.39%⬆ (+1.07) 2 Kuruluş Osman [Atv] [Odc 41] 10.83%⬆ (+0.35) 5 Dogdugun Ev Kaderindir [Tv8] [Odc 26] 5.02%⬇ (-1.19) 8 Benim Adım Melek [Trt] [Osc 46] 3.97%⬆ (+1.17) 26 Emanet [Kanal 7] [Odc 83] 1.65%⬆ (+0.07) 33 Zümrüdüanka [Fox] [Odc 25] 1.26%= (0.00)
|
|
|
Post by lucy on Jan 1, 2021 23:26:40 GMT
Czytajaca Demet na poczatku odcinka intryguje, ale potem jest juz telenowelowo, a fabula jest bardzo utarta. Dramat malej dziewczynki, nowa (i bogata), kochajaca rodzinka, on biedny mechanik, a potem jeszcze stare przekupy szukajace mu zony. Gdzie w tym dramat psychologiczny??? [img style="" src="::smilie_frech_158:: Schematu w tej historii nie ma ani grama. Telenoweli tym bardziej. To jak Ci się rysuje ta historia po fragmencie, który widziałeś w żadnej mierze nie odzwierciedla tego jaka jest. Bo jest trudna i ciężka. Przynajmniej w pierwszych 8-10 odcinkach, bo potem z tym serialem dzieją się dziwne rzeczy. @rafaelcaen, DEK jest oparty na faktach.
Demet śpiewa i tańczy (w końcówce) podczas Sylwestrowej nocy na TV8: youtu.be/dcUyxyabTksA tu Ibo: youtu.be/SYQ7tKpPaXo
|
|
|
Post by mira on Jan 4, 2021 9:06:51 GMT
W tym serialu dzieją się teraz cuda. Niektórzy są zachwyceni, inni wręcz przeciwnie. Chyba pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, że nie da się powiedzieć, że większość widzów ocenia daną sytuację czy bohatera w określony sposób, bo zdania są naprawdę mocno podzielone. Ja akurat należę do grona widzów, którym nie podoba się rozwój wypadków. Nie podoba mi się, że rozdzielili Zeynep i Mehdiego, ją wpychają w ramiona szefa, a jego pożenili z Benal. Chciałam oglądać ich wspólną historię, trudną, ale taką, w której się kochają i mimo wszystko dążą do tego samego. To nie jest tak, że teraz, po tym, co się wydarzyło, chcę ich znowu połączyć, bo moim zdaniem Mehdi nic złego nie zrobił. Zrobił wiele złego i wolałabym, by to się nigdy nie wydarzyło, bo w tej chwili nie ma szans, by tych dwoje mogło jeszcze być razem Są takie chwile, że irytuje mnie zarówno zachowanie Zeynep, jak i Mehdiego. Jednym i drugim bym szarpnęła i powiedziała parę słów prawdy, bo momentami oboje postępują bezmyślnie. Nie mam pojęcia, dokąd zaprowadzi nas ta historia. Teraz wydaje się, że Zeynep pójdzie swoją drogą, a Mehdi swoją, ale gdyby miało tak być, gdyby mięli opowiadać nam dwie osobne historie, dla mnie jest to trochę bez sensu. Albo niech ich losy wciąż się przeplatają, albo rzeczywiście usunąć Mehdiego i pokazać historię Zeynep. W ostatnich kilku odcinkach mieliśmy rozwód i dwa śluby. Tempo jest tak zawrotne, że aż wydaje się to wszystko nierealne. Kto w normalnym życiu podejmuje tak pochopne decyzje? Nie podobają mi się też nieścisłości w fabule. Zeynep obchodzi w odcinku 26 urodziny. Na początku sezonu jest w gabinecie psychiatry i mówi, że ma 25 lat (w fabule posunęliśmy się o ile, 2 miesiące?). W pierwszym sezonie była mowa o tym, że ma lat 23. Mehdi pisze w liście, że w urodziny Zeynep wszystko się zaczęło i wszystko się kończy, czyli minął rok. Benal dopiero co urodziła, a zaszła w ciąże przed tym, jak Mehdi poznał Zeynep. Czyli co, była w ciąży 12-13 miesięcy? Zeynep ma teraz 26 lat, a przecież dopiero co skończyła studia? W jakim wieku kończy się w Turcji studia? Mnie się wydaje, że jakoś 23-24 lata. Kupy się to wszystko nie trzyma.
