|
Post by Alex on Nov 27, 2020 0:12:10 GMT
W 28 będzie misja specjalna z Atesem, Fethim i Eylem. Na niej nudno nie będzie zwłaszcza, że EyFet o nim zapomną Teraz przez chwilę akcja będzie się toczyć wokół tego, że "mój ojciec jest terrorystą, nie zasługuję na to, żeby nosić flagę na ramieniu"...
Tolga jest do końca serialu. Niestety nigdzie się nie wybiera, choć w 3 sezonie chyba wolałabym, żeby go nie było. Strasznie działa mi na nerwy jego wątek, do tego stopnia, że większość scen z nim przewijam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 27, 2020 0:19:40 GMT
Nie mogę się doczekać tej akcji. {Spoiler} Oni potrafią pompować balonik pod tytułem honor i godność . Ta postać tolgi jest taka pompatyczna strasznie to oklepane do granic banału.
|
|
|
Post by Alex on Nov 27, 2020 0:47:53 GMT
Next Nic mnie tak nie wkurza w tym serialu jak te wszystkie wywody o honorze, fladze i tak dalej. Najpierw nazywają Kesanliego wariatem, bo chce zostać męczennikiem, a potem sami nawijają tekstami, jak to wspaniale by było zginąć za Ojczyznę. Najlepsze jest to, że Tolga mi w ostatnim odcinku walnął przemowę, że nawet jeśli stracą kogoś bliskiego (żonę/dziecko) to nie mają prawa się załamać, bo co tam życie pojedynczego człowieka, skoro ich flaga może "powiewać na wietrze". No może nie do końca tymi słowami, ale sens ten sam. Jak słyszę takie coś to aż mi się nóż w kieszeni otwiera... Wydaje mi się, że lepiej by mi się czegoś takiego słuchało, gdyby to był Polski serial, wtedy te wszystkie patriotyczne gadki byłyby łatwiejsze do przejścia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 27, 2020 0:53:12 GMT
Tak to jest strasznie pompatyczne i nadmuchane tez tego nie lubię. O ile jest to ok 1, 5 raz to już 50 razy na odcinek to jest nudne.
|
|
|
Post by Alex on Nov 27, 2020 22:18:56 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 27, 2020 22:38:10 GMT
|
|
|
Post by Alex on Nov 27, 2020 23:19:23 GMT
Widzę, że nawet AlFer zdradziłeś dla NazAt
|
|
|
Post by lucy on Nov 27, 2020 23:41:22 GMT
W Sadakatsiz Eren też jest świetny.
|
|
|
Post by Alex on Nov 27, 2020 23:54:43 GMT
W Sadakatsiz Eren też jest świetny. Nie kuś , już się zastanawiałam czy dla niego nie obejrzeć Inadina Ask, ale na razie jeszcze się powstrzymuję.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2020 12:09:59 GMT
Widzę, że nawet AlFer zdradziłeś dla NazAt Nie zdradziłem, mam pojemne serce. {Spoiler} Końcówka 28 i cały 29 nie ma nic tylko pompatyczny yuvus i że jaki on nie jest honorowy nie zdradzi swoich braci woli odejść z wojska jeszcze chwile i puszczę pawia na tolge. Beznadziejny on jest w tej roli a jednocześnie udaje dumnego. I co dopadł ojca ale każdy wie że wybierze kody i uratuje miasto. Tak mi omierzła ta postać i sam tolga że jeszcze chwile i będę krzyczeć . Ci go proszą by nie robił tego nie szukał ojca a on swoje. Nigdy więcej serialu z tolgo. Staram się nie przesuwać by nie tracić wątku ale 29 odcinek był dla mnie męczarnia. Ta scena była piękna jak Ates i nazli szli w ciszy i Ates ją trącał . Ta się stęskniła chciała pogadać a ten że obiecał pułkownikami. Albo jak jechali na misje i Ates śpiewał a eylem zadzwoniła do nazli i słuchała jak śpiewa. Za dużo pieprzenia o k***a honorze i dumie na czym traciły inne wątki. Nie trawie tego gościa .
