|
Post by Alex on Dec 8, 2020 10:49:30 GMT
@rafaelcaen, ta akcja z postrzałem Eylem faktycznie była mocno naciągana. Jeszcze zamiast strzelić jej w rękę to strzelił w ramie, bardzo blisko serca. Matka Nazli to mnie wkurzyła w 12 odcinku. Nic mnie tak nie wkurza w serialach, jak "dobre rady", wtrącanie się wszystkich we wszystko albo próby chronienia dzieci przed błędami, bo przecież rodzice lepiej wiedzą, co jest dla nich najlepsze... Nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu twojej wiadomości zatęskniłam za Icerde Chyba sobie dzisiaj włączę pierwszy odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 11:24:10 GMT
Jak się lubujecie w takich klimatach, to nie zapomnijcie o Halce (nie oglądałam, ale wszyscy na forum bardzo chwalili serial) i Carpismie (odpadłam po 10 odcinkach i się nabawiłam przy okazji awersji do Kivanca).
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 12:23:30 GMT
Mam te 2 tytuly w planach, ale dzieki za suguestie lucy,
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 12:26:18 GMT
Jak się lubujecie w takich klimatach, to nie zapomnijcie o Halce (nie oglądałam, ale wszyscy na forum bardzo chwalili serial) i Carpismie (odpadłam po 10 odcinkach i się nabawiłam przy okazji awersji do Kivanca). U mnie Halka odpada ze względu na kanał emisji. Żeby obejrzeć coś z TRT muszę mieć mocny powód taki jak np. Caglar i Deniz w Teşkilat. Do Çarpismy mnie jakoś nie ciągnęło, ale... Skoro Hakan tam gra to się bardzo poważnie nad tym zastanowię.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 12:54:38 GMT
U mnie Halka odpada ze względu na kanał emisji. Żeby obejrzeć coś z TRT muszę mieć mocny powód Tym się raczej Alex nie sugeruj w przypadku Halki, bo serial był bardzo nie Trt'owy. Kanał miał duże zastrzeżenia do fabuły (jak się okazało nie pasowała do wizerunku kanału) i dlatego zrobił serialowi veto na sezon 2.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 16:15:15 GMT
U mnie Halka odpada ze względu na kanał emisji. Żeby obejrzeć coś z TRT muszę mieć mocny powód Tym się raczej Alex nie sugeruj w przypadku Halki, bo serial był bardzo nie Trt'owy. Kanał miał duże zastrzeżenia do fabuły (jak się okazało nie pasowała do wizerunku kanału) i dlatego zrobił serialowi veto na sezon 2. Smuteczek...
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2020 16:37:00 GMT
Tym się raczej Alex nie sugeruj w przypadku Halki, bo serial był bardzo nie Trt'owy. Kanał miał duże zastrzeżenia do fabuły (jak się okazało nie pasowała do wizerunku kanału) i dlatego zrobił serialowi veto na sezon 2. Smuteczek... W sumie to co poniektórzy do dziś mają nadzieję, że sezon 2 jednak powstanie. Esenkal niby szukał w ub. roku możliwości kontynuacji serialu na platformach, ale jak widać nic z tego nie wyszło. Choć w sumie nie jest wykluczone, że temat wróci kiedy ruszy ta cała Exxen.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 16:56:20 GMT
Ja widziałem jeden odcinek halki, ciekawie się zapowiada. Lubię Hande w mrocznym wydaniu, nie była tam słodką idiotką. I Serkan który jej partnerował również był świetny.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 11:18:11 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 12:42:09 GMT
lucy, mmmm wydrukuję i obkleję cały pokój.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 12:48:31 GMT
Czy ty mnie umyślnie torturujesz.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 23:21:06 GMT
Czy ty mnie umyślnie torturujesz. Next, nie. To w ramach hartunku.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 10, 2020 22:27:57 GMT
Wież mi ten hartunek nie działa, jestem na 31 odcinku i ani grama lżej.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 22:53:48 GMT
Ja zaczalem 11, ale dokoncze jutro. Poki co polowanie na Colaka wydaje mi sie jedna wielka strzelanka bez ladu i skladu, spodziewalem sie czegos innego... Jedynie widoki i ujecia w scenach przykuwaja moja uwage.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 14, 2020 10:43:58 GMT
Odcinek 11 zaliczony. Rzeczywiście, "spotkanie" Yavuza z Cokalem na rynku było fajne. Waleczny Fathi wpadł w ręce Sebola - a uwolniony został przez dziennikareczkę, która powróciła z zaświatów w wersji Lara Croft Mortal Kombat. Myślałem, że to ja mam nierówno pod sufitem od oglądania telenowel, ale scenarzyści chyba bardziej.
