|
Post by Matthias on Nov 12, 2022 16:11:05 GMT
mira właśnie. Jeszcze Azize była z Hande. Tyle tych seriali człowiek już obejrzał i obsadę gubi . Też mi się podobał ten serial, no ale cóż. Turkom nie. Co do serialu, no ja zrozumiałem to tak, że Tolga w końcu poczuł się delikatnie mówiąc "znudzony". Ciągle robił to samo i chciał coś nowego. I że nie wiedział, czy Ilkin będzie go wspierała w tym, co on chce zrobić (gra w teatrze). Tak ja to zrozumiałem. A może i uczucie troszeczkę się pomiędzy nimi wypaliło...
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2022 20:59:29 GMT
Nowy Zwiastun..
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2022 21:36:48 GMT
Wyrzucanie rzeczy Tolgi przez Ilkin była dość ciekawą sceną, i oczywiście Ibrahim i Burcin Jakby pokazali Sinem i jej doznania w łóżku - to może przyciągnęłoby to zdecydowanie większą publiczność .
|
|
|
Post by mira on Nov 12, 2022 22:42:28 GMT
W piątym odcinku do gry wchodzi Kenan. Wiele o nim nie wiemy, poza tym, że jest wykształcony i świetny w swoim fachu, wydaje się też całkiem błyskotliwy.
Ilkin po rozstaniu i wypadku robi dobrą minę do złej gry i jakoś to się dalej toczy, ale gdy widzi, że Tolga zaczął afiszować się nową miłością w sieciach społecznościowych, coś w niej pęka. Jak opętana wywala wszystkie rzeczy Tolgi i pogrąża się w rozpaczy. Dobrze, że Kenan był przy niej... Swoją drogą uważam, że Demetka w tych scenach zabłysnęła, nie mogłam się oderwać. Rozterki Tolgi też świetnie pokazane. Ogólnie uważam, że to najlepszy odcinek ze wszystkich dotychczasowych. Sporo w nim emocji.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 9:20:29 GMT
mira ten szał Ilkin, kiedy wyrzuca z półek rzeczy Tolgi - i to mimo założenia usztywnienia na nodze, czy tam gipsu. Już nie pamiętam czy jej w końcu to zdjęli. Mniejsza z tym. Ten szał w jej oczach
|
|
|
Post by mira on Nov 13, 2022 17:02:16 GMT
Serial od początku był niezły, ale tak naprawdę wciągnął mnie dopiero od piątego odcinka. Potem każdy kolejny oglądało mi się świetnie, finał również, choć spodziewałam się raczej trzęsienia ziemi, wrzasków, wielkich wyrzutów, a tu wszystko poszło nadzwyczaj gładko.
Najbardziej niewinną osobą w całej tej historii jest Kenan. Reszta nie była ani dobra, ani zła, wszyscy popełnili poważne błędy, wszyscy kombinowali i wszyscy za to zapłacili.
Jeśli będzie drugi sezon, to chętnie obejrzę.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 20:02:57 GMT
mira a co sądzisz o zakończeniu? Sinem i książka. Ilkin w dobrych relacjach z Sinem .
|
|
|
Post by mira on Nov 14, 2022 8:20:53 GMT
mira a co sądzisz o zakończeniu? Sinem i książka. Ilkin w dobrych relacjach z Sinem . Jakoś od 6 odcinka, gdy Sinem kupiła pamiętnik z piękną okładką, spodziewałam się, że będzie w nim pisała. Potem wielokrotnie widzimy, że rzeczywiście coś notuje. W trakcie serialu też ktoś (Ceren?) raz rzucił, że Sinem wymyśliła dobry tytuł na artykuł czy książkę, no i Tolga zauważył, że Sinem ma zdolności pisarskie. Może gdybym nie przeczytała wcześniej tych wszystkich spoilerów, nie domyśliłabym się, że napisze książkę, ale przeczytałam, więc większą uwagę zwracałam na szczegóły, które mogłyby wskazywać, że Sinem pójdzie tą drogą.
Tym, że Sinem dobrze wypowiada się o Ilkin, a ta druga też nie ma o nic większych pretensji, trochę zaskoczona byłam. Choć trzeba przyznać, że Sinem dawno pogodziła się z faktem, że Tolga kocha Ilkin i nawet sama mu powiedziała o jej obecności na premierze. Sinem odbiła Ilkin Tolgę, ale czy to wszystko jej wina? No nie, to przede wszystkim wina Tolgi, który zdecydował się na zdradę. W jakimś stopniu winna jest również Ilkin, która to wszystko wymyśliła. Myślę, że każda z tych osób zdała sobie sprawę, że zawiniła, a cała katastrofa jest dziełem ich wszystkich. Dlatego nie mają wzajemnych pretensji.
Spodziewałam się natomiast, że Tolga wygarnie wszystko Sinem, ale do tego nie doszło. Spodziewałam się też, że Ilkin wykrzyczy mu, jakim to jest draniem, ale to również się nie wydarzyło. Zakończenie nad wyraz spokojne.
