|
Post by Matthias on Oct 25, 2022 17:03:54 GMT
goblin1994 A może by położył Tolgę . Myślę, że bójka z pewnością będzie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2022 9:39:14 GMT
Na grupie jest informacja, że odcinków jest 10. Aż się zdziwiłam, bo też mi się wydaje, że miało być 8. I dobrze nam się wydawało, bo odcinków jest 8, a nie 10. Nie mam pojęcia skąd się wzięła na grupie ta'10-tka'.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2022 17:14:21 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2022 20:02:56 GMT
Odcinek 7Czyli gdzieś tam w przyszłości, Tolga zorientował się, że za Berlin podawała się Ilkin. Jego była we własnej osobie. Długo chyba nie musiał się zastanawiać nad tym faktem. Pytanie - co się stało z Sinem. Ilkin ma zdjęty z nogi gips, Tolga jedzie porozmawiać ze swoim przyjacielem/kuzynem. I obaj się zastanawiają, kim jest Berlin. Jakie to zabawne... A Sinem spanikowana, po otrzymaniu tylu wiadomości, że najchętniej zakopałaby się pod ziemię. Rozdział 1. Twarzą w twarz.Rozdział o wszystkim i o niczym. Damla pomaga Sinem uporać się z tyloma wiadomościami, 5 minutami sławy. To usuwamy, to robimy, tu zdjęcia, tu wywiad. Czy Sinem będzie gotowa na coś takiego? Kuzyn Tolgi szybko pomaga połączyć wszystkie kropki związane z Berlin, i Tolga, po chwili zastanowienia już wie, że osobą, z którą wymieniał wiadomości na czacie, jest Tolga. Kenan musi odejść - postanowienie Ilkin. Ale z drugiej strony dziewczyna się waha. Dlaczego? Przecież to tylko terapeuta. Terapeuta, o którym jednak śniła i to nie był zwykły sen, lecz erotyczny. Dobrze mija im czas podczas grania w karty, Sinem czuje się osamotniona. Tolga - dobrze, że tak chłodno traktujesz Sinem. Spotkanie na zdjęciach I & T było co najwyżej małym szokiem. Burcin dla jej dobra, nie chciała jej o niczym wspominać. Jednak nie udało się zatrzymać przyjaciółki, i do spotkania doszło. Obawiałem się, czy Ilkin będzie złościła się bardzo na Burcin, ale na szczęście, skończyło się tylko na stwierdzeniu, że nie może uwolnić się od Tolgi - ba! Zapomnieć o nim. I tak przez pół odcinka... Rozdział 2. Niektórzy mężczyźni potrzebują pomocy.Ten rozdział mi się podobał. Ale tylko scena, gdy Kenan zwierza się Ilkin ze swojej przeszłości. Z Nese, z wypadku, z tego, że to on siedział za kierownicą, gdy mocno padało. O tym, dlaczego postanowił przebranżowić się, dlaczego zainteresował się zdrowiem itp... Smutna scena, lecz uważam, że świetnie odegrana. Demetce nawet łza popłynęła. A Sinem i Tolga - i te strzałeczki... Domyśliłem się, że pod prześcieradłem jest lustro. Rozdział 3. Pozwól mu odejść. Aj, aj ,aj! goblin1994 mamy to! Jakaż to była hot scena Ilkin i Kenana! No ja nie mogę. Aż się nie chciało oczu odrywać . No ja soibie chyba ze 3 razy obejrzałem. Ilkin jaka uradowana, jeszcze z tym śniadaniem wyleciała . Od razu kobieta poczuła się doceniona i szczęśliwa. Ale żeby tak kolorowo nie było, Sinem zjawia się w firmie. Oj, ciężkie słowa cisną mi się na usta, ale się powstrzymam. Czyżby Sinem zrozumiała, że to Ilkin Tolga kocha, a nie ją? Zastanawiam się, co zrobi Ilkin. Uda się bez poinformowania Kenana na premierę Tolgi? Czy jednak nie pójdzie. I co w tym ma Sinem za udział? Czy ot tak odejdzie? Czy będzie chciała zniszczyć Ilkin. Tyle pytań bez odpowiedzi. Mam nadzieję, że Ilkin będzie szczęśliwa z Kenanem. Jednak jak planują i zastanawiają się nad drugim sezonem, to śmiem wątpić, czy nie zakończą jakoś dziwacznie...
