|
Post by Matthias on Sept 13, 2022 17:25:56 GMT
🔥 Galowa premiera nowej serii platformy cyfrowej Disney Plus „ Dünyayla Benim Aramda" .
|
|
|
Post by Matthias on Sept 13, 2022 17:43:29 GMT
📸💫Gwiazdy serialu Disney Plus „Dünyayla Benim Aramda”.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 14, 2022 18:08:17 GMT
🔥 Platforma cyfrowa Disney Plus wyemitowała pierwszy i drugi odcinek nowego tureckiego serialu „ Dünyayla Benim Aramda”, z udziałem Demet Özdemir, Bugry Gulsoy, Hafsanur Sancaktutan i Metina Akdulgera
|
|
|
Post by Mavi on Sept 14, 2022 19:06:17 GMT
Fabuła płytka jak staw po długiej suszy i przewidywalna do bólu. Zero tureckości. Nawet muzyka jest tylko z hameryki. Serial, który zgninie wśród tysięcy seriali zachodnich. Zrealizowany od strony technicznej dobrze, ale... Gdyby ograniczyć seks i amerykańskie piosenki, to spokojnie wrzucić by go można jako letniaka na Fox. Jak Disney+ ma konkurować z Netflixem za pomocą takich produkcji, to prędko tego Netflixa nie przegoni.
|
|
|
Post by mira on Sept 15, 2022 7:13:44 GMT
Mavi, czyli serial jest dostępny dla wszystkich, nie tylko dla widowni tureckiej? Nie ukrywam, że ja jestem tego serialu bardzo ciekawa, ale trochę się boję rozczarowania. Film z Demet i Sukru dla Netflixa był dla mnie takim rozczarowaniem. Też właśnie ładnie zrealizowany, ale strasznie płytki.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 15, 2022 10:29:05 GMT
mira, nie, nadal nie są turkisze dostępne na Disney'u naszym (choć rzekomo wczoraj gruchnęła wieść, że "w najbliższej przyszłości" mają być dostępne, ale wiemy jak ta przyszłość wygląda już od czerwca ) Ja oglądałam, bo przyjaciele ze wschodu nie zawiedli w kwestii dostępności. Serial ogłosiła jedna z grup do tłumaczenia u nas, ale jeszcze nie jest on na niej dostępny.
|
|
|
Post by mira on Sept 15, 2022 11:04:19 GMT
mira , nie, nadal nie są turkisze dostępne na Disney'u naszym (choć rzekomo wczoraj gruchnęła wieść, że "w najbliższej przyszłości" mają być dostępne, ale wiemy jak ta przyszłość wygląda już od czerwca ) Ja oglądałam, bo przyjaciele ze wschodu nie zawiedli w kwestii dostępności. Serial ogłosiła jedna z grup do tłumaczenia u nas, ale jeszcze nie jest on na niej dostępny. Miałam poprosić o nazwę na priv, ale chyba już znalazłam. Ale czy dobrze myślę, że to ta grupa, na której są zawsze mega opóźnienia? Jeśli tak, to usunęłam się z niej dawno temu wnerwiona za brak postępów przy "Menajerimi Ara"
|
|
|
Post by Mavi on Sept 15, 2022 11:36:13 GMT
mira, pojechał priv.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 15, 2022 18:06:42 GMT
✨ Turecka prasa dyskutuje na temat serialu " Dünyayla Benim Aramda”, cytując słowa Demet Ozdemir, że to nie jest historia miłosna, ale historia pewnego związku. Dodają też słowa żony aktorki Oguzhana Koca, która przyznaje, że nie jest zazdrosna.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 15, 2022 18:11:01 GMT
✨📸 Platforma cyfrowa Disney Plus kontynuuje kampanię promocyjną serialu „ Między światem a mną”. Obsada projektu na okładce magazynu Magnet Quterly
|
|
|
Post by Matthias on Sept 18, 2022 14:13:45 GMT
🎬🔥Charyzma Bugry Gulsoya w małym fragmencie serialu „Dünyayla Benim Aramda”
|
|
|
Post by Matthias on Sept 20, 2022 18:34:03 GMT
💥 Fani nie mogą się doczekać pojawienia się postaci Metina Akdulgera w serialu Disney Plus „ Między światem a mną”. Podobno pojawi się w odcinku 4.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 22, 2022 15:42:57 GMT