|
|
|
Post by lucy on Jan 7, 2021 14:48:58 GMT
Nie podobają mi się też nieścisłości w fabule. Ja już tego nawet nie komentuję. Pewnie wynika to z faktu, że scenariusz pisze kilka osób i nikt tych rozbieżności nie koryguje. Co więcej one się nawarstwiają i robi się chaos. To, że Benal jeszcze nie urodziła to jakaś kpina. A to, że brzuch jej raz rośnie, raz nie rośnie (bywało, że wręcz się zmniejszał) to już w ogóle... Ja jestem w plecy z dwoma odcinkami. Właściwie to nie mogę przebrnąć przez odcinek 24, bo takie bzdury w nim serwują, że wczoraj robiłam 3-cie podejście i jestem dopiero w połowie. Cała akcja z bratem Barisa to jeden wielki cyrk na kółkach. Przez mało wyszukany sposób przedstawienia tego wątku realizmu w tym zero. Śmiem twierdzić, że go pisze ten sam gryzipiórek co za czasów sławnego przemówienia Zeynep na rozdaniu dyplomów. No sceny są tu tak przerysowane, że nie wiem czy się śmiać, czy płakać. W dodatku Demet kładzie je już w przedbiegach. No i ten dom Barisa jest niczym zamek, w którym straszy. Czyj to był pomysł?
|
|
|
Post by mira on Jan 7, 2021 15:19:10 GMT
Mnie się udało dziś skończyć odcinek 26. Co do Barisa, właściwie nie zrobił dotąd nic złego, a wręcz cały czas tej Zeynep pomaga. Mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy czai się myśl, że sprowadzi na nią kłopoty. Tej relacji towarzyszy jakiś rodzaj napięcia, spodziewam się czegoś złego, chociaż nie umiem wytłumaczyć, dlaczego. Scenarzyści rozmową dwóch braci dają nam do zrozumienia, że w życiu Barisa było wiele kobiet i on te znajomości traktował dość swobodnie. Ale to mnie akurat nie odstrasza. Boję się czegoś innego, ale sama nie wiem czego Skąd się wziął zarzut usiłowania zabójstwa? Mehdi nie próbował zabić Zeynep, jasno mówił, że wiezie ją do matki. Rozumiem, że wiele przemawia na niekorzyść - śledził ją, rozbił samochód, uciekł policji, porwał ją, miał w schowku broń. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że ten zarzut to zbyt ciężki kaliber. Z niektórych rozmów wynika, że Mehdi posiedzi w więzieniu kilka lat. To niemożliwe, bo widz znudziłby się scenkami z więziennego życia. Jakoś muszą go stamtąd wyciągnąć.
|
|
|
Post by lucy on Jan 7, 2021 19:19:37 GMT
Jakoś wymęczyłam odcinek 24 do końca. Niestety mimo dynamicznego początku i zaskakującej końcówki (Mehdi wkradł się do domu Barisa, żeby porwać Zeynep) był tak nudny jak flaki z olejem. W większości przegadany, ale prawie o niczym było to gadanie. Jedyna ciekawa scena była kiedy Sakine zjawiła się pod domem Mehdiego i w przypływie złości, bo właśnie obejrzała nagranie z kamer ulicznych, na którym Mehdi demoluje auto Zeynep... rzuciła kamieniem w jego okno i rozbiła szybę. Jest to trochę za mało jak na dwu godzinny odcinek i się zastanawiam, czy się nie kończą scenarzystom pomysły. Oby tylko brat Barisa nie zakochał się w Zeynep, bo to byłoby przegięcie. strach1 Pomijam, że w odcinku było za mało innych postaci, przez co akcja się rozwija bardzo nierównomiernie. Plakaty (pierwszy raz je widzę):
|
|
|
Post by lucy on Jan 8, 2021 21:26:37 GMT
@rafaelcaen, moze Cię zaintersuje. DEK rusza z emisją na Divinity. Tytuł PL: "Przeszłość zawsze powraca" Zwiastun:LINK
|
|
|
Post by mira on Jan 8, 2021 22:02:44 GMT
Zwiastun ok, muzyczka też, ale dubbing mnie po prostu śmieszy Człowiek nie przyzwyczajony, u nas takich rzeczy raczej nie robią, do tego ta melodyjność języka
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 10:09:30 GMT
No ja bardzo nie lubię głosu i w ogóle beblania Demet (bo ona nie mówi tylko bebla, ma okropną dykcję), dlatego taki dubbing byłby dla mnie zbawieniem. Przeczytałam, że Eylem odchodzi z DEK. Masakra. Nie wiem, czy jest sens dalej oglądać. Ostatni odcinek, który widziałam - tj. 24 był scenariuszowo beznadziejny i pewnie to dlatego, że Canpolat jest już podczas jego pisania drugą nogą w Sefirin Kizi. PS: Początkowo scenarzystka miała pisać oba projekty, ale ostatecznie zdecydowała się całkowicie poświęcić się pracy nad nowym projektem.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 11, 2021 10:18:20 GMT
lucy, przy takim ratingu serialu i wynikach, jakie osiąga Survivyor, nie zdziwiłbym się, gdyby serial zakończono, aby wstawić w jego miejsce dodatkową emisję tego programu. Ciekawe, jak wtedy poradziłby sobie Osman.