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 29, 2022 20:55:55 GMT
Matthias, to była ekstra scena i obejrzałam już dwa razy Nie powiem, przy ten scenie mordka się cieszyła, a z kolei przy opowieści Kenana łezka zakręciła mi się w oku. I tak szczerze to były dwie najlepsze sceny tego odcinka. Jednakże jestem też trochę rozczarowana. Liczyłam na jakąś kłótnię. A tutaj nic. Liczyłam na jakąś konfrontację Tolgi z Kenanem - też nic. No, ale sceny Ilkin i Kenana - zrekompensowały Też się zastanawiam co Sinem chce ugrać z tym zaproszenie na premierę. I wydaje mi się, że mamy tutaj takie powtórzenie historii. Gdy było rozdanie nagród Sinem poszła na nią z nadzieją, że Tolga ją zobaczy i wybierze ją, a nie Ilkin. I zrobił to. Na premierze będzie inaczej, to Sinem będzie u boku Tolgi, a Ilkin gdzieś na widowni. Może chce sprawdzić jak zareaguje Tolga. Czy po raz kolejny wybierze ją, czy jednak będzie szukał kontaktu z Ilkin? Mam nadzieję, że albo Ilkin nie pójdzie na tą premierę, albo, jeżeli już będzie chciała iść to pójdzie z Kenanem (chociaż to by było trochę dziwne). Matthias, też chciałabym, żeby Ilkin była z Kenanem. Ale jeżeli plotki o II sezonie okażą się prawdziwe, to lecimy schematem: Prawdziwej miłości nigdy się nie zapomina i Ilkin skończy z Tolgą.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2022 21:14:49 GMT
goblin1994Zgadzam się. Scena, kiedy Kenan zwierza się Ilkin ze swej przeszłości - to było coś. Myślałem, że była chora ta Nese, a tutaj prawda okazała się być zupełnie inna. Też myślałem, że przed firmą, Tolga rzuci się na Kenana. No cóż - pomarzyć dobra rzecz. Ilkin musi udać się na premierę z Kenanem - no ja innej opcji nie widzę. W życiu! Po co ma tam się udawać sama? Żeby znowu rozgrzebywać stare rany? Żeby Tolga zapomniał na scenie tekstu? Albo spojrzy na Ilkin i nagle poczuje w sobie taką wewnętrzną siłę . Rozerwie koszulkę, babki na zawał padną. Czekam jeszcze na scenę po premierze, kiedy to Tolga ma coś do powiedzenia Sinem - szykuję na tę okazję popcorn Skoro ma być drugi sezon - to bardzo wątpię w to, że Ilkin skończy z Kenanem . Mogliby być razem, ale wtedy pytanie - co byłoby w drugim sezonie. Albo Sinem pocałuje na oczach Ilkin Kenana .
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 30, 2022 20:09:08 GMT
Matthias , też czekam na tę rozmowę. Skoro ma być 8 odcinków, może ta rozmowa tak namąci Ilkin w głowie, że odrzuci Kenana, ale i nie wybaczy Toldze. Może w tym drugim sezonie, będziemy mieli trójkąt Tolga - Ilkin - Kenan. Tolga będzie chciał odzyskać Ilkin - Kenan będzie walczył o miłość Ilkin. A Ilkin będzie musiała podjąć decyzję z kim chce być. No i nie zapominajmy o Sinem, która tak łatwo nie odpuści sobie Tolgi. Albo Sinem pocałuje na oczach Ilkin Kenana . NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE. Jeżeli to będzie to nie ręczę za siebie i to może skończyć się tragicznie dla mojego laptopa
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2022 20:46:30 GMT
goblin1994 Sinem jeszcze tutaj namiesza. Powoli staje się "panią", celebrytką. Już nie jest cichą myszką pod miotłą, która boi się wszystkiego i wszystkich. To, jak weszła do gabinetu Ilkin, i sposób w jaki z nią rozmawiała wskazuje jednoznacznie - SInem będzie się liczyła teraz w tej walce. Tylko pytanie - czy ot tak by zrezygnowała z Tolgi? Szkoda laptopa... Pożycz od kogoś .