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2022 11:17:54 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 17, 2022 11:24:11 GMT
Opis mocno upraszcza fabułę. Po pierwsze nie nazwałabym chłopakiem mężczyzny w tym wieku, z którym od 4 lat tworzy się związek, wspólnie mieszka itd., a po drugie niezupełnie chodziło o brak miłości, raczej o jakieś problemy z komunikacją w związku. Założenie konta nie było pomysłem Ilkin, poza tym początkowo nie było mowy o żadnym uwodzeniu.
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2022 12:48:25 GMT
mira, po tym co napisałaś ten opis jest moim zdaniem jak najbardziej ok. Krótki, treściwy i jednocześnie niezdradzający szczegółów. Czy problemy w komunikacji w związku mogą być powodem, że ktoś zaczyna śledzić partnera w sieci? Osobiście wątpię - bardziej uwierzę w wersję tą tutaj, czyli poczucie utraty zainteresowania/ braku miłości (jak zwal tak zwał). Co do tego "chłopaka" to przymknęłabym oko. W życiu codziennym często spotykam się z tym określeniem zarówno w odniesieniu do małolatów i jak i mężczyzn dojrzałych. Dzisiaj mnóstwo par żyje na kocią łapę, więc i język stał się mniej urzędowy, bardziej potoczny. Nierzadko słyszy się "mój facet", jednak ten zwrot jest chyba zbyt "podwórkowy".
|
|
|
Post by mira on Nov 17, 2022 13:32:55 GMT
Nie mówię, że nic się nie zgadza, tylko że to znaczne uproszczenie. Gdybym przeczytała taki opis przypadkiem, nic o serialu nie wiedząc, pomyślałabym, że dotyczy licealistów, w najlepszym razie studentów.
Na szczęście w parze z opisem idą zwykle zdjęcia i zwiastuny, a tam już widać wiek bohaterów i to, jakie prowadzą życie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 25, 2022 8:48:26 GMT
Przecieki blogerów odnośnie emisji globalnej serialu na Disney+ się nie sprawdziły, choć może winna jest platforma, bo zmienia plany. W każdym razie serial jest w rozpisce grudniowej francuskiego Disneya+. Mam nadzieję, ze u nas się też pojawi, bo na tą chwilę są przetłumaczone opisy 2 pierwszych odcinków. i.imgur.com/6Tma8sf.jpgi.imgur.com/SCNt0yJ.jpg1. Wyparcie Ilkin próbuje wszystkiego, żeby uratować związek, zanim podejmie ostateczną decyzję. 2. Podejrzenie Ilkin postanawia powiązać kogoś z fałszywym kontem. W oko wpada jej młoda stażystka, Sinem.
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2022 22:26:09 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2022 12:02:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2022 12:09:00 GMT
Od Disneya+ za kulis.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2022 13:27:32 GMT
Harmonogram wydania oryginalnych seriali tureckich Disney+ (wg kolejności chronologicznej). Serial wystartował jako drugi. i.imgur.com/PhEYjgQ.jpg
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2022 11:15:27 GMT
Jutro premiera światowa serialu. Wersja językowa: lektor i napisy pl (do wyboru).
Zwiastun (Lektor Fr)
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2022 12:16:41 GMT
Sezon 2 został oficjalnie potwierdzony przez Demetkę. Zdjęcia mają się zacząć w czerwcu. Pewnie kiedy Demet skończy kręcić Benim Adım Farah. i.imgur.com/t0Db6Iy.jpg
|
|
|
Post by mira on Dec 15, 2022 13:59:51 GMT
To premiera może pod koniec przyszłego roku, przyjdzie trochę poczekać...
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2023 17:43:46 GMT
Ja jestem tym serialem wręcz zachwycona. Obejrzałam wszystkie dostępne na platformie odcinki (czyli 5) i jak dotąd jest to mój najlepszy turecki serial cyfrowy. Wcześniej robiłam podejścia do kilku produkcji Netflixa oraz do Kacisa z Akyurkiem, no w całości dałam radę obejrzeć wyłącznie serial "Inna ja", który pomimo sympatycznej oprawy się moim zdaniem i tak nie umywa do "Miłosnego przetasowania". Głównie ze względu na nijaką wartość fabularną i mnóstwo niedopowiedzeń (ani razu nie padło, że cała akcja sie kręci wokół "teorii" ustawień rodzinnych Hellingera), że mało który widz ogarniał umysłem wątek "terapeutyczny" Tutaj na szczęście od początku wiadomo o czym jest serial i jakie jest jego przesłanie. Na plus oceniam też warstwę psychologiczną, którą pomimo ograniczeń czasowych udało się twórcom dość szybko zbudować oraz umiejętne przeniesienie na grunt fabuły realiów pracy na planach serialowych w Turcji oraz układów w agencjach aktorskich. Najlepsze w tym kontekście chyba było "nagrywamy bez prób"... I na koniec tych pochwał brawa ode mnie za tytuł pl, bo wręcz idealnie oddaje istotę fabuły. Ten turecki (tak samo jak i międzynarodowy) do mnie kompletnie nie przemawia. Niestety