|
|
|
Post by lucy on Jan 11, 2021 10:28:53 GMT
Na TV8 lecą tylko 2 seriale. To i tak więcej, niż kiedyś. W ubiegłym sezonie był tylko DEK. Survuvor rok temu wszedł w bardzo udany dla niego okres, bo pandemii, a mimo wszystko TV8 zdecydował się na jeszcze jeden serial od września (Kirmizi Oda). Być może chce pokazać widowni, ze zna się na projektach serialowych i przyciągnąć ją do swojej platformy. Poza tym zapowiedział, że jeśli DEK zostanie wykończony przez reyting, to przygarnie go na Exxen.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2021 21:08:02 GMT
Ale dek sobie obecnie nie aż tak źle radzi. Chodź pewnie szefostwo wie że jak by w ten dzień dali survivor więcej by zarobili.
|
|
|
Post by mira on Jan 12, 2021 8:04:47 GMT
Ale dek sobie obecnie nie aż tak źle radzi. Chodź pewnie szefostwo wie że jak by w ten dzień dali survivor więcej by zarobili. DEK to średniak, a mam wrażenie, że odkąd rozdzielono główną parę, to zainteresowanie serialem jeszcze spadło. Ale są widoki, że Zeynep jednak wycofa skargę, po tym, jak wszyscy ją obwinią, że dotąd nie wycofała i w więzieniu ranili Mehdiego. Ich losy znowu będą się przeplatać, więc może znowu wyniki podskoczą. Ale nie sądzę, by kiedykolwiek mieli się zjednoczyć, sprawy zdecydowanie za daleko zaszły.
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2021 9:04:54 GMT
mam wrażenie, że odkąd rozdzielono główną parę, to zainteresowanie serialem jeszcze spadło. Wg mnie zainteresowanie spadło odkąd do scenariusza wkradła się scenariuszowa nadinterpretacja faktów i kolorowanie wątków. Serial zaczął tracić prawdę i się zrobił pospolity. Do tego te roszady w obsadzie, ze połowy aktorów z sezonu pierwszego już nie ma.
|
|
|
Post by mira on Jan 12, 2021 9:10:17 GMT
mam wrażenie, że odkąd rozdzielono główną parę, to zainteresowanie serialem jeszcze spadło. Wg mnie zainteresowanie spadło odkąd do scenariusza wkradła się scenariuszowa nadinterpretacja faktów i kolorowanie wątków. Serial zaczął tracić prawdę i się zrobił pospolity. Do tego te roszady w obsadzie, ze połowy aktorów z sezonu pierwszego już nie ma. To też prawda. To, co spotkało Zeynep w dzieciństwie i to, w jaki sposób wyszła za mąż, było szokujące, ale widz mógł uwierzyć, że zdarzyło się naprawdę. Ale ta gwałtowna przemiana Mehdiego, błyskawiczne rozwody i śluby czy niekończąca się ciąża sprawiły, że serial stał się bajką, a nie historią oparta na faktach. To, że nagle zniknęła połowa rodziny Mehdiego, również nie jest zbyt wiarygodne.
Który to raz Mehdi leży w szpitalu? Ciągle jak nie areszty, to szpitale, wymyślili by coś nowego.
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2021 13:43:01 GMT
Wyniki DEK w Hiszpanii:
Serial wystartował na głównym kanale Antena3 stając się najczęściej oglądanym programem "nieinformacyjnym" w Hiszpanii, przyciągając aż 2 miliony 772 tys. widzów i uzyskując 17% udziału w prime time.