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 31, 2022 21:44:49 GMT
czy ot tak by zrezygnowała z Tolgi? Sinem nie zrezygnuje z Tolgi, ale to Tolga zrezygnuje z niej z czym prawdopodobnie się nie pogodzi, bo tak jak mówisz, Matthias , ona uważa się za kogoś ważnego, a do tego potrzebny jej Tolga, bez niego nic nie znaczy. Ale jeśli Tolga z niej zrezygnuje może być niebezpieczna dla Ilkin i jeżeli Ilkin będzie z Kenanem, to również dla niego i ich związku (ewentualnie).
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 31, 2022 21:47:31 GMT
Matthias, lucy, coś wiadomo na temat II sezonu? Czy to na razie tylko takie gdybanie?
|
|
|
Post by lucy on Oct 31, 2022 22:18:25 GMT
goblin1994, wg mojej wiedzy to nie jest wyłącznie gdybanie. Potwierdził to jeden z najbardziej wiarygodnych blogerów. Po nim zresztą Birsen napisała na twitterze, że niedługo się zaczną zdjęcia do S2. Niepewny jest natomiast sezon drugi Kacis. i.imgur.com/mnnOC3A.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Nov 6, 2022 18:56:17 GMT
Odcinek 8 - FINAŁ 1 SEZONUNo i w końcu dotarliśmy do takiej chwili, kiedy po 7 tygodniach, przyszedł czas na finał sezonu. goblin1994 - oglądałaś już? Jak nie, to nie czytaj moich spojlerów . Otworzyłem sobie odcinek w nowej zakładce i powiem wam - szykowałem się niesamowicie do obejrzenia. 50 minut - tylko i aż. Tyle myśli mi się kłębi w głowie. Co zrobi Ilkin, co zrobi Tolga i Sinem. I Kenan! Jak to wszystko się zakończy. Wiadomo... Finał sezonu, więc zamkną sezon tak, by mieć furtkę otwartą na nowy. Tylko oby nie przesadzili z tym. No dobra. Koniec pierdzielenia. Czy to koniec?Czyli jednak Ilkin od razu postanowiła postawić sprawę jasno, jeśli chodzi o wyjście do teatru na spektakl Tolgi. Wie, że Tolguś bardzo pragnął tego, spełnić swoje marzenie - wystąpić na scenie. Więc Ilkin ma dylemat. Iść czy nie iść. Kenan próbuje jej wyjaśnić, że relacja I & T jeszcze się nie skończyła. Wszystko nie wygasło pomiędzy nimi. Kenan to wie i czuje. Bardzo dobrze postąpił. Moim zdaniem inaczej nie mógł zareagować. Albo pójdziesz, nie zastanę Cię - odchodzę, albo zostajesz, zastaję Cię i wszystko będzie dobrze. Ilkin - zastanów się! Sinem poświęciła czas i postanowiła pomóc Toldze w nauce? scenariusza. Coś dodała, coś popisała. I już w skowronkach. Sinem - ty też się wybierasz na spektakl? Rozdział pierwszy. Gniazdo.No i przyszedł czas na spektakl. Zarówno Sinem, jak i Ilkin pojawiły się na spektaklu, Tolga zagrał - fenomenalnie! Wszyscy zachwyceni byli jego osobą, Ilkin szybciej się zwinęła. I nie zastała Kenana w domu. A coś Ty sobie myślała? Że chłop rzuca słowa na wiatr? Powiedział, co wiedział. Powiedział, jak to widzi. Postąpiłaś