Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 11, 2020 13:06:33 GMT
Tytuł: Söz - Daję słowo Wytwórnia: Tims & B Productions Producent: Timur Savcı, Burak Sağyaşar Reżyseria: Yağız Alp Akaydın Scenariusz: Ethem Özışık Kanał: Star TV Emisja: 03/04/2017 - 27/05/2019 Gatunek: Akcja | Dramat Ilość sezonów: 3 Ilość odcinków: 84 Opis:Starszy porucznik Yavuz po śmierci ukochanej poprzysięga zemstę na grupie terrorystów. Jego żołnierski los jednak plącze się z doktor Bahar. Czy jest możliwa miłość w tak trudnych, wojennych warunkach? Czy zemsta przesłoni jednak całkowicie oczy młodego żołnierza? Na te i wiele innych pytań odpowiedź znajdziemy w kolejnych odcinkach serialu. Obsada:Tolga Sarıtaş ...................... Kıdemli Üsteğmen Yavuz Karasu Deniz Baysal ...................... Savcı Derya Karasu Aybüke Pusat ...................... Doktor Bahar Kutlu Karasu Nihat Altınkaya ...................... Albay Erdem Kaçmaz Meriç Aral ...................... Eylem Mercier Burak Sevinç ................. Fethi Kulaksiz Serhat Kılıç ...................... Çolak Eren Vurdem ..................... Ates Acar Mehmet Özgür ...................... Hamit Karasu (Agah) Sarp Akkaya ...................... Dragan Ratkoviç Melis Birkan ...................... Linda Gacoin Cihan Ünal ...................... Yıldırım Kutlu - Büyük Bey Derda Yasır Yenal ...................... Yasin Timur Acar ...................... Derman Burak Çelik ...................... Selim Burcu Binici ...................... Ceren Başkomiser Ruhi Sarı ...................... Ataşe (Baron) Ahmet Utlu ...................... Yabancı Büyükelçi
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 19:21:49 GMT
i.imgur.com/K5eebi6.jpgLinki zewnętrzne: tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6z_(dizi) www.imdb.com/title/tt6942048/ www.filmweb.pl/serial/S%C3%B6z-2017-798919
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi🔥 Söz - Daję Słowo (wyniki): 04.03.2017 - 27.05.2019, kanał - STAR, 84 odcinki. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) - 13,08% (29 stycznia 2018, odcinek 31) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 5,90% (3 kwietnia 2017, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 8,96% ⚡Maksymalna ocena (AB) - 10,49% (29 stycznia 2018 r., odcinek 31) ⚡Minimalna ocena (AB) - 4,20% (29 kwietnia 2019, odcinek 80) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 6,37% ⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) — 5,90%/4,90% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 6,25%/4,35% ⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 8,01% ⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (AB) - 5,67% ⚡Średnia ocena z II sezonu (TOTAL) - 9,88% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 7,44% ⚡Średnia ocena z III sezonu (TOTAL) - 8,27% ⚡Średnia ocena sezonu III (AB) - 5,43% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 10,73 mln osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 4,77 mln osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 7,35 miliona osób. 💥Główni konkurenci: Icerde (sezon 1), Kırgın Çiçekler (sezony 1-2), Isimsizler (sezony 1-2), Siyah Beyaz Aşk (sezon 2), Kayıtdışı (sezon 2), Kalbimdeki Deniz (sezon 2) Yasak Elma (sezony 2-3), Ege'nin hamsisi (sezon 3), Can Kiriklari (sezon 3), Vuslat (sezon 3), Zalim Istanbul (sezon 3), Çukur (sezony 2-3)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 19:24:30 GMT