📸💫 Hafsanur Sancaktutan wyrobiła sobie sławę, występując w bardzo gorącej scenie w serialu Disney Plus „ Dünyayla Benim Aramda”
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 22, 2022 15:46:21 GMT
Czy ja wiem czy była odważna, chyba ze mówimy o tureckich standardach. Widziałem prawie cały pierwszy odcinek, pierwsze 10 minut wręcz teledyskowe. Bardzo przewidywalny w 30 minucie wiedziałem już jak się ten serial skończy.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 22, 2022 16:05:20 GMT
Ja dzisiaj mam zamiar zerknąć na 1 odcinek .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 22, 2022 16:11:56 GMT
Ja dzisiaj mam zamiar zerknąć na 1 odcinek . Pierwsze 10 minut to teledysk Reżyser musiał widzieć drugą część 365 dni.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 22, 2022 18:39:28 GMT
Odcinek 1Obiecałem sobie, że obejrzę seriale na platformie Disneyowskie, więc zabieram się za drugi, jaki został wyemitowany po Kacis. Patrząc na zwiastuny, odniosłem wrażenie, że będzie to coś w stylu Greya . Zobaczymy, czy w odcinku to samo poczuję. Już na wstępie poznajemy Ilkin (Demet) i Tolgę, gwiazdę produkcji. Oboje wyglądają na gwiazdy światowego formatu. Garnitur i suknia - wyglądają zniewalająco. I niby zapowiada się pikantny związek - a tu po 4 latach już Tolga nie interesuje się tak bardzo Ilkin. Scena, jak się kłócą, i ściąga siłą jej podomkę... Chłopie, ogarnij się. Ilkin rozmawia ze swoją przyjaciółką i zwierza się, kiedy ostatni raz kochała się z Tolgą. Powiem Wam szczerze, że odzwyczaiłem się od takich zdań w serialach tureckich. Zaskoczyło mnie z jednej strony ta otwartość - bez ogródek rozmawiają o wszystkim. Z drugiej strony - cała ta gra aktorska, ten klimat - mam przed oczami Greya . Ojej, ojej... Spodziewałem się czegoś mocniejszego, i normalniejszego, a oglądam... Serial, który został najwidoczniej przeciśnięty przez rolki w pralce Frania. Większość odcinka, to była wymiana wiadomości pomiędzy fikcyjnym kontem Ilkin, a Tolgą. Co więcej, on nie zorientował się, że kobieta, która go rzekomo rozumie - to jego własna dziewczyna. Gra w jednym serialu już któryś sezon, i nic nowego nie ma na horyzoncie. Wpada w pewnego rodzaju "depresję" zawodową. I gdy ma dojść do spotkania, Ilkin postanawia wprowadzić do gry kobietę, która ma zająć miejsce fikcyjnej Berlin. Seriously? Taka uzurpatorka jakby . Zaleciało Hollywoodem. Miało być dobrze, a wyszło... No cóż. Niech każdy obejrzy sobie 1 odcinek i sam oceni. Osobiście uważam, że liczyłem na coś lepszego. Nie było tragedii, jednak to nie jest do końca coś, co chciałem zobaczyć :/. Liczę, że w drugim odcinku nie będę musiał stopować scen.
|
|
|
Post by lucy on Sept 23, 2022 14:17:47 GMT
Ja sobie z Kacis dałam jednak spokój. Nie będę oglądać na siłę tylko po to, żeby zaliczyć. Po Twoim komentarzu Matthias ten serial też pominę, choć nie ukrywam, że miałam cichą nadzieję, że będzie lepszy od tego pierwszego. Obejrzę sobie jedynie scenę erotyczną w wykonaniu Hafsanur - podobno jest mega hot.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 23, 2022 17:12:56 GMT
. Obejrzę sobie jedynie scenę erotyczną w wykonaniu Hafsanur - Tam nie ma scen erotycznych, takie sceny to są w Sakli.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 23, 2022 17:46:26 GMT
lucy zobaczymy, kiedy pojawi sięta hot scena. Też jestem ciekawy, jak została przez nią zagrana .