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 28, 2020 12:27:05 GMT
Aktor grajacy Atesa gra tez w “Inadina ask”? Fajnie, bo mam ten serial na tapecie. Jestem po 5 odcinku. Byl bardziej stonowany. Dziennikareczka mnie wkurza. Rozumu ani krzty. Colak traktuje ja jak krolowa i ona kupijego wersje. Bahar dostala ide mnie male zielone swiatlo. Zaczynam podejrzewac, ze jej kruchosc to zamysl scenarzystow, ktory ona wiernie odgrywa. Oby. W scenie, w ktorej wziela sprawy w swoje rece (starcie w szpitalu z terrorysta) to byla zupelnie inna postac, wlasnie taka, jakiej oczekuje. Ates i Nazli Colak zostal zlapany - od razu wiedzialem, ze cos tu nie gra... Czyli dojdzie do wymiany “zolnierzy” i wszystko zacznie sie od nowa. Scena w autobusie mnie zaskoczyla, nie wiedzialem, ze pasazerowie to przebrani zolnierze. Fajna akcja. I jeszcze Ates za kierownica - Boze, nie wiem co mi sie dzieje, ale jak go widze, to od razu mam banana na ryju, adrenalina od razu soada, a serce tanczy w klatce piersiowej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2020 15:53:26 GMT
Tak gra brata protki i bywa irytujący. Ale tamtego serialu zobaczyłem dosłownie dwa odcinki. lucy na Sadakatsiz może bym i zerkną ale mam uraz po zeszłorocznym hicie z Canerem. A Cansu się boje jak patrzę na jej twarz. Chciał bym zobaczyć Erena jako prota w serialu z niemożliwą miłością w tle naddaje się do takich historii. Bo w soz Eren pokazuje że jest aktorem wszechstronnym, aż żal że tego nie wykorzystują. On chyba jeszcze nie grał nigdy głównej roli zwykle pobocznei. lucy Eren na żonę, na insta pokazuje się z jakimś dzieckiem chyba swoim.
|
|
|
Post by Alex on Nov 28, 2020 19:14:21 GMT
Właśnie z Erenem mam taki problem, że on grał w serialach z którymi mi nie po drodze, a konkretniej z aktorami z którymi mi nie po drodze. Jakoś nie przepadam za Cansu ani tym bardziej za Canem i ostatnio obiecałam sobie, że na razie koniec z romcomami, więc jedyne co mi pozostaje to czekać cierpliwie na jakąś nową produkcję z jego udziałem. @rafaelcaen akcja w autobusie była świetna serduszkoo ale najlepsze akcje jeszcze przed tobą
Next ja to bym tyle par wrzuciła w podpis... Tylko miejsca brakuje, więc zostaje na razie ta najulubieńsza Jeszcze chwilkę będziesz musiał się przemęczyć z Yavuzem, niedługo mu przejdzie to użalanie się nad sobą i będzie dalej cię wkurzał tak jak wcześniej.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2020 19:54:39 GMT
Z 29 odcinka jak odcinek miał 2h i 30 minut jakieś 120 minut to p*********e o honorze i swoich braciach. Co do par to teraz moim ulubionymi ex aequo są Nazli& Ateś i Eylan i Fethi. Nie mogę się doczekać tych zaręczyn tego snajpera bo tam czuje że ates pokaże co nieco.