tak jak chciałaś - posłuchałaś głosu swego serca. Jak zobaczyłem, że Sinem chce odejść od Tolgi, a nie odwrotnie - no szczękę z podłogi zbierałem. Ale przynajmniej potwierdziła to, co powiedziała. Ilkin jest jego wybranką. Gdy wspomniała, że była na spektaklu - od razu poszedł jej szukać wokół. To utwierdziło go w przekonaniu, że Sinem ma rację. Gra Zerrin Tekindor w tym serialu, to po prostu bajka! Tak mnie rozbawia w tym odcinku Szczególnie te umizgi jej kochasia w toalecie . Udawała niedostępną, aż tu masz! Toaleta miejscem zwierzeń . Rozdział drugi. Ostatni walc.Ten rozdział to tak naprawdę był... o niczym. Nic nie czułem. Ilkin z Tolgą wymienili się wszystkimi informacjami. Ona przyznała, że nasłała Sinem i podawała się jako Berlin, on powiedział, że wiedział. Wyjawił jej, że ją wciąż kocha, i chce z nią być, ona powiedziała, że już zbyt późno. NO NIE TAK TO SOBIE WYOBRAŻAŁEM! Mydło i powidło. Pogadali, popłakali i się rozeszli. Nie wiem jak innym, mnie pozostał pewien niedosyt. Cieszę się tylko z tego, że po tym wszystkim, zjawiła się u boku Kenana. Odnalazła go, pozbyła się ostatniej "pamiątki" po Toldze i całkiem chyba oddała się Kenanowi . Ale że Sinem tu nie było... Tyle tylko, że się zwalnia. Tak łatwo z tego wszystkiego zrezygnujesz? Dziewczyno, i co będzie dalej? Jak będziesz żyła? Z czego? Wrócisz do domu? Nie... Musisz być w drugim sezonie. Rozdział trzeci. Między światem a nami.Scena na ławce ścisnęła mnie za serce. Pięknie nakręcona scena. Kenan... Za to, że boisz się wypełnić pustkę Ilkin, kapciem powinni cię zdzielić. Ale z drugiej strony, musze przyznać Ci rację. Osoba, którą kiedyś się kochało i utraciło, na zawsze pozostanie w twoim sercu. Nikt i nic nie wypełni tej pustki. Choć jak się Ilkin wtuliła w Kenana - żyłem nadzieją, że jednak może będą razem. No cóż. Przeliczyłem się. Sinem została pisarką. Napisała książkę o tytule takim jak film. SZOK. Nie takiego zakończenia się spodziewałem. I jeszcze klientką na podpisanie - była sama Ilkin. Nie było żadnych złości, zawiłości, wzajemnych oskarżeń. Każda poszła w swoim kierunku. Nie ma Tolgi, nie ma Kenana. Są one. Jednak jest między nimi jakieś podobieństwo. Interesuje mnie bardzo, co tam Ilkin dostała za wiadomość. Kenan? Tolga? Ich historie zostały niedopowiedziane. Nie wiemy, co się dalej z nimi stało. Reasumując: Serial mi się mimo dwóch odcinków (1 i bodajże 3) podobał. Dużo bardziej od Kacis. A finał sezonu - majstersztyk. Wielkie brawa dla Hafsanur, Zerrin za odegranie wspaniale swoich ról. Kenan również był gites. Demetka - no nie było źle, ale jak dla mnie fanfarów nie powinno się oczekiwać. Czekam na drugi sezon. Jeśli się pojawi, a mam taką nadzieję.