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2022 16:20:55 GMT
Odcinek 2Rozdział 1. SINEM
Zaskoczył mnie początek. Spodziewałem się, że Ilkin od razu przejdzie do sedna, i powie to, co ma w głowie, co planuje, a ona zwolniła Sinem (Hafsanur) ot tak. Nawet tej przyjaciółeczce Ilkin - Burcin, zrobiło się żal dziewczyny... Dziewczyna pracuje dwa lata w tym czasopiśmie i niczym nie zasłynęła. Szkoda. Musi być pod ścianą, żeby przyjęła ofertę Ilkin. A jak nie przyjmie? To byś miała Ilkin niewinną duszyczkę na sumieniu. Chociaż... Wszyscy pomiatają Sinem w tej robocie. Przynieś, sprzątnij, pozamiataj. CO to za robota? Jeszcze zamki w drzwiach wymienione, na karcie prawie nie ma pieniędzy, jej rodzice też nie mają kasy... Żyć nie umierać. Ale w jej przypadku chyba odwrotnie. Akcja zaczyna się, gdy przychodzi po wypłatę i musi się udać bezpośrednio do gabinetu Ilkin. Ta daje jej propozycję. Albo wypłata i bye bye, albo kontrakt na asystenta... Pod jednym warunkiem - musi pójść na spotkanie z Tolgą jako Berlin. Dziewczyna widać, że jest na początku w szoku i nie chce się w to bawić, jednak możliwość poznania TEGO Tolgi, i kontrakt na asystenta - przemawia do niej. I od tej chwili następują wszelakiego rodzaju przygotowania. Dosłownie jak w serialu Paulina (La Usurpadora), opcjonalnie coś po części Pretty Woman. Biedna dziewczyna wciela się w bogatą kobietę. Stały motyw w serialach, często spotykany (teraz np. w Bir Peri Masali), ale tutaj inaczej to wygląda. Poczułem zachodnią produkcję - Hollywood . Co do spotkania - zastanawiam się jeszcze, co będzie, gdy Tolga postanowi pójść do łóżka z Berlin. Rozdział 2. Co jeśli...?Ilkin wyjaśnia jeszcze parę rzeczy Sinem, ta się pyta tak jak myślałem - co będzie, jeśli Tolga będzie pragnął czegoś więcej. No i ma otwartą drogę. Warunek taki, że musi podpisać papiery. A co w nich jest? Dziewczyna nawet nie przeczytała. Aż strach zajrzeć, jakie tam kruczki są. Jak tak patrzę na ubraną i umalowaną Sinem, to mam przed oczami Emmę Watson, która wcieliła się w rolę Hermiony Granger. DOS-ŁOW-NIE! Godzina 21 - czas udać się na spotkanie. Spotkanie trwało dwie godziny... Przegadane, poplotkowane. Tolga chyba zadowolony. Ilkin dowiedziała się przez Berlin o paru niuansach, o których nie miała bladego pojęcia. Do niczego nie doszło pomiędzy Uzurpatorką jak to ja zwę a Tolgą. I jeden wieczór dał dziewczynie - awans, pieniądze i niezapomniany wieczór w 5 gwiazdkowym chyba hotelu. Po powrocie do domu, chłop nawet nie pisnął słowa na temat przedstawienia... Związek się sypie najwidoczniej. Na wystawie Burcin podsuwa pomysł, by to Sinem namówiła Tolgę, by zagrała w przedstawieniu. I co? Znowu pójdzie jakiś szantaż? Rozdział 3. Widzę Cię.Ilkin po raz kolejny prosi Sinem o to, by udała się na spotkanie z Tolgą i przekonała go, by zagrał w teatrze. W zamian Sinem chce tylko... By ją zauważono. Po tym jak się obie zgadzają, Sinem rusza do Tolgi. I wychodzi na jaw, ile mają rzeczy wspólnego. Uwielbiają piłkę nożną, uwielbiają także grać w piłkę na stole, mają tę samą drużynę ulubioną. I w końcu