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2021 14:14:15 GMT
A niech To!!! Liczyłam na wątek miłosny Barisa i Nermin Nadal mam 2 odcinki w plecy i nie wiem jak się zmobilizować po ostatnich nowinkach...
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2021 18:21:59 GMT
Czytałam, że duża liczna oglądających nie jest zadowolona z obecnej głównej pary protagonistów. W sumie jak podglądałam ten serial ostatnio to nie wierzyłam, by Zeynep nie była ze swoim szefem.
|
|
|
Post by mira on Jan 13, 2021 8:09:22 GMT
W czyje usta się zeynep wbiła, w Barisa (Engina).? Tak, Barisa, ale wydaje się, że ona się nie wbiła, tylko to on ją pocałował, do tego niezupełnie świadomie, bo jest chory i ma wysoką gorączkę. Ale jak będzie, to się dziś przekonamy
Głównymi bohaterami serialu są Zeynep i Mehdi, nawet całkiem niedawno wystąpili razem w sesji i jakoś nie mogę się pogodzić z tym, gdy ktoś nazywa Zeynep i Barisa protagonistami. Możliwe, że pójdą w tym kierunku, ale mnie osobiście zupełnie to nie pasuje. Baris wcale mi się nie podoba, ani z charakteru, ani z wyglądu. Mógłby pojawić się jeszcze ktoś inny dla Zeynep
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 9:58:50 GMT
W czyje usta się zeynep wbiła, w Barisa (Engina).? Next, a to nie jest przypadkiem Twoje pytanie? Głównymi bohaterami serialu są Zeynep i Mehdi, nawet całkiem niedawno wystąpili razem w sesji i jakoś nie mogę się pogodzić z tym, gdy ktoś nazywa Zeynep i Barisa protagonistami. Możliwe, że pójdą w tym kierunku, ale mnie osobiście zupełnie to nie pasuje. Baris wcale mi się nie podoba, ani z charakteru, ani z wyglądu. Mógłby pojawić się jeszcze ktoś inny dla Zeynep Poważnie? A gdzie tak piszą, że Baris jest protem? Wg mnie to jedynie nadinterpretacja ostatnich zwrotów w fabule. Protem jest w DEK Ibo.
|
|
|
Post by mira on Jan 13, 2021 10:07:30 GMT
W czyje usta się zeynep wbiła, w Barisa (Engina).? Next , a to nie jest przypadkiem Twoje pytanie? Głównymi bohaterami serialu są Zeynep i Mehdi, nawet całkiem niedawno wystąpili razem w sesji i jakoś nie mogę się pogodzić z tym, gdy ktoś nazywa Zeynep i Barisa protagonistami. Możliwe, że pójdą w tym kierunku, ale mnie osobiście zupełnie to nie pasuje. Baris wcale mi się nie podoba, ani z charakteru, ani z wyglądu. Mógłby pojawić się jeszcze ktoś inny dla Zeynep Poważnie? A gdzie tak piszą, że Baris jest protem? Wg mnie to jedynie nadinterpretacja ostatnich zwrotów w fabule. Protem jest w DEK Ibo. Lucy, to pytanie o pocałunek było w Twoim poście i nie jako cytat, ale nie wiem, może coś pomieszałam
A że Baris jest protem, napisała tak m.in. jeden post wyżej elysa7, pisząc, że "duża liczna oglądających nie jest zadowolona z obecnej głównej pary protagonistów". Zrozumiałam, że chodziło Zeynep i Barisa, ale to może niech sama elysa się wypowie, czy właśnie to miała na myśli
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 13, 2021 18:40:01 GMT
Tak, że Zeynep i Baris to jakby już para protagonistów.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 18:52:02 GMT
Tak, że Zeynep i Baris to jakby już para protagonistów. Ale w jakim sensie "jakby" elysa7? Albo się protem, albo nie jest. Nie ma czegoś pośredniego. To, że główna para nie jest razem nie znaczy od razu, że któreś przestaje być protem.