Alex. zobacz co my tu mamy. Czy mi się wydaje czy buraczek opuścił ten serial dla leke, bo w soz skończył grać w 2019. I w 2019 zagrał w leke. edit. lucy i.imgur.com/l8bPCJN.jpg
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 19:30:41 GMT
Alex. zobacz co my tu mamy. Czy mi się wydaje czy buraczek opuścił ten serial dla leke, bo w soz skończył grać w 2019. I w 2019 zagrał w leke. Wydaje mi się, że tak. Jakoś na przełomie zimy/wiosny wyemitowano ostatni odcinek z jego udziałem, a chwilę później zaczęło się Leke. Poza tym Soz i Leke to chyba ta sama wytwórnia. Właściwie to jego wybór nie miał aż takiego znaczenia, bo po jego odejściu było chyba tylko jeszcze 9 odcinków Soz i Leke też chyba miało 9. Ale wolałabym, żeby został tutaj, trochę dramy by mnie ominęło.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 19:37:42 GMT
Alex No leke wystartowało w kwietniu. Myślał chłopak że nowy serial główna rola trochę sobie pogra a tu taki psikus. Ja Buraczka poznałem przez leke. Nigdzie indziej go nie widziałem a chciał bym by zagrał w jakimś serialu główną rolę, bo to co gra w KO to jak kot napłakał.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 20:39:43 GMT
Next Jak chcesz dużo Buraka to Soz jest idealne. Łap gify, może cię trochę zachęcą:
Jedna z moich ulubionych scen, jeśli nie ulubiona: serduszkoo
Odcinek 12: serduszkoo Dalej musisz zobaczyć w odcinku
Druga część gifa z mojego podpisu:
Jakaś ładna grafika nawet się znalazła:
I Meric i Burak z KO:
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 20:55:08 GMT
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 21:03:42 GMT
A to tylko kilka scenek, ile tutaj jeszcze nie ma
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 21:51:24 GMT
Nie będę oglądał wszystkiego ale sam wątek merci z buraczkiem na pewno prześledzę na suwaku dla tych owych scen.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 14, 2020 22:32:47 GMT
Ja nie mogę buraczek ty świrusie. Wszyscy żołnierze całują zdjęcia dziewczyn żon. A on całuje zdjęcie broni. Odpaliłem 2 odcinek.
|
|
|
Post by Alex on Nov 14, 2020 22:36:29 GMT
Ja nie mogę buraczek ty świrusie. Wszyscy żołnierze całują zdjęcia dziewczyn żon. A on całuje zdjęcie broni. Odpaliłem 2 odcinek. Oj, to nie on tam jest największym świrusem
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 15, 2020 11:48:18 GMT
Jestem na 6 odcinku skończyłem oglądać po 4 tej. Nie oglądam wszystkiego bo te strzelaniny mnie nie interesują. Ale resztę już tak. Jakie jajcarze są z tych żołnierzy. Ten aktor który grał w ramo nie pamiętam jak się nazywa. Jego teksty że dziadek zginą ojciec zginą na froncie i on też. A Fethi do nie go że se znalazł meńczeńskie hobby. myślałem że spadnę z łóżka. Albo ta akcja z miną, ci rozbrajają a on ale by było fajnie jak by wybuchła rozerwała by go na strzępy ale było by krwi, poszedł by do Taty, normalny psychol ale o dobrym sercu. Lubie też tego żołnierza co się podkochuje w córce komendanta. Też niezły kawalarz. Alex będą jakieś relacje czy tylko będzie do niej wzdychał, albo jak dzwonił do dziewczyn i się mylił w zeznaniach. Co do Eylem i Fethi to mało ich jest ale intensywnie. Ta scena w księgarni była fajna jak mu robiła zdjęcie. I jak jej poszedł podłożyć pluskwę fajna tam była scena był taki wnerwiony że nie wie czy by jej nie przyłożył. Fajny jest też ten nowy co mama nie wie że jest na froncie i ta akcja z drukowaniem zdjęcia dziewczyny. Jedynie nie podoba mi się Tolga jak dla mnie jest nijaki i za młody do tej roli ja w nim nie widzę żadnego autorytetu na jaką postać tu odgrywa.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 15:29:25 GMT