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Nov 6, 2022 22:21:41 GMT
Matthias, właśnie skończyłam oglądać. Jak pojawia się odcinek, to nakładam sama na siebie bana na dizilandię ,, Na dzień dobry wkurzyła mnie Ilkin. Serio? Po tym co się stało między nią a Tolgą, albo raczej co zrobił jej Tolga, ona jak gdyby nigdy nic chce iść na spektakl, bo to było jego marzenie. Dobra marzenie marzeniem, ale dziewczyno więcej godności. Mówiąc Kenanowi postąpiła okej, ale czego ona oczekiwała. Że Kenan powie okej idź, a ja na ciebie poczekam. I co ona chciała tym osiągnąć? Kenan postawił sprawę jasno - albo on albo ja. Wybrała. Kenana było mi szkoda. Tak jakby dostał w twarz od Ilkin. I cieszę się, że odszedł od niej. To było jedyne słuszne wyjście i brawka mu się za to należą. Zaskoczyłam mnie Sinem. Scenę zerwania przewijałam aż trzy razy, bo myślałam, że źle przeczytałam. Nie spodziewałam się tego. Myślałam, że będzie się go trzymać rękami i nogami i walczyć o ich związek jak lwica. A tutaj pierwsza kończy ich relację. I kolejny szok. Sinem pisarką. Szczerze nie spodziewałam się takiego obrotu spraw. Co do Kenana. Rozumiem, że bardzo kochał, i tak szczerze dalej kocha Nese, ale powinien iść dalej. Boi się związku z Ilkin, bo wie, że jej relacja z Tolgą nie jest do końca zakończona i ja to rozumiem. Ale że tak definitywnie koniec ich związku. Ja nie chcę ... No i wreszcie Tolga. Wkurzył mnie i to jest bardzo duże niedopowiedzenie. Niby kocha Ilkin, ale jest z Sinem. I dopiero gdy ta kopnęła go w cztery litery poszedł do Ilkin prosić o wybaczenie, i mówić jak to bardzo ją kocha i takie tam. Jakbym to ja była zamiast Ilkin, to najpierw bym go wyśmiała i później dała z liścia, o ile postanowiłabym go wpuścić. Ich rozmowa była nijaka. Równie dobrze mogłoby jej nie być i wyszłoby na to samo. Dla mnie to była najzwyklejsza wymiana informacji ... Co do aktorów: Demet - nie jest jednak tak wkurzająca jak w innych serialach, nawet jej głos jest jakby mniej piskliwy; Zerrin - GENIALNA, gdy się pojawiała ciągle się śmiałam (szczególnie ze scen z kuzynem Tolgi), Metin i Bugra - świetnie zagrali, ale Hafsanur ... Super zagrała swoją rolę, ale tak jak lubiłam ją za czasów "Son Yaz", tak od tego serialu nie mogę na nią patrzeć i jeżeli w II sezonie by się nie pojawiła raczej bym nie płakała za Sinem... Odcinek genialny, ale biorąc pod uwagę, że to finał sezonu jestem trochę zawiedziona. Nie spodziewałam się takiego zakończenia, liczyłam na coś innego. Scenarzyści zostawili sobie otwartą furtkę do II sezonu, którego jestem niezmiernie ciekawa i nie mogę się go doczekać, szczególnie po tym smsie - liczę, że to od Kenana (mam nadzieję, że to będzie ciąg dalszy tej historii, a nie tak jak Alef 2?). Mam nadzieję, że będzie II sezon, bo jeżeli serial miałby takie zakończenie czułabym dość duży niedosyt ...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 7, 2022 16:05:55 GMT
goblin1994 miałem już na telefonie w robocie Tobie odpisać, ale nie lubię jakoś z takiego urządzenia pisać. Kliknę coś i mi się cofnie i cała wiadomość by poszła w eter. A to dlatego siedzisz cichuteńko jak mysz pod miotełką. Mówię: Odcinek się pojawił, a tutaj taka cicho sza . Ani słowa, że zajechał odcinek. Myślałem, że z wuwuzelą tutaj będziesz pisała, odcinek, odcinek! . Widzę, że mamy podobne zdanie i odczucia co do odcinka i bohaterów. No ja też liczę na to, że SMS do Ilkin pochodzi od Kenana No, jeśli nie od niego, to od kogo? No chyba nie od Tolgi? W ogóle ciekawe jak mu się kariera potoczyła przez te dwa miesiące. Kuzyn jego pewnie z Burcin ładnie balowali, ale co jemu pozostało? Alkohol? W serialu go uśmiercili, w teatrze może i odniósł sukces, ale przecież to nie to samo. Drugi sezon mam nadzieję, że nakręcą, bo jak nie to chyba wyjdę przed blok i będę rzucał w kamieniami we wszystkich, którzy mi się napatoczą .