|
|
|
Post by Alex on Nov 28, 2020 20:34:00 GMT
Next do tych zaręczyn masz już całkiem blisko, o ile się nie mylę to był 31 odcinek (dobrze że sprawdziłam, bo chciałam napisać, że 39)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 28, 2020 22:51:24 GMT
To jestem obecnie na 30 odcinku i 40 minucie. Jutro to zobaczę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 29, 2020 23:36:12 GMT
Własne skończyłem trzydziesty odcinek. Ile ja tego przesuwałem, od dziś mam uczulenie na słowa : honor, ojczyzna, umarł bym za flagę. Ileż można pieprzyć o tym samym. A tolga jest na mojej bardzo bardzo bardzo czarnej liście, najbardziej niechcianych i irytujących aktorów. Zęby mnie bolą jak na niego patrzę. Ale jakiego miałem mindfucka na koniec. jak jej ten mem z wybuchające ziemią to właśnie to byłem ja. Takich zwrotu akcji się kurna nie spodziewałem. {Spoiler} Spodziewałem się że aghia jednak przeżył ale tego że jest wojskowy i jest w konspiracji to nie wiedziałem. Brakowało jeszcze by się mu yuvus rzucił w ramiona to bym sam sobie facepalma strzelił. Fantazja scenarzystów ło matko.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 12:15:45 GMT
Ile ja tego przesuwałem, od dziś mam uczulenie na słowa : honor, ojczyzna, umarł bym za flagę. Ileż można pieprzyć o tym samym. Te słowa wywołują u mnie taką samą reakcję, jak to Gunesowe "Sułtanko". Od razu bym wystrzeliła ich wszystkich w kosmos...
Ja od początku podejrzewałam, że Agah pracuje dla wywiadu, a jak się okazało, że jest ojcem Yavuza to już byłam pewna, że tak jest. Trochę poszli na łatwiznę, ale nawet mi się podobał ten wątek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 12:46:07 GMT
Sułtanki tak samo mnie drażni. {Spoiler} Nie wiem czemu nie połączyłem faktów. Przecież on mu specjalnie dał się znaleźć by mu podać kody. Alex jak mi powiesz teraz że oni się sobie w ramiona to nie wytrzymam i puszczę pawia. 31 odcinek będzie super końcu zaręczyny.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 12:53:22 GMT
No to Next przygotuj sobie odpowiednie leki i melisę na seans 31
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 12:56:56 GMT
Nie gadaj naprawdę to zrobią. Rzucą się w ramiona. Skala zażenowania już tego nie wytrzymię.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 13:09:32 GMT
Next, No w końcu tatuś zrobił to wszystko dla kraju i dla flagi, żeby ludzie mogli sobie spokojnie żyć. Bohaterem jest.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 30, 2020 14:07:11 GMT
Jak jeszcze raz usłyszę z ust yuvusa, śmierć za flag honor ojczyzna. To co będę miał w dłoni tym walnę w monitor.
|
|
|
Post by Alex on Nov 30, 2020 22:53:11 GMT
Postanowiłam nadrobić trochę zaległości serialowych, bo ostatnio w nich tonę, więc obejrzałam 7 odcinek KO i stwierdziłam, że stęskniłam się za Eylem i Fethim (dlaczego oni w KO nie grają pary?! ). W końcu obejrzałam ten 63 odcinek iii... Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę, że jesteście dopiero przy 1/2 sezonie. Jak ja bym chciała wymazać z pamięci to co widziałam i wrócić do tych odcinków. Przy tym serialu trzyma mnie jeszcze tylko EyFet, Kesanli i sentyment. Jedyne co mi się podobało w tym odcinku to ostatnie 15 minut: ludzie spadający z nieba albo bardziej sufitu i akcja Eylem i Fethiego: serduszkoo
Drama, drama, drama. A w kolejnym szykuje się jeszcze większa. Eylem zaczęła mnie wkurzać, zmienia zdanie średnio 10 razy na odcinek. Atesowi też trochę odbiło...