szkoda, że protkę gra kulejąca aktorsko Demetka, bo jej bohaterka, zamiast rozdawać tu karty (w końcu to ona jest w centrum historii) została totalnie przyćmiona przez postać Bugry. I w rezultacie pomimo nieradzenia sobie Tolgi z frustracją zawodową, która przekłada się na jego życie osobiste i związek partnerski to on (w sensie Bugra) buduje bardziej prawdziwą i wiarygodną postać, z którą łatwiej się utożsamić i której rozterki oraz postepowanie łatwiej zrozumieć/ łatwiej jest je wytłumaczyć i usprawiedliwić. W wielu scenach Ilkin jest kalką Zeynep (z DEK), chociaż postacie mają ze sobą niewiele wspólnego. No Demet ma bardzo ubogi warsztat aktorski i to są po prostu skutki. Wszystkie sceny, w których jej postać (a raczej postacie, bo w DEK było to samo) przemawia na forum, albo prowadzi jakieś spotkanie są tak sztuczne, że aż karykaturalne i pogrążają postać. Ona kompletnie nie czuje tych scen, nie nadaje się do ich odgrywania. Jedyne sceny, w których kupiłam (zachowanie) Ilkin to sceny rozpaczy po odejściu Tolgi (te w mieszkaniu podczas rekonwalescencji po wypadku). No wszystko co zaprezentowała na etapie wcześniejszym (w tym ciągłe wrażenie, że lubi wszystko i wszystkich kontrolować, jest skupiona wyłącznie na sobie i nastawiona na efekt) mnie od niej konsekwentnie odpychało. Do tego stopnia, że wcale się nie dziwiłam, że Tolga przestał jej ufać, zamknął się w sobie i w rezultacie zaczął żyć obok. A już to jak potraktowała Bogu ducha winną dziewczynę, jak nią manipulowała i pomiatała wołało o pomstę do nieba. Na szczęście kto mieczem wojuje ten od miecza ginie i cała gra się obróciła przeciwko niej. Czekam niecierpliwie na kolejny odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2023 13:43:41 GMT
Odcinek 6, jest wg mnie najsłabszy ze wszystkich dotychczasowych odcinków. Prawie niczego nie wniósł do akcji i niczym się nie wyróżnił. Jedyny jego progres jest taki, że postać Demetki trochę zyskała (Ilkin już mnie tak nie drażniła) oraz że z postaci Sinem nareszcie wyszło szydło z worka. Bo postać jej się okazała kompletnie nijaka, wręcz płytka, bez żadnej charyzmy, bez koncepcji na życie i związek z kimś kto ją przewyższa pod każdym niemal względem. Tak to jest jak się porywa z motyką na słońce. To, że prędzej czy później się Tolga zorientuje, że coś tu nie gra, było więcej, niż pewne, ale myślałam, że dziewczę odnajdzie się w roli i złapie byka za rogi. Tymczasem z każdym kolejnym zdaniem i gestem się coraz bardziej pogrąża. Tolga rozszyfrował jej gryzmołki na kartce, że nie jest Berlin, więc mam nadzieję, że zanim ją zdemaskuje, da jej popalić. Bo to, że wskoczyła bezpardonowo na czyjeś miejsce, gdzie wszystko dostała na tacy... i nie przyznała się do kłamstwa, co więcej naiwnie myślała, że się niewinnie, bez żadnych nakładów wślizgnie pomiędzy wódkę i zakąskę... i wszystko zagarnie, było strasznie słabe. Wręcz żenujące. Bardzo mi się w serialu podoba warstwa humorystyczna. Bardzo lubię żarty aplikowane w sposób jak tutaj. Są lakoniczne, ale bardzo wymowne i budują fajny klimacik.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 14, 2023 21:13:52 GMT
Skoro ma być drugi sezon, to trzeba będzie sobie odświeżyć i obejrzeć jeszcze raz cały 1 .
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 13:40:58 GMT
🎬💥 Za kulisami serialu „Między światem a mną / Dünyayla Benim Aramda”, którego wszystkie odcinki są już dostępne na platformie cyfrowej Disney Plus
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 20:32:54 GMT
Nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie kolejny sezon. W związku z rewizją globalnego budżetu Disney+, trzy poniższe seriale (w tym ten) zostały odłożone na półkę. Niestety cięcia budżetowe nie wykluczają anulowania projektów. Okaże się. i.imgur.com/sErwnxv.png
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2023 11:46:43 GMT
2.Sezonu raczej nie bedzie.
Disney+ podjął decyzję o wstrzymaniu produkcji nowych projektów do końca 2024 roku. Z wyjątkiem serialu „Ataturk” z Arasem Bulut İynemli i jeszcze kilku innych projektów, wszystkie pozostałe nie będą emitowane na platformie. Kontrakty podpisane z tureckimi gwiazdami zostaną przeniesione do siostrzanej firmy Disneya, FOX. Tym samym tureckie gwiazdy będą współpracować z kanałem Fox TV, niestety ich seriale nie będą emitowane na platformie Disney Plus. i.imgur.com/WLjwNy6.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2023 16:00:34 GMT
W sumie, może i dobrze.
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2023 8:29:02 GMT
|
|
|