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Nov 7, 2022 21:48:13 GMT
Ja nawet nie biorę Tolgi pod uwagę z tym smses. Znając życie albo alkohol (co masz rację jest najbardziej prawdopodobne), albo tak bardzo jest zapracowany, że nie ma czasu myśleć o Ilkin. No chyba że poszedł w nielegalne walki, ale ciężko mi to sobie wyobrazić. Matthias, jak nie będzie II sezonu to z największą przyjemnością pomogę ci z tymi kamieniami
|
|
|
Post by Matthias on Nov 8, 2022 16:00:55 GMT
goblin1994nie wiem jak tam serial siedzi(ał) z oglądalnością na tej platformie Disney. To co kiedyś Lucy wstawiła, to większym zainteresowaniem miał właśnie ten aniżeli Kacis z Akyurkiem. No chyba, że nie pójdą po najmniejszej linii oporu i nie skorzystają ze sprawdzonej metody ALKOHOL. Tylko co innego? Praca jak mówisz? Też nie myślę. W II sezonie znowu drogi Tolgi, Ilkin, Sinem i Kenana - się zetkną. Na to liczę. I oby była dalej Burcin
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Nov 8, 2022 23:01:12 GMT
Matthias, bez Burcin nie wyobrażam sobie tego serialu. Ona była GENIALNA. Jak dla mnie w II sezonie mogłoby być trio: Tolga - Ilkin - Kenan. Sinem jest zbędna ... (nie lubię Hafsanur, szczególnie po tym serialu). Co do oglądalności i popularności Kacis i Dunyaya,. Dunyaya obejrzałam z przyjemnością, z chęcią również obejrzę ponownie i czekam niecierpliwie na II sezon.Natomiast Kacis obejrzałam połowę pierwszego odcinka i prawie zasnęłam przed laptopem więc to mówi samo za siebie, co myślę o tym serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 9, 2022 9:41:05 GMT
Matthias, bez Burcin nie wyobrażam sobie tego serialu. Ona była GENIALNA. Jak dla mnie w II sezonie mogłoby być trio: Tolga - Ilkin - Kenan. Sinem jest zbędna ... (nie lubię Hafsanur, szczególnie po tym serialu). Co do oglądalności i popularności Kacis i Dunyaya,. Dunyaya obejrzałam z przyjemnością, z chęcią również obejrzę ponownie i czekam niecierpliwie na II sezon.Natomiast Kacis obejrzałam połowę pierwszego odcinka i prawie zasnęłam przed laptopem więc to mówi samo za siebie, co myślę o tym serialu. Nie widzę pomysłu dla poprowadzenia dalej postaci Sinem. No co by ona mogła zrobić więcej? Wziąć i znowu namącić między Ilkin a Kenanem? Albo Tolgą? No słabo to widzę. Zastanawiam się też, co mogliby pokazać w drugim sezonie. Docieranie się Kenana i Ilkin? Próba powrotu do relacji sprzed całego tego wydarzenia między Ilkin a Tolgą? Pożyjemy, zobaczymy.
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2022 20:51:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2022 20:52:26 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 10, 2022 21:16:40 GMT
goblin1994 zobacz odcinek 8 . No idealnie. Czyli nie tylko my uznaliśmy tę dwójkę za najlepszą w odcinku.
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Nov 10, 2022 22:49:29 GMT
II sezon może być o nich - będę w siódmym niebie
Tylko ten odcinek 3. Nie przypominam sobie, żeby ta dwójka zrobiła coś ważnego lub ciekawego ...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2022 9:25:00 GMT
goblin1994 oni to byli "zapychaczami" i komplikatorami życia Sinem. Nic nie wnieśli do serialu.