zakład. Sinem pójdzie do ciemności, gdzie jest pełno różnego rodzaju efektów świetlnych, a Tolga ma zagrać w teatrze. I udaje jej się to! Tolga dzwoni do Ilkin w czasie pracy, że ma dla niej niespodziankę. Mówi jej, że zagra w teatrze. Wszystko byłoby wspaniałe, gdyby nie to, że... Gdy Ilkin chce zakończyć relację Berlin z Tolgą - Tolga podsyła zdjęcie zrobione na "spotkaniu". Czyżby Ilkin miała teraz ochotę się zemścić na Sinem? Czy na Toldze? Czy dalej będzie prowadzić tę grę? lucy Next - pod koniec drugiego odcinka macie Hafsanur jak się masturbuje na widok zdjęcia Bugdy, gdy ten z Demetką mają przygodę w łóżku. Długo nie trzeba było czekać. I powiem Wam ludziska, że jak pierwszy odcinek - wprowadzeniowy - mnie nie urzekł, tak drugi odcinek mi się bardzo podobał - nie wierzę sam, że to piszę, ale tak właśnie jest - podobał mi się. I czekam, jak to się dalej wszystko potoczy. Widać, że produkcja zachodnia
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2022 17:44:08 GMT
lucy Next - pod koniec drugiego odcinka macie Hafsanur jak się masturbuje na widok zdjęcia Bugdy, gdy ten z Demetką mają przygodę w łóżku. Długo nie trzeba było czekać. Matthias, widziałam już te sceny, ale stwierdziłam, że nawet nie będę ich komentować, bo byłam zażenowana grą Demetki, która z tego co widzę (wręcz utwierdziłam się w tym przekonaniu) kładzie nawet najprostsze ujęcia miłosne. Jestem dorosłym widzem i nie mogę patrzeć jak się aktorka męczy w nawet kilkusekundowej scenie przelotnego pocałunku. Rozczarowała mnie też realizacja, bo się opiera na samych migawkach, żeby przypadkiem za dużo nie pokazać. Co to ma być? Czy wszystkie seriale na Disney+ tak mają? Bo sama już nie wiem co o tym myśleć. Nawet w telenowelach było zawsze o stokroć więcej erotyki, a nie pływania wokół niej. Na plus oceniam natomiast Hafsanur, która sobie nieźle poradziła w tej scenie, o której pisaliśmy. Demet dostaje ode mnie 2/10, a Hafsanur - 8/10.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2022 17:47:33 GMT
Demetka próbuje grać wielką szefową, jednak cały czas mam przed oczami komediowe role... I może wokół nich powinna się kręcić. Mogę powiedzieć jeszcze, że najlepiej jej w szykownych kreacjach, tyle na plus .
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2022 18:03:37 GMT
Ja Demetki nie znam z żadnej komedii, dlatego jej słabego aktorstwa nie przysłania mi sentyment do jej komediowego talentu (zakładam, że go ma skoro wszyscy tak o niej piszą). Stąd może i jest dobra w głupkowatych scenach romcomowych, no w dramacie sobie nie radzi. Zdobyła poklask w głupotkach Faruka i teraz jedzie na tym koniku... Szkoda, bo w Turcji są zdolniejsze i bardziej charyzmatyczne aktorki, z o wiele lepszą dykcją i grające bez maniery. PS: Beren Saat była przynajmniej piękna.
|
|
|
Post by mira on Sept 26, 2022 6:22:14 GMT
A ja póki co wkręciłam się w inny serial i z tym daję sobie spokój. Poczekam, aż będą wszystkie odcinki i wtedy obejrzę. Tylko żebym nie straciła zapału, jak było w przypadku "Kacis", bo do tej pory tego nie obejrzałam i coś mi się odechciało...