Jak tak dalej pójdzie to mnie wyprzedzisz z odcinkami Ten aktor który grał w ramo nie pamiętam jak się nazywa. Jego teksty że dziadek zginą ojciec zginą na froncie i on też. A Fethi do nie go że se znalazł meńczeńskie hobby. myślałem że spadnę z łóżka. Albo ta akcja z miną, ci rozbrajają a on ale by było fajnie jak by wybuchła rozerwała by go na strzępy ale było by krwi, poszedł by do Taty, normalny psychol ale o dobrym sercu. Kesanli On jest nieźle stuknięty. W pierwszym sezonie za nim nie przepadałam, w sumie nawet nie wiem dlaczego. W drugim za to przepadłam kompletnie i właściwie nie wiem, w którym momencie. Uwielbiam go Najlepsze sceny będą, jak będzie brał udział w misjach specjalnych Ale to dopiero pod koniec drugiego sezonu. Akcja na basenie to było mistrzostwo (z Eylem i Fethim) i później na aukcji (z Eylem i Atesem), ale to był już chyba początek trzeciego sezonu Lubie też tego żołnierza co się podkochuje w córce komendanta. Też niezły kawalarz. Alex będą jakieś relacje czy tylko będzie do niej wzdychał, albo jak dzwonił do dziewczyn i się mylił w zeznaniach. I jeszcze wielce zdziwiony był, że się rozłączały To jest druga moja ulubiona postać zaraz po Fethim i druga para po EyFet Genialny był moment, kiedy do Nazli (córki komendanta) mówił, że jemu koledze w takiej sytuacji odcięli rękę, a potem próbował to wyprostować Pociągną dalej ten wątek, ale to już nie będzie taka bezproblemowa para jak EyFet... Co do Eylem i Fethi to mało ich jest ale intensywnie. Ta scena w księgarni była fajna jak mu robiła zdjęcie. I jak jej poszedł podłożyć pluskwę fajna tam była scena był taki wnerwiony że nie wie czy by jej nie przyłożył. Strasznie mi się podobał ten moment Przyszedł w takim bojowym nastroju, a ta mu w samym ręczniku otworzyła Jaki speszony był... I jak pozasłaniał okna, żeby Ates ich nie podglądał, ale ten to miał inny obiekt do obserwacji W 6 odcinku (nie wiem czy już widziałeś czy dopiero będziesz oglądał, wiec zmienię na biały, żeby ci nie zaspoilerować niechcący) świetna była scena, kiedy kazali Eylem zabić Fethiego i jego: "Strzelaj" Siedziałam z otwartą buzią przez cały czas. Jeszcze jak mu później przyniosła szkło, żeby mógł się uwolnić W pierwszych odcinkach nie było ich aż tak dużo, ale potem już będzie coraz więcej i coraz piękniejszych scen Jedynie nie podoba mi się Tolga jak dla mnie jest nijaki i za młody do tej roli ja w nim nie widzę żadnego autorytetu na jaką postać tu odgrywa. Uff... Myślałam, że to ze mną coś jest nie tak. Wszędzie zachwyty nad jego bohaterem, a mi tam w ogóle nie pasuje. A już zwłaszcza jako dowódca oddziału, przecież on tam chyba z nich wszystkich najmłodszy jest. Według mnie już bardziej Hafiz (ten, co z żoną starają się o dziecko) by się bardziej do tej roli nadawał.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 15, 2020 15:39:42 GMT
W szóstym odcinku jak porwali żołnierzy siedzą w zamknięciu Ta scena była też super jak kazali Eylem zabić Fethi. jestem na etapie jak Eylem wróciła z ubikacji z tym szkłem. Albo ta akcja jak Ates obserwował z tym drugim, i zostali ostrzelani. Biedny Ates się już z nim żegnała a on wybuchł śmiechem. Alex od którego odcinka będzie Eylem i Fethi Aşk.