|
|
|
Post by mira on Nov 11, 2022 21:41:21 GMT
Co prawda z Waszych postów już prawie wszystko wiem, ale postanowiłam obejrzeć ten serial i wyrobić sobie własną opinię Za mną pierwszy odcinek i choć fabuła jest przewidywalna, to bardzo mi się podobało. Niezłe zdjęcia, dobra muzyka, dość szybkie tempo akcji, ładni, ciekawi ludzie, Bugra - czego chcieć więcej? Z obecności Zerrin i Ibrahima również bardzo się cieszę Demet też spoko, chociaż z nią obejrzałam już kilka seriali i filmów, także wiem, czego się spodziewać, bo zawsze gra podobnie, robi podobne miny. Z Bugrą też masę obejrzałam, ale on zawsze mnie czymś zaskakuje. Może dziś obejrzę jeszcze drugi odcinek, ale póki co muszę poczytać, co tam piszą o nowym odcinku "Zimorodka"
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Nov 11, 2022 23:00:30 GMT
Matthias, właśnie. I ja tego nie rozumiem. Jak ktoś, kto był tłem w każdym odcinku, okazuje się, że był w tym konkretnym odcinku tak ważny, że uznano iż musi być w podsumowaniu, czyli najlepszym fragmencie serialu? Jakoś nie potrafię przypomnieć nic z ich udziałem oprócz uprzykrzania życia Sinem, kompletnie nic. Dla mnie 6 jest cudowne, ale 8
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2022 8:55:53 GMT
mira o ile pierwszy odcinek mnie nie wciągnął zbytnio (wiedziałem, że to jest takie wprowadzenie), to potem zaczęło się robić coraz ciekawiej. Ja Bugrę oglądałem w Ask Yeniden (Kontrakt na Miłość), a Demetkę miałem przyjemność zobaczyć z Cicek Kokusu (Zapach Truskawek) i w dwóch odcinkach Erkenci Kus - odpadłem . Obsada w serialu tutaj była/jest super dobrana, tak mi się wydaje. Zerrin w roli Burcin - no po prostu idealnie . 8 Oni nic nie wnieśli, powtarzam - nic! Byli tłem. Więc mogli pokazać kogoś zupełnie innego...
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2022 10:44:54 GMT
Matthias, Bugra grał jeszcze w Grzechu Fatmagul (kojarzę, że oglądałeś). Dla mnie tam wypadł genialnie. W Kuzey Guney zresztą również błyszczał. Demetkę niestety w wolę w romomach (bo ich, w sensie tych tureckich nie oglądam ).
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2022 15:12:52 GMT
lucy no patrz. Zapomniałem, że jeszcze tam grał. Ale tam wiódł prym ogórek I może dlatego nie skojarzyłem Fatmagul.
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2022 15:24:47 GMT
Matthias, niby ogórek..., ale właśnie w Grzechu Fatmagul Bugra się wybił. Samobójstwo Vurala na koniec sezonu 1 było podyktowane odejściem aktora do głównej roli w Kuzey Guney, gdzie dzielił plan pierwszy z Kivancem (Kivo był Kuzeyem, Bugra - Guneyem).
|
|
|
Post by mira on Nov 12, 2022 16:06:55 GMT
Ja niestety "Kuzey Guney" nie obejrzałam, choć robiłam podejście. Widziałam tylko kilka scenek. Bugrę oglądałam właśnie w "Fatamagul", a później w serialach, które powinno się określić jako klapy, czyli "8. Gün", "Azize" i "Misafir", ale mnie się każdy z nich bardzo podobał. Obejrzałam też filmy "Cebimdeki Yabanci" i "Aci Tatli Eksi" (przy tym drugim się zryczałam), a po rosyjsku "Görümce". Z "Kontraktu na miłość" zrezygnowałam po pierwszym odcinku, bo wtedy jakoś wkurzały mnie seriale z lektorem, resztę przejrzałam z grubsza na suwaku, podobnie "Kizim". Bugrę bardzo lubię, podobają mi się jego filmiki na YT, choć w całości obejrzałam tylko kilka.
Jeśli chodzi o ten serial, jestem po czwartym odcinku i uważam, że Bugra spisuje się tutaj bardzo dobrze. Fajnie pokazuje wewnętrzne rozdarcie głównego bohatera, choć przyznam szczerze, że ja za bardzo nie rozumiem, skąd wzięły się te problemy w ich związku (jeszcze zanim pojawiła się Berlin/Sinem) i czemu on tak się bał o czymkolwiek powiedzieć Ilkin. Przecież ona nie jest w żaden sposób przerażająca, dobrze go traktuje, zależy jej na jego szczęściu, chciałaby, żeby spełniał swoje marzenia. A może na tym etapie nie wiem jeszcze wszystkiego?
|
|