Najlepszy w tym odcinku tekst Asika, jak pocieszał załamanego i zakochanego Kesanliego: "- Najpiękniejsze są historie miłosne pomiędzy dziewczyną a chłopakiem z dwóch różnych światów. Był kiedyś taki popularny film, przetłumaczyli go nawet na kilka języków. - I jak się skończył? - Facet umarł." Mam tylko nadzieję, że to nie jest żaden znak. Śmierci za flagę już zdecydowanie wystarczy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 1, 2020 6:50:28 GMT
Nie wiem co wy w tej Eylem widzicie. Jest niesympatyczna i stronnicza, troche slabo jak na dziennikarke. Z kobiet poki co (a jestem na 6 odcinku) najbardziej lubie Fatme, a ona to wlasciwie trzeci plan. Nazli i jej matka tez sa ok, ale one cos sa za slodkie, podejrzewam wiec, ze jeszcze z czym nieprzyjemnym wyskocza. Doktorka tez draznila mnie w ostatnim odcinku mnij, ale jeszcze nic nie mowie, zeby nie wykrakac.
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2020 10:12:50 GMT
Star uruchomił powtórkową emisję Soz (codziennie o 16:30). Przy okazji:
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 11:32:56 GMT
@rafaelcaen Dla mnie Eylem to jest najlepsza postać kobieca w tym serialu, ale już chyba to pisałam. Na początku miałam o niej takie samo zdanie jak ty, ale niedługo wszystko się wyjaśni (myślę, że trochę ci spoileruję niektórymi gifami). Czasem mnie trochę irytuje, ale w miarę szybko jej przechodzi i przez większość czasu jest "normalna" No i Meric jest świetna, nie wyobrażam sobie innej aktorki do tej roli. W 3 sezonie do obsady dołączyła Deniz Baysal i ma rolę bardzo zbliżoną do Meric, ale gdyby je porównywać to... Niebo i ziemia. Zerknęłam sobie ile czasu będziesz jeszcze musiał czekać do tej końcówki 11 odcinka i pomiędzy 37 a 38 odcinkiem hiszpańskim wycięli mnóstwo scen. Prawie połowę odcinka tureckiego.
|
|
|
Post by lucy on Dec 1, 2020 11:41:20 GMT
Alex, nie, nie oglądałam Soz. Obie fotki były w komentarzach pod infem o powtórnej emisji... więc Wam skopiowałam
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 1, 2020 12:08:21 GMT
Niech mnie ktoś skrzywdzi albo oddłuży jakimś narkotykiem bo przytomnie i na trzeźwo oglądanie 31 odcinek to męka. Tatuś bohater i kochany yuvus wróci do wojska ależ oni se słodzą Jak se wpadli w ramiona, kochany tatusiu kochany synusia wtf Ałaaaaaa to boli. Ile można pie*****ć bez sensu. Ma ktoś namiary na dobrego psychiatrę. Jeszcze godzinę pier******a i ogłupienie.
|
|
|
Post by Alex on Dec 1, 2020 12:29:46 GMT
Niech mnie ktoś skrzywdzi albo oddłuży jakimś narkotykiem bo przytomnie i na trzeźwo oglądanie 31 odcinek to męka. Tatuś bohater i kochany yuvus wróci do wojska ależ oni se słodzą Jak se wpadli w ramiona, kochany tatusiu kochany synusia wtf Ałaaaaaa to boli. Ile można pie*****ć bez sensu. Ma ktoś namiary na dobrego psychiatrę. Jeszcze godzinę pier******a i ogłupienie. Doktor hanim w czerwonym gabinecie czeka. Bardzo dobra jest. Przewijaj, ja tak robię jak już nie mogę znieść nawijania o fladze, honorze i męczeńskiej śmierci. Wczoraj mi zaserwowali wizytę w jakimś szpitalu dla żołnierzy i gadali o poświęceniu dla Ojczyzny, że jednemu nogę amputowali, drugiemu obie, trzeciemu ucho, czwarty został ranny i go narzeczona rzuciła... A po chwili stwierdzili, że nie jest tak źle, bo przecież ich kraj wciąż istnieje i czasem ich jakiś minister odwiedzi.
|
|