|
|
|
Post by Alex on Dec 14, 2020 14:05:08 GMT
@rafaelcaen Czyli nie podoba ci się ten zwrot akcji? Mi się bardzo podobał ten pomysł, uwielbiam Eylem na akcjach (szczególnie z chłopakami), a Meric radzi dobie świetnie w takich scenach To złapanie Fethiego przez Sebę to dla mnie jeden wielki żart. Jeszcze jakby zaszedł go od tyłu, uderzył czymś w głowę to byłabym w stanie w to uwierzyć, ale... Przecież Fethi jest żołnierzem i nie wierzę, że nie poradziłby sobie z jednym gościem, nawet jeśli ten mu trzymał broń przy głowie, a on tak po prostu się poddał i poszedł z nim... No serio?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 14, 2020 15:21:57 GMT
Alex, dokładnie - a reszta żołnierzy stała pod oknem z którego miał strzelać - jeśli słyszeli, że nie reaguje na ich wołania, to powinni pójść sprawdzić what happens. A oni stali i patrzeli na Covuz. Czyli Eylem dołączy do wojska? Kurde, baba wśród chłopaków i to na dodatek ona - nie podoba mi się. I tak ją będę przewijał, razem z Fathi'm, który głupotą zalazł mi za skórę. Pytanko - Ates jest żołnierzem czy czym? Na akcjach czasami jest, czasami nie, a jak są zebrania w bazie, to wszyscy w mundurach, a on bez.
|
|
|
Post by Alex on Dec 14, 2020 15:54:21 GMT
@rafaelcaen Jeszcze z drugiej strony oni cały czas nawijają o tym, że zaszczytem jest zginąć za Ojczyznę to Fethi mógł strzelić do Colaka. Zaryzykowałby tym tylko swoje życie, a tak to naraził wszystkich pozostałych. Eylem na razie pracuje dla wywiadu francuskiego, później po pewnych wydarzeniach przejdzie do wywiadu tureckiego. To okolice 26-28 odcinka. Czasem będzie brała udział w zebraniach i niekiedy będzie wychodziła z chłopakami na akcje, zwłaszcza kiedy będzie trzeba coś zrobić pod przykrywką albo zbadać teren... Ates jest żołnierzem zwiadowcą. W sensie że jak trzeba zbadać jakiś teren czy działać pod przykrywką to on się tym zajmuje i to jest jego priorytet, dlatego czasem nie ma go na akcjach z chłopakami. Często współpracuje właśnie z wywiadem, ten jego przyjaciel (Selim?) pracował chyba też dla wywiadu, dlatego często razem na akcjach byli. Ale w sumie nie wiem dlaczego na zebraniach nie ma munduru, też wydaje mi się to dziwne, bo jednak ostatecznie jest żołnierzem i pracuje przede wszystkim dla wojska.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 14, 2020 16:40:39 GMT
Ja jeszcze do soz nie wróciłem, ale muszę się zmusić. dla naszych dwóch parek.
|
|
|
Post by Alex on Dec 14, 2020 17:04:12 GMT
Next Mi pozostało 20 odcinków do końca, ale też jakoś nie mogę się przemóc. Aktualnie wolę sobie oglądać jeszcze raz pewne sceny z MD niż męczyć się z Yavuzem...
|
|
|
Post by Alex on Dec 21, 2020 0:58:53 GMT
Ale świetne serduszkoo Ktoś miał genialny pomysł:
I ta muzyka:
Obejrzałam 65 odcinek i chyba mnie trochę zaciekawili... Muszę powiedzieć, że się odrobinkę stęskniłam za tym serialem jednak. Nawet Yavuz mi tak bardzo nie przeszkadzał po tej długiej przerwie. Jeszcze tylko 19 odcinków...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 21, 2020 8:07:30 GMT
Nie poddawaj się, Alex, Dla mnie i dla Next, jesteś już na finiszu.
