K O N I E C !Kurczę, jednak troszkę mi smutno... I chyba będę tęsknić za tym serialem. W końcu był on najdłuższym, jaki do tej pory obejrzałam...
Nawet Yavuza w tym finale jakoś łatwiej było oglądać i słuchać
Muszę zaznaczyć, że na plus tego serialu zdecydowanie jest to, że po śmierci ukochanej/ukochanego postacie nie dostawały od razu nowej miłości!
No oczywiście oprócz jednego bohatera, ale on to mnie za bardzo nie interesował... W sumie w finale to myślałam, że mi z kogoś parę zrobili, ale się okazało, że jednak nie, całe szczęście! Chociaż nie byłoby to wcale takie głupie
Końcówkę finału to mi taką zrobili, że nie ma szans, żebym nie tęskniła za postaciami. Pewnie kiedyś sobie wrócę do jakiś wybranych scen. Ale na razie muszę odpocząć... Szczególnie od takiego jednego... Nigdy, ale to nigdy, przenigdy niczego więcej z Tolgą! Choćby nie wiem kto tam grał, choćby nie wiem jak świetną serial miał fabułę, choćby nie wiem jak dobrze był zrobiony... Tolga var, ben yok! Więcej się w coś takiego nie wpakuję, mowy nie ma.
(gorzej, że już to zrobiłam, bo jestem w połowie innego serialu z nim właśnie...
ale mniejsza...) Reszta obsady za to dobrana idealnie! Chłopaki świetni, szczególnie Eren! Nie wiem, skąd oni go wzięli, ale do roli Atesa nie wyobrażam sobie nikogo innego, podobnie z Gorkemem.
Co do pań to moim zdaniem najlepsza była Meric, bardzo dobrze sobie poradziła we wszystkich scenach akcji i walki
Ilayda i Ece też nieźle. Najgorzej według mnie Deniz, która pojawiła się w trzecim sezonie. No nie. Nie.
Liczę, że się od tego czasu trochę podszkoliła i w Teskilat będzie lepiej, jeśli także będzie biegała z bronią...
Z racji tego, że nie chcę mi się za dużo pisać i pewnie będę jeszcze z wami komentowała (jak się przełamiecie i wrócicie do oglądania
) to pozwoliłam sobie zapożyczyć takie podsumowanie od kogoś z wątku Icerde z poprzedniego forum. Mogą się pojawić jakieś malutkie spoilery, te większe poukrywałam:
Najciekawsza postać: Fethi, Ates, Melisa
Najpiękniejsza piosenka:Ceyl'an Ertem - Uçurtma ft. Cihan Murtezaoglu
www.youtube.com/watch?v=Vw0-8PB3HBI - pojawiła się w 38 odcinku
Elçin Orçun & Birkan Nasuhoğlu - Bi' Fazla
www.youtube.com/watch?v=xG2BqN_3bsM - finał
Ta też musi się tu znaleźć:
www.youtube.com/watch?v=MZKJzopIxTo - za każdym razem jak ją słyszę to mam przed oczami uśmiechniętego Atesa, kiedy włączył ją na tym "zebraniu/spotkaniu" terrorystów (23 odcinek), świetne to było
; no i początek 73, kiedy Fethi zaczyna śpiewać i Ates sobie przypomina
Ulubiony motyw muzyczny:Kojarzy mi się z takimi najfajniejszymi akcjami i momentami serialu:
www.youtube.com/watch?v=6vEEpR4Yl54Podobnie ta:
www.youtube.com/watch?v=zyzQdRBAa8ETrochę spokojniejsza i romantyczniejsza wersja, też mi się kojarzy z takimi fajnymi scenami
:
www.youtube.com/watch?v=UlQ77W-jzJgEylem i Fethi:
www.youtube.com/watch?v=JCAXKIEQqRk piękna
Eylem i Fethi 2:
www.youtube.com/watch?v=SIRtGuO5o9o www.youtube.com/watch?v=gzsceCWAULMTe też mogą być:
www.youtube.com/watch?v=WT-HUfLHMsQ,
www.youtube.com/watch?v=Yx9p0IaQf6YNajciekawszy wątek: Eylem-Fethi, Nazli-Ates, Melisa-Kesanli, Melisy
Ulubiona część serialu: sezon I i II, szczególnie druga połowa sezonu II, odcinki ok. 28-47
Ulubiony bohater: Fethi, Ates, Kesanli
Ulubiona bohaterka: Eylem
Ulubione dziecko: jedyne dziecko jakie tam było to był mały Ahmet, no słodki brzdąc
(ale wszystkie małe dzieci są według mnie słodkie
)
Najbardziej wstrząsająca śmierć: Fatmy
Najbardziej wzruszająca/poruszająca śmierć: Hafiz, Fethi
Najlepszy czarny charakter: Colak, może też Dragan
Największy absurd:- zmienili Erdemowi nazwisko w czasie trwania serialu z Korkmaz na Kacmaz
- pewne zmartwychwstanie w finale
Największe zaskoczenie: ojciec Yavuza
Najbardziej irytująca postać: Yavuz, Colak
Najnudniejsza postać: Su
Ulubiony duet: Fethi-Ates, Fethi-Kesanli, Feyzullah-Kesanli też mogą być (szczególnie jak bawili się w aktorów)
Najlepszy duet damsko-męski: Eylem-Ates, Eylem-Kesanli
Największa chemia: Eylem-Fethi
Najlepszy wątek przyjacielski: brak, lubiłam wspólne sceny Fethiego z Atesem, ale nie pociągnęli tematu
sceny Fethi-Kesanli też mi się podobały