|
|
|
Post by mira on Jan 14, 2021 7:55:05 GMT
Z tym pocałunkiem to rzeczywiście wyszło tak, jak pisałam wyżej Po wczorajszym odcinku właściwe można mieć zagwozdkę, czy Mehdi nadal pozostanie głównym bohaterem. To już nie chodzi o to, że zostanie zepchnięty na dalszy plan, ale po prostu uśmiercony. Mówi się, że do trzech razy sztuka, dwa razy już śmierć oszukał A tak poważnie, to nadal nie wiem, dokąd zmierzamy. Śmierć Mehdiego byłaby całkiem logiczna, bo moglibyśmy skupić się na historii Zeynep, zacząć nowy rozdział. Ale nawet nie chce myśleć, co wtedy stałoby się z jej psychiką i jak po tym wszystkim pozbierałaby się Cemile, która zupełnie nie przypomina już dawnej siebie. Mehdi będzie żył, ale co dalej, jak będą wyglądały relacje głównej pary?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 14, 2021 10:44:20 GMT
Rayting za 13.01.2021
Total: 1 Sadakatsiz (Odcinek 13) 11.82%⬆ (+0.79) 7 DEK (Odcinek 27) 5.48%⬆ (+0.87) 9 Melek (Odcinek 48) 4.86%⬆ (+0.15) 23 Emanet (Odcinek 93) 2.49%⬇ (-0.33)
AB: 1 Sadakatsiz (Odcinek 13) 12.78%⬆ (+0.39) 4 DEK (Odcinek 27) 5.76%⬆ (+0.74) 8 Melek (Odcinek 48) 3.67%⬇ (-0.64) 28 Emanet (Odcinek 93) 1.57%⬆ (+0.04)
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 10:50:43 GMT
No to reyting poszybował do góry. Chyba już dawno nie było tak ładnych cyferek. Aż mi się zachciało nadrabiać, bo mam 2 (z wczorajszym 3) odcinki w plecy. PS: Tak wiem, nie było Osmana No trzeba się czymś zmotywować.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 14, 2021 10:53:11 GMT
Ja skończyłem przygodę z dekiem na 1 sezonie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2021 16:13:22 GMT
Ja skończyłem przygodę z dekiem na 1 sezonie. Definitywnie Next? Odcinek 25 podobał mi się o wiele bardziej od poprzedniego, na którym o mało nie zasnęłam. I był o wiele krótszy, a ja wręcz kocham kiedy odcinek turecki nie przekracza 2h. Już samo to, że Mehdi porwał Zeynep było zaskakujące, no że ona dalej będzie na "nie" to się nie spodziewałam. Myślałam, że znowu odwrócą kota ogonem i znowu będziemy przerabiać to samo. Chociaż kiedy się okazało, że jadą do matki Mehiego, od razu wiedziałam, że coś się wydarzy i że na mur beton nie dojadą. W dalszym ciągu mnie żenuje, że scenariusz uparcie wmawia widzowi, że matka jest na wsi i pomimo, że tyle się wydarzyło i to ze śmiercią Mujgan na czele, po matce ani śladu. Która matka nie przyjechałaby na pogrzeb córki? Wątek Kibrit tez leży i kwiczy... Zeynep się wyprowadziła, Mehdi jest ciągle poza domem, bo ją ściga, Cemile żyje jedynie życiem Benal i brata bandziora, który stwarza coraz większe kłopoty (tak jakby już nie miała córki, bo nic o niej mówi, podczas kiedy o sprawach Mehdiego czy śmierci Mujgan gada na okrągło )... więc biednym dziewczęciem chyba się zajmuje Bayram No bo kto jeszcze został? Litości ile w DEK chaosu Cała akcja z porwaniem mi się podobała, co więcej wypadła dość realistycznie. Demet też była wiarygodna, o Mehdim nie wspominając, bo Ibo jednak dobrze wciela się w rolę prawie psychopaty. W scenie na autostradzie kiedy już dał za wygraną i wysiadł z samochodu i przylgnal twarzą do maski samochodu, zrobiło mi się po raz pierwszy od bardzo już dawna żal Mehdiego. Zwrot w fabule, kiedy Baris właściwie wyznał Zeynep, że jest nią zainteresowany, a ona to odwzajemniła, nawet mi się podobał. Engin ma charyzmę i w serialu jego postać znacznie lepiej wypada, niż Iba. Ja Mehdiego tak naprawdę miałam już po dziurki w nosie i tych jego wszystkich akcji z jego wizją modelu rodziny na czele. Widać, ze braciszek Barisa też się zainteresował Zeynep. Ciekawe, czy będą lepić z tego wątek. Na widok Benal z noworodkiem na rękach na komisariacie kilka godzin po porodzie... zareagowałam tak: Szkoda słów.
|
|