|
|
|
Post by lucy on Dec 21, 2020 12:26:05 GMT
💥 Serima 4 miliony subskrybentów na YT.
|
|
|
Post by Alex on Dec 21, 2020 12:59:46 GMT
@rafaelcaen Cały czas sobie mówię, że te 19 odcinków przy tych 65, które już obejrzałam to nic i dam radę, bo szkoda go zostawić bez żadnego zakończenia Ale szczerze mówiąc to wolałabym oglądać drugi raz I albo II sezon, niż ten III. Całe szczęście, że na nim się zatrzymali i IV nie zrobili, bo naprawdę bym nie dała rady dokończyć... Jedyny wątek, który mnie teraz interesuje to Kesanli i jego miłość (którą w końcu znalazł! ) i po tym wczorajszym odcinku się jeszcze troszkę ciekawiej u nich zrobiło. Jest też Eylem i Fethi, ale ostatnio trochę wkurza mnie to, co się u nich dzieje... U Atesa i Nazli od kilku odcinków też słabo...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 21, 2020 20:10:01 GMT
Alex skończyłem na 31 i jakoś sił zabrakło, ale dla naszej czwórki słodziaków. {Spoiler} Przeszłaś te scenę uśmiercenia buraczka.? Jak go uśmiercili.
|
|
|
Post by Alex on Dec 21, 2020 20:25:34 GMT
Next dawaj, dawaj To są jeszcze te fajne odcinki, sama chętnie bym do nich wróciła
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2021 1:31:04 GMT
Next odwlekałam to jak mogłam, ale w końcu doszłam do tego odcinka. I teraz jak i po co to oglądać dalej? BE-ZNA-DZIE-JA Wezmę w spoiler, bo @rafaelcaen może się domyślić o kogo mi chodzi (jeśli już tego nie zrobił ) {Spoiler} Nie wybaczę Burakowi Nigdy się tak nie spłakałam na żadnym filmie czy serialu. Chociaż sama scena mi się nie podobała, myślałam, że zrobią coś bardziej spektakularnego. Taka można powiedzieć głupia śmierć... Widać, że robili to na szybko. Ogólnie w tym odcinku było więcej scen EyFet niż w ostatnich 10 razem wziętych Pełno tekstów w stylu "chcę spędzić z tobą resztę życia" i tak dalej... Oczywiście, żeby tylko widz bardziej przeżywał. No i udało im się, przyznaję. Nawet sobie przypomnieli o jego matce i zdążyli go z nią w pół minuty pogodzić... To było według mnie zupełnie niepotrzebne.
Jeszcze raz usłyszę "porucznik Yavuz" to szału dostanę
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 7, 2021 7:19:29 GMT
Alex, dzieki za ukrywanie spoilerów. Ja póki co wciąż stoję na 11 odcinku, ale chcę na dniach wrócić do oglądania.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 7, 2021 19:00:01 GMT
Alex klasyk oni wszystko w minutę załatwiają. A zamiast to rozłożyć czasowo.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2021 20:02:14 GMT
@rafaelcaen , Next , oglądajcie, oglądajcie Chciałabym sporo napisać o tych ostatnich odcinkach, ale skoro będziecie dalej oglądać to będzie to spoiler. To powiem tylko, że się znowu wkręciłam, mimo wszystko fajne te ostatnie odcinki, choć sporo się napłakałam 75 i jakąś połowę 76 przepłakałam. rozpacz Świetne były sceny z Atesem, bo wcześniej różnie bywało, a jego scena z Eylem w 77 to taka piękna... serduszkoo Ogólnie najbardziej mi się podobało jego zachowanie po tym "wszystkim" ( Next, wiesz o co chodzi ), czasem miałam wrażenie, że on to najbardziej przeżywa i jako jedyny z chłopaków pomyślał w tym wszystkim o Eylem, jak ona się czuje i tak dalej. Inni coś tam mówili, że trzeba ją wspierać, ale tylko Ates z nią pogadał i powiedział, że będzie przy niej, że zawsze może na niego liczyć serduszkoo No i ładna też była scena z Kesanlim i Fethim w pokoju w 77 serduszkoo dokładniej zdjęciem Fethiego ) Jeszcze tylko 7 odcinków do końca Nie będę musiała już oglądać Yavuza... Ale chłopaki
|
|