Ulubione odcinki: 11-12, 26-29, 37-38, 71, 84
Najlepsze zakończenie odcinka: nie wiem, czy najlepsze, ale jedyne, które utkwiło mi w pamięci i wbiło w fotel: odcinek 21
Najlepsze teksty: Ates, Kesanli
Najprzystojniejszy: na to bym musiała odpowiedzieć zanim zaczęłam ten serial oglądać, bo mam tak, że im bardziej lubię daną postać tym i aktor wydaje mi się ładniejszy... Obiektywnie: Feyzullah, Fethi, nieobiektywnie dołączę jeszcze Atesa i Kesanliego, mają tyle charyzmy i uroku, że kupili mnie w całości
Najpiękniejsza: Su, Nazli, no i Eylem
Najlepiej ubrana postać: chłopaki, mam słabość do mundurów
A tak poważnie to nie mam pojęcia, kilka razy zwróciłam uwagę na ubrania Eylem i Nazli, więc niech będą one
Najgorzej zakończony wątek: Eylem-Fethi
Nie no, zrobiłabym to trochę inaczej może, ale ogólnie wszystkie wątki zakończyli bardzo fajnie
Największe rozczarowanie: cały III sezon
A poważnie:
- zachowanie Erdema i Guler, kiedy dowiedzieli się o Nazli i Atesu
- zachowanie Eylem po oświadczynach Fethiego
- wątek Nazli w odcinkach około 36-40, męczą mnie strasznie takie historie
- Ates w odninkach 64-72 bodajże
- scena w "szatni" z chłopakami, po tym jak Fethi został dowódcą
- ciągłe chodzenie chłopaków do Yavuza i proszenie się, żeby do nich wrócił
- "przyjęcie" w 74 i końcówka tego odcinka i brak w tych momentach Atesa
- brak pewnej osoby w finałowej scenie, nie wiem co się tam wydarzyło
Najlepsze lokowanie produktu: brak, nie reklamowali chyba tutaj niczego o ile dobrze pamiętam
Najzabawniejsze sceny:- Feyzullah, Kesanli, Ates i Fethi w knajpce, jedzący naleśniki czy co to tam było w 29 odcinku
- szybka wymiana zdań Ates-Fethi na akcji w 18 o Eylem i Nazli
- Eylem-Fethi-Kesanli na basenie, 37 odcinek
- Eylem-Kesanli-Ates na aukcji w 57
- Ates na misjach specjalnych opędzający się od kobiet
- Kesanli, kiedy torpedował przygotowania do wesela Su i Feyzullaha
- Kesanli, Melisa i matka Kesanliego, wątek mi się nie podobał, bo zbyt oklepany i taki typowo romcomowy (po prostu głupi, co tu dużo mówić...), ale Gorkem był świetny, jego mimika i sposób gry to mistrzostwo
(ok. 80 odcinka)
Ulubiona scena miłosna:- Eylem i Fethi na ulicy - odcinek 29
- Nazli-Ates w szpitalu w 63 chyba
- Eylem-Fethi w "szatni" w 72
- Eylem-Fethi na kolacji w 74
I ogólnie wszystkie Eylem-Fethi, Nazli-Ates i Melisa-Kesanli
Ulubiony przedmiot: szabla Kesanliego (odcinek 57)
Najbardziej irytująca postać: Yavuz, Bahar, Sancar - nie wiem, czy dobrze pamiętam imię, ten do którego grupy na początku II sezonu przeniknęła Eylem, aktor miał tak wkur******* sposób gry i mówienia, że normalnie dostawałam szału, jak się pojawiał na ekranie
Największy wariat: Kesanli
Wzruszające sceny/wyciskacze łez:- takie niby nic, ale mnie wzruszyło: Fethi przynosi Atesowi list od Nazli po tym, jak posprzeczali się o Eylem
- Nazli zostawia Atesa, żeby nie musiał wyjeżdżać i rozstawać się z chłopakami
- Kesanli i Feyzullah w zawalonym domu
-
śmierć Hafiza
- rozmowa Fethiego z Feyzullahem i potem z Eylem w 66
- Ates i Nazli w 71 - spłakałam się jak głupia
- Fethi zaczyna śpiewać i Ates sobie przypomina, potem się przytulają, 73 odcinek
- końcówka 74 i większość 75
- Eylem-Ates i Kesanli-Fethi w 77
- Eylem na ulicy w 78
- Eylem i Fethi w 83
Największy psychopata: Colak, Dragan
Ulubiony mafiozo: brak, wszyscy byli irytujący
Najpiękniejsze słowo: flaga, honor, męczennik, Ojczyzna
Ulubione powiedzenie: "chciałbym umrzeć za flagę"
Najlepsza akcja:- Fethi strzelający z zawiązanymi oczami w 48 odcinku
Najlepsza bójka: - Atesa w hotelu w 2 odcinku
- Eylem i Fethi w 18 (btw. Eylem miała świetną spódnice
)
- chłopaki przychodzący na pomoc Kesanliemu w 60
- Kesanli i Asik w klubie u Melisy w 66 chyba
- chłopaków w więzieniu jakoś w 66
Ulubiony samochód: czołg
A bardziej przyziemnie to Deryi ten biały, Nissan Qashqai to chyba był i jakaś dziennikarka się jeszcze woziła w trzecim sezonie Audi q7 - też ładny
Najbardziej pocieszna postać: Kesanli
i Ates szczególnie z I i II sezonu
Najlepszy aktor/aktorka: Meric, Burak, Eren, Gorkem
Aa! I ten co grał Colaka jeszcze, jeden z lepszych czarnych charakterów w dizi
Najgorszy aktor/aktorka: Tolga, Deniz