|
|
|
Post by Alex on Nov 15, 2020 15:47:11 GMT
Albo ta akcja jak Ates obserwował z tym drugim, i zostali ostrzelani. Biedny Ates się już z nim żegnała a on wybuchł śmiechem. To już ta scena była? Myślałam, że to jakoś później było Ja to w szoku byłam, bo się naczytałam, że ten scenarzysta uwielbia dramy i myślałam, że faktycznie go uśmiercą, więc jak zaczął się śmiać to mi ulżyło prawie tak samo jak Atesowi Alex od którego odcinka będzie Eylem i Fethi Aşk. Od 14 odcinka serduszkoo
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 15, 2020 15:56:23 GMT
No to czekam
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 18, 2020 19:05:44 GMT
Jestem po ośmiu odcinkach i powiem że kocham Ates Acar co za koleś z nim można konie kraść. Fajne że jest też dużo gagów z chłopakami. Czasem są niezłe dżemy. Wyszło czemu Eylem chciała jechać do kulawego. Myślała że porwał jej byłego a on z nim biznesy robi. Ta scena jak Fethi wychodzi z kawiarni po spotkaniu z Eylem tylko się nie zakochaj. Nie mogę się doczekać ich wspólnych hot scen. Nadal twierdzę że Tolga jest zbędny w tym serialu. C o zrobić nie przepadam za nim. Wolał bym by buraczek miał te rolę. Aybyuke tu świetnie gra. A Yavuz zrobił najgorszą rzecz najpierw pocałował Bahar a potem powiedział że sprawa kulawego który go szantażował. Gościu tak się nie robi kobiecie ktoś mu chyba na misji porządnie walnął w głowę.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 19, 2020 20:34:29 GMT
Alex powiedz mi jak to jest że niby Eylem ginie zabita przez Fethi w tej akcji z byłym narzeczonym w 7 odcinku. Jak to się wyjaśnia w którym odcinku ona wraca.
|
|
|
Post by Alex on Nov 19, 2020 20:58:58 GMT
Alex powiedz mi jak to jest że niby Eylem ginie zabita przez Fethi w tej akcji z byłym narzeczonym w 7 odcinku. Jak to się wyjaśnia w którym odcinku ona wraca. Wraca pod koniec 11 odcinka i jakie ma wejście serduszkoo
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 24, 2020 19:56:19 GMT
Jestem po 22 odcinkach i chyba historia miłości najbardziej mi się podoba Nazli i Ates. Bardzo fajnie grają, pewnie kissów między nimi nie będzie, W sensie Ona młoda o on ustatkowany i pewnie żona by nie chciała widzieć jak się mąż całuje w serialu. Uwielbiam ich i uważam że jest ich za mało. Jestem na etapie że ojczulek nazli wie i wysyła Ates za granice. I jak teścia swoją piersią obronił przed szczałem. Alex powiedz mi bo ja podglądałem urywki ja Ates przyszedł się oświadczyć nazli oni będą razem. Zacząłem oglądać dla buraczka i meric a tu się nowa para pojawiła.
|
|
|
Post by Alex on Nov 24, 2020 20:16:38 GMT
Next Po wielu perypetiach w końcu będą. Do oświadczyn jeszcze sporo czasu Ale to była świetna scena. U mnie EyFet mimo wszystko nadal na pierwszym miejscu serduszkoo Co do drugiego to nie mogę się zdecydować, bo jestem już przy odcinkach z zakochanym Kesanlim i to jest dopiero sztos Po MD jakoś nie mogę ruszyć z Soz, obejrzałam tylko jeden odcinek. Spora drama tam teraz jest i w ogóle jakoś męcząco się zrobiło. Plus to, że trzeci sezon to według mnie kompletne nieporozumienie i trzyma mnie przy tym serialu jeszcze tylko EyFer i Kesanli. No i Ates, niech będzie. Next, jesteś już po tej dramie z Fatmą czy to dopiero przed tobą?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 24, 2020 20:26:19 GMT
Tak jestem jak porwała dziecko ta pojechała za dzieckiem ta ją zakneblowała ubrała i dała broń i ja zabił własny mąż. Oglądałem fragmenty ates z nazli z 3 sezonu i tam nie widzę męża czyż by on zrezygnował w sensie aktor z grania w serialu.