Scenę masturbacji widziałam ze 2 tygodnie temu na TT. Jak na tureckie realia, to całkiem odważna i uważam, że bardzo udana. Należy też zaznaczyć, że Hafsanur jest młodą dziewczyną (22 lata), niejedna znacznie bardziej doświadczona turecka aktorka miałaby pewnie opory, by coś takiego zagrać.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 4, 2022 19:40:56 GMT
Odcinek 3Wieczór wolniejszy, to mogę obejrzeć 3 odcinek tejże produkcji. Epilog. Godzinę wcześniej...No cóż. Tolga idzie sobie biegać, wszyscy są zachwyceni jego sceną - na twitterze bryluje, i nawet jego kuzyn/menager zwraca mu uwagę, że zmienił się od pewnego czasu na lepsze. Czy to nie zasługa przypadkiem Sinem vel Berlin? Dlatego postanowił nie kończyć tej znajomości, gdy otrzymał od niej wiadomość, że to koniec... Rozdział 1. Czy jest coś, o czym chciałabyś mi powiedzieć?Ilkin nawiedza Sinem w mieszkaniu. Co więcej, nie krzyczy na nią. Z tryumfalnym uśmieszkiem wkracza w cztery ściany dziewczyny - trzeba przyznać, że niezły tam burdel. Ilkin pragnie się dowiedzieć, co takiego zaszło pomiędzy młodą a jej faciem - Sinem nic nie mówi. Dlaczego ona nie wspomina o tej fotgrafii? Dlaczego nie mówi gdzie była? Wszystko jednak szybko się wyjaśnia. Scenarzyści nie zwlekają z tym. Na zebraniu Ilkin "ośmiesza" w oczach innych Sinem, aż biedna w płaczu wybiega. Można doskonale zobaczyć, co można zrobić mają władzę w rękach. Ponadto Ilkin przypomina w każdym możliwym znaczeniu słowa DIABEŁ. Dokładnie - jak Diabeł ubiera się u Prady. Wielka Miranda Presley - tu Ilkin. W końcu dziewczyna zabiera Ilkin tam, gdzie Tolga zgodził się zagrać w teatrze, cały ten spektakl świateł, czy też wystawa. Parsknąłem śmiechem, gdy Sinem musiała zademonstrować Ilkin każdy ruch, dotknięcie Tolgi . I szykuje się nam kolejne spotkanie. Rozdział 2. Albo ona, albo ja.Ilkin zdaje sobie sprawę, że Tolga zakochał się w Sinem, tylko w żaden sposób nie chce jej o tym powiedzieć. Nie rozumiem tych podziękowań Tolgi, za to, że ta go kocha. Czuje się niekochanym? Ponadto robi wszystko chłop, by znaleźć tę dziewczynę. Jak łatwo manipulować ludźmi i bawić się nimi. Cała ekipa uważa Sinem za popychadło. Młoda pragnie włączyć się w zespół, żyć nim, a tu proszę - odpychają ją i naśmiewają się znowu na każdym kroku. Jak długo będziemy jeszcze to oglądać? Oby tylko nie skończyła z sobą. Ilkin się nie poddaje, i nie zakańcza znajomości z Tolgą przy pomocy fikcyjnego konta. Co więcej, znów angażuje Sinem. Rocznica nadchodzi, Sinem musi znaleźć się w centrum uwagi w restauracji. Dostaje wytyczne... Pytanie - co Ilkin chciała tym osiągnąć? Ale to skomplikowane . Kto wpadł na pomysł napisania czegoś takiego w scenariuszu. Och, całkiem przypadkiem spotykamy się w tej samej restauracji Ilkin wszystko dokładnie zaplanowała i przemyślała. I odkąd Tolga ujrzał Sinem - już podchodzi obojętnie do Ilkin. W ogóle mam wrażenie, że zapomniał po co się tam zjawił tak naprawdę. Aaa, SInem zostawiła kartę do swojego pokoju hotelowego. Ilkin udaje, że ją boli żołądek i nie chce żadnej pomocy. Nie chce też Tolgi obok siebie. Więc chłop ma otwartą furtkę. Pójść za Ilkin, czy udać się do Sinem. Rozdział 3. Który pokój? Ilkin informuje (znów) Sinem, że to ostatni wieczór, i jeśli wejdzie do jej apartamentu - związek dobiega końca i Sinem może robić z Tolgą co tylko chce. Najzabawniejsze jest to, że apartamenty znajdują się dokładnie naprzeciwko siebie - Ilkin czy Sinem, który pokój wybrał Tolga? Myślę, że udał się do Ilkin. W końcu rocznica. Czyli Sinem nic dla niego nie znaczy? Jeśli wszedł do Sinem - oj, będzie się działo. Ilkin ją zniszczy. Odcinek nawet przyjemny. Ale do Demetki wciąż nie mogę się jakoś przekonać. Hafsanur - rewelacyjnie gra. Pasuje jej rola takiego brzydkiego kaczątka.
|
|
|
Post by lucy on Oct 5, 2022 10:15:10 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 5, 2022 10:19:08 GMT
A ile będzie wszystkich? 8?
|
|
|