Ja nie oglądam obecnie nić poza soz md i sck narobiły mi się zaległości ale soz mi się tak spodobał. Że oglądam w każdy dzień i odsunąłem inne seriale. I nadal jestem przekonany że Tolga się nie naddaje do roli jaką ma. Bo Aybuke jest świetna.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 24, 2020 21:43:29 GMT
Alex, da sie ten serial ogladac? Wrzucili go latem na Youtube z napisami i kusil mnie, ale balem sie, ze bedzie zbyt wojenny, a dramy, intryg, uczuc (czyli typowo serialowych tematow) nie bedzie...
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2020 21:50:56 GMT
Next, a jak Ci się patrzy na naszego "ulubionego" pięknisia, Tolgę?
|
|
|
Post by Alex on Nov 24, 2020 22:31:45 GMT
Next Po tej akcji siedziałam jeszcze przez kilka minut z otwartą buzią i powtarzałam sobie, że przecież to niemożliwe i na pewno jakoś to wyjaśnią. Naczytałam się, że scenarzysta uwielbia dramę, ale że aż do takiego stopnia to... On też później odejdzie z serialu, coś około 40 odcinka. Z Soz miałam tak samo przez pierwsze dwa sezony, mogłam oglądać bez przerwy dzień i noc, ale trzeci... niemoc Czasem się czuję, jakbym zupełnie inny serial oglądała. Najbardziej mnie wkurza to, że wszyscy non stop przychodzą do Yavuza i proszą go o rady. No ileż można? Z Tolgą mam taki problem, że on ani mnie nie powala urodą, ani swoją rolą, bo kompletnie mi do niej nie pasuje. W dodatku jedyną partnerką, z jaką wyglądał dobrze była Aybuke, reszta z jakiegokolwiek innego serialu w ogóle mi do niego nie pasowała.
@rafaelcaen , Szczerze mówiąc też bałam się tego, że będzie to za bardzo skupione na wojsku, ale mnie pozytywnie zaskoczyli. Jest bardzo dużo wątków prywatnych, które skupiają się przede wszystkim na miłości no i dramy zdecydowanie nie brakuje. Jedyne co mi przeszkadza czasem to tylko te gadki o fladze i poświęceniu reszta jest ok.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 24, 2020 22:35:45 GMT
Alex, dzieki. Dam serialowi szanse.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 25, 2020 15:59:11 GMT
Alex , dzieki. Dam serialowi szanse. Jestem po pierwszym odcinku i jak najbardziej na TAK. Jest akcja, duzo strzelanki (ale, ktora ma sens i dzieje sie po cos, nie jak w narconovelach), superbohater i zolnierze w tle. Wszystko to jest dobrze rozpisane. Chce wiecej (i wiem, ze nie musze sie prosic, bo czeka mnie jeszcze z ponad 80 odcinkow ) !
|
|
|
Post by Alex on Nov 25, 2020 16:16:12 GMT
Kurczę, przekonałam dwie osoby do Soz, a sama stanęłam i coś nie mogę ruszyć dalej. Muszę się jakoś zmotywować
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 25, 2020 16:50:58 GMT
Kurczę, przekonałam dwie osoby do Soz, a sama stanęłam i coś nie mogę ruszyć dalej. Muszę się jakoś zmotywować A jak daleko jestes z odcinkami?
|
|
|
Post by Alex on Nov 25, 2020 17:02:40 GMT
Kurczę, przekonałam dwie osoby do Soz, a sama stanęłam i coś nie mogę ruszyć dalej. Muszę się jakoś zmotywować A jak daleko jestes z odcinkami? Jestem po 62 odcinku tureckim.
|
|